Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

HTC Kaiser tapasztalatok (első hét):

- GPS: nem kell neki fél perc, hogy legalább 3 műholdat találjon. Bevittem fürdőszobába, aminek nincs ablaka és minden irányban legalább 2 fal (1 tűzfal és 1 válaszfal) esik közé és a külvilág közé. Nos, 1 percen belül megvolt 4 (négy) műhold és pontosan bepozícionált :)

- Akku: minden csoda három napig tart - nos, ez jelen esetben öt nap lett. Mivel új a készülék, nyomkodtam rendesen, bár GPS-ezés nem volt benne, mivel még nem kaptam meg a memóriakártyát hozzá, amire telepítek, de wifizés és kékfogazás volt, bár nem sok. Telefonnak használom, így volt használva rendesen, de valóban izmos használat mellett kb 2 napra saccolom az akkuidőt.

- Wifi: bekapcsolás után azonnal meglátja a körülötte található wifi hotspotokat és bármire képes csatlakozni. Hatósugara első tesztekben jobb volt, mint eddig bármiféle PDA-mnak, telefonomnak (Nokia E60, Dell x51v, HP2x00 stb).

- GSM: nagyon jó hangminőség, nem hallatszik semmiféle sistergés, éteri zaj!

eddig ennyi.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#102) Integra válasza MLaca (#101) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

na ez jól hangzik :))
főleg hogy normális használat mellett az akksi ilyen jól teljesít.
autóban meg úgyis töltőn menne gps használatkor

(#103) Integra válasza erdoke (#86) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

fúdekukacosvagy :P

(#104) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

a GPS nagyon szíííja, egy óra térképezés 60%-nyit emészt fel. csaxolok..

http://mlzphoto.blog.hu/

(#105) HaKo

HaKo
(fanatikus tag)

Nyagyon jó kis gépnek tűnik! Csak kár hogy ilyen drága... :( 140 körül lenne akkor elgondolkoznék egy ilyennek a vételén...

(#106) Viktor0610 válasza HaKo (#105) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Akkor nézd meg nyugati szomszédainknál. :D

Nem sokkal drágább ennél... :)

...

(#107) badacsony válasza HaKo (#105) üzenetére

badacsony
(senior tag)

Emitt lehet rendelni 165k-ért.

(#108) HaKo

HaKo
(fanatikus tag)

Hát ja... azért nem rohanok mindjárt venni egyet. Az idő pénz, és abból nekem sok van. :DD

(#109) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HTC polaris élöben!
VGA kijelzös HTC

Note 2 ?

(#110) HaKo válasza AS (#109) üzenetére

HaKo
(fanatikus tag)

Ezaz! Jönnek a mindenttudó PDA-k... :D

(#111) rumos14 válasza AS (#109) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na ebbe már gondolom nem 200 mhz-es procit raknak.

(#112) SN2O

SN2O
(tag)

Hali
Azt meg tudná mondani vagy saccolni valaki, hogy napi 5-10perc beszélgetés melett, ha nem használ se BT-t se WiFi-t akkor hány napig bírja "készenlétben"?

(#113) rumos14 válasza SN2O (#112) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

+ nem is nyomkodja, nem használja a gps-t, nem írja bele a tlaálkozóit, nem játsik rajta, nem hallgat rajta zenét, nem netezik?
akkor úgy 4-5 napod fog menni.

de ilyen használatra nem kell 200k-s pda :P

(#114) SN2O válasza rumos14 (#113) üzenetére

SN2O
(tag)

Természetesen énse dísznek szeretnék egy ilyet venni!
De nálam viszonylag rendszeresen előfordulna, hogy 2-3 napig gyakorlatilag nem használom se telefonálásra se semmi másra, mindössze csak azért lenne nálam, hogy el tudjanak érni!

Persze ha otthol vagyok akkor az se nagy gond ha minden este fel kell tölteni :DDD

(#115) badacsony válasza SN2O (#114) üzenetére

badacsony
(senior tag)

Szerintem inkább vegyél egy alaptelefont meg külön egy PDA-t.

