Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#551) kaller1 válasza jubilleum (#550) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Visszább le lett írva,hogy zenehallgatásra nem a legjobb még profi fülessel sem... :(

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#552) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

hát, ha az összes mostani teló közül választanom kéne, egyértelműen ez lenne az, nem is kérdés.

(#553) RaveForce válasza kaller1 (#551) üzenetére

RaveForce
(őstag)

azért éppen, hogy nem azzal SEM, hnem pont azzal nem, mert ott jönnek ki a különbségek, dehát sztem kikell próbálni, kinek milyen az egyéni preferenciája ilyen szempontból

az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog

(#554) joatomi

joatomi
(lelkes újonc)

Sziasztok,

Nem akarván belemenni a nagy vitákba, nekem tegnap óta van birtokomban a célszerszám, előtte iphone-t használtam, illetve azzal párhuzamosan egy Touch HD-t. Nekem a Hero nagyon bejön, valahogy minden rettentően kézreesik és minden olyan funkcionalitást megtaláltam benne, amit vagy az iphone-ból, vagy a HD-ból hiányoltam. Kicsit olyan, mintha mindkettőből a jó tulajdonságokat most sikerült volna megkapnom egyben. :)

Viszont lenne egy nagy kérdésem mindazokhoz, akik már nyúznak egy ilyen gépet. Akárhogy is próbálom, az istennek nem tudom rávenni a telefont az mms küldés/fogadásra. Ellenőriztem az mms beállításokat, elvileg minden stimmel, de valahogy mégsem. Nincs köztetek olyan T-Mobile-os, aki már életre keltette ezt a funkciót a telefonján?

Megköszöm a segítséget előre is!

(#555) vtechun válasza joatomi (#554) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na, en G1-et vettem, de szerintem ugyanazok kellenek :

wirelles controls/mobile network setting/Acces point names /

Name :
T-mobile MMS gprs /
APN :
212.51.126.10
username:
mms
password:
mms
server:
http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMSC:
MMS port :
8080

A többi marad alap.!

Na, ezzel nekem müxik, lehet felesleges bele nehany dolog, de most ugy tunik, hogy ezzel megy.

(#556) joatomi válasza vtechun (#555) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Köszi szépen, megpróbáltam, de így sem ment. :( Igaz, egy teljesen üres listát kezdtem kitölteni, mert root-olás után eltűntek a SIM kártyához lehozott beállítások, úgyhogy lehet, hogy amire azt írtad, alap, az mást jelent, mint nálam az üres. MMS proxy-nak nincs beállítva semmi? Az APN type korábban mms volt, neked mire van állítva?

(#557) vtechun válasza joatomi (#556) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

semmi, de neked nincs ilyen menupont az említett helyen? ahova csak be kell irkálni a dolgokat?

(#558) joatomi válasza vtechun (#557) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Hát nekem a következő dolgokat lehetne beállítani:

Name
APN
Proxy
Port
Username
Password
Server
MMSC
MMS proxy
MMS port
MMS protocol
MCC
MNC
APN type

De sajna a Te adataidat beírva a megfelelő helyekre, még mindig nem működik. :(

(#559) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mire megpusztul a jelenlegi telóm addigra kényelmesen böngészhetek Androidokból. :DD

[ Szerkesztve ]

Az internet hülyévé tesz.

(#560) vtechun válasza joatomi (#558) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

MCC = 310
MNC = 26

ennyi van még ott.

(#561) Karma válasza vtechun (#560) üzenetére

LOGOUT blog

Ez érdekes, a magyar T kódja 216 (MCC) és 30 (MNC). A Pannon 01, a Voda meg 70-es MNC-vel rendelkezik.

Gyanús, hogy ez nem befolyásolja. :(

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#562) Viktor0610 válasza vtechun (#555) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Az APN biztosan nem egy IP-cím, az inkább a server részre lehet való, bár az Android rendszert nem ismerem.
Amennyiben így működik neked, ott valami árulás van. :D

...

(#563) vtechun válasza Karma (#561) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah, ezek alapból benne voltak :DD azért sem írtam a korábbi postomban, gondolván, hogy ez vagy nem számít, vagy neki is benne van. :)

Viktor0610 : ezért mondtam, hogy én beirkáltam dolgokat a leírások alapján, több dologgal is kisérleteztem, és most müxik, mondtam, hogy nem tuti, hogy igy kell :) De ha müxik, akkor csak jó benne a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#564) joatomi válasza vtechun (#560) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Hát sajna ez nem akaródzik működni. Leírom, melyik paraméterhez mik vannak beállítva, hátha fény derül a hibára...

