Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#5601) macskajancsi válasza vasii (#5598) üzenetére

macskajancsi
(fanatikus tag)

köszi, akkor még próbálkozok.
akár vodafone supporttal is, hátha.

coito ergo sum...

(#5602) kaciokos válasza Kolpi6 (#5600) üzenetére

kaciokos
(lelkes újonc)

Úgy érted, hogy bekapcsoltad az USB Debugging-ot?

A linkben említett Watchtower amúgy elég fapados, ráadásul ha elindítom, felzabálja a procimat, de részletesebb infót ad a process-ekről, mint az általam használt OS Monitor, szóval ha legközelebb tapasztalom a lassulást, megnézem ezzel is.

(#5603) Kolpi6 válasza kaciokos (#5602) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Igen bekapcsolom az USB debuggingot és utána csatlakoztatom usbvel a géphez HTC Sync et választok és egyböl visszaáll a proci normál működésre vagy letöltöd a Android Sync Managger nevű progit és wifin keresztül is működik!

(#5604) drosan

drosan
(lelkes újonc)

Megjelent a wifi-s biztonsági rést befoltozó javítás: [link] (SN beírása után elérhetővé válik a link)

(#5605) BaziJoe00

BaziJoe00
(kvázi-tag)

Üdv
Kezdő vagyok a témában és segítség kellene a root-hoz
esetleg ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!

Örülünk, Vincent?

(#5606) freeapro válasza drosan (#5604) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Nekem azt írja, az s/n beírása után, hogy a telefonomhoz nem kell fix.

(#5607) drosan válasza BaziJoe00 (#5605) üzenetére

drosan
(lelkes újonc)

Hivatalosan a [HTC fejlesztői portálon] keresztül lehet rootolni...

freeapro: XDA forumon is volt akinek ezt írta ki, nem tudom mitől függ, enyém európai model, és független...

(#5608) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Én is most láttam a hírt hogy van hivatalos bootloader kérdésem már csak az h van hozzá valami magyar leírás vagy valamit tudnátok mondani hogy most ezzel hogyan is kell rootolni?:) előre is köszi!

(#5609) freeapro válasza drosan (#5607) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Az enyém vodás.

(#5610) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Már az elején elakadok itt a hivatalos bootloadernél! Első lépésnél ugye azt írja h frissítsük a romot de a felsoroltaknál nincs olyan verziószámú rom ami nekem fent van a telefonon ilyenkor mi a teendő?

(#5611) szitya1980

szitya1980
(újonc)

Az IGO több mint 20 megát foglal a memóriában ha feltelepítem. Van rá valami mód, hogy a memórikártyára át legyen helyezve, mert én eddig nem találtam. gyári 2.2 van rajta. az apptosd programban a phone onlyba teszi. Van aki át tudta helyezni a memórikártyára? és ha igen hogyan?

köszi!

(#5612) Megvagyok

Megvagyok
(lelkes újonc)

Nagy hírem van!! :) Végre bootloader unlockolt, rootolt Legendem van CM 7.1.0-val :C

(#5613) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5610) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Töltsd le és telepítsd a fentebb Drosan által említett hivatalos frissítést. Ezután töltsd le a HBOOT frissítő .exe-t htcdev oldalán az első lépésnél (az összes verziójú ROM mellett ugyanaz a fájl van, tehát nem számít melyiket töltöd), majd ezt is telepítsd . Ezután jöhet a többi lépés :K

(#5614) spanyoll válasza Megvagyok (#5612) üzenetére

spanyoll
(fanatikus tag)

Csináld meg nekem is :DD :DDD

"A gondolkodó ember nem ismeri az „unatkozom” szót"

(#5615) Kolpi6 válasza Megvagyok (#5613) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Nem értem milyen frissítésre gondolsz amit Drosan említett?:D

(#5616) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Illetve azt nem értem h 1. lépésnél ír valami RUU frissét ez mit takar? Felcsatlakozok a telóval a HTC Sync re és utána? Elindítom azt az exefájlt amit letöltök?

