sziasztok!
mire jó ez a kamera mód, mikor gps-t használ? a képeket ilyenkor a my poi mappába menti
laci

sziasztok!
mire jó ez a kamera mód, mikor gps-t használ? a képeket ilyenkor a my poi mappába menti
laci

A kép exif adatai közé bekerül annak a helynek a GPS koordinátája ahol készült a kép. Sok szolgáltatás épül erre, hogy adott ponthoz tudsz képet rendelni (pl: google earth/maps) Vagy pl, ha valahol látsz valami érdekeset, de nem tudod pontosan hol vagy, akkor otthon utána a gps adatok alapján meg tudod nézni.
Nem értem miért nem volt ez kitalálható...

Sziasztok!
Létezik WinMO-hoz valami Nokia PC Suite-hoz hasonló progi, amivel menteni lehet a telefon tartalmát, névjegyzéket módosítani, sms-t küldeni..
Üdv
(#1554) sanchomuzax válasza LeszIttVigas (#1553) üzenetére

Igen, úgy hívják, hogy Active Sync, de kell egy Outlook is (nem Express). Windows 7 alatt Media Center vagy mi a neve. Illetve van egy halom 3rd party cucc is.
Google: Sancho blogja | Twitter: sanchomuzax

köszönöm a választ, és elnézést az értelmetlen kérdésért 
csak gondoltam, a wm-nek van valami konkrét célja vele, hogy más mappába rakta.
laci

sikerült alkotni vele vmit?

hát még nem tudom mire hasznosítsam a funkciót, de használhatónak tűnik. Tényleg ott a kép tulajdonságai közt a gps koordináta. Nem közlök képet, mert csak próbakép készült 
laci

Ezért nehogy elnézést kérj! 
Én kirándulásokon szoktam használ. Lövök egy képet a kaiserrel, amiben ott a gps pozició, a fényképezővel meg a többit. Válogatáskor meg tudom, hogy hol készült a kép, vagy ha másoknak mutogatok képeket és ők is meg akarják nézni, akkor meg tudom pontosan mondani, hova kell menniük, meg ilyenek. Volt amikor 180km-es autós utazáson, a semmi közepén készült képeket otthon csak így tudtam megmondani, hogy hol készült.
Egyébként a htc home-on a footprint fül is hasonló céllal készült. (sokan akkor sem értették mire jó...)
[ Szerkesztve ]
(#1559) DarknessHope válasza LeszIttVigas (#1553) üzenetére
szia van egy olyan program ami wifin keresztül eléri a telefon tartalmát.. lejátssza a zenéket és sms-t is küldhetsz vele.. csak annyi a feltétele hogy 1 wifi router-hoz csatlakozzon a számítógép meg a pda is.
wifiremote a neve. ha kell elküldhetem.
nekem is lenne kérdésem.. képernyővédő fóliát keresek a Kaiseremre.. és mostanában nézegettem az ilyen matt tükröződés gátlós stb típusokat.
érdekelne hogy aki használt ilyet... milyenek a tapasztalatai? mennyivel látható jobban a szabadban? ki milyen típust ajánl stb hasznos info..
előre is köszi.
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

A MyMobiler ugyanezt tudja, active sync-en keresztül. (ha ac-val össze van szinkronizálva lényegtelen, hogy hogyan kapcsoltad össze)
Én brandot vettem annó, azóta is az van rajta. Védeni jól védi a kijelzőt, viszont erős napsütésben szinte semmit sem lehet látni* a kijelzőből, bár az akkuidő növelése miatt sosem ment max fényerőn. (nélküle nem tudom milyen, mert kb első perctől kezdve rajta van)
*: mp3 lejátszó beállításhoz nekem elég volt, netezéshez, sztem maga a kijelző kevés.
az lehet de az AS úgy szar ahogy van... én a 3. winmo pda után mondom ezt.. kb max 1 hónapig működik a szinkronizálás. utánna szar lesz. és csak egy valami segít.... ha formázom mindkét gépet. a pc-t ia...meg hard reset a pda-nak is.. semmi egyéb megoldást nem találtam még rá.. forumokon se. innentől kezde AS-re épülő progi se játszik.
ha esetleg neked lenne ötleted rá
Nem sikerült IP-címet beszerezni az eszközhöz. Olvassa el az IP-címekkel kapcsolatos gyakori problémákra adott megoldásokat. Kattintson a következő hivatkozásra:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65461
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nem sikerült ellenőrizni a kapcsolatot. Olvassa el az RNDIS konfigurálásával kapcsolatos gyakori problémákra adott megoldásokat. Kattintson a következő hivatkozásra:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65468
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nem sikerült kapcsolatot létrehozni a számítógép és az eszköz között. Olvassa el a csatlakozással kapcsolatos gyakori problémákra adott megoldásokat. Kattintson a következő hivatkozásra:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65257
Nem észlelhető további ismert probléma.
Ha továbbra is problémákat tapasztal, akkor küldje el az eredményt a Microsoftnak, ezzel segítheti a későbbi verziók fejlesztését.
ezt mind kidobja a hibakereső
AS újratelepítése nem oldja meg. és önmagában a pda hard resetje is csak néha. ha a pc-t is leformázom épp akkor tuti....
[ Szerkesztve ]
(#1562) DarknessHope válasza DarknessHope (#1561) üzenetére
jah fóliára visszatérve ez a brando protector plus v az ultra protector plus ami neked van?

