nekem jobb van. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
tibi666
(senior tag)

HardRic
(őstag)
Egy szívességet szeretnék kérni:
Nem megy ki a fejemből ez a zöld subpixel duplázós dolog. Akinek van valami jól fókuszáló kamerája lefényképezné nekem a Legend kijelzőjét közelről? Nem baj ha nem lesz mikroszkópi minőségű, lényeg, hogy egy kicsit is látszanak a subpixelek.
Köszönöm szépen.
GS2 | Otherworld.hu | Tenacious D - "We'll f*ckin' rize again!"

okezsoke
(kvázi-tag)
Ha elmeséled mi az a subpixel, megpróbálom lefotózni. 
Mi kegyen a kijelzőn pl.
?

HardRic
(őstag)
A pixelt alkotó kis izék. Piros, kék és zöld színűek. Tévén meg tudod nézni, ott nagyobbak a pixelek.
A kijelző legyen fehér, akkor látható a legjobban, de lehet fehér hátterű szöveg is.
Köszi.
A subpixel a kijelző külön-külön világító elemei. Egy pixel tipikusan három subpixelből áll össze, ezek a piros, zöld és kék.
A kérdés az, hogy a Legend kijelzőjén a bal vagy a jobb oldali elrendezésben vannak a subpixelek. Sajnos nekem nincs felszerelésem ennek lefotózásához, vagy vizslatásához.

Egy fehér kép a legpraktikusabb, ekkor ég az összes subpixel maximális erővel.
A szöveggel elkéstem, úgyhogy egy plusz infót hozzáteszek még: ha a képernyő közepére pöttyintesz egy csepp vizet, akkor az lencseként felnagyítja a subpixeleket. Ezt majd mindjárt ki is próbálom a Legendemen.
[ Szerkesztve ]
Break Driven Development

Gólya.
(lelkes újonc)
2 napja megy a teló úgy hogy meló miatt nem tudom feszt tapogatni.. csak telefonálok semmi extra kb 30 perc telefonálás és most 66%-on az aksi....
KI az aki szörnyű készenléti időről beszél?
Nokia E51 > HTC Legend > HTC Sensation 1.50.401.1
Én. Nekem ma is 24 óra után megmurdelt.
Csak annyi a különbség, hogy én használom is aktívan az eszközt 
Break Driven Development
Nnnno. Nem egy precíziós eszköz, de a vízcsepp + puszta szem módszerrel megvizslattam a képernyőt, nekem függőleges oszloposnak tűnik a pixelek elrendezése (ld. ábrám bal oldala).
Break Driven Development

HardRic
(őstag)
Kemény vagy
Remélem nem csalt a szemed. Tutisicher?
Azt mondom 90%. A csepp széleinél jobban látszott, és úgy tűnt, hogy szépen sorban követik egymást a csíkok.
Break Driven Development

okezsoke
(kvázi-tag)
Jaaa, olyan makro cuccom nincs, amivel ezt le lehet fényképezni.
Javaslom a vízcsepp, vagy nagyító használatát. 

aramis00
(lelkes újonc)
Elolvastam, amit írtatok. De leírnátok pontosan mi is itt akkor az "átverés". Felhasználói oldalról ennek van-e, ill. mi a hátránya?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

aramis00
(lelkes újonc)
Szerencsés vagy, hogy csak ennyit "kell" telefonálnod! És így ilyen sokat bír a teló. Nekem az a tapasztalatom, hogy a beszélgetés szívja legjobban az akksit, mondjuk ez logikus is. Nekem a napi 2-3 beszélgetéssel biztos max. 1 napos lenne, ahogy a többiek írják.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

okezsoke
(kvázi-tag)
A Legend kijelzője csodálatos, nincs miről beszélni. 

