Kéne itthonra egy ilyen cucc. Nyomtatnám a tapétát. 
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

Kéne itthonra egy ilyen cucc. Nyomtatnám a tapétát. 
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.
Xerox, a nevükhőz méltóan hozzák a formájukat, álltalában ez a vállalat jelentkezik mindig a forradalmi újításokkal, ez a technológia viszont átlag ésszel szinte felfoghatatlan, és hihetetlen. a konkurenciának viszont fel van dobva a labda..
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

Inkább jó a marketingjük. Az egyik leginkább nyomuló multicég, aki közben ócsárolja a konkurenciát. Nem egy nagy újítás ez sem, maximum a festék maga. Ezt a technológiát a Kodak, vagy az Agfa már évek óta használja. Csak a Xerox-nál most eset le a tantusz. Inkább a Hp-t kellene nézni, ott több az innováció.

Pont a festék maga nem újítás, több éve használják.
Mire gondolsz, mikor azt írod, hogy "ezt a technológiát"? Melyik része az amire már évek óta rá kellett volna jönnie a Xeroxnak szerinted?
Nemrég jártam egy-két cégnél demonstráción és mindenhol tényként, technikai specifikációként ismertették a gépeikbe épített Xerox-szabadalmakat, fordítva ilyen nem történt.
Mivel már dolgoztam professzionális gyártásra szánt Xerox digitális nyomógépen és testközelből ismerem az iGen szériát is, így ezek mellett tudok érvelni, de pont a HP az, amit az ipari környezetben figyelembe sem vesznek, maximum tervrajz plottolásnál, esetleg poszternyomtatásnál, de arra is vannak alternatívák. Nem tudom milyen HP-innovációkra gondolsz, de aki dolgozni akar ilyen gépeken és komolyan gondolja, az nem megy közelébe műanyag színes-szagos, mindent HP-Wizard-dal nyomtatni akaró játékoknak. Sajnos nálunk is üzemel egy a DesignJet szériából, de legszívesebben alágyújtanék.
(biztos van a HP-nak is jó része a nagy piacból, különben nem gyártanának ilyen gépeket, de valahogy mégsem találkozom velük)
Az igaz, hogy a Xerox nyomulós és biztos, hogy mindenkinél többet fordítanak marketingre, de supportra is! Kb. semmire nem kell figyelned, olyan profi távtámogatást nyújtanak anyagellátás és szervizelés tekintetében is. De igazából HP-t és Xerox-ot összehasonlítani is felesleges, mert nem is egy piacot szeretnének lefedni, igazából csak a közepes szintű irodai felhasználás területén találkoznak, mint igazi vetélytársak szerintem.
Állást foglalok: PC / Intel / nVidia / 2D / stereo / nemokos / kindle
De szinte megfizethetetlen a HP. Itt pedig "...Xerox az új technológiához a vízbázisú tinták helyett egy szabadalmaztatott, gyanta alapú, szemcsés anyagot használ, ami az alacsonyabb árkategóriájú, bevonat nélküli papírokat sem áztatja át..." tehát arra törekednek hogy olcsó legyen és jó.
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

A gyanta alapú tonert régóta használják igaz, de az száraz festék, a cikk pedig folyékony festékről ír. A technológia amiről írok az az, hogy egymás mellett elhelyezett nyomtatófejek végzik a nyomtatás, nem mozog a "média". Ezt már 6 éve csinálja az Agfa dotrix UV tintával, vagy a Kodak Versamark. De a Fujifilm is nemrég dobta piacra B2 gépét ezzel a megoldással. Ez a "szenzor" dolog nem világos, mit figyel amit eddig az operátor kellett hogy végezen, a papírra jutó tintamennyiséget?
A HP-t nem veszik figyelembe ipari környezetben? Hiszen a digitális nyomdagépük etalon (Indigo), tőlünk nyugatabbra minden minőségre adó cég ezt használja. Pl. a Volkswagen és a Mercedesz gyár csak ezzel készítetti a kézikönyveit az ofszettel megegyező minőség miatt.
De nézd meg hány fotókönyvet gyártanak Xerox géppel, egyet sem. A német CEWE-nél több mint 20 Indigo üzemel. Nemhiába kapta az Indigo szülőatyja az Ipexen az első "oscar-díjat" a találmányára. Az biztos hogy a közepes terhelhetőségű nyomógépeknél nagyobb a Xerox felhozatala, de a csúcsgépeknél teljesen lefedi a HP a piacot.
Xerox marketingje: az XY gép nem megfelelő minőségű a feladatra (és nevesítik is a márkát) csak a Xerox. Miközben pl. a Canon, Konica-Minolta ugyanazt tudja. Szerintem supportra is ugyanazt tudják nyújtani. Szóval nem kell hanyatt esni a Xerox-tól. Még ha szekrény méretű Igen-ről van szó is.
És visszatérve a HP-re - nem akarom védeni őket, mert nem vagyok HP disztibútor - de a nagyformátumú ipari nyomtatásban is az elsők között vannak.