Nálam ilyen sem xp sem w7 alatt nem jött elő, pedig 2005ben vettem az első winmo-s gépem. 
Fólia: több mint 2 éve vettem.
Az rémlik, hogy 2 fajtát ajánlottak a gyors boltban, az olcsóbbat vettem meg. (talán 2-300 ft volt a különbség)
értem köszi.... akkor az elvileg nem az ultra protector plus ha mind a kettő BRANDO volt....
ha valakinek van esetleg más fajtával tapasztalata örülnék ha megosztaná.. nem akarok ennek új fórumot nyitni.

Hali, kérdésem lenne: mekkora a max memória kártya amit a kaiser felismer és tud kezelni? A 8 gigást elbírja?
Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

Xda-n többen is írták, hogy 16GB-t kezel. 

emlékeim szerint a hivatalos spec. 32GB-t ír.
Red Lens Defy with Wiui @ 1.1GHz
igen 32 Gb ot írnak... én használtam 8. most már 16Gb-al.. és ez a második kaiserem. szóval tuti bírja
korábban volt itt szó az androidról kaiserre... nos én tegnap kipróbáltam feltettem egy 2.2-est amit a leírásban linkeltek.. egész jó cucc..
bár windows után nagyon furcsa hogy nem kell bezárogatni a programokat.
igazából egy kérdésem lenne azokhoz akik használnak androidot..... hogy a p.. be kell a simről a kontaktokat előcsalni? mert a marketről szedtem le két valami sim kuklcsszóra kiadott progit
contact to sim v mi... de az a hibaüzente jön fel hogy repülő üzemmódban vagyok és nem tudja olvasni.. pedig nem....

nem kell külön progi rá.
Telefonkönyben menü/csoport megjelenítése/sim
Barátnőm most vett egy Optimus One-t, az alapján írtam.
Lehet lecserélem én is egy ilyenre a kaisert, de talán még megvárom mit hoz a ZTE Skate.
köszi megvan már... most már... de maradt egyéb gond.. egy csomo hibaüzenete kapok hogy valami összeomlott v nemtom.. meg pl ha a megváltoztatom hogy 3 helyett képernyő legyen nem ál át. mintha nem is csináltam volna semmit...
(#1573) DarknessHope válasza DarknessHope (#1572) üzenetére
nah feltettem egyel újabb androidot itt eddig minden rendben.. kontaktok másolva...
magyar nyelv ebben sincs.. ezt lehet valahogy utólag rátenni? még lehet irogatok ide... aza szerencsém hogy mindezt egy másik kaiserrel csinálom.. és közben amin netezek az érintetlen marad 

nekem is bluetooth problémám lett ma 
van a gépen egy főzött 6.5 rom
egészen a mai napig minden oké volt vele, de ma azt tapasztaltam, nem fogadja a bluetooth kéréseket. Másik eszköz látja, de ha pl fájlt akarok a kaiser-re küldeni, elutasítja azt. Viszont én tudtam ugyanazon a készüléken a kaiseremmel böngészni.
Tudom, hogy ezer oka lehet, és írjak a rom topikjába, de az angol tudásom poor

laci

Szia, melyiket tetted fel? Majd írd,h mennyi ideig marad hibamentes 

Nekem valszeg valami hardver-hiba lehet: bármilyen SIM esetén INVALID SIM-et ir ki és nem látja a hálózatot.
Fórumok alapján a SIM tartó szalagkábele lehet kontakt-hibás, szoftverfrissítéseken már túl vagyok. 
2.3 froyo.. de még mindig nem jó valami.. mert nem lehet vele telefonálni.. radio romokat kell próbálgatnom... no majd hétvégén.. eddig a diploma lekötött de egyébként is koliban nincs wifi... mobilnetet meg nem cseszem a marketes letöltésekre.. szóval most pihizek a 2. Kaiser

Szia! Az lehet megoldódik a radiokkal. De arra lennék majd kíváncsi, mennyi ideig marad egyben. Bár ahhoz tényleg kell majd a market és a sok progi. Meglátjuk 
hát a hétvégén már ismeretlen okból be se bootolt.....