Name : T-Mobile MMS GPRS
APN: 212.51.126.10 (korábban mms volt, de úgy se működött)
Proxy : <not set>
Port: <not set>
Username: mms
Password: mms
Server: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms (ez korábban üres volt, de akkor se működött)
MMSC: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS proxy: 212.51.126.10 (próbáltam ezt is üresen hagyni, de semmi)
MMS port: 8080
MMS protocol: Wap 2.0
MCC: 216
MNC: 30
APN type: mms

Még kipróbálom az MCC, MNC módosítást, bár ahogy nyomoztam, azok elvileg az operátor azonosítására szolgálnak. Nem is értem, neked hogy lehet 310, amikor az elvileg a pannont jelöli. Legalábbis e szerint a lista szerint... http://osdir.com/ml/svn-commits-list/2009-05/msg08410.html

(#565) joatomi válasza joatomi (#564) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

De gyorsak vagytok, mire ezt végigírtam, már sokan észrevették... :D Mindenesetre kipróbálom, sose lehessen tudni... :)

(#566) joatomi válasza joatomi (#565) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Wehe, ahogy átírtam az MNC, MCC kódokat, az egész beállítás úgy ahogy van eltűnt a listából, most már csak a netes APN-t látom. :D Úgy látszik, a Hero mégis kicsit máshogy működik. :(

(#567) vtechun válasza joatomi (#566) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah, nekem is eltünt :DD Lehet vmi bug.

lol. és reboot után meg megkaptam az mms-t, amit előzőleg küldtem tesztképpen magamnak :)) (haver, és saját céges telómról küldve ment korábban is, csajoméról meg nem akart menni most valamiért.) Na a barátnőm telójáról küldöttet megkaptam reboot után. Érdekes...

hmm, azóta is müxik rendesen, gyorsan. Érdekes. Add meg a számod, küldök teszt MMS-eket joatomi.

[ Szerkesztve ]

(#568) vtechun válasza vtechun (#567) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lejárt az idő, reboot után immáron van netes és 2 :F MMS-es APN.

De most müxik rendesen, elkezdem tesztelni, hogy kilövöm azt az mms-es apn-t amiben apn name ip cim volt. Hátha megy anélkül ill. azt mms-re módosítva.

jut eszembe , Karma vagy valaki : tudtok valami jó képlopó progit androidra? Csináénék néha egy-egy screenshotot.

[ Szerkesztve ]

(#569) joatomi válasza vtechun (#568) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Hát nekem sajna meg se moccan, amikor törlődik az APN listából, még csak meg se próbálja letölteni az mms-eket. Köszi a segítséget, ha sikerült kideríteni, melyik beállítás működik, le tudnád írni az összes értéket?
Most sajna mennem kell, asszony már nagyon feszült, hogy nem viszem őket a kölkökkel a strandra, délután-este felé jövök tovább küzdeni. Legalább kipróbálom a telefont, hogy működik 3G-s környezetben. :)

Sajna a teszt mms-ekből is itt áll már vagy 5db, mindegyik mellett ott a kis gom, hogy Download... :(

Kösz mégegyszer mindent!

(#570) vtechun válasza joatomi (#569) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor leírom, most mik vannak belőve. Ahol nincs semmi azt nem írom.

Nálam működő T-Mobile MMS beállítások:

Name:
T-mobile MMS gprs

APN:
mms

Username:
mms

Password:
mms

Server:

MMSC:

MMS proxy
212.51.126.10

MMS port:
8080

MCC:
216

[ Szerkesztve ]

(#571) Viktor0610 válasza vtechun (#570) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

A külföldi oldalakat böngészve, majd összevetve a T-Mobile MMS-beállításaival, ennek így kell(ene) mennie. :D

[ Szerkesztve ]

...

(#572) joatomi válasza Viktor0610 (#571) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Hát akkor próbálkozom, hátha a Balatonparton jobban működik majd... :)

(#573) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ez a videó szerint egész jól lejátszik flash videókat:

[link]

Nem lehet, hogy indavideo van rosszul megírva?

TRON addict

(#574) vtechun válasza joatomi (#569) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mostantól az, hogy menned kell a strandra, nem mentség! Attól még írhatsz ide :D

Tegnap én is folyamatosan online voltam gtalkon es msn-en, hiába strandon voltam. Viszont erre kiváncsi lennék, hogy Hero tulajoknál Meebo nem lépeget-e ki/be mint nálam G1-en. Főleg amikor böngészgetek, vagy ilyesmi.

