Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép hogy az energiatakarékosság még vagy 34 %-os felár (legalábbis a Q8400 és s között). :(

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#2) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Még eshetne az áruk jócskán :K

(#3) ^Clown válasza adalbert1 (#1) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, nagy kérdés, hogy kinek mikor hozza vissza az árát.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#4) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

És most jövök a h*lye tuningos kérdésemmel, vajon a Q9550s mit tudhat?! :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#5) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Q9400 vs. Q9400s :C

(#6) g@bo válasza akosf (#5) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

akkor, megéri a felárat....

lassan elérjük a tavaly nyári árakat, éljen a forint. ;]

(#7) Oliverda válasza g@bo (#6) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Qrvára... :DDD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) mephi666 válasza akosf (#5) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor mire visszahozza az árát, addigra lesznek ennél energiatakarékosabb hasonló órajelű 8magos procik is :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) sosperecek18 válasza g@bo (#6) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Végre lassan elérhető a 8-as szorzóval szerelt q8400, most már 400-as fsb-vel simán megvan a 3,2ghz...vagy 438-al a 3,5ghz sem elérhetetlen, így már megéri lecserélnem a 3,5ghz-en üzemelő 6750-esemet:D Legalábbis addig míg nem emelik meg az áfát mert akkor eléggé növekednek megint csak az árak

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#10) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

"túl nagy a rés" a 4magosok meg a pénztárcám között is......még mindíg...

[ Szerkesztve ]

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#11) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Valszeg a fogyasztás mellett a tuning iránti hajlamot is jótékonyan érinti az a bizonyos feláras energiatakarékos cpu.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#12) DesertDog

DesertDog
(tag)

Nem úgy volt, hogy a kisebb csíkszélességen gyártott (kisebb fogyasztású) processzorokat eleve olcsóbban lehet előállítani, mert kisebb szilíciumlap kell hozzá? És ezért még felárat is kérnek??? Ez milyen már??

(#13) moha bácsi válasza akosf (#5) üzenetére

moha bácsi
(senior tag)

Ez a táblázat elég fura: nekem az E8400-zam üresen egy 9600GT társaságában eszik 105-110 W-ot, full terhelve meg 185W-ot. :U Mindezt a konnektorból mérve, tehát a táp vesztesége is benne van.

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#14) PowerBuldog válasza moha bácsi (#13) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért ott a teszt rendszer kicsit komolyabb volt mint a te géped. :U

(#15) akosf válasza moha bácsi (#13) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Q9400 és Q9400s esetében a különbséget kell nézni...

(#16) zed1983 válasza akosf (#15) üzenetére

zed1983
(őstag)

Persze ez nyilvánvaló, de hogy a q8200s egy árban legyen vele :F

(#17) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmmm...tavaly májusban 300 euróért vettem a Q9450-met amire majd 6 hónapot vártam ,mondjuk nem bántam meg mert rohadt jó :) de akkor is rohadt sok volt

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#18) Kain

Kain
(senior tag)

Intel bá még ezzel sem győzött meg h cseréljem a q6600-ot.....

(#19) raszputyin válasza DesertDog (#12) üzenetére

raszputyin
(senior tag)

A piac törvénye: mindent annyiért adnak, amennyiért megveszik. (Aki 24 órában járatja a gépet, annak az árammegtakarítás komoly pénzt jelenthet.) Senkit nem érdekel az egység előállításának ára, egy Picasso vázlatnál ez mennyi?
Mindez egy (kvázi-)monopol helyzetben még inkább igaz.

(#20) akosf válasza raszputyin (#19) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"...egy Picasso vázlatnál ez mennyi?"

:DD

Először is, kell hozzá egy Picasso...

