Természetesen nem. Több oldalról tájékozódom, illetve a saját megítélésemre hagyatkozom. Szóval lényegében egyetértünk!
"My brain hurts!"

Természetesen nem. Több oldalról tájékozódom, illetve a saját megítélésemre hagyatkozom. Szóval lényegében egyetértünk!
"My brain hurts!"
Ezen csak nevetni tudok...
Használtál te már olyan telefont, ami 3,2", és 320x480 felbontású volt? Szerintem netezni rajta tökéletes, a filmnézés és a dokumentum megtekintése is az. Nem tudom minek is kellene nagyobb felbontás 3,2" méretben. Annyival nem lenne szebb a film képe, vagy netezni sem lenne jobb rajta, a kijelző mérete továbbra is 3,2" marad, ami miatt az élmény elmarad a +3,5" méretű készülékektől. Viszont alá kellene pakolni egy kicsit nagyobb aksit, erősebb hardvert hogy hasonló élményt nyújtson a készülék. Nem is tudom hogy van-e olyan készülék, ami 3,2" méretű kijelzővel rendelkezik, de 320x480 nagyobb felbontás lenne rajta.
Igen Bocha is egy ember, de egy olyan aki sokkal járatosabb a témában mint te, ezért nevezik őket szakértőnek. Ha rossz lenne a WiFi, megírta volna, efelől nincs kétségem.
Érdekes módon az iPhone 3,5" méreten nyújtja ugyanazt a felbontást mint a Legend, viszont ott mindenki dicséri a képminőséget, a netezési is filmezési élményt.
A legendnek sokkal szebb képe van, mint akár egy Sationak például. Az ilyen 5800, n97mini meg stb förmedvényekről nem is beszélve.
3.5" az már más kérdés, iphonera éppen elég, én elviselnék nagyobb felbontást is. Bár a szintén 3.5"-es satio, n97 párost simán veri így is. Egy Scer S100nak már szebb képe van.
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog
"Nem is tudom hogy van-e olyan készülék, ami 3,2" méretű kijelzővel rendelkezik, de 320x480 nagyobb felbontás lenne rajta."
Pl. Diamond2, Aréna(és csak 3" - ha jól tudom), BB 8900(2,44" és 320x480p), stbstb...
Amúgy egyetértek veled, elég ez a felbontás egy ekkora méret mellé!
na, az arenának még szép a képe. de pl a dia2 sem fogott meg. annál jobb a legend képe.
Dia2 meg Legend még nem volt a kezemben
Arénát ismerem, nekem kicsit kicsi a kijelzője, BB8900-ról meg nem is beszélek(bár még azon is megnézek egy unalmas hazaúton 1-1 filmet
), bár az meg nem érintős...

Nyilván te nem használtál még olyat, aminek 3,2"-on ennél nagyobb volt a felbontása. Máskülönben nem kérdeznéd, hogy van-e olyan készülék..
Engem meg nem érdekel, ki mit dícsér, ezért a pénzért én keveslem a felbontást, mint ahogy az akkuidőt is. Az meg egyéni preferencia, hogy te megelégszel a középszerűvel, felső kategóriás áron..
Áááá, most már értelek.
Csak hogy tisztázzuk:
3,2" -> kijelző fizikai mérete
320x480 -> felbontás a kijelzőnek, pixel (egy sorban) szorozva pixellel (egy oszlopban)
Na most a 3,2"-os fizikai méreten a 320x480 nagyobb felbontásnak nem sok értelme van. Ha nagyobb a felbontás, akkor az nem azt jelenti, hogy a kijelző mérete is nagyobb...
És igen használtam 3,2"-nál nagyobb kijelzővel rendelkező készüléket. Például a laptopom kijelzője is nagyobb mint 3,2", sőt a TV-mnek is, de PDA-m is nagyobb mint 3,2".
Igen, tudok róla hogy 3,2"-nál van nagyobb kijelző, de hogy 3,2"-on van-e nagyobb felbontás mint 320x480, azt nem tudtam, de mint kiderült van.
[ Szerkesztve ]
tehát (ismét) ott tartunk, hogy neked a leírt adatok, számok, specifikációk a fontosak, ez alapján lövöd be mennyit ér egy készülék, és az mennyire jó.
hát ez hiba
A Legend kijelzője minden szempontból szanaszét veri a Dia2 kijelzőjét, akármilyen adatokkal is rendelkezik utóbbi.
Így ez a mondat hülyeség: Az meg egyéni preferencia, hogy te megelégszel a középszerűvel, felső kategóriás áron..
Ugyanis ennek a kijelzőnek szebb képe van, még úgy is, ha az adatok alapján ez nem így van