(#5617) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Rájöttem! csak nem tudom honnan tölthetném le a hivatalos legújabb frissítést:S Linket esetleg tudnál küldeni?
Bocsa sok hozzászólásért csak mindig kifutok a szerkesztés időkorlátból:(

(#5618) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5617) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1497357

:) tessék

(#5619) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Köszönöm szépen:) időközben rájöttem meg is próbáltam de elkezdi frissíteni majd hibát ir ki és visszaállítja a régire:/ azt írja ha programmal nem okés valami most megpróbálkozom másik gépen hátha a gép nem tetszik neki:)

(#5620) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Sikerült megcsinálnom:) most már csak azt nem tudom hogy rakjak fel rá főzött romot:D illetve melyiket:D te melyiket raktad fel?

(#5621) fattyu

fattyu
(senior tag)

A HDR olyan mint a cumi... Illik kinőni.

(#5622) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Abban kérnék segítséget h a Recovery módot hogy tudom elindítani? Már csak ezt kéne megoldanom és mehetne rá a főzött rom:D

(#5623) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5622) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Kikapcsolod a telefont, és utána a bekapcsológombot és a hangerő le gombot egyszerre nyomod :D aztán ott kiválasztod a recoveryt

(#5624) Kolpi6 válasza Megvagyok (#5623) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Azt már próbáltam de egy piros háromszögbe egy felkiáltó jel jelenik meg:(

(#5625) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5624) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Mert telepítened kell a telefonodra a clockwork recoveryt :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1290841
Itt az S-OFF részt csináld :) (a telefonod szerintem S-ON, de azt írták hogy bootloader unlock(amin te már túl vagy) után lehet használni az S-OFF-hoz tartozó részt)

(#5626) Kolpi6 válasza Megvagyok (#5625) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Köszönöm:) Az probléma ha az S-ON-al rakom fel mert nekem az egyszerűbbnek tűnik:D :P

(#5627) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5626) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Nemtudom, én az S-OFF verzióval csináltam :) De azt se felejtsd el, hogy a recovery felrakása előtt rootolni kell a telefont a HTC supertool v3 segítségével :) Legalábbis ahogy XDA-n olvastam mindenki rootolta a telefonját bootloader unlock után(köztük énis:))

(#5628) Kolpi6 válasza Megvagyok (#5627) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

jah értem azt hittem h a bootloader által kaptam root jogot is:) erről tudsz linket küldeni mert xda-n nem találom:S

(#5629) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5628) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1343114

:)

(#5630) kaciokos válasza szitya1980 (#5611) üzenetére

kaciokos
(lelkes újonc)

5527-es post, 2-es pont. Nekem működött.

(#5631) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Köszi! A SuperToolba nekem a 3. as menüpont kell nem? mert én azt csináltam elvégzi ki is írja h Rooted de újra kéne indulnia magától nem? Mert a telefon nem csinál semmit! Én is újraindítottam de semmi letöltöttem marketröl a Supeusert de az meg azt írja h nincs semmilyen app a telefonon közbe már ráraktam a root explorert..! nem értem:(

(#5632) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5631) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

A Superuserbe azokat az appokat mutatja, amik megkapták a root jogot. (azok az appek amiknek root jog kell, a telepítés után kérik, és allow-ot kell nyomni nekik). A root explorert indíts el, tuti kérni fogja a root jogot :D Utána meg fog jelenni a superuserbe. Egyébként ha letöltöd a marketről a terminal emulatort, és beírsz neki egy # jelet, akkor ha a következő sorba $ jelet ír, akkor tuti hogy rootolva van a telód :D

(#5633) Kolpi6 válasza Megvagyok (#5632) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Igen tudom h kéne kérnie az allowot de sajna nem kéri:S Viszont letöltöttem a terminal emulatort és az $ jelet adott ki szóval nem értem:D de majd megpróbálom felrakni este a recoveryt és akkor kiderül:D Amúgy amikor fel akarom telepíteni a HTC drivert akkor nem történik semmi már két gépen is próbáltam de nem történik semmi amikor elindítom a HTC dirver.exe-t

(#5634) Megvagyok

Megvagyok
(lelkes újonc)

nyugi az nekem se működött :D

(#5635) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Rendben akkor probálom a recoveryt:D S-ON-t próbáltam de az nem sikerült:D S-OFF hoz az adb shellre van szükségem? :U

(#5636) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5635) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Hát... Ugye elvileg van egy mappád,amit az unlockhoz csináltál (van benne egy adb.exe, fastboot.exe stb.), ide navigálj el parancssorban. Utána ha ez megvan,akkor írd be a kódot ami levan írva az S-OFF részhez :) ja és mindeközben legyen rádugva a telefon usbre :) usb debugging bekapcsolva, és charge only mód

(#5637) Kolpi6 válasza Megvagyok (#5636) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Jaah értem:D Köszönöm remélem most már sikerül:D végre:D

(#5638) ramyashour válasza Kolpi6 (#5637) üzenetére

ramyashour
(újonc)

Sziasztok!

