Végre valami infó. Kicsit lehangoló, de ez van. Olcsón már nem veszek vga-t az tuti. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
szabage
(kvázi-tag)
Ha a hd5970 kb ~105fps környékén teljesít[link] FC2ben, akkor ha a fermi most nem végleges verzióban 84fps produkál, akkor nem gondolod hogy végleges verzió+driver egy +15% dob még a teljesítményén?
Sztem itt csak az energia visszaszorítással lehet nagy bukta...
[ Szerkesztve ]
telefon+200sms+200perc+1gbnet != telefon

Bounti
(kvázi-tag)
Mi az a silicon spin? A revíziót értem, de ez magas...
Ezért szeretem ezeket a fórumokat, mindíg megtudok valami újat... 
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!

atti_2010
(PH! kedvence)
No meg az árával, ha pedig csökkenteni akarják növelni kell a kihozatali arányt az ki tudja menyi időbe telik, az AMD eseteben majd 3 hónap volt, és az hosszú idő, a végen tényleg utoléri a HD 6000 sorozat, és akkor kezdődhet elölről a számolgatás.
[ Szerkesztve ]
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Comrade92
(fanatikus tag)
Most egy kicsit le vagyok maradva. Mégis lesz tesszeláló egység a gpu-ban? Azt hittem emulált lesz. Vagy benéztem valamit? 

Integra
(Jómunkásember)
és ez mit jelent szerinted?
mert szerintem csak annyit, hogy a megvalósításban más a két cég elképzelése, miközben ugyanarra az eredményre törekednek, a legkisebb és legjobban megtérülő befektetés mellett.
itt a jancsihuszároknak max az fps a lényeg, másoknak a fogyasztás, a zaj, és az ár is.
a vérszemű szemellenzős nv fanoknak meg majd lehet kettőt venni és akkor elmondhatják a farnkót. szóval ez a de nekünk egy maggal megoldjuk amit ti kettővel, hozzá állás óvoda, semmi más.
én csak azt tudom remélni hogy jól beárazza az nv, mert akkor az ati is lekell vigye az árait. csak amekkorát eddig bukik az nv a fermin, az alapján nehéz elképzelnem egy agresszív árpolitikát, főleg, hogy igazából úgy tűnik, nem az új atyaúristen lesz.

szabage
(kvázi-tag)
Igaz.
Bár ahogy előbb vki írta, sztem a hasznot a hpc piacból remélik inkább.
Ja, és eközben a Catalyst majd nem fog fejlődni, mi?
Általában pont a 2 GPU-s megoldásoknál szokták a legnagyobb teljesítménybeli előrelépést elérni a driver-ek fejlesztésével.
Arról az apróságról nem is beszélve hogy az RV870 kihozatala jobb. Ergo olcsóbb előállítani és ez idővel valszeg csak még jobb lesz. Ebből következik hogy jobban tudnak majd játszani az árakkal mint az nV a Fermi esetében.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

szabage
(kvázi-tag)
Neked is igazad van, de mivel a fogyasztásáról csak a maxot tudjuk, ezért erről kár vitázni.
Árazása nyílván nem fog a csillagokig menni, mivel a piac diktál(részben), maximum a nyereségük lesz kisebb amit sztem a hpc piacból és a többi részből fedeznek.

Integra
(Jómunkásember)
a fermi ezzel a %-kal amit most művel azért a legalja ligában profi spíler lehet.

atti_2010
(PH! kedvence)
Szerintem még akkor is nyereséges lenne az 5970 ha hirtelen 40% csökkentésre kényszerülnének, nem hiszem hogy versenyre tudna kelni az Nvidia a mostani helyzeteben.
[ Szerkesztve ]
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

szabage
(kvázi-tag)
Nyílván ati is fog javulni.
Én csak arra akartam válaszolni, hogy nem hiszem szükséges lenne egy 2 gpus megoldás, hiszen teljesítményben nem lesznek messze egymástól.
Most az 5970-ről van szó éppen.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

