Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) fanti

fanti
(senior tag)

A Noctua miért nem él a közvetlen hőcsőkontakt előnyével?

Pár fokot azzal is nyerhetne pedig.....

[ Szerkesztve ]

(#2) Duracellm... válasza fanti (#1) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Van ennek a direkt kontakt-os technológiának előnye és hátránya is.

Ha megnézel egy Noctua hűtőt akkor a lamellák nagy felületen érintkeznek a hőcsővel, valamint rá van nikkelezve/forrasztva.
Vastag anyagból van a lamella, ki van támasztva, minimálisra van csökkentve a rezonancia kialakulásának a lehetősége.
Úgy van kialakítva az alja (érdes) hogy a lehető legnagyobb hőt át tudja vinni, jó minőségű pasztával.

Ezekkel miért nem él a többi gyártó???

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#3) Komcsi válasza Duracellm... (#2) üzenetére

Komcsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mondasz valamit :D

C:\Privátot előbb észreveszem!...

(#4) zazahoho válasza Duracellm... (#2) üzenetére

zazahoho
(őstag)

:U :U hm ebben a gondolatban is van valami

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#5) Srodney

Srodney
(senior tag)

lehet hogy a s393 és 40 az s939 és s940 akart lenni???,a cikk fasza szép kis hűtők,és ritkaságok.....

(#6) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Evercool Ever Green Fan 12 Plus nah ez egy jó dolog! 12cm-es felfogatása van.

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#7) Tripower válasza Giot (#6) üzenetére

Tripower
(tag)

Engem is ez fogott meg!
meg nekem kicsit retro , tavaly volt 370db evercool slottos hütöm.... :DDD

Team Jammin'

(#8) Boxi88 válasza Giot (#6) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Nekem is tetszik, ötletes a rezgést elnyelő gyűrű, ráadásul még halk is! :K

(#9) fi:zi'k válasza Duracellm... (#2) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Úgy van kialakítva az alja (érdes).."
Itt arra gondolsz, ami a CPU-val érintkezik? Ott nem a minél simább felület a jó? Lehet akkor tévedésben éltem eddig... :U

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#10) Boxi88 válasza fi:zi'k (#9) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Én is úgy tudtam, hogy minél simább annál jobb, sokan ezért polírozzák fel a proci kupakját és a hűtő alját hogy minél simább legyen és minél jobban átadja a hőt... :U

(#11) Balika911 válasza Boxi88 (#10) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Jól tudtad, az a lényege, hogy a hűtő minél nagyobb felületen feküdjön fel a CPU-ra és így a lehető legkevesebb pasztára legyen szükség.

(#12) lujó55 válasza Balika911 (#11) üzenetére

lujó55
(őstag)

Állj, állj. Egy felület ha érdes, akkor fajlagosan nagyobb a hőleadása. Ez tény. A polírozással nem a felület simaságát növeljük, hanem pont az érdességet érjük el vele. Minél kevesebb pasztára legyen szükség? :DDD :N A jó minőségű paszták pont, hogy kitöltik a réseket, biztosítva a tökéletes kontaktot és húvezetést, hogy a hőátadás ne pontszerű, hanem felületen megoszló legyen.
Amúgy az Evercool lapátozása nagyon jó, már tapasztaltam. Halk és jól szállít. Majdnem lapátkongruens áramlást biztosít.
Ez amúgy mi? "három U-alakú darab hővezető csővel" ---> három darab U-alakú hővezető csővel ...

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#13) LordX válasza lujó55 (#12) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem az OFF-ban írtat nem komolyan gondoltad.

(#14) Balika911 válasza lujó55 (#12) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Elég komoly fogalmi zavarokkal küzdesz, de talán lesz értelme közölnöm, hogy például az Arctic MX-4 hővezető képessége 8,5 W/(mK), az alumíniumé pedig 237. Innen már talán magad is rájössz, miért nem olyan tuti sok pasztát nyomni a két felület közé.

A polírozás pedig a felület érdességét csökkenti, azért használnak hozzá egyre finomabb papírt.
De ha nekem nem hiszel: [link]

"Polishing is the process of creating a smooth and shiny surface by rubbing it or using a chemical action..."

Kiemelés tőlem.

[ Szerkesztve ]

(#15) Balika911 válasza Balika911 (#14) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Javítom a linket, most látom, hogy az előbb elfelejtettem bemásolni a hivatkozást az ablakba. :)

(#16) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

(#9) fi:zi'k

(#10) Boxi88

(#11) Balika911

Egy kis fogalomzavarra szeretnék tisztázni:

A polírozással nem a kupak fényvisszaverő képességének növelése a cél, hanem az hogy a domború kupakot síkba csiszoljuk, eltávolítsuk az egyenetlenségeket, itt akár 0.5mm-es eltérések is lehetnek!