(#575) AMD!4ever

AMD!4ever
(őstag)

hű-ha. :) hát nemestem hanyatt.
hámánehogymá ne küldhessek át egy csengőhangot havernak.
nyekereg,"Bár a készülék személyre szabhatósága nem rossz, a sötét színű menüt nem tudjuk átvariálni"
Nincs Fm rágyijó...
még soroljam?:)

a trackball és a multitouch viszont tetszik...

de azért hypoljuk csak mint az iphone-t :DD

(egy begyepesedett omniás :DDD)

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#576) joatomi válasza vtechun (#574) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Ha nem hagytam volna otthon a fórumhoz tartozó jelszót, még írni is tudtam volna a strandról. :) De sajna az mms továbbra sem működik. :( A meebo viszont úgy tűnik, mintha stabilan online maradna, bár hétvégén a kutya se keres engem chat-en... :D

Csak azt az mms-t tudnám végre megoldani...

(#577) vtechun válasza AMD!4ever (#575) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én néhány órája szedtem le a Bluetooth Fileshare - Bluex nevü alkalmazást, 2 euro-ba fájt, és máris van BT fileküldés orrba-szájba :)

joatomi : nemtom, nekem már müxik rendesen, sztem inditsd ujra a telót, hátha segit.

Közben tesztelgettem a zenehallgatés prociigényét :) Meglepve tapasztaltam, hogy az mp3 kb 15%-ban eszi a procit, addig a flac az 8-10 %-ban :D

Terminalban futtatott top paranccsal néztem egyébként.

Vennem kéne egy 8 gigás SDHC Class 6-os kártyát.

(#578) Máté94 válasza vtechun (#577) üzenetére

Máté94
(őstag)

Ingyenes nincs?:(

(#579) Máté94 válasza Máté94 (#578) üzenetére

Máté94
(őstag)

Már megvan!Ingyen volt de azért megnézed,hogy működik e?:D
[link]

[ Szerkesztve ]

(#580) kbencee

kbencee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is néztem ezt a gépet, tény, hogy az android előtt nagy nagy jövő van.
Tény az is, hogy a HTC nagyon jól összerakta és testreszabta.
De az, hogy gyenge a zenelejátszó, a kamera, a videó, nincs ingyenes BT fájl küldés, nincs amoled kijelző, gyenge a processzor egy 150.000-es telefonban, az szerintem már több mint gáz :(((

(#581) Máté94 válasza kbencee (#580) üzenetére

Máté94
(őstag)

A BT-t már megoldották!^^
Feletted a link:D

(#582) vtechun válasza Máté94 (#581) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja, de szerintem ez nem feltétlenül legális igy, nem tudom.

(#583) kaller1 válasza vtechun (#582) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hogy működnek a fizetős appok? Letöltöd,és telepíted mint egy java progit? Nem tartozik hozzájuk valamilyen serial? Ha nincs bennük védelem,akkor lényegében valaki megveszi,aztán megosztja és mindenki használhatja(mint a javak nagy része).

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#584) vtechun válasza kaller1 (#583) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a nem fizetős úg müxik, hogy downloadra kattintassz, a fizetősnél ugyanez csak ott meg a buy-ra kattintassz, normal esetben nem tudod lemásolni a progit a telóról, ezért továbbadni sem tudsz rajta.

(#585) kaller1 válasza vtechun (#584) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ez oké,és amiket a PC-re töltessz le,azokkkal mi van?

(#586) Lorenzo9

Lorenzo9
(PH! addikt)

egy talán hülye kérdés: az ezen levő/későbbi Android-ok mennek majd hivatalosan a G1-en is pl?Vagy itt is várható,mint a PDA-knál,hogy csak nem hivatalosan lehet "feljebb lépni" ? PDA-nál ugye nem gond a dolog,de itt a NagyTestvér-dolog,AppStore,stb miatt nem tudom,mennyire lehet gond,nem igazán néztem még át az ilyen dolgokat...Tetszik ugyanis ez is,de azért gondnak érzem,hogy a G1 feleennyibe kerül,és mire ez 100 körülre megy,addigra már több utódja lesz.viszont nekem most kellene leváltani a jó kis HTC Universalt,és nem tudom,mit is kéne,érdekel az Android,de a hagyományos PDA-telefonok is ottvannak a képben,mint pl.a Diamond,touch HD...Nokia,szifon nem érdekel :DD

★★★Steam,CoD4,WaW,MW3,BO,F3AR+szinte minden:LorenzoHUN ★★★★ ★★★Borderlands,BF:BC2,MoH,Crysis2,Origin,Battlelog(BF3):LorenzoHUN★★ ★★★http://steamcommunity.com/id/lorenzohun ★E-Cigi:http://e-c.hu/node/120

(#587) kbencee válasza vtechun (#584) üzenetére

kbencee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És ha valami miatt hard resetet csinálsz rajta?
Akkor újra meg kell venni, vagy akkor ingyen újra letöltheted?

Más: ha jön az android 2.0, akkor lehet majd rá frissíteni?