Hadd kapcsolódjak be én is. Eddig csak olvastam a fórumot, de most már muszáj kérdeznem, mert kezdem elveszteni a fonalat. Ugyanazt szeretném elérni, mint Megvagyok kolléga, illetve aminek Kolpi6 is a közepén van.
Egy 2.2-es független Legendem van, aminek a fentiek segítségével sikerült a wifis fixet feltennem, ésa bootloader-t megfrissíteni 1.02-esre, azóta viszont nem nagyon haladok. Root-olni szeretném a telót, de most már abban sem vagyok biztos, hogy ez szükséges-e a Cyanogenmod 7 telepítéséhez, ebben is igazítsatok el légyszi (ez lenne a végső cél).
Tehát tulajdonképp azt kellene látnom, hogy milyen lépésekre van szükség még a custom rom telepítéséhez, és egy részletes leírásra (link), ami alapján ezt meg is tudom csinálni.
Előre is köszi a segítségeteket!

(#5639) Megvagyok válasza ramyashour (#5638) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Pontosan nekem sem sikerült kiderítenem hogy most akkor kell-e rootolni bootloader unlock után vagy sem... De én rootoltam a fentebb említett HTCSupertool v3 segítségével... (feldugod a telót usb-re, majd a programban először az 1est nyomod meg, majd ha az kész, a 3ast). És működik :) .Cyanogenmod 7-hez először fel kell tenni egy új recoveryt (clockwork recovery), hogy azzal tudd flashelni az új ROM-ot :) Azt már feljebb leírtam hogy kell feltenni :) majd ha az kész, utána mehetnek fel a custom ROMok :)

(#5640) ramyashour válasza Megvagyok (#5639) üzenetére

ramyashour
(újonc)

Nekem a Supertool nem működött, pedig a végén azt írta, hogy "rooted", de igazából mégsem lett az. Akkor nekifutok újra, hátha...
Köszi!

(#5641) ramyashour válasza ramyashour (#5640) üzenetére

ramyashour
(újonc)

Éééééés igennn, sikerült! :))
Köszönöm a segítséget, most minden simán ment, már a CM7.1-gyel ismerkedem! Eddig tetszik...:)

(#5642) Kolpi6

Kolpi6
(újonc)

Péntek este nekem is sikerült:) Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!:)

(#5643) juci.rkm

juci.rkm
(újonc)

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre, nem működik a Legendemen a net. Valaki, aki T-Mobile-os, leírná nekem az APN beállításokat? Már egy csomó félét kipróbáltam, ami a neten kering, de egyik se működött :(
Köszi szépen!

(#5644) Kolpi6 válasza juci.rkm (#5643) üzenetére

Kolpi6
(újonc)

Miután beállítod a netet nyomni kell egy rebootot:D

Cyanogen romba nem lehet kikapcsolni a kamerahangot valahogy?:D

(#5645) Megvagyok válasza Kolpi6 (#5644) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Cyanogenmod settings - Sound - Mute camera shutter :)

(#5646) kelly7

kelly7
(tag)

Sziasztok

HTC Legend telefon gyári szoftverét lehet magyarosítani?

ASUS K53SV-SX078D Motorola Defy

(#5647) zserbox válasza kelly7 (#5646) üzenetére

zserbox
(tag)

lehet: marketen a morelocale nevű progit töltsd le

(#5648) Répafőzelek

Répafőzelek
(lelkes újonc)

Találkozott már valami olyan hibával, hogy a telefon kikapcsolja a hagszórót hívás alatt és csak akkor kapcsolja vissza, ha elemelem azt a fülemtől és a képernyő bekapcsol. Ezt az elemelős mókát kb 2x kell eljátszanom hívásonként, hogy működjön a dolog és kezd elég zavaró lenni.
A másik probléma, meg akkor jön elő, ha megszakítom a bluetooth kapcsolatot, akkor a telefon fogja magát és tol egy resetet. Elég zavaró, mert ez olyankor szokott előjönni, amikor leállítom a kocsit és a kihangosító bontja a kapcsolatot.
Teljesen gyári 2.2-es rendszert használok, az utolsó 3.14.405.6-os verziójút. Valaki találkozott már ilyen problémával, ha igen akkor mi volt a megoldás?
Factory resetet már próbáltam, de csak kb 1 napra oldotta meg a dolgot, utána újra produkálta a telcsi a problémákat...