Olvasd el légy oly kedves még egyszer, amit írtam. Nem a kijelző méretéről volt szó, hanem felbontásról.
Mellesleg a te logikád szerint egy 16"os laptopba is elég az 1366*768 felbontásnak és nem kell a full hd, mert 720p-ben is szép lesz az a film... (sony vaio-kban van ilyen méreten full hd felbontás)

Úgy szeretem olvasni ezeket a vitákat. Mindig jön egy laikus, aki aztán megmondja a "tutit", mire az okosak századszorra leírják ugyan azt. Olyan jók vagytok 
[ Szerkesztve ]
GS2 | Otherworld.hu | Tenacious D - "We'll f*ckin' rize again!"
Egy 16"-es laptopba valóban nem kell FullHD

Az én logikám lehet rejtélyes mint a nőké, bár kétlem.
És igen, szerintem egy 15,4" fizikai méretű kijelzőbe is elegendő lehet az 1366x768-as felbontás. De ha a Legendet vesszük alapul, akkor 15,4" fizikai méretű kijelző felbontásának 1540x2310-nek kellene lennie (remélem jól számoltam).
Remélem érted az arányokat, amiket próbálok a számodra felvázolni, hogy ilyen fizikai kijelzőméretben ez a felbontás igen bőséges, ha nagyobb méretre vetítjük ki.
Te vagy azon generációnak a jeles képviselője, akiknek semmi sem elég. Minél nagyobb legyen, minél jobb, minél...
[ Szerkesztve ]
Ti melyiekt vennétek, ah kizárólag a külcsín alapján döntenétek? Hero vagy Legend?
Szubjektív véleményem szerint ez a 2 a HTC legfurcsább (azt nem mondom hogy csúf) kinézetű PDA-ja.
Illetve még az érdekelne, hogy megvennétek a Herot, mondjuk ha az jön be nektek, annak ellenére, hogy a Legend-ben jobb a hardver, vagy ilyenkor nem kérdés hogy néz ki, amelyik jobb, és többet tud, de mégha csúfabb is picit, azt vennétek?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
Én biztos hogy a Legendet venném. Külsőre is jobban bejön de a hardvere is van annyival jobb. Mondjuk lehet várnék míg lemegy picit az ára de mivel kedvezőbb áron került piacra mint elődje így már most jobb ajánlatnak tűnik arányaiban.
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

A Heroval ellentétben már van benne biztonsági mentés, igaz, csak a kártyára. Symniánról méh mindig trükközni kell az SMS-ek átmásolásával. Van erre valami bevált jó megoldás? Be lehet állítani, hogy ha nincs Wifi, akkor ne használjon 3G-t? Úgy látom, az utóbbit ki lehet kapcsolni. Ilyenkor a GSM kapcsolat még megy?
szerintem a legend szebb. a másodikra: bizonyos határig a fejlettebb kéne. persze egy rózsaszín cicás förmedvény akkor sem kéne ha mindenben über lenne...

A legendnek 48000 pixele van egy hüvelyken, az én laptopomnak meg 66493 15,4" 1280*800-zal.
A 16,4"-os full hd vaio-nak 126439, 1366*768-as felbontással pedig 63968.

Egyetértek, a hero nekem nem jött be annyira kinézetre, mármint eleinte jól nézett ki de nagyon látszik rajta a használat (fekete). Apám nem kímélte
Nekem most arénám van (az is fém) és olyan mitn új korában pedig már fél éves
"...A HTC meg lassan elgondolkodhat az első 2 akkumulátoros mobil bevezetésén." by =Mentor=
És ah már így írtátok, hogy olcsóbban került piacra, mint a Hero, holott azért jobb is valamivel, hiszen egyes helyeken 110.000Ft, mit gondoltok, mennyit fog esni az ára, úgy kb. nyárig? Júniusig? Vagy ez túl rövid idő?
A Hero amúgy most 95.000Ft...
Nekem telefonért az ideális maximum ár 85, de inkább 80e forint. Érdemes reménykednem?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

