Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

300gbps bejön.... :)

(#2) Turmoil válasza cizoe (#1) üzenetére

Turmoil
(senior tag)

Jaja, jól nyomják.
Már csak fényt fénnyel kapcsoló tranzisztort kellene csinálni, és itt lenne a kánaán:)

Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

(#3) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Impressing! :K

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#4) Foglalt név

Foglalt név
(MODERÁTOR)

"Az IBM új rendszere 100 watt befektetésével például másodpercenként 8 terabit továbbítására képes"

Mekkora távolságra :F

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#5) dchard válasza Foglalt név (#4) üzenetére

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel nyomtatott áramköri technológiáról van szó, ezért valószínűleg "alaplapnyi" távolságban gazdaságos a dolog.

Létjogosultsága az ismertetett infók alapján a jelenelgi számítógépekben például a buszrendszer egyes részeit (gondolok itt elsősorban a
proci <--> mem
proci<--> északi híd
északi híd <--> déli híd/io hub
északi híd <--> PCIe 16x foglalatok

felé van értelme.

Ez egy fontos lépés a pusztán fényt használó rendszerek felé, hiszen a buszrendszert már van mire cserélni.

De valóban: a legnagyobb probléma továbbra is az, amit már a kolléga említett: a fényt fénnyel kapcsoló tranzisztorok problémája, hiszen ezek nélkül szinte teljesen felesleges ilyen kapacitású buszt csinálni egy olyan procinak, ami tört részét sem használja.

Dchard

(#6) Hebry

Hebry
(senior tag)

jaja. Minek a hatlmas adatmennyiség, ha nem tud a proci vele mit kezdeni.
Ennek ellenére utat mutat..

(#7) Xpod válasza dchard (#5) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A legutolsó bekezdéseddel nem értek egyet.

Az így készített nyákoknál ugynazt kapacitást, kisebb energiafelvételel, kisebb zajjal, kevesebb veszteséggel, kevesebb disszipációval lehet elérni.
Arról nem is beszélve, hogy így maga a nyák mérete is csökkenthető.
Ha viszont hozzáveszed is, hogy a procik magjai szaporodni kezdtek az utóbbi időben, plusz ugye már nem csak 1 videókártya van egy gépben, akkor máris sokkal emberközelibbnek tűlnik a fejlesztés.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#8) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Elég pöpecnek tűnik a dolog... Kíváncsi vagyok, mikor lesz belőle valami számunkra is "kézzelfogható"!

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#9) gV

gV
(őstag)

nem tudom az Intel mikor dobja piacra az ehez hasonló megoldását, de arrol már 2 éve cikk született [link]

(#10) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Ahhoz nem vastag kicsit ez a szálvastagság?

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#11) Rive válasza dchard (#5) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Létjogosultsága az ismertetett infók alapján a jelenelgi számítógépekben például a buszrendszer egyes részeit (gondolok itt elsősorban a
proci <--> mem
proci<--> északi híd
északi híd <--> déli híd/io hub
északi híd <--> PCIe 16x foglalatok
felé van értelme.

A leírás alapján sajna: nem. A jelenlegi lézeres cuccok tipikusa elég nagy késleltetésekkel dolgoznak, az általad említett helyek viszont tipikusan legalább egy, de némelyik több nagyságrenddel gyorsabb kapcsolatot kívánnak. A 'gyorsabb' itt értelemszerűen azt jelenti, hogy 'kisebb késleltetésű'.

Ez a cucc egyelőre inkább a nagysebességű adatátviteli rendszerekbe predesztinált. Oda viszont erősen.

Ez egy fontos lépés a pusztán fényt használó rendszerek felé, hiszen a buszrendszert már van mire cserélni.
Ebben a tárgykörben a jelentőségét én inkább abban látom, hogy egyáltalán az integrált optikai linkek 'dobozba' kerülnek végre: gyártható, kommersz technológiává válnak. Innen már csak evolúció, nem pedig revolúció az a szint, hogy az általad említett helyeken is felhasználhatóak legyenek.

Jól működő, nyákon megvalósított gyors optikai chip-chip összeköttetések amúgy erősen beletúrnának az iparágba. A nagysebességű nyákok tervezésének legnagyobb rákfenéi most az áthallás, EM zavar, balanszírozás és az azonos úthossz. Ezekre lényegében mindre frappáns megoldást adnának az optikai linkek. Egyedül a tápellátás és a hőtermelés maradna. Azaz sokkal letisztultabb, 'szebb' design mellett úgy felére összemennének az alaplapok, effélék.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.