aramis00
(lelkes újonc)
Ok. Erre tippeltem. Mármint, hogy ez a felhasználói élményt nem befolyásolhatja, mert akkor ez hátrány lenne a készüléknél!
soha nem mondta senki, hogy befolyásolná. arról van szó, hogy az arstechnika leközölt egy cikket, amiben a csávó fejtegeti a kijelző szerkezetének technológiáját, erre egy csomi bulváros IT lap felkapta, hogy átverik az embereket a felbontással.
powered by Meizu MX

shevy
(kvázi-tag)
sziasztok, N82-ről szeretnék váltani, de előszőr lenne néhány kérdésem:
1. A gsm antennája milyen? Elsősorban nem a pestieket kérdezném. Van térerő mindenhol, ahol más telefonnak is van? Pl. apám E52-jének olyan gyenge az antennája, hogy ahol én még tudok telefonálni ő már nem.
2. Hangminőség? (Nem kihangosítva, nem headsettel, csak simán)
3. GPS-e milyen? Hallottam egy olyat, hogy iphonenál az igo késik, a kanyart már csak akkor mondja amikor már pont ott jársz meg ilyesmik, ez itt is fennáll?
4. Van e hozzá olyan program mint symbianon a Handy Safe Pro? Tehát ilyen titkosított adatokat tárolni.
5. Hívást tudok rögzíteni a telóra mp3, vagy valamilyen formában? Ha igen telefonálás közben nem csipog?
6. Valami jó angol-magyar szótár program letölthető-e hozzá?
7. Nokiáról a névjegyeket hogy tudom átmásolni?
Egyenlőre ennyi, a válaszokat előre is köszönöm.
1) Pesti vagyok, és így is kijelenthetem, hogy gyengébb a vétel sokkal, mint pl. a Milestone-nak volt, vagy pretty much bármelyik korábbi telefonomnak.
2) Az viszont nagyon jó.
3) Gyorsan fixál, bár csak Google Mapsen mászkáltam vele, nem volt gond a követési sebességgel.
4) Nem tudom, lehet. Nézz utána androliben.
5) Nem tudsz.
6) Jó kérdés.
7) Nokián beállítod a Google Sync-et SyncML-lel, szinkronizálsz, aztán a Legend meg lehúzza a központból.
Break Driven Development

shevy
(kvázi-tag)
még eszembe jutott néhány kérdés:
8. farmerzsebben hordva mennyira zavaró a banán alak? nem nyom, vagy néz ki úgy mintha "más" lenne a zsebemben? 
9. autóstöltő/tartó van hozzá?
10. avit lejátszik? ha nem valamibe lehet konvertálni, amit szupi minőségben játszik le?
8) Banánvéggel a lábad felé egyáltalán nem zavaró. Nem is érzed a kanyart.
9) Nincs (a csomagban). Külön még nem tudok róla, hogy létezne, majd egyszer biztos.
10) Nem játszik AVI-t/Xvidet. MP4 konténerben a H.264 videót szereti.
Break Driven Development

HardRic
(őstag)
Amúgy úgy is lehet tesztelni hogy PenTile vagy nem, hogy képes-e egyetlen pixelen fehéret megjeleníteni. Ha nem, akkor PenTile.

okezsoke
(kvázi-tag)
OFF, de azért kicsit on...
Rá mernének bízni a Legendátokat egy ilyenre?
Látott már valaki működés közben ilyet?
Mi van ha koszos lesz, akkor is működik? És ha süti a nap, stb.?
Amúgy szimpatikus.
http://www.gigatel.hu/modules.php?name=shop&menu=&tul=MMOTVE66&cikk=14865

HardRic
(őstag)
Nekem ilyenem van. (pontosabban édesapámnak)
Jó cucc, nem marad utána ragacsos a telefon, mivel nem ragasztóval ragad. Szóval érted. 
Nap nem igazán árt neki, a port összeszedi, de langyos vízzel lejön.
Most olvastam el a leírást, kb. ugyanaz amit én mondtam. Tehát nem csalás, ez tényleg jó cucc.
[ Szerkesztve ]

