Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) TESCO-Zsömle válasza RyanGiggs (#150) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csakhogy az nV-nek nem érdeke az árháború. Egyedül AMD-n múlik, hogy megszorongatja-e a konkurenst, és még akkor sem biztos, hogy nV árat csökkent. Simán megteheti, hogy "aki akarja fizessen" módba kapcsol, és a Feri drágább lesz, mint a csökkentett árú 5970-es, hivatkozvva a kudára meg egyéb nV only tech-ekre... A két kártya eladási mutatója nem így lesz: HD5970>GF100, hanem HD5970+AMD marketing<=GF100+nV marketing.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#152) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ebbe könnyen belebukhatnak. Horror méretű chipet akarnak csinálni egy gyerekcipőben járó technikával üzleti alapon. Ez a chip csak a legerosebb kártyába megy vagy a kisebbekbe is?

(#153) zuchy válasza RyanGiggs (#150) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Csak ezzel az a baj, hogy az Nv karit drágább előállítani, míg az AMD könnyedén csökkent árat, addig az Nv ezt már nem teheti meg, vagyis megteheti az előállítási költségig, az meg nem igazán jó nekik. És a partnereknek is kell hagyni valami hasznot.
Szerintem az Nv nem igazán fogja lejjebb vinni, maximum egy picit, de drasztikus áresésre Nv-től nem számítok. Az AMD tudja majd a vevőket csalogatni a barátibb áraival.
Addig, amíg ki nem jön egy olcsósított best-buy Nv kártya. Onnantól megint lehene igazi árverseny. Gondolok itt olyan 320SP-re, vagy csuda core-ra, 256bit, GDDR5. :)

(#152) Tigerclaw: A teljes értékű GF100 az megy a - nevezzük úgy - GTX380-ra.
Gondolom lesznek majd csonkolt verziók is, hiszen abból úgy is rengeteg lesz. Abból lehet csinálni egy alacsonyabb órajelű, csökkentet Cuda core-val rendelkező GTX360-t.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#154) atti_2010 válasza RyanGiggs (#150) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem dobhatja ki a 4870-es árán még akkor se ha 60% nő a kihozatal a nagy magméret miatt, és a 60% még nagyon távolinak tűnik.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#155) forgonati

forgonati
(senior tag)

Hát ez alapján a cikk alapján, semmi jóra nem lehet számitani. Lesz egy böhöm nagy GPU, ami drága lesz mint az állat, köszönhetően a nehézkes előállitásnak, ráadásul annyit fog zabálni mint az állat, és úgy fog melegedni mint öreganyám búbos kemencéje.
Arról már nem is beszélve, hogy talán nem is fogja tudni túlszárnyalni az 5970-et, tehát még azt sem mondhatják majd hogy "oké, drága, nagy, sokat eszik, melegszik, de akkor is a miénk a leggyorsabb kártya".
Nagyon kiváncsi leszek a tesztekre ha majd kijön.... Vajon milyen lesz a "csoda" amin ennyi ideig dolgoztak...

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#156) - = Zk = - válasza TESCO-Zsömle (#151) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát, ha az nV meglépné, hogy erősen az AMD alá méri, sztem meglepődés lenne.
vagy bejönne nekik vagy nem. lesnék, mint hal a szatyorban...
de erre valahogy nem látok esélyt...pedig de szép is lenne:C

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#157) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem beszélve hogy az Nvidia partnereknek már idáig is elkezdett megkeseredni a szájuk íze, ha most megint jön egy VGA amin alig lehet nyerni valószínű hogy sokan más után néznek.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#158) moha21 válasza atti_2010 (#146) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A larrabe-t is akarta az intel gyártani ami méretre hasonlított a Fermihez, de 45nm-en
Biztos megvan az oka neki miért nem tette illetve miért nem érdekli az NV.

zuchy:megteheti akár veszteségesen is árulhatja, ha ragaszkodik ehhez a piachoz amíg valóban nem talál ki valamit. Máshonnap profitál eleget az NV. Láttunk már ilyet nem 1 cégnél, hogy veszteségesen árult.

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#159) RyanGiggs válasza forgonati (#155) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Úgy ahogy mondod!! :K
Na meg most hiába várjuk a teszteket,lesz 20%-os előnye az 5870hez képest!?
Köszy,akkor inkább veszek 5870est, mittom én...30ezerel olcsóbban!
Ár/érték arányban biztos nagyon gááz lesz az új nv üdvöskéje.