9950es
(fanatikus tag)
A gf100 is olyan lesz mint a g80. Lesz belőle egy g92 és még sokáig velünk lesz , gyökeret ver. 
120 fps or GTFO :D

Tökmindegy
(senior tag)
Látom nagy az ellen drukk 
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

atti_2010
(PH! kedvence)
Persze arra gondoltam.

yakuza.tora
(PH! addikt)
A silicon spinnel akkora javulást lehet elérni a mostani 20%-hoz képest? (Korábban egy másik topikban már kitárgyaltuk, hogy 50% alatti kihozatal alatt nem érdemes nekiállni a gyártásnak...)
Sanyix: Éhes disznó makkal álmodik! 
Alléz Olympique de Marseille!

Bounti
(kvázi-tag)
Akkor tőled kérdezem meg, mert Abu úgylátszik nincs itt...
Mit jelent a Silicon Spin?
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
Hmm, télleg innovatív cucc. Viszont marhára gáz ez az óriási fogyasztás és melegedés. Meg ilyen kihozatali arány mellett horribilis árcédulája lesz az biztos. Nagyot kell ütnie, hogy ilyen késéssel befogja az AMDt, és vhogy az árat is faragnia kell.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Átestek a ló túloldalára. Túlkomplikálták chipet. Ez csak félsiker. Ebből így nem nagyon lesz tömeg-cikk...
yakuza.tora: És az Ati-nak megérte 40%-on kezdetben? Ha az Ati-Amd nagyott akar húzni, akkor egy kicsit csökkenti az árat és az Nvidia a saját késébe dől...
[ Szerkesztve ]
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

csaabz
(senior tag)
Vmi ilyenre számítok én is... 
World of Tanks - Forza 4
Hát szerintem a nehézségek ellenére nem rossz eredmány az a far cry tesz, lesz az még jobb is.Az 5970 meg kétmagos, szóval nem azzal kell összemérni.Egyébként én láttam a múltkor hogy még a gtx360 is megszorongatja az 5970-est.
Hajrá nVidia, sikerülni fog !!!
Asus P5B, Core 2 Duo E6300 1,86 GHz, Gigabyte 9800GTX+ 1GB, 3GB Kingmax DDR2 800, Seagate Barracuda 7200.9 250 GB, Chieftec GPS-450
Aki nem issza el, annak van!
Elárulnád nekem mit számít, hogy 2GPU-s? (Nem kétmagos, 2x1600 mag van benne, a fermiben meg 512 mag) Tudtommal az teljesítmény/(ár*fogyasztás[*zajszint*méret]) képlet adja meg a lényeget.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Biztos, hogy Enrico Fermi nem egy atomfizikus volt, hanem egy atomerőmű? 
Integra: miért, eddig mekkorát bukik az NV a Fermin? Minden piacot figyelembe véve.
[ Szerkesztve ]
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Ő atomfizikus volt de a kártya neve innen ered.

rocket
(PH! kedvence)
Ez csak a process roadmap, en mar hozza kalkulaltam az elmult evek tapasztalatai alapjan azt, hogy mikorra lehet abbol tomeggyartott GPU, meg optimista is voltam 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Valami hivatkozás a név eredetére?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
de mi a tökömért mondod h ne azzal mérjük össze?
nem értem esküszöm....árat nézi az ember a fogyasztás nézi az ember, meg azt h mit kap teljesítményben
felőlem akár 10 magos VooDoo is lehetne az éppen legjobb ár értékü kártya ha éppen az a nyerő akkor ahhoz fogom a konkurencia topp kártyáját hasonlítani legyen az 1 magos vagy 100.
teccik érteni?