Jaja a Legendnek tényleg 48000. 2x kezdtem neki a számolásnak és csak mostanra végeztem. Holnap a laptopom pixelei számolgatom, hétvégén meg a Panasonic Plazmámét. Remélem végzek velük hamar, mert a szomszéd srác is szólt, hogy számoljam már meg a led tv-jén a pixeleket. Amúgy 10 éve végeztem a BME pixeltudományi és számoló szakán. Ne keressetek, mert erre az évre már be vagyok táblázva.
"- Azt kérdi, miért? - Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!"
Ma megnéztem a speedshopban, basszus, ez lesz a következő telefonom. Nagyon könnyű, nagyon jól néz ki, és baromi gyors. A Milestone-t nevetve kettécsapja UI gördülékenységben.
Break Driven Development
Azért a rádiókat teszteld, ha teheted.
Azt a pici kijelzőt nem tudnám már megszokni. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Majd áprilisban... A boltban nem nagyon volt lehetőségem 
Break Driven Development

Engedtessék meg, hogy leírjam a Legend-ről alkotott véleményemet, mint jelenlegi Hero tulajdonos:
Hardver: noha a Legend tényleg jobb hardverrel rendelkezik, mint a Hero, a különbség sajnos nem annyira jelentős, mint azt sokan várták. Ha a Legend a Hero utódja, akkor legalább annyi újdonságot tartalmaznia kellene (mind hardverileg, mint szoftverileg), ami egy Hero tulajdonost a Legend megvásárlására ösztönözne. Én, mint Hero tulajdonos valahogy nem érzem magamban a leküzdhetetlen vágyat, hogy most rögtön eladjam a Hero-t és azon nyomban beszerezzek egy Legend-et
Számomra túl kevés az újdonság (kicsit gyorsabb CPU, kicsit több RAM, elenyészően jobb kijelző) a Legend-ben a Hero-hoz képest (főleg, miután a Hero megkapja a 2.1-es, Sense UI-s android frissítést). Az iPhone verziók között például sokkal nagyobb volt a fejlődés (lásd például a 3G és a 3GS hardverét), ott megérte beruházni az újabbra (mármint ha az embernek volt felesleges pénze rá
). A 3GS szemmel láthatóan sokkal gyorsabban végzett mindent, mint a 3G. Ezzel szemben a Legend csak picit gyorsabb, mint a Hero.
Szoftver: jelen pillanatban relatív nagy a különbség a Legend és a Hero szoftvere között, lévén előbbi 2.1-es míg utóbbi 1.5-ös Android rendszert futtat. Szerencsére ez a különbség meg fog szűnni (a legfrissebb hírek szerint) Április elejétől, ugyanis akkor fogja megkapni (remélhetőleg) a Hero a frissítést. Ezután már csak elhanyagolható különbség lesz szoftverileg a két eszköz között. Ráadásul a sokak által magasztalt Sense UI-val kapcsolatban is felemásak az érzéseim. Egyfelől tényleg kényelmesebb és szebb, mint az alap Android felület, másrészről viszont eléggé bugos: nálam például rendszeresen előfordul, hogy a "görgethető" HTC widget-etek (pl.: messages, weather, calendar, photo album) megmakacsolják magukat és nem hajlandóak rendesen működni. Ez a probléma néha magától megszűnik, néha viszont újra kell indítani a telefont, hogy újra "gördüljenek" a widget-ek. Szerény véleményem szerint inkább bírjon egy szoftver kevesebb funkcióval, de azok működjenek rendesen (mint például az iPhone esetében).
Ja, és mielőtt bárki is megbélyegezne: nem vagyok iPhone (és Apple) fan, de elismerem a cég és termékei érdemeit.
[ Szerkesztve ]

Na ja, csak míg egy új Hero és a Legend között van 15-20k különbség addig ez a 3G - 3GS páros megjelenésekor volt vagy 60-80k. Mint Legend tulajdonos mondom, semmilyen bugot nem produkált még a Sens UI és mivel Hero is volt a kezembe láthatóan gyorsabb is. Szerintem anno a Hero túl volt árazva viszont most a HTC-nek nagyon jól sikerült belőnie a Legend árát. Ha a Desire-vel is ezt teszik kapós termékek lesznek és szvsz a HTC-nek nem lehet más a célja. Viszont ha ennyire tetszenek az Appel termékek és köztük az IPhone, miért nem ruházol be egybe?

Én anno a SE Z710-en is néztem filmet Baja-Pécs távolságon buszon 
http://hardverapro.hu/apro/villanyirogep/hsz_1-200.html
Az igaz, hogyha Androidos PDA-t veszek, először mindenképpen szinkronizálnom kell a Google Acc.-al, és ezt WIFI-n keresztül nem lehet megtenni, csakis mobilinternettel?