(#160) moha21 válasza RyanGiggs (#159) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt te már előre tudod? Inkább csak valószínű, hogy az lesz nem?Honnan tudod 20% előnye lesz? Ha meg annyi is lesz úgyis HC gamer közönség lesz megcélozva az meg lazán megveszi.

(#161) TESCO-Zsömle válasza - = Zk = - (#156) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha meglépné, hogy erősen AMD alávág árakkal, és inkább veszteséggel adja, akkor az AMD méginkább alávág, és olcsón adja, de még mindíg haszonnal. Nekik nem para az árcsökkentés, higy sokszoros áron adják a kártyákat. Egyedül nV utazik nullszaldóra...

De ha a realitások mezején maradsz, ott van a GTX260/280 példának. Azokat is erősen AMD fölé lőtte, és csak az AMD hathatós nyomására csökkentett árat.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#162) {Zodiac}

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

Abban reménykedem, hogy lesz a fermi termékskálában egy gtx260+ -nak megfelelő kisebb tesó. Na arra vevő lennék, már most. Nem semmit fejlesztettek, bár nehéz szülésnek ígérkezik, egyelőre csak megfogant a jövevény :) De szurkoljunk! ;)

-= live-for-speed.hu =-

(#163) - = Zk = - válasza TESCO-Zsömle (#161) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igaz... :K

#162: én inkább drukkolnék, ha nem gáz! :C ;)
#165: :R

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#164) RyanGiggs válasza moha21 (#160) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Természetesen nem tudom, nem dolgozom titokban az nv-nél,
csak ahogy mondod, gondolom hogy kb annyi lesz a különbség. :DDD
Én annak örülnék ha "mi" átlaguserek lennénk megcélozva. :K
Okt-november környékén szeretnék majd új vga-t venni,
kiváncsi leszek melyik gyártót fogom megcélozni. :)
Melyik lesz jobb ár/érték arányban.
2008ban azért választottam a 4850est mert az volt a legjobb ár/érték arányban.
Vajon most is győz majd az Ati?? :F

(#165) {Zodiac} válasza - = Zk = - (#163) üzenetére

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

őőő, okés, én is ;)

-= live-for-speed.hu =-

(#166) forgonati válasza moha21 (#160) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Valószinűleg nem tudja, csak mondott egy számot hasraütésszerűen. De mindegy is, nem? Hogy most 10 vagy 20%-al lesz gyorsabb... Hisz eleve már olyan felbontásokról beszélünk hogy hihetetlen. 1920 x 1200 meg 2000 x mittudoménmennyi... Ha már ilyen felbontáson egy kártya tud produkálni 80-90fps-t bármilyen játékban, max minőségen, akkor mi kell még? Persze persze, tudom én, hogy egy milliomos HC gamer meg fogja venni a Fermit, mert megteheti, de az a pár % plussz, mondjuk egy 5870-hez képest nem sokat számit. Viszont jóval drágább lesz tőle.
Tény hogy nem nekünk van kitalálva ez a kártya, én annak is örülni fogok, ha jövőre lesz pénzem egy 5870-re :D

[ Szerkesztve ]

(#167) W.Wilson válasza forgonati (#166) üzenetére

W.Wilson
(kvázi-tag)

Honnan tudod, hogy mennyivel (meg egyáltalán) lesz drágább? A jövőből jössz te is?

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#168) atti_2010 válasza RyanGiggs (#164) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ha Október-November veszel, biztosítalak hogy AMD kártyád lesz, hacsak nem akarnak ők is valami újat amivel majd jól szippantanak egyet.

W.WilsonNem jön a jövőből de azért kb. meg lehet saccolni az árat, mint ahogy azt is meg lehetett már a tavaly hogy nagy mag nagy fogyasztás, nagy ár, kicsi élvezet.

[ Szerkesztve ]

(#169) moha21 válasza RyanGiggs (#164) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezzel egyetértek én is örülnék, ha mi lennénk megcélozva.:) De minden jel arra mutat, hogy nem:( Valami történhetne VGA fronton, mert ez így káosz...vagyis állóvíz ami a PC-s iparban nem sok jót jelent::( Az Intelt is sajnálom kimaradt a versenyből ( na jó nem az intelt magát:D) szvsz nekem mindegy lenne már ki csak adjon ki valami ellenfelet akár az AMD is lehet saját maga ellen :DDD

atti_2010 : a kicsi élvezetet honnan lehet megjósolni? a nagy árat szintúgy? ár egyelőre sehol sincs említve, adhatja veszteségesen is, ha csak egy ideg is.