Ezáltal nő a direkt érintkező felület - persze sík talpú CPU Cooler esetén - javul a hőátadás.

Valóban az a lényeg hogy minél nagyobb legyen a felület...a teljesen polir, adja a legkisebb felületet. :U

Ha a hűtő alja teljesen sík, de érdes (+/-0,02mm-es recék) akkor sokkal nagyobb a hőátadó felület mint egy tükörpolir esetén. A pasztának csak nagyon kis hézagot(0,02mm) kell áthidalnia, így nem kell számolni azzal hogy megnőne a hőellenállása. Megteremti a kapcsolatot a Cpu és a hűtő között a teljes felületén.

Ezzel nem csak elméletben lehet csökkenteni a hőellenállást. persze ez az esetek többségében lehet hogy csak 1-2C°-ot jelent. :DDD

(#17) Ribi válasza Duracellm... (#16) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Szerintem itt az effektív hőátadó felület mindig is az a kb 30x30-as sík felület marad, az érdességtől függetlenül.
És mint leírták a pasztának jóval szarabb a hővezetése, így a 2 felület közti távolság növelése nem hiszem, hogy bármilyen szempontból is hasznos lenne.
Legjobb lenne, ha totál síkra políroznák mind2 felületet és paszta nélkül ráteszik.
A 2 fém felület sok helyen érintkezik is, csak a recéket kénytelen kitölteni pasztával.
Ha mind2 felület tökéletesen sík lenne, akkor az összes pasztát kinyomná. De mivel ez nem lehet ezért kell. De az érdesség rossz. Szerintem. Csak kényszerőségből alkalmazzák. Mert nem tökéletesen sík.
És a hőátadás miatt is veszteség van. Akármilyen vékony is a felület, bele kell számolni. Nem mindegy, hogy 2x kell átadni a hőt, vagy csak 1x.

[ Szerkesztve ]

(#18) 20TY4

20TY4
(újonc)

Hali
Remélem hogy ezért senki nem lincsel majd meg de én tuti vennék egyet a noctua hűtőiből, mégpedig a kicsit. Ezt csak azért mert gondoljatok bele, 90m-es venti???(..."A nagyobbik készülék 120 mm-es ventilátorokkal lett felszerelve, amik 1300 rpm-es fordulatszámon üzemelnek, míg a a kisebbiken 90 m-es légkavarókat találunk, ami 1600 rpm-es"....). Hát kinek ne érné meg?? :DD
Nagyon sok bocsi ha valaki nem veszi a poént, és beleköt az offomba, nem szemétkedésből írtam ;)

"A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene!!!" "-Kérdés, hogy átérzed-e?!-"

(#19) Duracellm... válasza Ribi (#17) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Nem mindenben értünk egyet, de ez így van jól :DDD :R

(#20) Male válasza 20TY4 (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezen nevettem én is... csak legyen elég nagy házad hozzá :DDD

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#21) Nordic

Nordic
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez az Evercool megmozgatta a fantáziámat, végre nem a kék led a menő:D

"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}

(#22) NLZ válasza 20TY4 (#18) üzenetére

NLZ
(kvázi-tag)

NH-U9B SE2
Van ám ugyanebből asztali verzió is egy jóideje, szal nincs itt újdonság.

(#23) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

nem értem miért kell a lamellákat nikkelezni, az is csak szigeteli valamennyire az alumíniumot, rosszabb lesz a hőátadása a levegő felé
a csicsa miatt ? kit érdekel nem nézegetni akarom hanem, hogy jól hűtsön, pláne egy szerverbe

[ Szerkesztve ]

(#24) Day 'n' Nite válasza Findzs (#23) üzenetére

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Gondolom ott van értelme, ha hővezető cső, és a lemellát "tapasztják" össze... Magát a teljes lamellát én sem tudom miért kellene.
A polírozáshoz. A felület növelésével, vagyis az érdesítéssel komoly eredmény biztos nem érnek el, mivel a hővezető paszta ott van, és az éltalában rosszabbul vezeti a hőt, mint pl a réz... legalábbis logikusan nekem ez jön le :D

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#25) waporka

waporka
(tag)

nagyon szép ez a zöld!

a privire illik válaszolni....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.