Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hm.. Így az E5***-eknek egész baráti ára lett :) Ez E5200 elvileg még egész jól tuningolható is, ha jól tudom.

Csak az itteni árakat ez mennyire fogja befolyásolni, arra leszek kíváncsi...

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#2) ityam

ityam
(senior tag)
LOGOUT blog

az E7400 nak nem 3 MB cache kellene?

(#3) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Juppikájé!

Q9550s (2,83 GHz – 333 MHz FSB, 12 MB L2 cache) típusszámon lesznek megvásárolhatók, és mindössze 65 wattos TDP fogyasztás

Ilyen kell nékem majd egyszer ha kifogyna a kraft a mostaniból!

Kezd iPon szint lenni...

(#4) proof88

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Boldogok lehetünk a kibontakozó árverseny miatt, azonban jobb lenne, ha nem lenne ilyen nagy az euro - forint árfolyam, jajj de visszasírom a nyarat, azóta 33%-kal drágább minden, pl.
ASUS P5Q 20 körül volt, most 30, P5Q-E 30 körül volt, most 40, E8200 30, most 38, E8400 32, most 40.

Egyébként vigyázzatok magatokra, az OMSZ piros jelzést adott ki, éjszaka ónos eső és jegesedés várható, emiatt se autóval, se gyalog nem ajánlott közlekedni utána!

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#5) P00By válasza ityam (#2) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Az intel szerint igen :K

Puma K: Ezen nekem is megakadt a szemem :)

[ Szerkesztve ]

(#6) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még E5300-t se (nagyon) kapni, nemhogy E5400-t.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#7) Devid_81 válasza Puma K (#3) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Attól függ mennyin hajtod a mostanit ;]
Ha 4.5GHz en akkor onnan már csak az segíthet ha az "új" minimum 4Ghz megy azzal a 4 maggal :)
Persze egy szót sem szóltam ha valaki megtanul optimalizálni :D

"A kiszivárgott információk szerint a Phenom II megjelenésével az Intel további árcsökkentésre szánta el magát, mely a felsőkategóriás Core 2 Quad modelleket fogja érinteni."

Ez a mondat is jól esett, úgy ahogy van :)
Jöhetnek az olcsó procik, szeressük őket :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#8) hackeeeee válasza Devid_81 (#7) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

És még sztem ha jönni fog a s1160, akkor még lejjebb fognak esni az s775-ös procik árai...

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#9) TomBoy1986 válasza hackeeeee (#8) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze... mert biztos ugyanakkora volumenben fogja gyártani a régi foglalatos CPU-kat továbbra is. :N

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#10) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Intel fanok, ezért nem kell szidni az AMD-t (is). :)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#11) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem nagyon szimpi a Q8200 is, 45nm olcsó 4mb cache

de nagy hátránya az alacsony, 7-es szorzó, mikor jön ki 8-as vagy nagyobb szorzóval egy Q8400-Q8500? tényleg egy ilyet lehet már 35 ezerért is kapni ami nem rossz, csak zavar az alacsony szorzó

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#12) adorjant

adorjant
(senior tag)

ezek a TDP értékek még mindig csak az átlagos fogyasztást takarják?

(#13) grabber válasza Puma K (#3) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Hiszi a piszi :DDD

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#14) Abu85 válasza P00By (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most már szerintünk is. :DDD

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

E2220 2,4Ghz 1MB L2 74$-->64$
E5200 2,5Ghz 2MB L2 84$-->64$ :R

(#16) rollins válasza Puma K (#3) üzenetére

rollins
(őstag)

65W-os Q9550s nagyon jól hangzik, csak kár hogy 369$. :(

(#17) Abu85 válasza [CS]Blade2 (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erre a jelenségre nincs magyarázatunk. Ők döntöttek így. :K

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#18) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Már majdnem vettem egy új kettes phenomot, de már ezzel az árcsökkentéssel is jobban megéri és gyorsabb a q9550, hát még ha tovább csökkentik az árát.

