Végigolvastam majdnem az összes hszt, és jórészt mindenki ugyanazt fújja, ezért nem tetéztem volna én is egyel, mert nagyjából egyetértek vele, hogy nagy és drága lesz..stb. Az viszont nem nagyon hangzott el, hogy ez lesz az első kártya ami Dx11-et és Physx-et is tud egyben, szóval ha az árat nézzük, és tegyük fel mindent akarunk futtatni kompromisszum nélkül, akkor vagy Fermi, vagy egy ati és egy Physx-re használható nvidia kártya is kell buherált driverekkel, vagy esetleg egy Hydra chipes alaplap is.. Szóval összességében ha kicsit ati fölé lövik az árakat azonos teljesítmény esetén, akkor is még el lehet gondolkozni, hogy melyik éri meg jobban, anélkül, hogy észérveket figyelmen kívül kéne hagyni. Ha továbbra is kellő mennyiségű Physx-es progit adnak ki immár dx11-es támogatással is akár, akkor ez feléjük billentheti a mérleget. De persze erre az Ati beindulhat az árversennyel..
Szóval ha egy korábbi felvetés szerint az Ati CEO-nak két választása van, a profitmax ezeken az árakon vagy a szemétkedés, akkor én személy szerint azt mondom, hogy jobban tenné, ha a "szemétkedést" választaná, és akkor rúgna az nvidiába amikor annak a legjobban fájhat, mert később nem biztos, hogy lesz rá alkalma.. Ha az nvidia elvegetál, és továbbra is tud fizetni a játékfejlesztőknek, hogy a havok helyett a Physx-re fejlesszenek, akkor ezzel élni is fognak az eddigi gyakorlat szerint. A fogyasztók érdeke meg nem csak az árverseny, hanem az is, hogy ne kelljen választani mint eddig DX11 és Physx látvány között..
(Mellesleg szerintem az árverseny nem szemétkedés, a fejlesztők lefizetése viszont elég neccesen az a kategória)
[ Szerkesztve ]
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!