Lalll
(senior tag)
Tényleg nem rossz a cucc a telefon is rajta marad, még kanyarban is. Nekem egyetlen gondom volt vele, hogy a műszerfalamra nem tapadt rendesen. Ez perzse a puha borítású göcsörtös műanyag miatt. Próbáltam más autóban is, de abban sem nagyon tapad. Szereti a tiszta kopogós műanyagot, amit viszont én nem szeretek autóban. Szóval visszatettem az autóba a gyári univerzális Nokia tartót. Abba tökéletesen passzol és a tartó sem takar be egy gombot sem. (Úgyis volt kérdés az autós tartó.) Gyári még nincs hozzá.
Írtad többször is a rossz térerőt. Én egyáltalán nem tapasztaltam, sőt ahol vidéken a régebbi telefonoknak nincs térereje ott ennek van és tökéletesen lehet vele telefonálni. Mondjuk 1 hétig használtam 3G hálózattal azt viszont előszeretettel eldobálta, de átváltottam csak GSM-re és ez tökéletes, hovatovább még az akksiidő is megnőtt.
"- Azt kérdi, miért? - Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!"

HardRic
(őstag)
Speedshop, HTC Legend fórum:
"Köszönöm a gyors válaszotok. Azért is érdeklődtem, mert egy magyar fejlesztő csapat tavaly októberben elkezdte a magyarra fordítását a felhasználói felületnek, amivel az utolsó információim szerint elkészültek, közben a HTC maga is az infók szerint elkezdte fejleszteni a magyarosítását az androidnak. Így gondoltam Neketek első kézből talán több infótok van a megjelenésről."

Furkoo
(őstag)
A kérdés, hogy a srác honnan tudja, hogy van ilyen fejlesztés? Mármint magyar andro an az tutti, de hogy a HTC csinál ilyent. (lehet én vagyok tájékozatlan
)
Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

3k
(újonc)
yxflash elnevezésű progival lazán megeszi az avi-kat.
udv Uraim,
matol en is klubtag lettem, Hero-t csereltettem ki gariban egy Legendre.
Olvasva a topikot latom, volt tema a Google Earth. Masnal is az van, hogy meg van az apk , tudom is telepiteni, de indulni, na azt nagyon nem akar, raadasul mindenfele hibauzenet nelkul teszi ezt. Ez normalis, vagy csak en vagyok a bena
Balinov
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

3k
(újonc)
Nálam is ugyanez.
fasza, gugliztam kicsit, ugy nezki Google a ludas es egyenlore felteszi a ket mellso labat...de orulnek, ha valaki megcafolna. 
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

mumk
(fanatikus tag)
Nekem EZ a változat hibátlanul működik desiren. 
MIUI 0.12.24.

3k
(újonc)
Legenden ez se megy 

mumk
(fanatikus tag)
Igy néz egyébként. Kipróbálom még egy Pulsen hogy azon mit csinál.
MIUI 0.12.24.

mumk
(fanatikus tag)
Na, arra fel sem települ. Ezek szerint csak 2.1-n megy. Hát, passzolom miért nem megy a legenden, esetleg a felbontás. 
MIUI 0.12.24.
talaltam korabban egy apk-t, a te verfziodhoz kepest 10byte-tal rovidebb, de ez sem megy.

mumk
(fanatikus tag)
Ezt találtam még: [link] . Ez valamivel nagyobb méretű.
MIUI 0.12.24.
Verekedhettek még vele egy darabig, de amíg a Google nem lép, addig csak 2.x-en és WVGA felbontáson fog működni.
Break Driven Development

shevy
(kvázi-tag)
két teljesen egymásnak ellentmondó vélemény a gsm antennáról, ebből így nem tudok mit leszűrni, esetleg más is mondana véleményt a gsm antennáról?
egyébként miért van mindenki ilyen csöndben, mindenki desirere váltott, vagy nem jó a teló?

HardRic
(őstag)
Én sem tudom mi ez a csönd. Remélem nemsokára úgy fog pörögni, mint a Hero topic. Nagyon jó telefon, nagyon jó kezdőárral. Kár hogy a Desire alig drágább tőle, így egyelőre mindenki azt vesz.
Valószínűleg holnap már meg tudom rendelni a Legendet! Oh yeah!
[ Szerkesztve ]

Senhi
(fanatikus tag)
Gsm antennáról sokat nem lehet mondani. Értelemszerűen aki az adótoronyhoz közel lakik az soha nem fog rá panaszkodni, aki meg már más telefonokkal is szívott a térerővel az ezzel is fog.
Inkább a wifi a kiábrándító.

