Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#851) tibi666 válasza BLiNk3r (#846) üzenetére

tibi666
(senior tag)

nekem jobb van. :DDD

(#852) HardRic

HardRic
(őstag)

Egy szívességet szeretnék kérni:
Nem megy ki a fejemből ez a zöld subpixel duplázós dolog. Akinek van valami jól fókuszáló kamerája lefényképezné nekem a Legend kijelzőjét közelről? Nem baj ha nem lesz mikroszkópi minőségű, lényeg, hogy egy kicsit is látszanak a subpixelek.
Köszönöm szépen.

GS2 | Otherworld.hu | Tenacious D - "We'll f*ckin' rize again!"

(#853) okezsoke válasza HardRic (#852) üzenetére

okezsoke
(kvázi-tag)

Ha elmeséled mi az a subpixel, megpróbálom lefotózni. :)
Mi kegyen a kijelzőn pl.
?

(#854) HardRic válasza okezsoke (#853) üzenetére

HardRic
(őstag)

A pixelt alkotó kis izék. Piros, kék és zöld színűek. Tévén meg tudod nézni, ott nagyobbak a pixelek.
A kijelző legyen fehér, akkor látható a legjobban, de lehet fehér hátterű szöveg is.
Köszi.

(#855) Karma válasza okezsoke (#853) üzenetére

LOGOUT blog

A subpixel a kijelző külön-külön világító elemei. Egy pixel tipikusan három subpixelből áll össze, ezek a piros, zöld és kék.

A kérdés az, hogy a Legend kijelzőjén a bal vagy a jobb oldali elrendezésben vannak a subpixelek. Sajnos nekem nincs felszerelésem ennek lefotózásához, vagy vizslatásához.

Egy fehér kép a legpraktikusabb, ekkor ég az összes subpixel maximális erővel.

A szöveggel elkéstem, úgyhogy egy plusz infót hozzáteszek még: ha a képernyő közepére pöttyintesz egy csepp vizet, akkor az lencseként felnagyítja a subpixeleket. Ezt majd mindjárt ki is próbálom a Legendemen.

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#856) Gólya.

Gólya.
(lelkes újonc)

2 napja megy a teló úgy hogy meló miatt nem tudom feszt tapogatni.. csak telefonálok semmi extra kb 30 perc telefonálás és most 66%-on az aksi....

KI az aki szörnyű készenléti időről beszél?

Nokia E51 > HTC Legend > HTC Sensation 1.50.401.1

(#857) Karma válasza Gólya. (#856) üzenetére

LOGOUT blog

Én. Nekem ma is 24 óra után megmurdelt.
Csak annyi a különbség, hogy én használom is aktívan az eszközt :U

Break Driven Development

(#858) Karma válasza HardRic (#852) üzenetére

LOGOUT blog

Nnnno. Nem egy precíziós eszköz, de a vízcsepp + puszta szem módszerrel megvizslattam a képernyőt, nekem függőleges oszloposnak tűnik a pixelek elrendezése (ld. ábrám bal oldala).

Break Driven Development

(#859) HardRic válasza Karma (#858) üzenetére

HardRic
(őstag)

Kemény vagy :P Remélem nem csalt a szemed. Tutisicher?

(#860) Karma válasza HardRic (#859) üzenetére

LOGOUT blog

Azt mondom 90%. A csepp széleinél jobban látszott, és úgy tűnt, hogy szépen sorban követik egymást a csíkok.

Break Driven Development

(#861) okezsoke válasza Karma (#860) üzenetére

okezsoke
(kvázi-tag)

Jaaa, olyan makro cuccom nincs, amivel ezt le lehet fényképezni.
Javaslom a vízcsepp, vagy nagyító használatát. :)

(#862) aramis00 válasza Karma (#855) üzenetére

aramis00
(lelkes újonc)

Elolvastam, amit írtatok. De leírnátok pontosan mi is itt akkor az "átverés". Felhasználói oldalról ennek van-e, ill. mi a hátránya?

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#863) aramis00 válasza Gólya. (#856) üzenetére

aramis00
(lelkes újonc)

Szerencsés vagy, hogy csak ennyit "kell" telefonálnod! És így ilyen sokat bír a teló. Nekem az a tapasztalatom, hogy a beszélgetés szívja legjobban az akksit, mondjuk ez logikus is. Nekem a napi 2-3 beszélgetéssel biztos max. 1 napos lenne, ahogy a többiek írják.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#864) okezsoke válasza aramis00 (#862) üzenetére

okezsoke
(kvázi-tag)

A Legend kijelzője csodálatos, nincs miről beszélni. :)

(#865) aramis00 válasza okezsoke (#864) üzenetére

aramis00
(lelkes újonc)

Ok. Erre tippeltem. Mármint, hogy ez a felhasználói élményt nem befolyásolhatja, mert akkor ez hátrány lenne a készüléknél!