(#21) Mikiller

Mikiller
(tag)

Jó kis áramzabáló a Core I7 920-as proci. 209W-ot eszik, amikor pl. csak netezek? 324W-ot , ha épp játszok, a VGA akkor kb. 200W-ot, ez összesen 524W+még a többi kissebb alkatrész. Egy konzol mennyit eszik játék közben, tudja valaki?
Ahogy elnézem, egy proci árán megveszek egy XBOX360 gépet. :)
Kicsit elszaladtak már itt az árak PC-s vonalon....

(#22) dabadab válasza Mikiller (#21) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez itt nem a CPU fogyasztasa, hanem a komplett gepe (a tap vesztesegevel egyutt), aminek itt a teljes leirasa.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#23) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Röhejesen sokat kérnek érte....
Az egy dolog hogy éjjel-nappal jár a gép, de akkor miért raknék bele Quadot? Egy E5200 is bőven elég letöltésre....
Akinek meg annyira komoly gép kell a munkához és éjjel-nappal mennie kell, pl videótömörítés, annak meg nem 90k a fizuja, hogy a havi 1k+-t ne bírná.(mire visszajönne az ára a takarékosságnak, akkorra cseréled is a procit, bár az energiatakarékosság híve vagyok, de ennyit nem ér még, inkább kisebb proci kis fogyasztás:) )

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#24) bartucc válasza Mikiller (#21) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért egy i7-től meg egy 4870-től csúnya volna az 524W+ fogyasztás, nem mosógép ez :DDD

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#25) audi100td válasza bartucc (#23) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Főleg hogy, idle-ban mindössze 3W, terhelve 6W a különbség a sima és az energiatakarékos változat közt. :U

(#26) dabadab válasza bartucc (#23) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az energiatakarekossag foleg szerverparkoknal szamit, ahol a legkondi is letszukseglet: es itt nem csak arrol van szo, hogy a hutes is energiat igenyel, hanem maganak a hutorendszernek is van egy maximalis kapacitasa, amit csak eleg dragan lehet novelni.

Mondjuk pont itt azert nem nagyon latom azt a fene nagy energiatakarekossagot, ami indokolna a magasabb arat.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#27) Mikiller válasza dabadab (#22) üzenetére

Mikiller
(tag)

Így már más akkor, köszi.

(#28) bartucc válasza dabadab (#26) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, egyetértek, de ha nem látom hogy energiatakarékosság van akkor mire fel az akár 43% felár??? Ebből a zöldség mániából kezd elegem lenni, ha értelmes áron lenne nagyon jó lenne, de inkább üzletet csinálnak belőle, mintsem a lényegre, a takarékosságra koncentrálnának. :(((

(#29) Termigáßor válasza Kain (#18) üzenetére

Termigáßor
(tag)

így van: bőven jó még a q6600! :K 3.5 körül mindegyik megy. én most vettem októberben 38k-ért (a 35 ezresről pont lekéstem, kicsit tovább vártam a kelleténél és már kezdtek feljebb kúszni az árak. akkor még bosszankodtam de később áldottam az eszem hogy nem vártam tovább mert az a konfig amit akkor összeraktam pár hónapra rá már +50K lett volna! :Y

shield(gun) only...

(#30) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tök jó ez a sok Quad, de nekem kb. semmi nem használná ki...
De legalább nyomják le az árakat.

Milyennapvan?

(#31) ^Clown válasza akosf (#5) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OMFG ;] Ezt jól kifundálta Intel bácsi!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#32) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a felár elég nagy.De remélhetőleg megtérül az ára. :)

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#33) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valakinek van infója az E8700-ről? Január végén bejelentették, de azóta síri csend. :F

(#34) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

És még mindig húzza a C2D/C2Q széria. Ezt nagyon eltalálták, az i5 nem lesz ilyen sikeres.

(#35) rootkiller válasza tome.jr (#33) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem olyan már nem lesz, viszont a 4magosok térnyerése egyre nagyobb.

(#36) akosf válasza tome.jr (#33) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sem az Intel processzorkeresőjében, sem az árlistájában nincs E8700-as.