[ Szerkesztve ]

(#170) RyanGiggs válasza forgonati (#166) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Jövőre már biztos lesz pénzed egy 5870esre. :K
Én november elején fogok szerintem venni egy 5850est 35-40k ért.
Persze ezt is csak gondolom hogy addigra ennyi lesz az ára.
Úgyhogy szerintem maradni fogok az Ati-nál.
Amúgy nem vagyok se Ati-s, se nv-s, de vhogy "mindig" Ati-t veszek!
Hogy miért?? Mert az nv "mindig" el van szállva magától.
Ez bizonyítja az áraikat is.

(#171) - = Zk = - válasza RyanGiggs (#170) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

" Jövőre már biztos lesz pénzed egy 5870esre. "
nah, ha ezt magamra venném, kivégezném magam:C nem szeretném a CoP-ot DX11-nélkül kipergetni:))

(#172) Pyton

Pyton
(fanatikus tag)

NNA, ez kemény! SLI-ben 600w. Egy átlagos hajszárító 1-es fokozata 500w... :DDD De még 1 kártyával is brutális. Kisebb szobákban, "kuckókban" ez már ténylegesen fűteni fog. Amiről eddig csak viccelődtünk, az hamarosan valósággá válik...

(#173) forgonati válasza W.Wilson (#167) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Egyértelmű hogy drágább lesz. Nem kell ehhez a jövőből jönni. Eleve sokkal nagyobb a GPU, drágább az előállitása, arról nem is beszélve hogy milyen nehézkes legyártani. Ellentétben az ATI-val. Esetleg úgy lehetne olcsóbb ha az NV veszteséggel adná, az meg hülyeség lenne nem?
Arról már nem is beszélve hogy ha netán sikerül (még ha csak 2%-al is) túlszárnyalniuk az 5970-et akkor már verhetik a mellüket hogy az övék a leggyorsabb VGA, és még rátesznek az árra, mondván, akinek a világ leggyorsabbja kell, azt meg kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#174) atti_2010 válasza forgonati (#166) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Szerintem mindkét gyártó a 3D-re készül és ott megfeleződik az fsp, akkor már nem is olyan sok.

(#175) moha21 válasza forgonati (#166) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tény, hogy eldurvultak a felbontások.:) én még 1280-ban tolom egy 4 éves TFT-vel 4:3-as nekem a wid-ok valahogy nem "fekszenek". :(((

(#176) W.Wilson válasza atti_2010 (#168) üzenetére

W.Wilson
(kvázi-tag)

Ok akkor saccold meg nekem, hogy mennyi lesz, és majd ha kijött a kártya, leellenőrizzük.
Hogy érted, hogy kicsi élvezet? Nem úgy tűnik, hogy gyenge lenne a teljesítménye.

forgonati Hát hogy hülyeség-e vagy nem, azt majd eldönti az Nv. Akár még annak is lehet realitása (bár csekély). Én inkább azt mondom, várjuk meg a startot. Felesleges előre dobálózni vélt árakkal, költségekkel.

[ Szerkesztve ]

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#177) RyanGiggs válasza - = Zk = - (#171) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Bocsi hirtelen nem jut eszembe melyik játék rövidítése a CoP? :F

(#178) forgonati válasza atti_2010 (#174) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Az irásban a FarCry 2 volt irva hogy azon tesztelték, az 3D nem?

(#179) moha21 válasza Pyton (#172) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért nem valószínű minden esetben 300w-on fog járni.

(#180) - = Zk = - válasza RyanGiggs (#177) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

semmi baj...előfordul! ;)
Call of Pripyat. STALKER....

(#181) forgonati válasza moha21 (#175) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Detto, én is egy 19-es 4:3-as TFT-vel nyomulok :D De nem is igazán kell nagyobb nekem, még pár évig biztos ez lesz. Szóval nekem csak az 1280x1024 felbontás mérvadó, ha egy kártya ebben a felbontásban elvisz minden játékot max-on akkor fölöslegesen nem spórolok nagyobbra.

(#182) atti_2010 válasza W.Wilson (#176) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Hát szerintem olyan 170-180k, a kis élvezet nem a teljesítményre értettem, hanem hogy az ára azért sok vásárló örömét el tudja rontani.

forgonati csak akkor 3D ha bekapcsolod de arról írtak volna.