(#866) sheratan válasza aramis00 (#865) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

soha nem mondta senki, hogy befolyásolná. arról van szó, hogy az arstechnika leközölt egy cikket, amiben a csávó fejtegeti a kijelző szerkezetének technológiáját, erre egy csomi bulváros IT lap felkapta, hogy átverik az embereket a felbontással.

powered by Meizu MX

(#867) shevy

shevy
(kvázi-tag)

sziasztok, N82-ről szeretnék váltani, de előszőr lenne néhány kérdésem:

1. A gsm antennája milyen? Elsősorban nem a pestieket kérdezném. Van térerő mindenhol, ahol más telefonnak is van? Pl. apám E52-jének olyan gyenge az antennája, hogy ahol én még tudok telefonálni ő már nem.
2. Hangminőség? (Nem kihangosítva, nem headsettel, csak simán)
3. GPS-e milyen? Hallottam egy olyat, hogy iphonenál az igo késik, a kanyart már csak akkor mondja amikor már pont ott jársz meg ilyesmik, ez itt is fennáll?
4. Van e hozzá olyan program mint symbianon a Handy Safe Pro? Tehát ilyen titkosított adatokat tárolni.
5. Hívást tudok rögzíteni a telóra mp3, vagy valamilyen formában? Ha igen telefonálás közben nem csipog?
6. Valami jó angol-magyar szótár program letölthető-e hozzá?
7. Nokiáról a névjegyeket hogy tudom átmásolni?

Egyenlőre ennyi, a válaszokat előre is köszönöm.

(#868) Karma válasza shevy (#867) üzenetére

LOGOUT blog

1) Pesti vagyok, és így is kijelenthetem, hogy gyengébb a vétel sokkal, mint pl. a Milestone-nak volt, vagy pretty much bármelyik korábbi telefonomnak.
2) Az viszont nagyon jó.
3) Gyorsan fixál, bár csak Google Mapsen mászkáltam vele, nem volt gond a követési sebességgel.
4) Nem tudom, lehet. Nézz utána androliben.
5) Nem tudsz.
6) Jó kérdés.
7) Nokián beállítod a Google Sync-et SyncML-lel, szinkronizálsz, aztán a Legend meg lehúzza a központból.

Break Driven Development

(#869) shevy

shevy
(kvázi-tag)

még eszembe jutott néhány kérdés:

8. farmerzsebben hordva mennyira zavaró a banán alak? nem nyom, vagy néz ki úgy mintha "más" lenne a zsebemben? :D
9. autóstöltő/tartó van hozzá?
10. avit lejátszik? ha nem valamibe lehet konvertálni, amit szupi minőségben játszik le?

(#870) Karma válasza shevy (#869) üzenetére

LOGOUT blog

8) Banánvéggel a lábad felé egyáltalán nem zavaró. Nem is érzed a kanyart.
9) Nincs (a csomagban). Külön még nem tudok róla, hogy létezne, majd egyszer biztos.
10) Nem játszik AVI-t/Xvidet. MP4 konténerben a H.264 videót szereti.

Break Driven Development

(#871) HardRic

HardRic
(őstag)

Amúgy úgy is lehet tesztelni hogy PenTile vagy nem, hogy képes-e egyetlen pixelen fehéret megjeleníteni. Ha nem, akkor PenTile.

(#872) okezsoke

okezsoke
(kvázi-tag)

OFF, de azért kicsit on...:)
Rá mernének bízni a Legendátokat egy ilyenre?
Látott már valaki működés közben ilyet?
Mi van ha koszos lesz, akkor is működik? És ha süti a nap, stb.?
Amúgy szimpatikus.

http://www.gigatel.hu/modules.php?name=shop&menu=&tul=MMOTVE66&cikk=14865

(#873) HardRic válasza okezsoke (#872) üzenetére

HardRic
(őstag)

Nekem ilyenem van. (pontosabban édesapámnak)
Jó cucc, nem marad utána ragacsos a telefon, mivel nem ragasztóval ragad. Szóval érted. :D
Nap nem igazán árt neki, a port összeszedi, de langyos vízzel lejön.
Most olvastam el a leírást, kb. ugyanaz amit én mondtam. Tehát nem csalás, ez tényleg jó cucc.