Illúziód ne legyen, nem az otthoni felhasználónak akarnak megoldást találni. Az ipari nyomtatásban szeretnének költséghatékonyan nyomtatni "ocsó" médiára.

A szenzor dolog nekem sem világos, valószínűleg arról van szó, hogy folyamatosan méri a hordozóra jutó festék mennyiségét és homogenitását és ez alapján korrigál, tehát nem kell mondjuk 1000 ív után neked újra beleméregetni, meg ellenőrizni, hogy a flekkek még mindig szép egyenletesek-e vagy hozza-e minden szín a kívánt telítettséget, hanem ő kontrollálja ezt a részét, magyarul csak elindítod a gépet és a finist jelző hangnál meg kiveszed a kész nyomatokat és mindegyik egyforma (elvileg). Bár ehhez meg egy előzetesen bemért referencia-ívet képzelnék el... az a baj ezekkel a cikkekkel, hogy a hozzá nem értőknek tökmindegy mi van benne, az érdekelteknek meg kevés 

Egy Indigo-t megnéznék... még olyan nyomatot sem láttam, ami azon készült volna... vagy csak nem tudok róla.

B++++! Majdnem 80 m2 / perc. 
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Mondjuk azért ne felejtsük el, hogy az Indigoval kapcsolatban a HP-nak annyi volt az innovációja, hogy megvette az Indigot kitaláló céget
Új technológiák fejlesztésében nem is értem hogy kerül egyszerre említésre a HP meg a Xerox...
A nagyformátumú nyomtatásban meg eléggé kispáylás a HP is, meg a Xerox is, inkább Roland, Mutoh, Mimaki, Agfa stb.
Aki él és nem boldog, az téved!

kétszer ment
[ Szerkesztve ]

Igen csak megvette, ahogy pl a Scitex, Colorspan cégeket. Azért nem mondanám hogy nincs a HP-nél innováció, nézd csak meg a latex festékes nagyformátumú nyomtatójukat. A Scitex által pedig ott vannak a nagyformátumú nyomtatásban is.

Nem azt mondom, hogy nincs, csak nem egy nagyságrend a Xeroxxal...

Szerintem meg egyik egyik vállalatnál sem kissebb (Canon, Hp, stb.), csak mint említettem jó a marketing.

Hogy legyen valami tömeg is az íráshoz, hogy mekkora ez a cucc:
Kb. 2m magas és 8-10m hosszú lehet....

Küldök én is, Agfa Dotrix:
L:/dl/upc/2010-05/49032_3-injet-press.jpg]![]()

És végül a HP, 769 mm széles tekercsre nyom, két oldalt egyszerre, kb 30% gyorsabb a xeroxnál. Vízbázisú pigment tintával működik, speciális kötőanyagot nyomtat (világszabadalom!) a sima bevonatlan anyagra, és teljesen vízálló a nyomat. Színenként 200 l a festéktartálya, havi terhelhetősége 70 millió A4/hónap. Saját fejlesztés!

Kérdés, hogy melyik mennyibe kerül, és mennyi a nyomatköltségük.
De egyébként nem azért tettem be a képet, hogy ki tud nagyobb gépről képet beszúrni, hanem hogy lehessen tudni, miről szól a cikk... 

Én se a "méretre" mentem. Csak azért tettem be hogy látszódjon, ez már egy régi dolog.
Az Agfa ára 500-700 e. €. A többit nem ismerem. Nyomatköltségre szerintem nincs nagy különbség egyiknél sem. Általában kb 25-30 ft / A3, szinte minden márkánál itthon, persze a nagyobb gépeknél. Nyugatabbra 30-40% olcsóbb. Ezeknél meg szerintem nagyságrendekkel olcsóbb a lapköltség.