Hány napot bírt ki hiba nélkül?

sziasztok!segitséget kérnék! Androidot szeretnék a kaiseremre,de nem tudom megcsinálni... az SD kártyás verziót próbálnám,de vmi system.img-t hiányol....
segítsetek! köszi

Aki sajnálja az időt vagy a pénzt önmaga képzésére, az nem számol a tudatlanság árával!!!

http://sourceforge.net/apps/trac/androidhtc/wiki/HowToInstallWithAtoolsHaret
Elvileg ha ezt végigcsinálod, akkor mint a system.img és default tx.t egymáshoz illő lesz és így fel tudod rakni majd az Androidot, van benne egy link is ahonnan a Haret fájlokat megtalálod
Ha nézted már akkor bocsi, vagy kérdez bele vmit 

Köszönöm,közben sikerült egy HERO romot ráraknom.szépen megy rajta 
Aki sajnálja az időt vagy a pénzt önmaga képzésére, az nem számol a tudatlanság árával!!!

Hero?
Belinkeled melyiket töltötted le? És végül maradtál a Haretnél?

szia.ahha.maradt a haret,bár nem is akartam a memóba telepiteni,csak próbálgatom.. 

Nem rossz 

Eladóvá vált az én kaiserem is plusz: pótakku, autós tartó + töltő, akit érdekel nézzen rá: [link]

Navigációval kapcsolatban érdeklődöm, egy ismerősöm szólt, hogy frissítsem neki, mert 2008-as térkép állomány van rajta. Aki ebben jártas segíthetne. 
[ Szerkesztve ]

sziasztok! létezik már olyan android, ami esetleg tudja kezelni az autofocus-t vagy videót rögzít?
laci

Nem igazán.

van arra mód, hogy wm-ből át tudjam menteni a kontaktjaimat android-ra?
laci

Winmo alatt is működik a google szinkronizáció (csak be kell állítani), ha van fiókod. Egyszerűen feltoltam a fiókba, androidon pedig beszinkronizálta azonnal.
más:
Tudja valaki, hogy működik e már caller id küldése valamelyik android rom alatt? Rég nyúltam hozzá már a telóhoz (már mást használok), így nem figyeltem az eseményeket.
[ Szerkesztve ]

hali! lehet azzal valamit kezdeni, hogy telefonáláskor, felvétel után kb 1 másodperc után hallják csak a hangom? Tudom, rom csere, HR... Valaki tudja a probléma okát, vagy egyszerűbb megoldását?
laci

Az enyém mindig olyan volt, pedig minimum 10 féle romot próbáltam. Android alatt is.

Én is már mást használok, de úgy emlékszem h a teló a szolgáltatótól kéri le a beállítást, és nekem úgy volt beállítva h ne küldje a hívószámot, persze wm-alatt ha szoftveresen kértem akk kiküldte. Átállítottam a szolgáltatónál a hívószám küldést és jó lett emlékeim szerint.

WM alatt nem volt gond nálam sem, android alatt nem ment. A szolgáltatónál is úgy van beállítva, ha jól emlékszem, hogy küldje. A *31# kóddal ment persze, de nem akartam órákig kínlódni, átírni az összes telefonszámom.
Sziasztok, most van a kezemben egy ilyen készülék, és szeretnék rá egy Android rendszert. miként tudom felvarázsolni rá?
http://t7.hu/iv7 összes hirdetésem, illetve SE tuningok minden mennyiségben. +36704075344

Megvan, hogy mit szeretnék kipróbálni, de nem értem, hiszen nagyon messze áll tőlem a windows.
pont ezt a topicot böngészem, és próbálom értelmezni, de nem sok eséllyel.
Még a gyári 6.1 hun van rajta.
bootloaderbe belépve 4 színem van nem 3 akkor le kell cserélnem igaz?
van valahol magyar leírás?
http://t7.hu/iv7 összes hirdetésem, illetve SE tuningok minden mennyiségben. +36704075344

Magyar nyelvű leírás.
A legelső, hogy a telefon független legyen, HardSPL 3.34 legyen rajta, és 1.70.xx.xx fölötti radio verzió kell. A droidra majd fel kell másolni a legújabb RIL-t is, hogy a CallerID küldés működjön (ez szintén ott van valahol a topikok között).
a telefon már független.
ami itt van magyar leírás abban nincsen 2.3-as android
ami van nekem bootloaderben:
KAIS130
SPL-1.93.0000
CPLD-8

