Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Márton

Márton
(PH! addikt)

Egy másik oldal szerint a Sony is "aktív zár" (active shutter) technológiát fog alkalmazni.
Ha nem ezt tenné, mi szükség lenne a 120Hz-re?
És mitől is jobb ez a technológia (mely enyhén vibrál), mint a csak passzív polárszűrős szemüveges megoldás?

első! :D

[ Szerkesztve ]

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#2) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Csak az lesz vele a probléma, hogy nagyon drága lesz. :(

Azért kíváncsi lennék, hogy mennyire tér el a "régi" 3D-s szemüvegektől az élmény.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#3) Cathfaern válasza Márton (#1) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valamit mindig felezned kell, ha egy TFT segítségével akarsz 3D-t létrehozni. Ugyebár az active shutter a frekvenciát felezi, a polárszűrő pedig a felbontást. Ráadásul utóbbit költségesebb is előállítani, míg előbbi TV független (lehet, persze 60hz-es TV-vel nem egy nagy élmény).

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#4) Márton válasza Cathfaern (#3) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

és akkor miért is kell a Sony megoldásához 120Hz? :F

(#5) orbano válasza Márton (#4) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

tudtommal ennél a megoldásnál is képkockánként váltogatják a két szemnek küldött képet, így a 60hz-es frissítéshez nem árthat a 120hz-es valós képfrissítési ráta.
nekem egyébként a sonyé szimpatikusabbnak tűnik, ez az aktív shutteres cucc eléggé fáraszthatja a szemet. végre megszabadultunk a szar CRTktől, erre jön vissza ugyanaz a szar.

A vér nem válik VAZZE!™

(#6) Márton válasza orbano (#5) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

De akkor miért kellene hogy polarizált fényt adjon ki a tv? :F
ha meg nem olyat ad ki, akkor mi a különbség a pana megoldásához képest?

(#7) Márton válasza orbano (#5) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

megszabadultunk a szar CRTktől, erre jön vissza ugyanaz a szar.

így látom én is, inkább felezze a felbontást, de legyen nyugodt a kép!
Vagy shutter, de 200Hz, és akkor az 50i-s videók sem akadoznak végre...

(#8) Márton válasza Márton (#7) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Na, legyen igazam:
200Hz
0:40-nél zweihundert hertz technologie :DDD

(#9) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Majd kiderül, hogy melyik nyer (inkább a Sonyra tippelek), de én még egy szemüveget nem szeretnék feltenni a mostani mellé...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#10) Márton válasza Móci (#9) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

akkor autostereo!
úgy fél misitől indul egy kisebb monitor :B

(#11) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A hír javítva. A Sony marketingje rossz megoldásról számolt be. A Pana és a Sony megoldása alapjaiban megegyezik. A problémát valszeg az okozta, hogy a Sony az IFA-n polarizációs technológiát használt, mert az új még nincs kész.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) Márton válasza Abu85 (#11) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

így már vili! ;)

(#13) Móci válasza Márton (#10) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak? Veszek kettőt, mutter 3D-be nézze a híradót! :DDD

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#14) xuldar

xuldar
(őstag)

Ez a Pana technológia úgy látom, kifejezetten az epilepsziásoknak készült. Semmi értelme a 60Hz-nek. Nem vagyok epilepsziás, de inkább nézem tovább a nyugodt 2D-s képet, mint az éretlen, de legalább méregdrága 3D-t.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#15) Márton válasza xuldar (#14) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Az én tapasztalataim alapján a 100/120Hz már sötétben jó, de beszűrődő fény mellett van enyhe vibrálás. Talán erre hoz megoldást a Sony 200Hz!

(#16) stevve válasza Márton (#15) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A szemed nem hiszem, hogy észreveszi a 120 Hz vibrálását a beszűrődő fénynél... persze ettől még a 200 jobb, főleg, ha polirizált megoldásos 3D-t akarnak megjeleníteni vele.

