Na, mit modntam? MÁr ki is dobták a full14-et! :-)
Mindjárt felteszem, és mesélek! 
-=CriC=-

Na, mit modntam? MÁr ki is dobták a full14-et! :-)
Mindjárt felteszem, és mesélek! 
-=CriC=-

A launcherekkel volt valakinek gondja CM7 alatt?
Az alap ADW kapásból marha lassú, idegesítően akad az app drawer, összességében kuka.
Sebaj, a sense-t is utáltam (szintén lassú, cask ott minden), le is lett cserélve a launcher pro-ra, itt is jó lesz. Jó is, csak mostanában egyre több probléma van vele. Néha beragad 2 acore nevű processe, és 100%-ra zabálják a procit, több helyen olvastam hogy igen, ez launcher pro probléma. Illetve marha lassan indul boot után, és ha nem hagyom magára 1-2 percig legalább, akkor hajlamos halálra fagyasztani a telefont.
A zeam-el próbálok barátkozni most, végülis jó, de néhány beállítás azért hiányzik (scroll sebesség állítása, app drawer ikonok 5 oszlopban, ikoncsere a dockon (enélkül azért tudok élni)).
Próbáltam kb 2 gingerbread launcher-t, go launchert, illetve még biztos párat, de részletesen már nem emlékszem melyikkel mi volt a gond, de valahogy egyik sem az igazi.

Én zeam-et használom, eddig bevált...

LPro tényleg lassú, és vacak... ADW hagyjuk... Sense-t nem használtam soha.
[ Szerkesztve ]
-=CriC=-

Sziasztok! Azzal kezdeném, hogy én nekem teljes sötétség az egész telefon, számotokra tehát lehet, hogy egészen egyszerü lesz a kérdésemre a válsz!
A kérdés pediglen az lenne, hogy valamiért a weboldalakon nem játsza le a videókat, azt irja, hogy valami flash nem támogatott! Hogyan tudnám ezt megoldani? Nagyon köszönöm!

Szia!
Attól függ, hogy milyen videóról van szó. Spec a videán nem is fogja lejátszani. Valamint frissíteni kell flash playert! ( ha nem a legújabb verzió van fent )
"A titoktartás olyan szilárd halmazállapotú anyag, mely alkoholban oldódik"

Sziasztok.
HTC Legend tulajdonos lettem. Független, 2.2 rendszerrel.
Próbáltam utánanézni neten a lehetőségeknek de nem sok infót találtam.
Kérdések:
- Meg lehet-e oldani a gyári rendszer magyarítását ?
- Létezik-e olyan főzött ROM ami magyar ?
- Főzött ROM-ok közül melyik a legstabilabb?
- Főzött ROM telepítése hogy a legegyszerűbb?
(Rootoláshoz találtam leírást de elég macerásnak tűnik)
Sajna nem volt időm visszaolvasni az egész fórumot, elnézést ha valamelyik kérdésre
már volt válasz. Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Üdv.

Üdv köztünk!
Latom uj vagy az egesz PH-n ugyh egy jo tanaccsal kezdek. A forum tetejen jobb oldalt van egy "keresés" mező, ami csak az adott(jelen esetben ebben a) forumban keres. Sok kerdesre megtalalhatod igy a valaszt az osszes hsz elolvasasa nelkul.
-elvileg épp most jelent meg egy magyar 2.3as rom (CM)
-ahanyfelet hasznalnak annyifelet mondanak, kinek mi valik be, de itt a forumban es vilagszerte a CM(Cyanogenmod) romot hasznaljak a legtobben
-ha megvan a root akkor a rom telepites mar nemsokbol tart, par "kattintas". 2.1 alol viszonylag egyszeru volt a root, mostmar downgradeelni kell 2.2rol eloszor h tudj rootolni, ez tobbeknek gondot okozott, de mostanaban errol ment a tema ugyh ajanlom h olvasd el az utolso nehany oldalt.Csak az elmult 50-100hsz kb az uj CM romrol szol.
Gamertag: hunvasi

Felraktam a 14-es nightly-t, ami mindent kijavított amivel a 13-asban baj volt, viszont a GPS halott. 
XDA-n olvastam, hogy többeknek is szaraxik, úgyhogy nálam megy vissza a 12-es.
SGS II - ROM: Miui 1.8.9 / Exynos 5.2 / Rocket 1.0 | Kernel: tegrak oc kernel 27 - 1.66Ghz | MOD: ubuntu 10.10

Jó, hogy vannak itt vállalkozó kedvű emberek, jól kihasznállak titeket 
Úgy látszik nem érdemes még váltanom, köszi.
GS2 | Otherworld.hu | Tenacious D - "We'll f*ckin' rize again!"