Dchard

(#19) P00By válasza Abu85 (#14) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

;) :D

(#20) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez tetszik. :DDD Q8200 lesz a Xeon utódja. :))

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#21) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez így nagyon gyenge a Phenom 2 ellen. Máshogy: Jelenleg egyértelműen a Phenom 2 a bestbuy.

ha ezt Intel nem realizálja abból nagy pofáraesés lesz.

apropó PH!n mikor lesz Phenom 2 teszt?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#22) szki válasza Devid_81 (#7) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

"Jöhetnek az olcsó procik, szeressük őket"

Sajna a Forint gyengesége miatt hiába csökken az USD ár... Itt, kis hazánkban már csak áremelkedés lesz...

Még jó, hogy nyáron vettem egy konfigot (akkor volt 160 Ft az USD, most meg 210 kb).

(#23) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"... míg az E5400-as (2,7 GHz – 266 MHz FSB, 2 MB L2 cache) ára 84 dollár."

Az E5000-nek 200 MHz-es az FSB-je. :B

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#24) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Én egy 940-es denebre fenem a fogam, úgyhogy örvendve fogadom a hírt, főleg ha jönnek majd a Q9xxx-es széria árcsökkentés hullámai is!

(#25) .mf válasza hackeeeee (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"Ez E5200 elvileg még egész jól tuningolható is, ha jól tudom."

Egész jól? :))
45nm wolfdale mag, alacsony fsb, magas szorzó, kevesebb forró cache... még szép, hogy jól tuningolható :K

Az 5200 ára brutáljó, az alsó-közép szegmensben szvsz ez a best-buy.

(#26) Solymi81

Solymi81
(újonc)

A kérdés az, hogy valóban lesz-e nálunk árcsökkenés, és csak a procik terén vagy más terén is. esetleg a mostani gazdasági helyzetben elképzelhető az, hogy mg külföldön csökken, nálunk stagnál vagy nő az ár?

(#27) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na, haladunk. Tavaj azt hittem a Corei7 után már januárban vehetek olcsó Core2 Quadot, de nem...

Amúgy mivel lesz jobb egy Q8200S mint egy S nélküli? Ahogy nézem FSB, órajel, cache mind ugyan az. Új stepping lesz legalább? Jobban tuningolható lesz...?

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#28) Puma K válasza janos666 (#27) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ha minden igaz a sima Q8200 95W-os fogyasztással rendelkezik míg a Q8200s pedig 65W-os fogyasztással rendelkezik.

Kezd iPon szint lenni...

(#29) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

na erre vártam mióta megjelent az E5200-as. eddig 14900 volt a legolcsóbb amit láttam, legalábbis gianni-nál szoktam nézni, azóta csak drágább lett. na most lesz igazi bestbuy :C

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#30) janos666 válasza Puma K (#28) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt olvastam a hírben, de ez új szilikonrevíziónak köszönhető, vagy csak lentebbvették az alapfeszt (és akkor azt okkal, és több tuning várható)?

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#31) proof88 válasza Dare2Live (#21) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk jó lenne, ha a játék tesztekben min fps-ek is lennének, nem csak avg. Egyébként nem mondanám, hogy a PhenomII az egyértelmű bestbuy.

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#32) laci666

laci666
(senior tag)

Ez szép és jó csak hát van egy olyan érzésem hogy ebből az euró/forint árfolyam miatt :W semmit nem fogunk érezni.

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#33) kecsetif

kecsetif
(tag)

Hát szép és jó dolog, az "olcsó procit a népnek". Viszont ami most zajlik az intel részéről az már nem a piac uralásáról szól, hisz az régen megvan. Ez inkább az AMD végleges kiiktatására irányul...
Ha ez sikerül, vajon mennyi lesz majd egy felsőkategóriás intel proci? És vajon konkurencia nélkül mennyit fog az intel fejlesztésre szánni a jövőben?

(#34) laci666 válasza kecsetif (#33) üzenetére

laci666
(senior tag)

Ne féltsd te az AMD-t bőven Intel alatt fogja árulni.
Ha eddig nem sikerült földbe döngölni akkor ezután se fog főleg úgy hogy itt vannak az új phenomok az I7-tel még nincs teljesen pariba de a Q-kal egy szinten van.