(#116) Iscariah válasza SN2O (#114) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viszonylag rendszeresen? Az milyen? :D
Ha megvennéd újonnan, szerintem egy pár napig tuti le sem tudnád rakni.. Én legalábbis nem :U

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#117) moonman

moonman
(Jómunkásember)

"A jó minőségű d-pad"

a d-pad annyira jó minőségű, hogy eddig mindenkitől azt hallottam, hogy lötyög. az enyém is, de nem zavaró, amolyan by design.

"a billentyűk egymás utáni többszöri megnyomását nem kezeli jól, a "www" beírásakor szinte mindig elhagy egy "w"-t"

valami baj lehet azzal, nálam tökéletes.

"Külön OK nincs"

hogy ne lenne, még a szöveg mellé tett képen is jól látszik.

"remélhetőleg felváltja a TI 200 MHz-es OMAP850 processzorait"

már felváltotta, a Touch volt az utolsó omap850-es. a HTC tudtommal valami naaagy szerződést írt alá a qualcomm-mal.

"az X gomb valóban bezárja-e az alkalmazásokat, vagy csak simán tálcára küldje őket "

milyen tálca? :) inkább háttérbe löki.

"TouchFlo, de a kockás-görgetős menü kimaradt"

mert az TouchCube. a TouchFlo (kódnevén BioScroll) csak a görgetést és lapozást jelenti.

"Infra port sajnos nincs"

ez szerintem inkább hálistennek.

"Több tulajdonos panaszkodik viszont, hogy EDGE/UMTS váltáskor gyakran megszakad a beszélgetés, én ezt szerencsére nem tapasztaltam."

én sem, nem tudom, mi lehet. egyszer volt olyan, hogy többször elszállt egy hívás, egyszercsak elhalkult és katt. de kiderült, hogy a liftben nullához konvergál a térerő. :)

"Van e-mail kliens, boldogul a csatolmányokkal és a hitelesített IMAP4 szerverekkel is"

említsük meg az integrált Windows Live-ot is, ami természetesen Hotmail-támogatást is magában foglal.

"A hátlapi kamera 3 megapixeles, autofókuszos, munkáját nem segíti LED-es segédfény."

tapasztalatom szerint nem is nagyon kell neki, éjszakai módban is rendkívül jó képeket csinál.

"képminőség a használható kategórián belül van, kimagaslónak viszont nem mondható"

azért szerintem ez eddig a legjobb, amit PDA-tól láttam.

"A képzaj sok helyen (pl. az égen) elég erős, ugyanakkor a zajszűrés nyomai is láthatók."

a tömörítés okozta "kockásodás" eléggé bosszantó tud lenni, főleg mivel általában csak utólag derül ki, a kijelzőn ugyanis még nem látni.

"Zenéinket az Audio Manager nevű progival tudjuk lejátszani"

és a Windows Media Player-rel, de én zenéhez egyértelműen a GSPlayer-t ajánlom, über.

"gyanítom, hogy a legtöbben naponta fogják tölteni"

valóban kicsit erősebb akksi is elfért volna benne.

annyit talán még érdemes lett volna megemlíteni a szoftvereknél, hogy az Office Mobile 6.1 fut rajta, ami már alapértelmezésként kezeli a docx, xlsx, pptx formátumokat, valamint, hogy a naptár sokkal jobban kezeli a meeting request-eket (pl. lehet forwardolni és válaszolni rájuk).

amúgy meg csekdisz: PocketCM
(letölthető itten)

[ Szerkesztve ]

Sent from my Windows Phone

(#118) SN2O válasza badacsony (#115) üzenetére

SN2O
(tag)

Énis gondoltam már rá, csak az mégtöbb problémával járna és nem lenne sokkal olcsóbb!

A legnagyobb baj, hogy akkor nem egy, hanem két "eszközt" kellene magammal hordanom és mivel én nem szokok táskát cipelni magammal hanem mindent a zsebembe pakolok ez elég nagy hátrány lenne!(Az egyik zsebben telo, másikban PDA és hova megy a pénztárca?) :))

(#119) badacsony válasza SN2O (#118) üzenetére

badacsony
(senior tag)

Végbélnyílás :F Legalább onnan nem lopják el. :DDD

(#120) afarkas

afarkas
(újonc)

Sziasztok! Üdvözlök mindenkit, abból az alkalomból, hogy először jelenek meg ezen a fórumon. :R
Vásároltam egy ilyen kütyüt a speedsh.. cégnél. Magyar nyelvű leírásként egy 12 oldalas pdf fájlt kaptam, ami szerintem csak a gyorsüzembehelyezés lehet. Kérdésem, kérésem, segítsen valaki, hogy tudnék egy teljes magyar nyelvű kezelői kézikönyvhöz jutni. Előre is köszönöm! :DD

(#121) Adrián29 válasza moonman (#117) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Köszi,hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat.Nagyon jól jön :)

Üdv:mindenkinek!