[ Szerkesztve ]

(#183) RyanGiggs válasza moha21 (#179) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Ha meg minden esetben 300W-ot fog enni, akkor meg
magunk köré építünk egy Paksi Erőművet. :DD :))
Mit számít?! :F :DDD

(#184) RyanGiggs válasza forgonati (#181) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Ehhez csatlakozom. :)
Én is egy 19"-os 4:3-as TFT-vel nyomulok. :)
De már nem tudok max-on játszani az mw2-vel. :((

(#185) atti_2010 válasza RyanGiggs (#183) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nehogy már idle 300W egyen.

(#186) Kopi31415 válasza forgonati (#178) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van 2D módja is, nem csak 3D. S sehol nincs említve, hogy a 3dvision technológiával együtt futott volna.

atti_2010: pedig volt már, aki ilyen rémhíreket feszegetett itt. Azt elfelejtve, hogy nem oly rég még jobb energiamenedzsmentje volt az NV-nek, mitn az AMD-nek.

[ Szerkesztve ]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#187) RyanGiggs válasza atti_2010 (#185) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Erre nincs tippem, csak az elözőekre reagáltam. :)
Bár szerintem se ehet idle-ben 300W-ot.

(#188) Zso2

Zso2
(őstag)

Istenem,ezt a sok elvakult ATI-fan jóst :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#189) Tökmindegy válasza Zso2 (#188) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

:C

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#190) coonee

coonee
(fanatikus tag)

mind szép és jó, csillog-villog, csak nehezen megvalósitható :(

srácok hogy is van ez? Idén 40nm, jövőre 28 majd 11 vagy mennyi, és szépen lassan elfogy... Mi lesz akkor ha már nem lehet kicsinyiteni??

(#191) JColee válasza coonee (#190) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

világvége a minimum :(

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#192) DigitXT válasza forgonati (#181) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Az ne zavarjon, hogy az 5:4-es...:DDD Elnézve a konfigod, bőven a procid lesz
hamarabb szűk keresztmetszet*, szóval ha nem akarsz teljes gépet cserélni,
ne is elmélkedj a Fermiben / HD5870-ben, ugyanis teljesen felesleges.:))

*: 1-2 modern (értsd, rendesen használ több magot) játékban már most is az.

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#193) - = Zk = - válasza JColee (#191) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

remélem ettől megment majd minket Zsák Norris:C

(#194) DigitXT válasza RyanGiggs (#159) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Ebben a HSZ-ben az a szép, hogy sem az árat, sem az értéket nem tudjuk.:)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#195) Sanyix válasza DigitXT (#192) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja mert ugye az 5000+-os x2 helyére nem lehet egy phenom 2 x4-et bepöccinteni mi? :D

nade KIHALYTYAE?

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#196) atti_2010 válasza coonee (#190) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Lassan technológiát kell cserélni, nem lehet a végtelenségig csökkenteni, szerintem még 2-3 dobásuk van, aztán kell valami más, talán grafit alapú felvezetők vagy valami ilyesmi.

(#197) Tökmindegy

Tökmindegy
(senior tag)

Ezt a 20% -ot honnan veszik??
És ha 90% lesz ? Senki semmi konkrétumot nem tud,amiket láttunk az nagyon meggyőző ,nem gondolnám ,hogy egy ipari selejtet akarnak gyártatni. Gondolom ,az NV mérnökei nem fórumokon okosodnak:)
UFF.

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#198) forgonati válasza DigitXT (#192) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Nem zavar, mivel nem 5:4-es :U Az LG L1960TQ az 4:3-as, ha fejreállsz is :W

Amúgy természetesen cserélek majd procit, azt még remélhetőleg az idén. Az 5870 majd csak jövőre jön.

[ Szerkesztve ]

(#199) smkb válasza forgonati (#198) üzenetére

smkb
(senior tag)

Hát szerintem nem kéne fejre állíttatni azt aki egy 1280*1024-es monitorra azt mondja, hogy az 5:4 mert bizony az az :) Sosem lesz 1280*3=1024*4 :) annál inkább 1280*4=1024*5..

(#200) Zeratul válasza TK36 (#99) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

De a TMSC már végre megemberelhetné magát, mert ha így megy és bejön a képbe másik gyártó, akkor elpártol(hat)nak tőle.

Mégis ki? Az Intel vagy Global Foundry ?

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.