Más:
Szerintem akik a jövőben gondolkodnak azok már elfelejtik a core2.
Vagy I7 vagy I5-ben gondolkodnak.A másik oldalon meg ott van a Phenom2 abból is az am3.

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#35) Charlie válasza kecsetif (#33) üzenetére

Charlie
(tag)

Ezzel én is egyetértek. Eddig is az Intel volt a jobb bármelyik procit is néztük. Ezzel a húzásával az AMD-t akarja kinyírni. Még most kell procit venni amíg létezik az AMD.

(#36) syC

syC
(PH! addikt)

Asszem ezzel egyértelműen KO -val ismét intel győzött.

• De hova temetik a túlélőket? •

(#37) proof88 válasza laci666 (#34) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ha jövőben gondolkodok, akkor is Core2, mint i5/i7. Bár attól függ, kinek hány év a jövő. Szerintem ha van egy lapod, ami támogatja a 45 nanométeres procikat, akkor még jó sok évig elleszel vele, és rendesen meg is tudod majd hajtani a videokártyákat.

(#38) ollie válasza proof88 (#4) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Inkább az USD/HUF árfolyam miatt aggódj.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#39) nguru válasza kecsetif (#33) üzenetére

nguru
(fanatikus tag)

Hali!

Nem biztos,hogy jó ötlet az Inteltől, hogy végleg kilőjjék az Amd-t, az USA-ba ui. eléggé figyelnek a tröszt ellenes törvényre. Eszerint, ha az Intel monopolhelyzetbe kerül, akár fel is darabolhatják a céget...Ezt ők is tudják.
Na, azért nem féltem az AMD-t...lesz még meglepetés, eddig legalábbis volt.... :C

Ollie: én a CHF/HUF miatt aggódom :O :O :O

[ Szerkesztve ]

(#40) ddekany válasza nguru (#39) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"az USA-ba ui. eléggé figyelnek a tröszt ellenes törvényre"

Másfelől viszont az Intel-nek elég sok pénze van... és ettől esetleg rugalmassá válhatnak egyesek a törvények értelmezésekor. :U Persze ettől még valószínű nem szeretnék megkockáztatni a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#41) laci666 válasza proof88 (#37) üzenetére

laci666
(senior tag)

Úgy tudom,hogy az LGA775-re már nem jön új fejlesztés.Az Intel nem AMD nem gondol a (felhasználóira) a visszafelé kompatibilitásra.I7 és az I5 nem megy bele szvsz LGA775-nek befelegzet.
Aki új konfigot vesz az jobban jár az I7/I5-el.
Amd-nél a Phenom2 jó az AM2/AM2+ -os lapba is szvsz ott nincs ilyen gond :P

És szerinted 2x4870X2 vagy 2xGTX295 melyik Q-d hajt ki.szerintem egyik se és ezektől már csak erőseb kártyák jönnek.Ha jövőben jönnek új és erősebb cpuk azok már csak LGA1366-ba a másik oldalon meg AM3-ba fog menni.

[ Szerkesztve ]

(#42) Abu85 válasza laci666 (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem a Core i5/i7 fejlesztési struktúrája nem igazán tetszik. Eleve most veszel új platform-ot, ami nagyon drága, de ez a Core i5-tel mérséklődni fog. A fejlesztés elengedhetetlen követelménye egy 1,65V alatt működő DDR3 memóriacsomag. Már ha nem akarsz sűrűn procit cserélni. Na most megveszed a szükséges memóriát. De azt a következő generációnál nem viheted tovább, mert a Westmere-nek már valószínűleg max 1,5 volt-os DDR3 memóriák szükségesek. Tehát megint veheted az új procival az új Ram-ot. Ez nekem valahogy nem jön be. Még mindig a Core 2 a legjobb vétel az Intelnél, mert sokkal kisebb a fejlesztési megszorítás. Ha már nem lesz elég a Core 2, akkor a Phenom 2 lesz nekem a megfelelő megoldás, szintén kisebb fejlesztési megszorítások miatt. Meg ugye, ott nem lesz külön Socket a közép- és a felsőkategóriába, ezzel szemben az Intel-nél dönteni kell, hogy LGA1160 (Core i5), vagy 1366 (Core i7).