[ Szerkesztve ]

(#874) Lalll válasza HardRic (#873) üzenetére

Lalll
(senior tag)

Tényleg nem rossz a cucc a telefon is rajta marad, még kanyarban is. Nekem egyetlen gondom volt vele, hogy a műszerfalamra nem tapadt rendesen. Ez perzse a puha borítású göcsörtös műanyag miatt. Próbáltam más autóban is, de abban sem nagyon tapad. Szereti a tiszta kopogós műanyagot, amit viszont én nem szeretek autóban. Szóval visszatettem az autóba a gyári univerzális Nokia tartót. Abba tökéletesen passzol és a tartó sem takar be egy gombot sem. (Úgyis volt kérdés az autós tartó.) Gyári még nincs hozzá.

Írtad többször is a rossz térerőt. Én egyáltalán nem tapasztaltam, sőt ahol vidéken a régebbi telefonoknak nincs térereje ott ennek van és tökéletesen lehet vele telefonálni. Mondjuk 1 hétig használtam 3G hálózattal azt viszont előszeretettel eldobálta, de átváltottam csak GSM-re és ez tökéletes, hovatovább még az akksiidő is megnőtt.

"- Azt kérdi, miért? - Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!"

(#875) HardRic

HardRic
(őstag)

Speedshop, HTC Legend fórum:
"Köszönöm a gyors válaszotok. Azért is érdeklődtem, mert egy magyar fejlesztő csapat tavaly októberben elkezdte a magyarra fordítását a felhasználói felületnek, amivel az utolsó információim szerint elkészültek, közben a HTC maga is az infók szerint elkezdte fejleszteni a magyarosítását az androidnak. Így gondoltam Neketek első kézből talán több infótok van a megjelenésről."

(#876) Furkoo válasza HardRic (#875) üzenetére

Furkoo
(őstag)

A kérdés, hogy a srác honnan tudja, hogy van ilyen fejlesztés? Mármint magyar andro an az tutti, de hogy a HTC csinál ilyent. (lehet én vagyok tájékozatlan :P )

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#877) 3k válasza shevy (#869) üzenetére

3k
(újonc)

yxflash elnevezésű progival lazán megeszi az avi-kat.

(#878) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

udv Uraim,
matol en is klubtag lettem, Hero-t csereltettem ki gariban egy Legendre.

Olvasva a topikot latom, volt tema a Google Earth. Masnal is az van, hogy meg van az apk , tudom is telepiteni, de indulni, na azt nagyon nem akar, raadasul mindenfele hibauzenet nelkul teszi ezt. Ez normalis, vagy csak en vagyok a bena

Balinov

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#879) 3k válasza Balinov (#878) üzenetére

3k
(újonc)

Nálam is ugyanez.

(#880) Balinov válasza 3k (#879) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

fasza, gugliztam kicsit, ugy nezki Google a ludas es egyenlore felteszi a ket mellso labat...de orulnek, ha valaki megcafolna. :U

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#881) mumk válasza Balinov (#880) üzenetére

mumk
(fanatikus tag)

Nekem EZ a változat hibátlanul működik desiren. :F

MIUI 0.12.24.

(#882) 3k válasza mumk (#881) üzenetére

3k
(újonc)

Legenden ez se megy :(

(#883) mumk válasza 3k (#882) üzenetére

mumk
(fanatikus tag)

Igy néz egyébként. Kipróbálom még egy Pulsen hogy azon mit csinál.

MIUI 0.12.24.

(#884) mumk válasza mumk (#883) üzenetére

mumk
(fanatikus tag)

Na, arra fel sem települ. Ezek szerint csak 2.1-n megy. Hát, passzolom miért nem megy a legenden, esetleg a felbontás. :F

MIUI 0.12.24.

(#885) Balinov válasza mumk (#883) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

talaltam korabban egy apk-t, a te verfziodhoz kepest 10byte-tal rovidebb, de ez sem megy.

(#886) mumk válasza Balinov (#885) üzenetére

mumk
(fanatikus tag)

Ezt találtam még: [link] . Ez valamivel nagyobb méretű.

MIUI 0.12.24.

(#887) Karma válasza mumk (#886) üzenetére

LOGOUT blog

Verekedhettek még vele egy darabig, de amíg a Google nem lép, addig csak 2.x-en és WVGA felbontáson fog működni.

Break Driven Development

(#888) shevy

shevy
(kvázi-tag)

két teljesen egymásnak ellentmondó vélemény a gsm antennáról, ebből így nem tudok mit leszűrni, esetleg más is mondana véleményt a gsm antennáról?
egyébként miért van mindenki ilyen csöndben, mindenki desirere váltott, vagy nem jó a teló?

(#889) HardRic válasza shevy (#888) üzenetére

HardRic
(őstag)

Én sem tudom mi ez a csönd. Remélem nemsokára úgy fog pörögni, mint a Hero topic. Nagyon jó telefon, nagyon jó kezdőárral. Kár hogy a Desire alig drágább tőle, így egyelőre mindenki azt vesz.
Valószínűleg holnap már meg tudom rendelni a Legendet! Oh yeah!