(#37) tome.jr válasza rootkiller (#35) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt találtam:

E8700 5500 Mhz

Bár a lelkem mélyén már én is lemondtam róla. :O

(#38) Neovenator válasza Devid_81 (#4) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

3.6 - 3.8 GHz 1.25V környékén. :)
Impresszív...bár kiadták volna év végére...

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#39) vgergo válasza akosf (#5) üzenetére

vgergo
(fanatikus tag)

Csak nekem furcsa, hogy E8400 és E8600 többet fogyaszt, mint a Q9400-s?

Q9400 178W 251W
E8600 180W 257W
E8400 180W 248W

Egyéb:
Miért szürke a hsz-em, mikor nem is tettem bele [ Off ]-t

[ Szerkesztve ]

http://db.tt/RcvuahpV

(#40) vuk777

vuk777
(senior tag)

E8700at már én is várom nagyon :R

(#41) akosf válasza vgergo (#39) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha "off topic"-nak jelölöd be, akkor szürke lesz az egész. Nem kell bele [OFF] sem.

szerk.: A fogyasztás attól is függ hogy mi fut a processzoron. Ha csak 1 magot terhelsz le, akkor szinte mindegy hogy a másik (három) ott van-e vagy sem. A magasabb órajel miatt fogyaszthat többet. Na meg egy csomó más miatt is...

[ Szerkesztve ]

(#42) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Szerintem asztali prociknál nem annyira számít ez a fogyasztás, inkább szervereknél. A hatalmas árrést viszont irreálisnak tartom.

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#43) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Örülök a új CPU-nak Q8400. :)

(#44) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

(#45) Kiki18

Kiki18
(senior tag)

Nem tűnik sokkal takarékosabbnak az új processzor...legalábbis adiagramm szerint nem :D
Meg amúgyis,kicsit drágák...vagy a forint gyenge :F

B. Krisztián | Ha az élet ellen fordulsz,és sikerrel jársz,több leszel,mint Isten ( 06302480428 )

(#46) zsolt1129 válasza Neovenator (#38) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Ez egész jónak számit,de majd meglátjuk hogyan fog muzsikálni ha tuningra kerül a sor :C .

(#47) DroneZ

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

pedig már itt vannak a i5 és i7 procik, az árcsökkentést ezért megértek, de akkor minek hoznak be még új típusokat?

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#48) dezz válasza akosf (#41) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A fogyasztás attól is függ hogy mi fut a processzoron."

Nyilván ugyanazzal teszteltek...

"Ha csak 1 magot terhelsz le, akkor szinte mindegy hogy a másik (három) ott van-e vagy sem."

Ez helytelen, hiszen közel sem 0 a terheletlen magok fogyasztása, sőt...

"A magasabb órajel miatt fogyaszthat többet. Na meg egy csomó más miatt is..."

Nem csak fogyaszthat, hanem fogyaszt is: egyenesen arányosan nő a fogyasztás az órajellel, ha a fesz nem változik. A feszültség növelésével (amire általában szükség van jelentősen magasabb órajelekhez) meg exponenciálisan nő a fogyasztás.

Na most, itt a 2-magosok kb. másfélszer magasabb órajeleken mennek, és valószínűleg emiatt magasabb feszültségen is.

[ Szerkesztve ]

(#49) adalbert1 válasza akosf (#5) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na hát ilyen fogyasztással kb. sose fog megtérülni a felár...
Viszont az a furcsa, hogy idle-ben alig fogyasztanak a Q9400-ek többet egy E5200-nál...

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#50) akosf válasza adalbert1 (#49) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nem is soha nem térül meg, de az biztos hogy jó sokára. :DDD

Q9400 listaár: $213
Q9400s listaár: $277

Legjobb esetben is azzal a 6Watt fogyasztáskülönbséggel és $0,2/kW árral számolva ez 53333 óra alatt térül meg ( ~ 6 év ).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.