[ Szerkesztve ]

(#43) xmaas

xmaas
(lelkes újonc)

Nem kell felteni az AMD-t amedig kb. 95% az embereknek csak annyit tud a szamitogeprol hogy bemenek a boltba es vesznek egyet szoval mindig lesz vasarloja barmelyik cegnek a termekeire ,es amugy is ott vannak az amcsi torvenyek nem engedik hogy csak az Intel legyen a piacon

(#44) laci666 válasza Abu85 (#42) üzenetére

laci666
(senior tag)

Hops.. :U
Ez a ram mizéria meg ezek a foglalatok közép és felső kategóriába még inkább gáz.Ezt nem tudtam így mindjárt más a leányzó fekvése.
Nem baj akkor is maradok majd a Phenom2+AM3+DDR3-nál és remélem 3-4 évig elég lesz csak procit cserélni hébe-hóba:)

(#45) Jack O'Neill válasza Abu85 (#42) üzenetére

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Hy Abu! Ezt a Westmere= 1,5V DDR3 honnan húztad elő? :Y Megint vannak pletyik.... :F Nem hiszem, hogy bármilyen reális okuk lenne meglépni ezt. Sztem marad az 1,65V limit. 32nm ide vagy oda...Az 1,65V-os rammokból meg már tele a piac...olyanok jöttek ki hogy csak nézek 2000mhz cl7 1,65V :Y :Y :Y :Y
Ilyet a népnek! Meg a te gépedbe is :DD :DD :DD

JAJJMÁÁÁÁ

(#46) Abu85 válasza Jack O'Neill (#45) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajnos vannak ilyen pletyik. A HighK+MG megvalósításról eddig is tudtuk, hogy nem nagyon bírja a magas feszt. A 32 nm-en pedig nem ajánlatos 1,5V fölé menni. Mivel a Core i7 rendszer max. feszültségét a memória feszültsége határozza meg, így a Westmere cucchoz 1,5 V-os DDR3 ramok kellenek. Nekem ez így nem tetszik. :(
Tudom, hogy csak pletyi, de eléggé reális a dolog, mert a fizikai korlátok is ezt diktálják. A JEDEC már be is jegyezte az 1,5V alatti DDR3 memókat DDR3L néven. Ez szintén nem biztató. :U

(#47) proof88 válasza laci666 (#41) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 775-ös procik egy ideig még ki fogják hajtani a kártyákat az biztos, persze vannak anomáliák, lásd a GTA4-et, ami procilimites nagyon, de kivételek mindig is lesznek.
Az is igaz természetesen, hogy a hardver- és szoftvergyártók kooperációjaként a jövőben megjelenő játékok igényelni fogják az új hardvert, ez természetes, nyilván a GTA4-et is meg lehetett volna úgy csinálni, hogy duplaannyi fps is kijöjjön egy E8200-zal mondjuk, persze benne van a pakliban, ha nem tudják rendesen áthozni PC-re a játékot, de azért ne gondoljuk, hogy bénák a fejlesztők, egyszerűen csak így lesz miért hardvert venni.
Igyekezzünk VGA-limites beállításokat használni és akkor biztosan sokáig elég lesz a 775-ös proci, rengeteg embernek még csak 2-magos procija van, szerintem rengetegen fognak először 775-ös Quadra váltani, mint i5/i7-re, és nem fognak rosszul járni. Egyre több játék jön ki, ami profitál a 2-nél több magból, és a 775-ös procikban jó a tuningpotenciál (mármint a Core2-kben természetesen, nem a 775-ös P4-ekben :D ).
Most egy vagyont kéne kiadni egy i7-es rendszerhez, úgyhogy én most is 775-ös rendszert alakítanék ki, és évekig ellenne. Természetesen később olcsóbb lesz az i7, de a mostról beszélünk.

szerk.: ollie: ezt erre írtad?