(#5649) Matt88

Matt88
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Nekem tárcsázási problémáim vannak.
Teljesen gyári a telefon, nem buherálgattam (lehet rám csúnyán nézni, de teljesen meg voltam elégedve a gyári lehetőségekkel is :) )
Az utóbbi időben azt játssza, ha épp olyan kedve van, és mostanában elég sokszor van olyan kedve, hogy rámegyek a telefonkönyvben, vagy a widget-ként kitett névjegyzékben, vagy bárhol, valakire, hogy felhívjam...és nem történik semmi...érzékeli az érintést ugyanis zölddel nyugtázza, azonban semmi nem történik...van h 1 percig, de volt már olyan h 5 percig próbálkoztam a hívással...
Aztán egyszer csak bedobja a tárcsázást...amit utána nehéz letenni...mert vagy a notification lapot húzza le az end call megnyomásakor, vagy nem történik semmi...
Csak újra kéne tenni az oprendszert vagy valami más baja lehet?
Előre is köszi.

(#5650) kaciokos válasza Matt88 (#5649) üzenetére

kaciokos
(lelkes újonc)

Tudom, hülye kérdés, de újraindíítani próbáltad? Csak mert úgy hangzik, mintha erőforrásprobléma lenne, amit okozhat pl. az init bug, amikor az init process gondol egyet és felzabálja a procit a következő újraindításig.

(#5651) macskajancsi

macskajancsi
(fanatikus tag)

Akit esetleg érdekel: új, garis, független Legendemtől megválnék jóval bolti ár alatt.
Részletekkel privátban tudok szolgálni. :)

[ Szerkesztve ]

coito ergo sum...

(#5652) Matt88 válasza kaciokos (#5650) üzenetére

Matt88
(lelkes újonc)

...nem hülye kérdés...:)
Természetesen próbáltam, és anno még hatott is, és pár napig nem volt vele gond...mostanában viszont nem jelent megoldást...volt már arra is példa, hogy újraindítás után még butábban viselkedett... :F

(#5653) emgyee

emgyee
(újonc)

Meddig gördeszkázott nálatok a robot cm7.1 első indításakor?
Vártam az előbb egy órát, de nem fáradt el. Restore gyári, újra elölről, de ugyanaz. Itthagyom éjszajára, meglátom... Mindenesetre gyanús. :(

(#5654) mx/z

mx/z
(újonc)

Az lenne a kérdésem hogy ha fent van egy cyagoned 7.2 rom a telcsin hogy tudom
visszatenni a gyárit?

[ Szerkesztve ]

(#5655) Sanyig4

Sanyig4
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Elgondolkodtam egy Legend, vagy egy Desire beszerzésén.

Érdemes valamire fokozottan figyelni? Mi az amivel gond szokott lenni?

(#5656) Megvagyok válasza Sanyig4 (#5655) üzenetére

Megvagyok
(lelkes újonc)

Ha már mindenképp a kettő közül akarsz választani ( szerintem már vannak sokkal jobb vételek is a piacon ) akkor a Desiret javaslom... 1Ghz-es processzor( pl vannak olyan programok amiket 1Ghz-nél kisebb procis telefonra fel se tehetsz), nagyobb, és sokkal több fajta főzött ROM létezik rá mint a Legendhez..

(#5657) Sanyig4 válasza Megvagyok (#5656) üzenetére

Sanyig4
(lelkes újonc)

kb 30ezret szánok rá, és nem is fogom túl sok mindenre használni: telefonálás, és néhanapján navigálás. Viszont igényes külsőt szeretnék!

Úgy gondolom ezeknek a szempontoknak megfelel a Legend, de javíts ki ha tévedek.

Te mit ajánlanál fenti szempontokat figyelembe véve?

(#5658) BaziJoe00

BaziJoe00
(kvázi-tag)

Szevasztok, következő kérdésem lenne, valaki tud ajánlani valami jó kis room-ot amitől némileg gyorsulna a rendszere a kis hősnek?

Örülünk, Vincent?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.