Én is csatlakozom hozzád. Nem kísérletezek itt 
Főleg, hogy pár napja van fent a 12-es és már elegem van a backup/restore-ból. SZeretném kiélvezni. Szerintem jópár hónapig marad ( nálam ) a 12-es. Magyar, stabil, tökéletes!!! 

Üdv.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Megpróbálkozom a CM ROM-mal.
Találok valahol leírást azzal kapcsolatban hogy a CM rom miben különbözik a gyáritól?
Esetleg tapasztalat hogy a CM ROM Stable, CR vagy Nightly verziók közül melyikkel érdemes foglalkozni?
Előre is köszi.

Google a baratod, biztos vannak logok, de magyar androidos oldalakon is rengetegszer volt mar szo rola.
Mint mondtam olvasd vissza az elmult par oldalt mert errol volt szo.
Most epp a 12es nightly tunik a legjobbnak.

Igen, nekem is ugyan ez a szitu

Én is azt mondom, hogy szépen kijavították a 13-as hibáit, 14-es nem vacakol, nem melegszik, nem akadozik... És nem szereti UOT fájlokat!
Bootloop...
Viszont az én GPS-emre nincs panasz, remekül műxik minden progival!

-=CriC=-

Sziasztok, a nagy legend mesterek véleményét szeretném kikérni. Nem a visszaolvasást kívánom elkerülni,megspórolni, hanem csak segédletet kérnék, hogy merre kezdjem a hozzávetőlegesen 5000 hsz közül? A problémám az IGO-val kapcsolatos. IGO Primo-t tettem fel, ami ( ezt megelőzően winmobilom volt és azon ez nem volt gond) nem engedi, hogy a háttér világítást beállítsam - praktikusan egy idő után "elalszik", ami azért nem túl előnyös- a nagyítás mértéke elég fapados. Megpróbáltam az IGO MyWay -t de gyakorlatilag ugyanazt tapasztaltam, mint a primo-nál. Szegényes,és erősen korlátozott beállítási lehetőségek a winmo-val szemben.
Mit javasoltok, léteznek erre megoldások?
Előre is köszönöm a segédletet.
[ Szerkesztve ]

Felmerult bennem egy kerdes.
Az a2sd vagy melyik, szal amelyik szimulalja az sdt mintha belso tar lenne nem lassitja be a telot egy class4 kartya mellett? Mert a belso ram biztos gyorsabb.

Fuuuu de elegem van a titnaiumbol meg a flashelesbol..
Tegnap este volt idom, gondoltam felrakom a cm7et megnezem.
Meg nem csinaltam sose backupot de gondoltam nemnagy szam, titaniumot felraktam, lementettem mindent,legujabb nightlyt lehuztam(18), flash,gaps, minden.
Jah igen a titanium alapbol azzal kezdett, h a beallitasokba nemtudok bemenni mert FCzal bezar..mindegy.Felraktam, restore erre kb 50%nal megallt es semmi,restart ujra, megint ugyanott megallt. Ugyh a programok fele nemjott vissza, smsek eltuntek, hivaslistak eltuntek, remek. Utana probalgattam, es hat a GPS nekem se jo, besem kapcsol, raadaskent pedig UOT sem megy.
Leszedtem a 12est, mert h abban elvileg meg jovolt, hat abban se volt jo, de itt mar legalabb vegigfutot a restore, de Quickpictol felfele abc sorrendben egy progit sem allitott vissza es ha egyesevel akartam akkor is azt irta sikertelen. Szal eselyes h mar a backupnal elbaszott vmit es nem futott vegig rendesen ezert vesztek el az smsek is..ezmar hajnal 2 volt ugyh leszrtam es lefekudtem. Reggel latom van 19es, felraktam, semmi valtozas.
Vissza a 6.1 itt vegre megint mukodott a gps. Titanium fel,restore, bootloop.Remek.
Így megegyszer raprobaltam a 12re es most azzal vegulis mukodik a gps meg a restore is lefutott de mint irtam vagy 20appot ujra kellett raknom, plusz nuku smsek, meg szerencse h volt legalabb egy decemberi mybackuppro mentesem, annyi visszajott.
Egyebkent eddig semmi extrat nem tapasztaltam ami miatt megerte volna ez a 2.3 de majd meglatjuk h atlagos hasznalatlanl feltunik e vmi. Raadasul a 270° fokos forgatas letiltasanak beallitasa ugylatom eltunt ami engem kifejeztten zavar.