[ Szerkesztve ]

(#890) Senhi válasza shevy (#888) üzenetére

Senhi
(fanatikus tag)

Gsm antennáról sokat nem lehet mondani. Értelemszerűen aki az adótoronyhoz közel lakik az soha nem fog rá panaszkodni, aki meg már más telefonokkal is szívott a térerővel az ezzel is fog.
Inkább a wifi a kiábrándító.

(#891) Spark777

Spark777
(újonc)

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de amióta csak GSM-en engedem hogy működjön a Legendem kb. 30% nőtt az üzemideje...
A wi-fit viszont most nekem is eldobta párszor,bár nem igazán vészes.
Nagy nehezen még tokot is sikerült hozzá varázsolni,a HTC honlapján a Hero bőrtokját ajánlják rá,meg is vettem,és láss csodát majdnem tökéletesen passzol,bár tény hogy pár milliméterrel lehetne kisebb,de ne legyünk telhetetlenek :)

[ Szerkesztve ]

(#892) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sracok, ti nem tapasztaltatok, hogy a Legend kijelzoje iszonyatosan gyujti az ujjlenyomatokat? Hero-m volt 2 hetig, de ott ennyire nem volt veszes.

Mas bajom egyenlore nincs a vassal, imadom igy masfel nap utan.

(#893) Senhi válasza Balinov (#892) üzenetére

Senhi
(fanatikus tag)

Én ezt egy védőfóliával megoldottam (hero-é felmegy rá). Bár amíg csupasz volt addig nekem is könnyen piszkolódott.

(#894) Spark777

Spark777
(újonc)

Én csak az elődhöz mérhetem,ami egy Samsung S8300 volt,és igen sokkal jobban gyűjti a lenyomatokat.

(#895) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

udv,

masnal is volt mar olyan Legenden, hogy sygic mobile maps 10-et telepitve majd elinditva arab (vagy heber) karakterekkel koszon a program?

(#896) BLiNk3r válasza shevy (#888) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

GSM antenna téma: nem tapasztaltam gyengébb térerőt, mint bármelyik korábbi telefonomnál, mióta megvan, nem fordult elő olyasmi, hogy kevés lett volna a térerő, vagy egyáltalán nem lett volna hálózat.

(#897) BLiNk3r

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Akksi: mióta kikapcsoltam a Mobile network-öt (defaultból be volt állítva, nemrég jöttem rá, hogy arra nincs is szükségem), azóta érezhetően jobban bírja az akksi - pl. most a 3. napnál tart, amikor is a töltöttség leesett a sárga szintre (3-ason van). Nyilván az is benne van, hogy kevesebbet nyomkodom, mint az "ismerkedő szakaszban", de ha most megnézem a Menu » Settings » About phone » Battery » Battery use pont alatt, hogy mi zabálta leginkább az akksit, akkor elég kiegyenlített a mezőny. Korábban a Cell standby vitte a prímet, méghozzá kimagaslóan.

WiFi: letöltöttem és feltelepítettem a WiFi Fixer appot a Market-ből, eddig úgy vettem észre, hogy stabilabb a jel. Tehát olyan helyeken, ahol korábban már nem volt wifi, vagy nagyon gyenge volt a jel, ott most megtalálja és meg is tartja. Egy próbát megér :)

[ Szerkesztve ]

(#898) NoX1 válasza BLiNk3r (#897) üzenetére

NoX1
(fanatikus tag)

Jó hír, hogy akkor a wifi-s jelenség szoftveresen orvosolható, így akár egy firmware frissítésben benne is lehet...

De mi az a Mobile network, amit írsz? A 3G-re gondolsz?

''Love the life that you livin', ..., get another slice of the rhythm.''

(#899) Senhi válasza NoX1 (#898) üzenetére

Senhi
(fanatikus tag)

Rossz hír, hogy először nekem is úgy tűnt mintha segített volna, de aztán rájöttem, hogy csak hitegetem magam ;] .

Mobile Network pedig az, hogy engedélyezze a mobil hálózaton a netezést. Ha kikapcsolod akkor csak wifin tudsz netezni. Mondjuk szerintem ez csak akkor fogyaszt sokat ha az "auto update" be van nyomva.

(#900) Thunder78

Thunder78
(őstag)

Szép napokat!
Pénteken én is beléptem a klubba.
Eddig csak pozitív benyomásaim vannak ... 1-2 naposra saccolom az akksiját (hétvégén jól bírta, de majd hét közben kiderül).

Valaki kérdezte az autós töltőt ... nem tartozék, de létezik hozzá, nekem is van. Eredeti HTC cucc.

A kijelzőről mindjárt csinálok egy makró felvételt.

(69082) ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!'' - by Knife www.sx4forum.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.