PH semleges

(#17) Márton válasza stevve (#16) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

hiszed vagy nem, itt van előttem, látom.
a polarizált megoldáshoz elég a 60hz

(#18) stevve válasza Márton (#17) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Elégnek elég a 60, nem azt írtam, hogy nem, de ha már 200 Hz... akkor 100Hz/szem kényelmesebb.

PH semleges

(#19) Márton válasza stevve (#18) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

nem kevered te a fogalmakat, technológiákat?
A magas Hz csak a shutter megoldáshoz kell, arra írtam, hogy a 120Hz (fele) is még enyhén vibrál. A passzív polárszemüveges megoldáshoz felesleges a nagy Hz.

(#20) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem erdemes lenne a Philips megoldasaival is foglalkozni...

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#21) stevve válasza Márton (#19) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem keverem... a polárszemüvegesnél sincs frissítési gyakoriságra korlát tudtommal... :U Hogy kell-e magas érték vagy sem, az más kérdés...

Ja, hogy a shutter vibrál nálad... így már más.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#22) Márton válasza stevve (#21) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"Hogy kell-e magas érték vagy sem, az más kérdés"

Ez ugyanaz minthogy kell-e a 60/75Hz-es TFT monitor helyett 100/120Hz-es?
FPS bajnokoknak igen.. Átlagembernek a 60 sem vibrál, és bőven folyamatos mozgás hiszen a PAL videó 50Hz, NTSC meg 60.

[ Szerkesztve ]

(#23) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és megint a gyógyszergyártók, forgalmazók járnak jól, akik fejfájás-csillapítóval is foglalkoznak. szerintem az kelleni fog kiegészítőnek ezekhez a technológiákhoz...

a másik vesszőparipám az ilyen hírekhez: az emberek jelentős részének nem egyformán jó a 2 szeme. (sokunknak pedig egyik rosszabb már, mint a másik...) és még szemüvegesek is vagyunk. cseszhetjük az összes ilyen megoldást. :(((

kb. 2 éve láttam egy tv-s infoműsorban egy magyar megoldást: több projectorral létrehozott 3d-s kép. a bemutatón valami tigris vagy párduc volt. akkor még csak állóképet bírtak létrehozni, mert a videóhoz túl nagy számítási teljesítmény kellett volna. de az valódi 3d volt! semmi szemüveg....

sok évvel ezelőtt, szintén magyarok, (lehet, hogy az előbbi csapat, nem tudom), egy pinyóban egy fekete dobozt kikiáltottak 3d-s kijelzőnek. japánok tömege jött tanulmányozni, tárgyalni. egy koszos, sötét pincelyukba. szétröhögtem megam... - de akkor semmmit nem árultak el a technológiáról, be sem kapcsolták a riport kedvéért.....

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#24) stevve válasza Márton (#22) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Most össze akarsz zavarni? A polarizációs elvű 3D és a TFT ffrissítési gyakorisága hogy függ össze?

Én csupán annyit írtam, hogy lehet polarizált szemüveggel filmet nézni 200 Hz-en is, nincs akadálya, csak éppen a tv-nek baromi jónak kell lennie, mert így 1/100-ad másodperc alatt kell a két szem képeit felvillantania, eltüntetnie. Ehhez nincs köze az FPS-eknek és másnak...

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#25) wwenigma válasza szab.tam (#23) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HoloTV - igen, magyar

website

De hat mi ugyis bukni fogjuk..... Cebiten is kintvoltak, aszem pH! észre se vette.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#26) szab.tam válasza wwenigma (#25) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez az, bizony.... :K

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#27) Márton válasza stevve (#24) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Hát bocsi, de éppen te zavartál engem össze ezzel:
"ettől még a 200 jobb, főleg, ha polirizált megoldásos 3D-t akarnak megjeleníteni"

Erre írtam a hasonlatot, hogy mitől jobb a 200Hz mint a 60, ha egyszer nem shutter szemüveggel nézed?

"lehet polarizált szemüveggel filmet nézni 200 Hz-en is"
500-on is.. Miért ne lehetne? De akkor az nem a shutteres technológia.
Polarizált szemüveges megoldásnál nem kell a képet felvillantani meg eltüntetni, épp ez a jó benne, hogy nyugodt a kép.