(#122) Jim Tonic válasza moonman (#117) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Van 640x480-as is, ahhoz képest nem lehet jó a képe.

Én e között és a glofiish m800 között vacillálok. Ez jobban tetszik (nagyon szép), és több az sd ram is. Ott meg a nagy felbontás, kisebb vastagság a meggyőző. Kár, hogy m800 tapasztalata nincs senkinek.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#123) Jim Tonic válasza AS (#109) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Én úgy tudom, a Polaris is QVGA lesz.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#124) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Mennyivel erősebb vagy gyengébb ez a Qualcom 7200 chipset, mint egy 500-as Samsung SC3 2442?
Az előbbi egy 2006-os fejlesztés, szemben a 2003-as Samsunggal, azal jobbnak kellene lennie.

[ Szerkesztve ]

(#125) Adrián29

Adrián29
(senior tag)

Kaiser tulajoktól kérdezem,hogy a külső hangszóró,hogy szól,kihangosítva,amikor mp3 van beállítva csengetésnek?
És,hogy a böngészője mennyire meggyőző.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv:mindenkinek!

(#126) blueMerle

blueMerle
(PH! kedvence)

Most vettem a kistesót, egy TyTN-t, egyenlöre. Késöbb azonban tervezem a Kaiser megvételét. Tulajoktól kérdezem: a slide mechanika jól bírja a strapát? Nagyon tartok ettöl a felnyílós okosságtól :F

(#127) Ronina

Ronina
(újonc)

Most láttam ez a model jelent meg a magnetás szolgáltatónál MDA vario III néven.
Remélem a htc dualt is felveszik :)

(#128) Gubro

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vajon a T-Mobile-osban az internet gomb W'n'W-vé alakításán kívül szoftveresen is van különbség (nyilván nem számítva a plusz hátteret, meg a ki/bekapcs animációt)?

Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw

(#129) Gubro

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor folytatom a monológot :))
Nincs benne más korlátozás. :)

Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw

(#130) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Megvettem, egyszerűen zseniális.
Eddig nem találtam kifogásolni valót, de azért majd biztosan akad. Megírom majd.

(#131) rumos14 válasza Jim Tonic (#130) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát nemtom nekem is csak kb. a fényképező minősége jutna eszembe. vagy esetleg javítoták már?
meg persze még olyanok hogy súly és vételár.

(#132) Gubro válasza rumos14 (#131) üzenetére

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mondjuk a kijelző lehetne VGA is, ha már a problémáknál járunk.

(#133) Peet210 válasza Gubro (#132) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Lehetne, de az így se túl nagy üzemidő sajnos még jobban csökkene.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#134) Jim Tonic válasza Gubro (#132) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Szerintem az inkább gondot jelentene, mint hasznot. Szép lenne, de enné a procit és az akkut. Szerintem a QVGA bölcsebb döntés.

(#135) Viktor0610 válasza Jim Tonic (#134) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Illetve nagyobb fizikai méret mellett volna értelme ekkora felbontású kijelzőnek, ez a PDA pedig így pont jó mérretben.

...

(#136) Gubro válasza Jim Tonic (#134) üzenetére

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nyilván ez lenne az ára, csak éppen a maximalizmus tört ki belőlünk ;)
Részemről tökéletesen elég, azt gondolom, ma a piacon az egyik legjobb kütyü erre a célra.

(#137) aBONiE

aBONiE
(újonc)

Igazából ez nem egy high-end pda :)
High end pda-nak a Dell Axim x51v, vagy az új HP iPAQ 214 számít(4.0" vga tft, bt, wlan, 624 mhz proci, 128 mega ram, 256 mega rom), de ezekben telefon nincs, hisz nem kombó készülékek.
A kombó készülékek között szerintem nincs olyan, amely valódi high-end pda-ként funkcionálna.
De persze baromi jó cucc a Kaiser, nem utasítanám vissza, ha valaki adni akarna egyet :DD
De azért az iPAQ hx2410esem a szívemhez nőtt;)

(#138) Viktor0610 válasza aBONiE (#137) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Tehát akkor azt viszont elmondhatjuk, h. a telefonos PDA-k között ez a gép high-endnek számít jelenleg...