Azt hogy nincs GPS úgy érted, hogy a notif baron meg sem jelenik az ikonja? Mert most próbálgatom, próbálgatnám CM7 12-es nightlyn, de nyoma sincs annak, hogy akármit is keresne 

Pontosan. Kapcsolgatni lehet ki-be, de fent nemjelenik meg az ikon.
Felraktam tobb gps fix meg ilyesmi progikat es egyikse latta a 18-19en meg utana felrakott 12n se.
Viszont 6.1en latta es utana felrakva most a 12 is jo.
Sztem az fm radioval elbasszintottak ott vmit a radioromban.

12-esben én nem látok FM rádiót, és korábban nem is volt fent újabb amiben lett volna. Majd valami 20-as nightlyt felrakok (ha már felrakom legyen szép kerek szám
) és ha abban sem jó, akkor megcsinálom amit te. Nem szoktam használni a GPS-t valami gyakran, de ez elég idegesítő.

A 13astol van csak fm radio.Csak en a 18ast raktam fel es sztem a 12es nem valtoztat vissza vmit amit a 18as elqrt.
De ha neked nem volt nagyobb verzioju fent akkor menni kellene.
A gpst ugy probaltad h vmi appot ra is kuldtel?
Mert attol h csak bekapcsolod a gps widgetet nem is fog megjelenni az ikonja, csak ha vmi hasznalni akarja, pl igo.
Pff najo..nyomtam egy restartot azota csak forog a CMnyil es nem indul el..kezd rohadtul elegem lenni 
[ Szerkesztve ]

Persze tobb appal is probaltam, sajnos egyik sem lat muholdat 

Akkor passz..en vissza is raktam a 6.1et mert ez a cm7 egy fos.
Alig tudtam ujraflashelni mert minden rebootnal befagyott..majd ha lesz stabil 7 akkor felrakom.
Mas: ext-es a2sd-t tud vki ajanlani? Sehogy se talalom xdan, nem az en napom ez.
Full wipe-ot próbáltál? Sok esetben olvastam, hogy megoldja a problémát egy wipe is.
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

Persze, minden rom elott.
[ Szerkesztve ]

Clear Dalvik cache?!?!?!?!?

Szinten. Mindegy amugyse volt semmi ujdonsag benne, jo nekem ez a 6.1

Sziasztok. Kis segítséget szeretnék kérni. Tesóm Legend-jén (2.2-re frissített gyári rom) iszonyat lelassult a Marketről való letöltés, mind wifi-vel, mind 3G-n. Az internet, youtube, stb rendben megy, csak a markettel van baj. Kb 200 Kb-os cucc percekbe telik, új Angry Birds Season (16 Mb) nem is jött le. Tapasztalt már valaki hasonlót? Esetleg megoldási javaslat?
Előre is köszönjük!

Hello.
Uj tulaj vok. Letöltöttem ezt a Legend 1.13 RUU -t az unlooker szerint csinálom a Downgrade-t.
Dupla klikk rá és irja hogy az alkalmazás nem win32 kompatible. Xp-t használok.
Szerintetek mit csináltam rosszúl?
Köszi....

Sziasztok!
Még nincs ilyen mobilom, ezért az lenne a kérdésem, hogy van-e benne magyar menürendszer? 
Köszi:bavsika
"Aki keres az talál..."

asszem ha nem szolgáltatónál veszed akkor nincs, de egy progival könnyen orvosolható (asszem more locale2)
Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

Kösz.Erre nem is gondoltam. 
-Hol tudom megszerezni?
-Más Androidos mobiloknál is működik?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Aki keres az talál..."

A szolgaltatotol nem fugg, hivatalos magyar nincs.
A morelocalet marketbol lehet letolteni amint megvan a telefon, droid xen kivul elvileg minden androidos telon megy. Viszont a magyaritas csak reszleges!
Viszont custom rombol mar van olyan ami teljesen magyar nyelvu, rootolas utan lehet felrakni ezeket.

Az unlockeres downgrade leirasra eddig mindenki panaszkodott, probald ezt.

Köszi sikerült. 
Van egy másik gond... de szerintem ebböl szerviz lesz. Találkozott már valaki ilyen hibával.?
(A valóságban is ugyan ilyen, nem a kép hibája)
Mintha kevesebb bit szinek lennének.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek ilyen. Ez a technológia miatt van.
Minden anyag egy másik anyagban van és ott akar valamit.

Ne basszus!!! 
A led miatt van? Én meg mondom a vásárlásnál most akkor ugy lefog esni az álam a hiper szuper minöség miatt,...
erre tesség.... leesett, csak a rőkönyödés miatt.
A fekete árnyalatba zöldet tesz, meg kissé sárgásabbak a rátett képek. A "gagyi" pulse-n szebbek a szinek.
Akkor mi az elönye ennek a kijelzö technek.? Csak az hogy kevesebbet fogyaszt?
Köszi szépen a tájékoztatást... akkor a szervizben engem kiröhögtek volna ha ezzel viszem be. Most egy kicsi lefexem emészteni... 