Nem igaz. Meglehet wifivel is.

Legend vagy Milestone?
A kettő között vacilálok.
Végigolvastam mindkettő topikját, és nem tudok dönteni. Árban nincs sok különbség a kettő között.
Holnap megyek fővárosunkba egyéb ügyben is, és beiktatnám a telefonvételt is.
Ha már Pesten jársz, nézz be a speedshopba és próbáld ki mindkettőt.
Ott vannak egymástól nem messze kiállítva.
Én pl. pont Milestone-ról váltok Legendre, de ez nem mérvadó.
Break Driven Development

Köszi a tippet, benézek akkor speedshopba.

Azért nem túl elegáns ez a HTC marketing, mert anno a Hero-t úgy nyomatták, mint "ultimate telefon, vedd meg gyorsan ez a legjobb", aztán rá nemsokára megjelenik a frissített változata, és most már ez az ultimate teló. Hát akkor most már meg kell kérdeznem, hogy nem jön-e ki egy újabb model 3 hónap múlva, mert ahhoz kicsit drágák ezek, hogy negyedévente új ultimate telót vegyünk 100-170 000 Ft-okért. 
hogy nem jön-e ki egy újabb model 3 hónap múlva,
de jön, ebben biztos lehetsz. de ki tart fegyvert a fejedhez, hogy márpedig cserélj?? Ha neked elég a Hero, ne cserélj. Inkább örülj, mert ha várnának mondjuk 2 évet és akkor jönne a Legend, akkor azt vennéd meg, így meg addig kijön még legalább 1 készülék, és ugyanolyan, vagy alacsonyabb áron sokkal többet fog tudni.
Mamám segíts meg. Hogy számolod a DPI-t (pont/hüvelyk) ember? Talán először meg kellene nézni hogyan is kell, nem csak összeszorozni a felbontást, és osztani a fizikai mérettel (a te számolásod alapján erre valószínűsítek).
Idézek egy oldalról: "A dpi felbontást például A/4-es nyomtatott kép esetében az alábbi módon számítandó: ‘a nyomtatott kép szélessége pixelben’ osztva ‘az A/4-es papír szélességével centiméterben’ és ez a hányados szorozva 2,54-el."
Na akkor HTC Legend (3,2" 320x480) esetén a DPI: ~180.28 DPI
15,4"-os monitor 1280x800: ~98.02 DPI
15,4"-os monitor 1920x1080 (FULLHD): ~143.05 DPI
"A legendnek 48000 pixele van egy hüvelyken, az én laptopomnak meg 66493 15,4" 1280*800-zal."
Akkor az hogy lehet, hogy neked több pixel van egy hüvelyken mint a Legendnek? A Legendnek jobb az értéke, mint egy 15,4"-os FullHD felbontású monitornak. Akkor miért is lehetne jobb kijelzője neki?
Tessék, segítség a DPI számoláshoz: [link] [link]
(#283) Champipi: A Hero már több mint fél éve a piacon van, nem értem a negyedéves érvelésedet.
Majdnem 9 hónap eltelt a Hero megjelenése óta.
Most fagyjon be minden piac, amíg új telefonra adod a fejed? 
Break Driven Development

Én meg éppen azon gondolkodtam hogy Hero-t veszek bár először a képek alapján nem tetszett, de sok olvasás nézés után most már igen. És most itt a Legend amivel nem kell kompromisszumot kötnöm, és nem utolsó sorban árban sem számottevő (lesz amire sikerül a lét összeszednem) a különbség. De ha kijön egy jobb hasonló árban akkor még azt is meggondolom.
Egyébként nekem is nagyon bejön a Legend és jobban tetszik mint a Hero.
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
ezt vetettem fel én is, hogy kb. azonos áron van a kettő...
3,7 kontra 3,2 és még a qwerty is...
Te miért választod inkább a legend-et?? mondtad a súlyt... oké az érthető... és említetted a sebességet (ez ennyire feltünően jobb?) vagy van egyéb ami a milestone ellen szól?
Vagy csak ennyire kúvajó ez a legend? 
[ Szerkesztve ]
a sör Isten bizonyítéka arra, hogy szeret minket...

Akárki fogta eddig kézbe, mindenki imádta. A tajvaniak biztos a lelküket is belerakták, és ez csak akkor jön le, amikor kézbe fogod. Többen is írták már,-természetesen más szavakkal- hogy ez a telefon ordít azért, hogy vedd meg.