Mert ugye szerinted sincs semmi értelme egy telefonfunkciókkal is rendelkező PDA-t egy sima PDA-hoz hasonlítani? :U

[ Szerkesztve ]

...

(#139) aBONiE válasza Viktor0610 (#138) üzenetére

aBONiE
(újonc)

Ez igaz, valóban nem sok... :R

(#140) Ronina

Ronina
(újonc)

Erősen fontolgatom egy ilyen telefon megvásárlását. Az érdkelne ceruza nélkül ujjal mennyire használható, föként telefonáláskor kontakt keresésére, telefonszámok bevitelére?
.

(#141) Viktor0610 válasza Ronina (#140) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

A HTC P3600 kezeléséből kiindulva tökéletesen használható. A TouchFlow felülettel 100% biztosan.

...

(#142) verser233

verser233
(senior tag)

Sziasztok!

kilátásba került nálam egy ilyen "kis kütyü" még soha nem volt telefonos pda-m, és mivel nekem munkámból adódóan elég sokat telefonálok illetve hívnak, elengethetetlen, hogy ne szakadjon a vonal, jól hallható legyen, illetve amikor fogadok egy hívást akkor amint megnyomom a gombot hallható legyen azonnal mit mondok ( pl volt egy Nokia 5700-m és ott ha a headset be volt dugva és azon keresztül fogadtam a hívást ott kellett várni kb úgy 2-3 mp-et, és akkor kezdhettem csak a mondandómba, különben nem hallotta volna a hívott fél a mondanivalóm elejét :F ) Szóval, itt ezen a pda-n mennyire megbízható a telefon funkció?

Nem találtam képet a headsetjéről (még azért keresgélek) de gondolom a ennek a headsetjén is van le/felvevő gomb (mármint ez alap gondolom itt is)

Még a Wifivel kapcsolatban egy kérdés:

Ha beállítom mondjuk az e-mail klienst, hogy mondjuk fél óránként ellenőrizze az e-maileket, és én kikapcsolom a készüléket( nem a teljes hosszan nyomós kikapcsolásra gondolok, hanem a készenlétire) úgy, hogy kikapcsolás előtt a wifi üzembe volt helyezve, akkor készenlétiben is képes a "háttérben leellenőrizni az e-maileket, vagy mikor készenlétibe kerül a gép akkor a wifi lekapcsol?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

http://www.takethatdaily.org ; http://www.likegyujto.hu

(#143) Jim Tonic válasza Ronina (#140) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Gond nélkül megy. Persze kérdés, hogy nincs-e súlyemelő tenyered.

(#144) Avicularia válasza verser233 (#142) üzenetére

Avicularia
(őstag)

volt már pár telefonos pda-m,de állítom hogy messze ennek a legjobb a hangminősége telefonálás közben
nincs 2 sec bug ,mint universalon,először furcsa is volt másfél év mda pro után,hogy egyből hallanak, nem kell várnom
sajnos a headszetje űbergagyi,nem is értem hogy adhatnak ilyet egy csúcskészülékhez
ráadásul htc usb-s,de én bt headszettel használom

(#145) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Tényleg jó lett. De ez csak akkor lenne tényleg a legjobb ha az IGO-t könnyen rá lehetne tolni.

[ Szerkesztve ]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#146) Jim Tonic válasza AMD Power (#145) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Miért, nem lehet?

(#147) AMD Power válasza Jim Tonic (#146) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

De lehet persze. De hivatalosan én úgy tudom csak SD kártyán van IGO.

[ Szerkesztve ]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#148) Jim Tonic válasza AMD Power (#147) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

[link]

(#149) AMD Power válasza Jim Tonic (#148) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ezt nem tudtam. Köszi a linket. :R

(#150) Viktor0610 válasza AMD Power (#149) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Egy baj van vele, csak OEM, tehát csak új PDA vásárlása esetén kapható...

...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.