Nem egy mai cikk, akkor még nem volt 2.3.
3.34-es HardSPL kell legyen fent a telón. Anélkül bele sem tudsz kezdeni. Itt van a leírás hozzá.
Ezt is megtaláltam, de nem tudok mit kezdeni vele.
a magyar leírás is ezt linkeli, de semmire nem jutok.
Hogy tegyem fel ezt?
Hogy tegyem fel ezeket az SPL és többi fájlt?
mivel?
[ Szerkesztve ]

Kell egy KaiserCustomRUU
Kell a 3.34 HardSPL kicsomagolva ugyanabba a könyvtárba.
Kell a JumpSPL, amit a telefonról kell elindítani. Leírás itt.
Aztán a magyar leírást kövesd:
Vedd ki az SD kártyát és a SIM kártyát is.
Kösd a PC-re a PDA-t.
Másold a PDA-ra a JumpSPL fájlt (gépfüggően 1.56, 1.93 vagy 1.94 szükséges).
Futtasd a PDA-n a JumpSPL szoftvert.
Várj a "colorbar" boot menüre, amíg az alján az USB felirat meg nem jelenik.
Az ActiveSync-ben szedd ki az "Allow USB Connections" pipát.
Húzd le a PC-ről a PDA-t, várj 5-20 másodpercet, és dugd vissza az USB kábelt a gépbe.
Futtasd a KaiserCustomRUU.exe fájlt és telepítsd a megfelelő HardSPL-t. (Be kell majd tallózni az nbh fájlt.)
gépfüggően 1.56, 1.93 vagy 1.94 szükséges
ez mitől függ?
tehát minden ilyen nbh fájlt ezzel a Kaiser customRuu val kell feltenni?
[ Szerkesztve ]

Lehet így is feltolni nbh fájlokat. A HardSPL-t a CustomRUU-val kell mindenképp, aztán a többit már lehet sd kártyáról is nyomni. SD kártyáról KAISIMG.NBH fájlnévvel kell a bootloaderből installálni. Ha van egy ilyen nevű állomány, akkor automatikusan rákérdez, hogy telepítheti e.
A JumpSPL nem tudom, hogy mitől függ, próbáld ki az 1.56-ot, ha nem megy akkor próbáld tovább.
szerk: egyébként a 2.3.5-ös alapú cyanogen rom valószínűleg akadozni fog rajta. Nem próbáltam, mivel már más telót használok, csak hallottam. Az android romokkal csak próbaképpen foglalkoztam, de visszatértem a winmohoz, mint szinte mindenki.
[ Szerkesztve ]
akkor maradjak mindenféleképpen a 6.5nél?
És abból van magyar?

Mármint winmo 6.5nél? Én nem szeretem, 6.1 volt fent nálam, mégpedig a stylez black v5.
Nincs magyar verziós winmo kaiserhez tudtommal, legfeljebb magyarított. Viszont az ehhez szükséges progit nem tudom honnan lehetne beszerezni, és amúgy is csak lassította, meg tele volt hibákkal.
Kipróbálhatod az androidot is, vissza lehet állítani a winmo-t bármikor. Dobd fel nyugodtan, aztán majd meglátod, hogy melyiket választod.
[ Szerkesztve ]
Köszike, nem jött be az android sem ezen.
Tényleg régi, és mégis a 6.1ből van egy magyarom. marad az rajta. 

Sziasztok!
Föltelepítettem a Linux alá az alábbi sokak által jól ismert instrukciók által egy 2.2.2 Androidot
http://blog.sancho.hu/2010/07/android-rom-telepitese-htc-kaiser.html
róla van szó:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961867
HTC Kaiser
Kais130,
SPL 3.56,
Radio 1.70.19.09
A probléma adott sokaknak volt hasonló ahogy nézegettem a fórumokat.
A GSM jel bekapcsolás után szép lassan megszünik és ha bemegyek a hívás beéllítsba a hibaüzenet: Network or sim card error.
pedig a kártya jó és ha ujrateszem a gyári wm 6.1 et minden ok vagyis nem kontakrhiba.
Kiprobáltam már egy rakat radiot és androidot valahol jó volt a gsm viszont nem ment a wifi 
please help! 
[ Szerkesztve ]

1.65.21.14-es radioval megy a scott cyanogen_mod nálam. Hibátlanul, nagyon nagyon rég.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=948134&page=1
A te verziódra nem tudok megfelelő választ. A kernelen sok múlik. Próbáld meg letölteni az általam ajánlott androidot és próbáld ki nandba telepíteni ezt a romot. Ha az ott ajánlott kernelel és radio rom telepítésével sem megy, akkor zongorázd végig a radio-at, valamelyik csak segít. Ajánlatos még az atools használata is. Jó sok minden beállítható.
Az instrukciók tuti jók amit olvastál Sancho blogján. Úgy csináld ezt is.
[ Szerkesztve ]