Az iPhone 1 évenként jelenik meg, de még azt is túl sűrűnek mondják sokan.
A Milestone elég bugos volt, igazából nem szerettem. Mondjuk Konflikt írta (a telefon új tulaja
), hogy a kiszivárgott 2.1-gyel kezd talpra állni az eszköz.
Mindenesetre nekem nagyon tetszik a forma (szeretem a tepsi telefonokat), a súly (pehely), az anyaghasználat és nem utolsó sorban a sebesség (gyorsabb érzetre mint a Milestone) is nagyon ütősnek tűnt a boltban. A kis méret persze sokaknak hátrány, de legalább jól zsebrevágható.
Break Driven Development

Én most néztem meg őket a speedshopban, a milestone felejtős sztem, lassúcska, a qwerty gombsor meg sztem silány minőségű, az tény, h szép nagy kijelzője van. Épp ezért én a nexus one-nal hasonlítottam össze a legendet. A n1 nagyobb kijelzővel rendelkezik de a legendet mégis jobb valahogy fogni. 187 cm vagyok, nincs kis kezem de a n1 nem kényelmes nekem, 1 kezes használatnál, alap funkciókra kicsit nagy..netezésre jobb de ha azt vesszük, h ez elsősorban telefon, akkor praktikusabb a legend. Filmezni meg otthon kell
Engem zavarna is ha buszon pl együtt néznék egy filmet a mögöttem és a mellettem ülőkkel
Dura lex, sed lex...

Beszereztem én is egyet tegnap. Nem vagyok teljesen kezdő az okostelefon témában (8910i, e66, e71, n900, htc touch pro, stb.), de ez nem semmi.
Amit ti is írtatok: hihetetlenül összerakott készülék, ordít róla a minőség. Kijelző gyönyörű (egál a 8910i kijelzőjével), rendszer gyors, a többi készülék gyártójának innen kellene megtanulnia hogy mi az a zökkenőmentes kinetikus görgetés. 
Az Android új nekem, még szoknom kell, de nagyon tetszik. Tele hasznos, ötletes funkciókkal, teljesen ujjal történő használatra kitalálva. És minden azonnal történik, nem kell várni semmire.
Két kérdésem van, hátha valaki tud segíteni:
- hol tudok az Androidnak egy kicsit jobban utána nézni?
- a T-Mobile-os adatkapcsolat automatikus konfigurálása valami miatt nem ment, mert wifin minden működik, amihez adatkapcsolat kell, mobil hálózaton viszont nincs kapcsolat, a hálózati kapcsolatok lapján folyamatosan azt írja, hogy csatlakozás folyamatban, de nem történik semmi és szürke ez a beállítás (nem lehet kattintani rá).
Üdv,
Mm

van egy androidos topic itt is.. de neten is találsz gondolom. wifis dologban nem tudok segíteni:S
Dura lex, sed lex...

Gondolom i8910-et akartál írni, mert a 8910i kicsit más
[link]
Amúgy tényleg rohadt jó képek és videók alapján, sajnos élőben nem volt még szerencsém hozzá, de a Nexus One mellett ez tetszik most a legjobban.
Kiváncsi vagyok ezek után mit alkot idén a HTC.
http://drugsbunnymeme.tumblr.com

jaja, sose tudom, hova kell az i betű... 
Nem láttam sehol, hogy mennyire karcálló a kijelző. Vegyek rá fóliát vagy sem, ez itt a kérdés. Valakinek tapasztalat?

Az élő háttérképet megkaphatja a Legend hivatalosan?
Ha a HTC megoldja, persze. Bár nem tartom kizártnak, hogy a Live Wallpaperekhez WVGA felbontásra van szükség...
Egyébként egy tök felesleges akkupazarlásról van szó 
Milestone-on próbáltam, értelme nincs sok.
[ Szerkesztve ]
Break Driven Development

Állandóra fölösleges beállítani, de rajolni jó lehet vele alkalmanként. A Spica topikban olvastam, hogy rá tudták heggeszteni, de az ugye nem hivatalos.

Zenelejátszásban mire képes pontosan? Addig ok, hogy van 3,5-ös jack, meg zenelejátszó szoftver, de ugye nem csak ezektől függ, hanem például az audio chip minőségétől is. Azt mondják a hangszínszabályzóra van megoldás. Pontosan mi ez?
Tudom, hogy sokaknak nem fontos a zenelejátszás minősége, de én vagyok az egyik kivétel 
Most egy LG Arenám van ami igencsak erős zenében. Viszont ez nagyon esélyes, mint következő telefon.