Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a thermalright passzívban is szépen mehet. Viszont egy lassan sergő 120-assal biztos nem sok proci jelentene neki gondot(főleg tuning nélkül).

Family Guy Online - Closed Beta

(#2) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Én arra lennék kíváncsi úgy általában, hogy ezeket a cpu hűtő csodákat miért tervezik, újra és újra, miközben a hatásfok nem nagyon változik.. (hozzá teszem: azzal semmi gond, jó hűtők ezek)
Most inkább a Thermalright-ra gondolok, mert azt jobban ismerem. A szerkezeti felépítése nem sokat változik. 6mm-es hőcső - és ennyi. Annyit változtatnak, hogy egymáshoz képest, hogy helyezkednek el a hőcsövek, de ez sokat nem javít a hatásfokon...
Csak arra akarok kilyukadni, hogy a dizájnon kívűl más értelme nem sok van az új hűtőknek...

[ Szerkesztve ]

(#3) WolfheartGR válasza ceaser (#2) üzenetére

WolfheartGR
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mert így nem lesz előbb utóbb mindenkinek tökegyforma frigója, hanem hatásfokban nem is, de designben más mint a szomszédé. :)

X6-osom nekem is van. Csak nem a Bmw-től, hanem a Microsoft-tól.

(#4) shteer válasza ceaser (#2) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mert csak az új dolgokat lehet eladni. a régit lehet csomagolni újként és újra eladni.

a teljesítményük határát már elérték ezek a hűtők - a formán kell változtatni, egyel nagyobb sorszámot adni neki, átszínezni... mást már nem lehet.

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#5) Fücsök007 válasza shteer (#4) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Dehogynem, amíg létezik modding. ;] :C

Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!

(#6) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Thermalright HR-02 ismét hozza majd a teljesítményt,de miért vannak takarásban a csövek :F

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#7) shteer válasza Fücsök007 (#5) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az igen... epoxi gyanta. hát, talán elért vele 1°C javulást

de hogy ezt mire írtad azt még mindig nem értem - a gyártók nem fognak összeragasztani 2 hűtőt epoxival ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#8) FRENK1988 válasza ceaser (#2) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezért van nekem EKL (sárga csoda) CPU hűtésem:D

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#9) shteer válasza zazahoho (#6) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem a hőcső szerepe leadni a hőt, hanem a lamelláké - ha nem lennének takarásban, csökkentenék az áthaladó levegő mennyiségét

(#10) Fücsök007 válasza shteer (#7) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha hiszed, ha nem, mivel nagyon vékony rétegben van elkenve, ezért pár fokos különbség van csak (2-3 fok) a hőcsövek között, és annyira erős, hogy feszegetéssel se jött szét a két hűtő. ;) :C De még nincs teljesen kész, viszont jobb mint az EKL volt. :K

[ Szerkesztve ]

Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!

(#11) zazahoho válasza shteer (#9) üzenetére

zazahoho
(őstag)

armageddon pedig nem rossz eredményeket hoz,speciel nekem ez az elrendezés jobban tetszik,de igazad van a hő elvezetésben.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#12) pottyantós

pottyantós
(senior tag)

Brutális egy darab a HR-02 :Y Ő lesz a csúcs levegőben?

[ Szerkesztve ]

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#13) zazahoho válasza pottyantós (#12) üzenetére

zazahoho
(őstag)

egy tesztre azért kíváncsi leszek ,mondjuk aramgeddon ,noctua ,true stb csúcs hűtökkel :K

(#14) bartucc válasza ceaser (#2) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sok értelme nincs, nekem is a Freezer 7 Pro bőven elég a mai napig, pedig több éves konstrukció... Min. 3-4 éves, a TX3 se jobb, csak újabb.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#15) Matamata

Matamata
(fanatikus tag)

Van már róla teszt.
thermalright
chiphell
expreview
Elég komoly, főleg passzívan.

(#16) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Klassz az a TR!

(#17) pottyantós válasza zazahoho (#13) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Remélem csinál a PH egy komolyabb tesztet ezekkel, amiket felsoroltál... :C

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#18) zazahoho válasza pottyantós (#17) üzenetére

zazahoho
(őstag)

az lenne a jó ha az első tíz-et a rangsorban egyenlő feltételekkel össze lehetne hasonlítani,mert mindig más konfig más hőmérsékletek alatt vannak a tesztek,igaz nem lehet nagy az eltérés ,de az mérvadó lenne szerintem :K

(#19) budo82

budo82
(kvázi-tag)

Túl széles a TR (140mm)... Hiába írják a MB kompatibilitási listában a P7P55D lapra, hogy "okay", szerintem nálam simán hozzáérne az VGA-m backplate-éhez és gyönyörűen melegítenék egymást. A mostani Noctua-m is majdnem hozzáér a VGA-hoz...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#20) zazahoho válasza budo82 (#19) üzenetére

zazahoho
(őstag)

szerintem nem ,lenne ott még 2-3 mm távolság ;] és akkor okéy

[ Szerkesztve ]

(#21) TESCO-Zsömle válasza budo82 (#19) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kizárt, hogy a procihűtő melegíteni tudná a VGA-dat...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#22) DeFranco

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két kérdésem van:

A Siberia alsó ventije tényleg fix fordulatszámos? Ez mire jó? Van egyáltalán valami értelme ennek a két ventis megoldásnak ebben a formában?

Egy ilyen hűtőnek, mint a HR-02 milyen súlya lehet? Ez azért már x kilós nagyságrend. Képes egyáltalán az alaplap egy ilyen súlyt megtartani meghajlás/repedés nélkül?