Z_A_P
(fanatikus tag)
Az 5970 meg kétmagos, szóval nem azzal kell összemérni
Latszik hogy nem vagod a ket gyarto kozotti termekfilozofiai elterest.
Az ATI "felso-kozepkategorias" chipeket gyart, es a csucskartyajuk direkt 2 chipes megoldas, illetve lebutitva alsokategoria.
Az nVidia pedig "csucschip"-et gyart.
Tehat DE igen, a ketmagos ATIval kell osszemerni a Fermit, mert csucskartyakat kell osszemerni.
Attol meg hajra nVidia!
OK
vedd meg a gtx360-at, ha tudod. én drukkolok. nehogy véletlenül 2 db 5870-et vehessek belőle, úgy, hogy még maradjon is a zsebembe sörre való! 
de örülök az nV-nek, hogy "észhez" tért. remélhetőleg időben. a hírek mást mondanak, de remélhetőleg idén már "kézbe" vehetjük a Fermit.... 
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

rocket
(PH! kedvence)
"A Fermi nevet egyébként egyébként a múlt nyár végén el is árultam."
Egy Cseh oldalon irtak rola, onnan linkelted.
"16 tesszellátor vs. 1 és az NV megoldása az NV anyagai alapján 3x erősebb. Gondolva a gyártásra biztos megérte?"
Biztosan nem a tesszellator egyseg ~100millio tranzisztora okozza a gyartasi problemakat.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Ahh... pedig már kezdtem reménykedni hogy nem egyszerű találgatáson alapul az amit írtál.
Amúgy max. a TSMC-ből lehetett kiindulni de az eddig látottak alapján nem lesz annyira nehéz felülmúlni a produkciójukat.
Kopi31415: Majd megkeresem bár nem hiszem hogy ez annyira releváns információ lenne.

9950es
(fanatikus tag)
tökmindegy ... Ilyen teljesítménynél vagy 3 monitor , vagy 3d kell hogy kihasználd mer játékhoz ugyanmindegy.
120 fps or GTFO :D
A cím alapján "NVIDIA módra" azt hittem valami átnevezés, még jó hogy nem. 
A lényeget már sokan leírták, nagy, drága, éhes, nem is érdekel annyira. 
Erről az emelt órajeles cypress-ről mit lehet tudni, remélem azért többről van szó mint ilyesmikről.
Vagy félre értettem valamit?
[ Szerkesztve ]
off
diszkrét utalás a fogyasztásra 
következő generáció biztos "paks" lesz
[ Szerkesztve ]
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.
Enrico Fermi neve Alberto Fermi-től és feleségétől, Ida de Gattis-tól ered. 
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
(#137) 7Heads Drago válasza TESCO-Zsömle (#123) üzenetére
Van benne valami...
Ezek tényleg csúcstechnológiás termékek lesznek.
Lassan nukleáris meghajtás kell nekik, mert annyit esznek... 
Lassan majd már csak azért hajtsuk túl a processzorokat, hogy jobban fűtsék a helyiséget. 
JColee vagy Csernobil... 
[ Szerkesztve ]
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

newtom
(újonc)
Szerintem nagyon valószínű, hogy az "x% megy az olcsó kártyákba" lesz a TSMC válasza.
A GF100 felépítéséről olvastam, hogy egyes részek (amelyek a gyártás utáni teszten elbuknak) "kikapcsolhatók".
Az más kérdés, hogy a deaktivált részek egy kis hack-eléssel visszakapcsolhatók-e... 
(#139) hejesírásó válasza 7Heads Drago (#137) üzenetére
akkor viszont az nv megoldása a jobb, mert nagyobb felületen jobban átadja a hőt a szobámnak ![;]](/dl/s/v1.gif)
Így van egy Cseh oldalon írtak róla persze senki sem hitte el, hogy a GT300 nem valós név, pedig előre megmondtam.
Az ilyen apró dolgok adják hozzá azt a pluszt, amitől ez a lapka nagy lesz, és ezzel nem birkózik meg a TSMC. A tesszellátor csak egy része ezeknek. Egyébként csak a következő generációban látjuk meg mi erre az ideális szint. Valahova az Evergreen és a Fermi közé saccolom.
newtom: Az egyéb alkatrészek költségéig le lehet skálázni a GF100-at. Persze nem szokás, mert az alacsony kihozatal mellett gyártható GPU-kból nem készül sok. De 400 dolláros sávig meg lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