[ Szerkesztve ]

(#48) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Nagyon KO a helyzet. Az LGA775 még mindig teljesen elég az AMD teljes palettája ellen. az i7 csak ráadás, annak aki ennyiért is meg tudja venni. A 4 magot még mindig kevés szoftver használja ki, így bőven van keresnivalója még az E5xxx-nek, E7xxx és E8xxx-nak, majd ha sok program használni kezdi a 4 magot, és az ára is lejjebb megy, még mindig érdemes lesz átállni az LGA775-ös C2Q-ra.

(#49) TomBoy1986 válasza [CS]Blade2 (#48) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már lassan kezd érdekelni, hogy mennyi a sok? Mikor álltok már le ezzel a szöveggel, hogy:

"majd ha sok program használni kezdi a 4 magot, és az ára is lejjebb megy, még mindig érdemes lesz átállni az LGA775-ös C2Q-ra."

Nem vagyok sem egyik sem másik cégnél belső ember, de:
- AMD azért nem váltott platformot, mert nincs nyerő helyzetben, nem piacmeghatározó, így nem akarta, hogy még többen váltsanak a konkurens márkára
- intel meg nem fogja csak a kedvetekért gyártogatni a vakvilágba a négymagos C2Q-kat még évekig... egyszerűen el fognak tűnni a piacról mihelyt megjelenik az i5
- ezt pedig azért teszi, mert megteheti a 80% körüli/feletti részesedésével...

Azaz aki majd sokáig vár úgy fog szívni, mint pl. a 939-es X2-kre túl sokáig várók. Az i5-öt vásárlók pedig úgy fognak, mint az aki 754-be invesztált. Szomorú a helyzet, mi?

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#50) shabbarulez válasza Abu85 (#46) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Ez a 1.5V-os teória szerintem totál nem állja meg a helyét. A szabvány 1.5V amitől +-5% eltérést tolerált. Ezt az OC miatt +10%-ig tolták ki, némi többletet ráhagyva. Ez amíg DDR3 lesz a piacon meg is fog maradni, a 32nm-es procikat is ezt figyelembe véve fogják tervezni és a 22nm-est is. Váltás majd akkor lesz ha úgy 4 év és 2 processzor architectúrával később jön majd a DDR4, ami szabvány szerint 1.2V-os lesz. Ott már lesz értelme újra úgy áttervezni a komplett cpu-t hogy még alacsonyabb feszültségekre optimalizálják az egész chipet. Ugyanúgy ahogy Nehalemnél szándékosan hagyták ki a DDR2-t hisz annak támogatása esetén a chipnek tudnia kellett volna 1.8V+10%-ot hogy megfelelően támogassa a szabványt. Úgy viszont nem alkalmazhattak volna olyan megoldásokat amik az alacsony feszültségű működésre vannak optimalizálva és ami alapján az egész Nehalemet az alapjaitól újraterveztek. A jővőben persze ez a trend ugyanúgy folytatódni fog, de a ritkábban cserélődő memória szabványok azért határt szabnak majd milyen időszakoknénk lehet alacsonyabb feszültségre optimalizálni egy chipet. A jővő mindenképp az egyre alacsony feszültségű chipekről fog szólni, amik persze alacsonyabb órajelen is fognak járni mint a mai chipek, de több maggal rendelkeznek majd. Máskülönben nem lehetne ésszerű TDP korlátok között tartani a fogyasztást.

Attól mert lesznek alacsonyabb feszültségű JEDEC szabványok, még jelenti azt hogy annak kötelező használata lesz. Főleg azért mert ezek jellemzően nem desktop, hanem mobil vagy szerver környezethez készülnek elsősorban. DDR2-ből is a szabvány 1.8V mellett készültek 1.5 és 1.2V-os alacsony feszültségű változatok egyes célpiaci területekhez, attól még desktop fronton ezek nem váltak kötelezővé, ahogy ez DDR3 esetén sem túl valószínű.

A új foglalatok ugyanúgy ki fognak szerintem tartani DDR4-ig minimum, de akár tovább is. Erősen attól függ a Haswell mennyire györekes változásokat hoz majd.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.