Spark777
(újonc)
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de amióta csak GSM-en engedem hogy működjön a Legendem kb. 30% nőtt az üzemideje...
A wi-fit viszont most nekem is eldobta párszor,bár nem igazán vészes.
Nagy nehezen még tokot is sikerült hozzá varázsolni,a HTC honlapján a Hero bőrtokját ajánlják rá,meg is vettem,és láss csodát majdnem tökéletesen passzol,bár tény hogy pár milliméterrel lehetne kisebb,de ne legyünk telhetetlenek 
[ Szerkesztve ]
Sracok, ti nem tapasztaltatok, hogy a Legend kijelzoje iszonyatosan gyujti az ujjlenyomatokat? Hero-m volt 2 hetig, de ott ennyire nem volt veszes.
Mas bajom egyenlore nincs a vassal, imadom igy masfel nap utan.

Senhi
(fanatikus tag)
Én ezt egy védőfóliával megoldottam (hero-é felmegy rá). Bár amíg csupasz volt addig nekem is könnyen piszkolódott.

Spark777
(újonc)
Én csak az elődhöz mérhetem,ami egy Samsung S8300 volt,és igen sokkal jobban gyűjti a lenyomatokat.
udv,
masnal is volt mar olyan Legenden, hogy sygic mobile maps 10-et telepitve majd elinditva arab (vagy heber) karakterekkel koszon a program?
GSM antenna téma: nem tapasztaltam gyengébb térerőt, mint bármelyik korábbi telefonomnál, mióta megvan, nem fordult elő olyasmi, hogy kevés lett volna a térerő, vagy egyáltalán nem lett volna hálózat.
Akksi: mióta kikapcsoltam a Mobile network-öt (defaultból be volt állítva, nemrég jöttem rá, hogy arra nincs is szükségem), azóta érezhetően jobban bírja az akksi - pl. most a 3. napnál tart, amikor is a töltöttség leesett a sárga szintre (3-ason van). Nyilván az is benne van, hogy kevesebbet nyomkodom, mint az "ismerkedő szakaszban", de ha most megnézem a Menu » Settings » About phone » Battery » Battery use pont alatt, hogy mi zabálta leginkább az akksit, akkor elég kiegyenlített a mezőny. Korábban a Cell standby vitte a prímet, méghozzá kimagaslóan.
WiFi: letöltöttem és feltelepítettem a WiFi Fixer appot a Market-ből, eddig úgy vettem észre, hogy stabilabb a jel. Tehát olyan helyeken, ahol korábban már nem volt wifi, vagy nagyon gyenge volt a jel, ott most megtalálja és meg is tartja. Egy próbát megér 
[ Szerkesztve ]

NoX1
(fanatikus tag)
Jó hír, hogy akkor a wifi-s jelenség szoftveresen orvosolható, így akár egy firmware frissítésben benne is lehet...
De mi az a Mobile network, amit írsz? A 3G-re gondolsz?
''Love the life that you livin', ..., get another slice of the rhythm.''

Senhi
(fanatikus tag)
Rossz hír, hogy először nekem is úgy tűnt mintha segített volna, de aztán rájöttem, hogy csak hitegetem magam
.
Mobile Network pedig az, hogy engedélyezze a mobil hálózaton a netezést. Ha kikapcsolod akkor csak wifin tudsz netezni. Mondjuk szerintem ez csak akkor fogyaszt sokat ha az "auto update" be van nyomva.

Thunder78
(őstag)
Szép napokat!
Pénteken én is beléptem a klubba.
Eddig csak pozitív benyomásaim vannak ... 1-2 naposra saccolom az akksiját (hétvégén jól bírta, de majd hét közben kiderül).
Valaki kérdezte az autós töltőt ... nem tartozék, de létezik hozzá, nekem is van. Eredeti HTC cucc.
A kijelzőről mindjárt csinálok egy makró felvételt.
(69082) ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!'' - by Knife www.sx4forum.hu