rocket
(PH! kedvence)
Az AMD maga se tudja meg a tenyeket ezzel kapcsolatban, elkepzeleseik vannak, de nem latnak ~8 honappal elore 
TSMC-bol indultam ki, azert is irtam, hogy:
"A valoban nextgen architekturajuk ha csak nem virit valamit a GlobalFoundries, 2011Q1-Q2 kornyekere varhato."
#140: Valoban volt aki nem hitte el, de mar akkoriban is tobben irtak, hogy tul nagy jelentoseget forditanak nehanyan a nevere amit a logika alapjan hivtak GT300-nak.
Felolem aztan lehetne a neve "egg and bacon", teljesen mind1 
"Az ilyen apró dolgok adják hozzá azt a pluszt, amitől ez a lapka nagy lesz, és ezzel nem birkózik meg a TSMC. A tesszellátor csak egy része ezeknek."
Az oke, hogy sok apro dologbol tevodik ossze a GPU, de most csak a tesszellaciorol volt szo, ezt irtad:
"16 tesszellátor vs. 1 és az NV megoldása az NV anyagai alapján 3x erősebb. Gondolva a gyártásra biztos megérte?"
[ Szerkesztve ]
Ja és ismét beköszönt a 9500@9700 korszak
EGyébként tuti ami szarabb lesz aszt dobják olcsóbb kategóriába -neh nem müxöl nesze neked csonka ramok
Én nem hinnémegyébként félnünk kellene a visszakapcsolósditól 
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

T-bag
(kvázi-tag)
Most kellene hogy az Intel felvásárolja az Nvidia-t és über gyártósorain rögtön javulna a kihozatal.
Ez nem így megy, ráadásul a Intel nem is gyárt/gyártat 40nm-s chipeket. 
PC-STYLE.hu

thomboy
(tag)
Azt hiszem átmentünk találgatós topikba, sőt... 
Egyébként az se két perc lenne.
| Trance 4ever |

atti_2010
(PH! kedvence)
Az Intel gyártósorai nem GPU-ra vannak beállítva, szerintem nem is lenne lehetséges a dolog amiről írsz.
Azért egy ilyen csíkszélességre képes gyártástechnológia kifejlesztése nem kevés időt vesz igénybe és nyilván ők is egy saját pontos ütemterv szerint dolgoznak. Itt csak úgy viccből nem férnek bele hónapos késések, tartani kell a tervezett időpontot ameddig csak lehet. Persze bejöhet valami nagy gebasz de szerencsére hasonlóról egyelőre még semmi hír nincs. A legutolsó ezzel kapcsolatos hírből itt egy részlet:
"Two other process technology schedules remain unchanged. In the fourth quarter of 2010, the company plans to move into ''risk production'' for its 28-nm generic bulk process, based on high-k."
Tehát ha virítanának az azt jelentené hogy hamarabb lenne kész mint az előre meghatározott 2010Q4-2011Q1 time frame.
[ Szerkesztve ]
Nem lesz ezzel gond. A világ legerősebb 1GPU-s videókártyája+PhysX támogatás=tuti siker.
Fogyasztás meg kit érdekel. Aki megvesz kb. 150k-ért egy kártyát, az nem fog óránkénti 8Ft-os többlet fogyasztásra panaszkodni.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

rumkola
(PH! kedvence)
ha netán lenne 2magos nv, azt mivel mérnéd össze? X2cf-el? 
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

RyanGiggs
(senior tag)
Szerintem nem lesz itt nagy árháború.
Ahogy az nv-t ismerem....
Hol is helyezkedik el a vgánk?
5870-5970 között?!
Akkor adjuk a karinkat az 5970es ár alatt egy picival azt kész.
Hisz mi vagyunk az nv-k!!!! Nem igaz? ![;]](/dl/s/v1.gif)

Állítom hogy így lesz!! 
Viszont ha az 5870es áron dobná ki a karit,akkor az Ati lejjebb vinné
az árat,és ez hatással lenne a többire is,mondjuk az 5850re is. És igy tovább...
Na akkor lenne árháború,mert ugy az nv-nek is utána kéne nyúlnia az áraihoz.
De ez nem igy lesz, rohadt drágán fogják majd árulni az új Fermit. (sajnos)