(#23) EarL 007 válasza DeFranco (#22) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbálj meg eltörni egy RAM modult, elég nehezen törik. Abba gondolj bele, hogy pl Scythe Ninja 2-höz az Inteles lefogatók a gyári pöckös megoldást használják, és ez elég neki. :K Egy lap erős, sok mindent elbír, legfeljebb nem kell lóbálni, ha a gépet cipeljük valahova.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#24) DeFranco válasza EarL 007 (#23) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megpróbáltam. Eltört. Most egy másik gépről netezek. Jössz egy RAM-mal. :((( :D

De tényleg... hány kiló lehet egy ilyen hűtő? Csak úgy érdekel, eddig csak stock hűtőim voltak...

[ Szerkesztve ]

(#25) EarL 007 válasza DeFranco (#24) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt a rézfán-füttyentõs kisbicska keservit, hogy a könnyűbúvárok pucoválják a szélvédődet! :DDD

Kb 1kg körül vannak az ilyen behemótok.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#26) Srodney

Srodney
(senior tag)

Arra azért kíváncsi lennék hogy egy 70fokos procit milyen decibellel mekkora hőmérsékletre hűtene le,mert szép és tetszetős,de valahogy a gyártók ezzel nem reklámozzák saját hűtésüket pedig jó lenne tudni...

(#27) budo82 válasza TESCO-Zsömle (#21) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Gondolj bele, hogy mikor lenne melegebb a VGA: ha nincs mellette semmi hőforrás és csak a ház belső hőmérséklete befolyásolja vagy ha 1-2 mm-re van egy a házhőm.-nél melegebb fémdarabka (prochűtő)... Elhanyagolható, de persze nem is ez a lényeges, hanem hogy a VGA-m melegíti a prochűtőt (vagy szerinted ez sem lehetséges :U ) Minél közelebb lenne, annál jobban.

(#20) zazahoho: legtöbb hűtő kompatibilitási listájában a közeli PCI-E - CPU foglalat esetén azért odaírják, hogy problémás lehet, ha VGA-n "kinyúló alkatrészek" vannak (large protruding components). Ennél a széles hűtőnél meg egyszerűen csak "okay"... Mondjuk nálam az 5870 backplate-e elég vastag, hozzá is ér a ventifelfogató, de persze zárlatot nem tud okozni.

(#28) DeFranco válasza EarL 007 (#25) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt hittem 2x-3x nehezebbek (nyilván a behemótabbakra gondolok). 1 kg-ot még tényleg bírhat a lap.

(#29) capulet75 válasza Matamata (#15) üzenetére

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennyivel jobb lenne mint egy true?Nemá...

Sami Koivikko - Sapphire

(#30) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt a batár Thermalright-ot bevállalom ha lehet kapni itthon, de félek ez is annyira lesz beszerezhető mint a többi és mehetek sírni Armandhoz megint.

(#31) TESCO-Zsömle válasza budo82 (#27) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolj bele, hogy mit írtam, gondold át újra, majd értelmezd. :U

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#32) budo82 válasza TESCO-Zsömle (#31) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

... :U

[ Szerkesztve ]

(#33) TESCO-Zsömle válasza budo82 (#32) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Arra próbáltam célozni, hogy mindíg a melegebb melegíti a hidegebbet és nem fordítva... :))

[ Szerkesztve ]

(#34) budo82 válasza TESCO-Zsömle (#33) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

Hülye példa volt, elismerem. Nem közvetlen melegítésre gondoltam, hanem összességében nézve a házat a benne lévő levegővel együtt.
Olyan helyzetet meg gondolom nem tudsz elképzelni, amikor a prochűtő a melegebb és nem a vga (az van terhelve a vga meg nem)

(#35) TESCO-Zsömle válasza budo82 (#34) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, mivel a VGA-k hőmérséklet BIOS-ból általában 80-90°C-ra van belőve, így kívül 70°C-nál ritkán hűvösebbek.

A proci meg önmaga nem nagyon melegszik 70 fölé, nemhogy a bordáját melegítsa annyira, ráadásul a szélét.

Ha meg a VGA-n fullon pörögnak a ventik, akkor a procira/házra se számít már néhány széltolo, és akkor egyik se melegíti a másikat csak sugárzással.

(#36) budo82 válasza TESCO-Zsömle (#35) üzenetére

budo82
(kvázi-tag)

A vga terhelés nélkül nincs 70 fokos, fogyaszt az enyém mondjuk 115W-ot, szenzor szerint a gpu 40-42 fokos (a régebbi 5770-em meg a 35-40W-ot és 35-38 fokos)
A proci terhelve, 4 Ghz-re húzva, feszemeléssel elkér 140+ W-ot (vagy régebbi Q6600 3,8 GHz-en, feszemeléssel még talán többet), terhelve jóval több mint 40 fokos.

(#37) Matamata válasza capulet75 (#29) üzenetére

Matamata
(fanatikus tag)

Mivel ezt passzív működésre tervezték ezért előfordulhat. Mondjuk valószínűleg a legelső revíziós TRUE-val vetették össze és a HR-02-t is így szerelték fel és nem így. Mindenesetre passzívan vagy alacsony fordulatszámú ventivel minden más léghűtést lever.
Elvileg ha minden jól megy 20.-ától már rendelhető lesz.
Kb 20K-ért tudok szerezni.
Gondolkozom rajt, hogy a dobozában porosodó Cogage Arrow-omat lecserélem erre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.