(#28) wwenigma válasza szab.tam (#26) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Par eve eloszor asszem egy "dobozból" alulról, a felszallo ionizalt levegóbe kivetített 3D-t demóztak. :)

(#29) Márton válasza szab.tam (#26) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

ez a link minden 3d-s topicban előjön legalább 1x :DDD

(#30) szab.tam válasza Márton (#29) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

de milyen jó, mivel ezt a videót még én sem láttam....

(#31) stevve válasza Márton (#27) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, akkor kicsit elbeszéltünk egymás mellett... :B Nem jött át, hogy te végig a shutter megoldásról beszélsz.

"Polarizált szemüveges megoldásnál nem kell a képet felvillantani meg eltüntetni, épp ez a jó benne, hogy nyugodt a kép."

Hát ez így azért nem teljesen igaz. A shutter-eshez képest lehet, hogy "nyugodt", de a vetítéshez csak fel kell villantani azokat a képeket valamikor. :DDD

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#32) einstein

einstein
(senior tag)

Ez a 3D tévé szvsz nagyon messze van még.
Egyrészt, ha külön szemüveg kell hozzá kényelmetlen. (Játékhoz még hagyján, de tévéhez?)
Másrészt az emberek még csak mos cserélték le CRT-jüket HDTV-re (nem itthon),és nem fognak 5-10 éven belül váltani 3D képes verzióra...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#33) wwenigma válasza Márton (#29) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meséld már el légyszíves akkor, hogy szerinted miért nincs létjogosultsága? Mert a hsz.-edbol ezt venni ki...szerintem kurv@ra elorebb vagyunk ebben is...

(#34) Márton válasza stevve (#31) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"Nem jött át, hogy te végig a shutter megoldásról beszélsz."
Mivel az egész hír erről szól! :D
Olvastad a javított verziót is?

"a vetítéshez csak fel kell villantani "
Fel, de akkor is egyszerre látható mindkét kép, nem időben szétválasztva, vibrálva.
Ezért kell 2 proji.

[ Szerkesztve ]

(#35) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mi a pálya a félszeműekkel és egyéb, a normálistól eltérű látásúakkal? Ők is látnak (számukra) használható képet ezzel a rendszerrel? Vagy a fél család a 3D-s, a másik fele meg egy hagyományos TV-n nézi a Mónika Show-t (nincs is jobb a képernyőből kitüremkedő 3 fél fognál mottóval...)?

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#36) azbest válasza Márton (#27) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

attól függ milyen a polarizált megoldás... passzív szemüveg esetén is van olyan megoldás, hogy felváltva mutatja a kijelző a két szem számára (máshogy polarizált) képet. Ha itt arról van szó, hogy felváltva vannak a kijelzőn a polarizált sorok, annáé olcsóbb lcd kijelzőből is meg tudják oldalni (alacsonyabb frissítés és ott megmarad a tft jó tulajdonsága, hogy csak az változik, aminek kell)

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#37) Márton válasza wwenigma (#33) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

én nem nézem, nem szólom le.
csak már vártam, hogy valaki linkelje :)

Van létjogosultsága, de előbb a ma elérhető árú (és méretű!)
kijelzők próbálkoznak a piacon.

A jövő természetesen inkább a holografika! :C

(#38) stevve válasza Márton (#34) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja... meg volt nyitva és nem frissítettem, amikor Abu írta. :U

"Ezért kell 2 proji."

Ahogy azbest kolléga írja. Vagy egy Z screen-hez hasonló megoldás. :P

erdoke:
Mónikashow 3D... de elvetemült vagy. :DDD

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#39) Márton válasza azbest (#36) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

igen, ilyen a Zalman Trimon pl.
viszont ilyen passzív megoldásos, mégis felváltva megjelenő módszerről dobhatnál egy linket, mert még nem találkoztam vele.
A Real D vetítőjére gondolsz pl.?