Enyém is ilyen sajnos, én is írogattam itt a szarságáról régebben. Amúgy az új Legendekben sokkal jobb nem sárgásodó kijelző van, próbáltam egyet a Vodafone-ban, és sokkal szebb volt mint az enyém.
Két nemrég vásárolt (tehát nem régi) Legendem volt, mindkettő ilyen. A melóban is van egy első szériás, az is. Főnökömnek Desire, annál a gradiens felbontása semmivel sem jobb mint a képen amit linkeltem. Galaxy S dettó, azt is próbáltam.
Engem bántott a dolog (grafikus vagyok), rögtön kiszúrtam. Mikor említettem a többieknek, észre sem vették. Azt mondták bennem van a hiba, túl szőrszálhasogató vagyok. Szerintem meg nem. 100 ezerért főleg nem. Ezek ilyen szarok.
Ha a fényerőt maximumra állítod, akkor kevésbé látszik.
Minden anyag egy másik anyagban van és ott akar valamit.

Szerintem biztos hogy valami uj technológia miatt ilyen ratyi a megjelenités.
Probálkoztam igen a fényerövel, de a nap nagy részét helységben töltöm bent meg kiég töle a szemem.
(nem nagy vigasz, hogy én "csak" 60-at adtam ki érte)
Akkor : Ugy látom ennél a tipusu fözött romoknál is nehézséget okoz a kuktáknak az automatik fényerö szabályzás mint a Heronál is. A 6.1 / r1-3.14 / cm 12 / cm 25 romoknál nem müxik. (nálam)
Ezek közzül a cm 25-nél a fekete, tényleg fekete és nem szürke. Ennél, vagy ilyen ujabbaknál bizti rájöttek a hibára és javitottak valemelyest a szinen. Én mindig sima fekete hátteret használok. A többinél, ujrainditás után, a fekete háttérképböl szürke lesz.
Viszont ennél a legujabbnál is, mint ahogy fentebb észrevételezték, a gps ikon nem látszik prog használatnálsem és nem is keres holdat. Feltettem hozzá egy rádio romot, (47.39.35) na azzal már mutatja az ikont és keres is, csak nem vártam meg hogy találjon is.
Van még egy furi jelenség : az idáig kiprobált fözött romokban, rootexplorerrel, nem lehet törölni, bemásolni fájlokat a systembe. Törlés után ujból megjelennek, vany nem jelennek meg a bemásolt fájlok. Ezzel kapcs ha valaki tudna segiteni, köszönném!
Most olyan minimál romot keresek, aminél a gps is müxik és a fekete szin, az fekete lesz. Elég hülye helyzet hogy ezt elvárásnak kell tekinteni. 

A cm_legend_full-25 - höz kell egy rádio rom és (most probáltanm ki) müxik a gps. És a szinek is jobbak.

Most megnéztem a 14-est is, ittsem találtam market "szatyrot" és nem tud csatlakozni a gmail szerverre.. adat beirás után még hiányol valamit. Ugyhogy még naptár sincs mert éerthetetlenül ez miatt nem jön be.

fel kell tenni hozzá a google addont is. akkor lesz market, gmail és a többiek
######## TsunamICS 2.2 | Devil2_094_BLN_VC ######## *** Galaxy S I9000 *** Panasonic 42G30

Köszi! Igy már müxik.
Hát igen....aki minimál romot akar, az készüljön fel erre...Igaz.! 

Azt a rádió romot belinkelnéd nekem? És azt a rom telepítése után kell felflashelni, ugye?

Persze. De mivel már nem tom honnan töltöttem le, feltettem egy másik oldalra:
[link]
Igen a romra rátelepited.
Én most visszatettem a 26-osat. Be is költöztem. Ugynéz ki idáig minden megy (a lehetöségekhez képest persze) Képeknél, videoknál szelektálnom kellett hogy ne legyen sok sötét árnyalatos rész.
[ Szerkesztve ]

Köszi, majd amikor nagyon unatkozok felteszem. És ennek a rádiónak kéne működnie minden rommal ugye?

Szerintem független a romtól. ... Én csak találomra tettem fel arra a romra és szépen teszi a dolgát.
Wifi, Gsm, Gps müxik kipróbálva.

Hát, ezt gyorsan felraktam, úgy látszik nagyon unatkoztam. Tényleg minden működik szuperül a 26-os nightlyval, úgyhogy ezt most egy jó darabig nem cserélem le. 12-est sem cseréltem volna le, csak ugye a GPS rossz volt.