[ Szerkesztve ]

(#40) azbest válasza Márton (#39) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vetítő esetén igen... de el tudom képzelni, hogy tft kijelzőnél is alkalmazzanak valami hasonlót egyszer (főleg, hogy ha jól értettem a reald esetén is elektronikusan oldják meg a polarizálást)

(#38) stevve: állítólag nem lesz verekedés ezután a showkban (vagy sokkban ;] ), szal a mátrixos jeleneteket ezután más műsorokban kell keresni :D

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#41) stevve válasza azbest (#40) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"állítólag nem lesz verekedés ezután a showkban"

Helyes, bár sose néztem ezeket a műsorokat, de ezek után sem fogom figyelemmel kísérni őket. Pedig megnéztem volna egy ilyen "akciót" 3D-ben :D

"el tudom képzelni, hogy tft kijelzőnél is alkalmazzanak valami hasonlót egyszer"

Nem lenne rossz.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#42) szab.tam válasza erdoke (#35) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mán mögint báncsák máunikát! :(( :DDD

(#43) Márton válasza azbest (#40) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

igen, így már egy nagyon jó kompromisszum lenne:
200hz-en megy a frissítés, ennek a fele 100, mely már nem vibrál nappal sem,
viszont nem elektronikus, elemes szemüveg, hanem könnyű polárszűrős.
És meglenne a full felbontás is.
Na ha ilyen hír lesz, szóljatok :D

(#44) v.tom

v.tom
(őstag)

A megoldás. És ehhez szemüveg sem kell. Bár kicsit át kéne ehhez dolgozni pár dolgot a szoftverek terén, asszem. ;)

Jah, majd elfelejtettem: magyar találmány.

[ Szerkesztve ]

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#45) szab.tam válasza v.tom (#44) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pár hsz-al feljebb téma volt már.... :)

[ Szerkesztve ]

(#46) Cathfaern válasza erdoke (#35) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha használod mindkét szemed a látáshoz, akkor nem probléma (megjegyzem ezek a szemüvegek úgy vannak kialakítva, hogy hagyományos szemüveg elé gond nélkül odatehetők). Azonban ha csak egy szemet használsz, akkor nem látod ezt a 3D-t. Amúgy igen, itt jön ki az, hogy ez valójában csak ál 3D. Mivel a fejmozgatással egy szemmel is összerakható a 3D-s kép fejben, de ilyen módszerekkel nem, mivel hiába mozgatod a fejed, ugyanazt a képet fogod látni.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#47) Chiller válasza v.tom (#44) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Csak ez nem fog megmozdulni még a NASA gépein sem egy jó ideig megfelelő felbontásban...

(#48) Vico87

Vico87
(tag)

Nem tudom mi a baj azzal, hogy szemüveg kell hozzá. Ez van, ráadásul nem is zavaró.

Aki például egyik szemére nem lát, az már a valódi világot sem látja stereo 3D-ben, annak felesleges ilyen cucc.

(#49) erdoke válasza Vico87 (#48) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Óriási tévedés a térlátást a két szem összehangolt mozgására egyszerűsíteni. Ahogy előttem már írták, a látás az agyban áll össze (elég csak arra gondolni, hogy a szemek "fejre állított képet" továbbítanak), és aki sok-sok év óta "gyakorol" pl. egy szemmel, az alig van hátrányban a kétszeműekhez képest. Nem önti az üvegpoháron túlra a vizet, nem méri fel rosszul a szemből érkező autó távolságát, stb. Bizonyos helyzetekben kifejezetten előnyös is lehet, hogy megtanulta kevesebb/hiányosabb információból számítani a dolgokat.

Én egyébként is arra kérdeztem volna rá, mi történik, ha két eltérő látású ember ül le együtt tévézni egy ilyen elé. Az egyik 3D-s képet lát, a másik meg zagyva homályos xarságot?

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#50) Márton válasza erdoke (#49) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

amit ismersz ott tudsz tájékozódni egy szemmel, de
teljesen idegen helyen, tárgyak között jóval nehezebb.
próbáltam letakart szemmel..
ha elég lenne egy és csak tanulás kérdése lenne, akkor miért pazarol a természet ránk 2 szemet? :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.