(#588) vtechun válasza kbencee (#587) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor letöltheted, a nagy testvér emlékszik majd rá, hogy te egyszer azért fizettél :D

#585: Ilyen netről letöltős fizetős progikat illegálisan tölti le aki arra hajlamos, simán telepíted és kész, eddig nem volt ilyenekkel probléma. DE fizetős appot, legálisan szeritnem csak a telóra tudsz letölteni.

Nem bánnám iGO -nál az egyéb platformon lévő térképeket simán tudná majd használni.

[ Szerkesztve ]

(#589) Máté94 válasza vtechun (#582) üzenetére

Máté94
(őstag)

Azért megnéznéd.Ez a bluex vagy mi:D

(#590) radi8tor1 válasza kbencee (#587) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Rootolás után hozzá lehet férni az összes fájlhoz a telefonban, szóval szerintem ezek a programok/játékok lementhetők róla.
Ami viszont jó dolog, hogy rootolás után tudsz csinálni microSDHC kártyán egy ext particiót amire tudja menteni a telefon a programokat RAM helyett. Ezt csak class 6 kártyákkal ajánlják használni.

TRON addict

(#591) joatomi válasza vtechun (#577) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Hát sajna akárhogy is reszelgetem, újraindítgatom, nem megy az mms. Fogalmam sincs, mit kellene máshogy beállítani, de valahogy van egy olyan balsejtelmem, hogy a T-Mobile se fog sokat segíteni, ha holnap megkérdezem... :D

Ettől függetlenül még mindig nagyon bírom a telefont, külön öröm, hogy egész jó kis progikat lehet már letölteni hozzá, érdemes már csak azért root-olni, hogy meg tudjátok nézni, milyen fizetős alkalmazások vannak... :)

vtechun, köszi a segítséget, remélem nem kell már sok idő és lesz olyan Hero-s sorstársam, akinek sikerül kiderítenie, mit kell máshogy beállítani, mint a G1-en.

(#592) eami válasza kaller1 (#583) üzenetére

eami
(fanatikus tag)

rootolt és/vagy nem engedélyezett országokban (mint a mienk is) nem is lehet venni appokat. Persze erre van trükk. De könyörgöm minek? $2-3ért már igencsak jó appokat lehet venni....

(#593) eami válasza radi8tor1 (#590) üzenetére

eami
(fanatikus tag)

"Ami viszont jó dolog, hogy rootolás után tudsz csinálni microSDHC kártyán egy ext particiót amire tudja menteni a telefon a programokat RAM helyett. Ezt csak class 6 kártyákkal ajánlják használni."

az a baj ezzel, hogy a microSD kártyák még nem nagyon bírják a sok appró fájl ide oda mozgatását. Elég sok olyat lehet olvasni, hogy megadja magát a kártya. Már pedig onnan csak HRel lehet újraindítani a kütyüt :(

(#594) pbekesi válasza joatomi (#591) üzenetére

pbekesi
(újonc)

Ha beszéltél velük (T-Mobile) és sikerült megoldanod az MMS problémát, tedd már közzé a beállításaidat, légyszi. Én is ugyanabban a cipőben járok. Értesítés jön, de letölteni nem tudom és kifelé se megy a T-Mobile MMS.

A hibaüzenet pedig nem túl beszédes, gyakorlatilag csak annyit ír, hogy nem sikerült. Nincs valami log, amiben meg lehet nézni, hogy mi a gond?

(#595) joatomi válasza pbekesi (#594) üzenetére

joatomi
(lelkes újonc)

Nem velük beszéltem, hanem a Speedshop-osokkal (ott vettem a kütyüt), akik azt mondták, hogy nem nálam van a hiba, hanem a HTC-nél. Valamiért nem működik a Hero a T-Mobile beállításokkal, de úgy fest, egyelőre senki nem tudja, miért. A Speedshop azt mondta, a HTC szakik dolgoznak rajta és azt az ígéretet kaptam, hogy szólnak majd, ha megoldódott a gond.

Rendesek a Speedshop-osok, de mondjuk értékeltem volna, ha ezt akkor is mondják, amikor megvettem a gépet. Jópár órát eltöltöttem azzal, hogy feltúrjam a netet, megoldást keresve, de ezek szerint nem sok értelme volt...

(#596) radi8tor1 válasza eami (#593) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Tudtommal csak a programokat teszi oda, swap-ot nem. Azt meg csak olvasni kell. Ha fotózol vele, akkor is sokat terheled a kártyát, nem?
Én csak annyit láttam erről, hogy class6 alatti kártyákkal van gond. Class6 vagy fölötte (van egyáltalán ilyen) már nincs baj.

TRON addict

(#597) eami válasza radi8tor1 (#596) üzenetére

eami
(fanatikus tag)

nem egészen. Egyrészt nem hiszem hogy van olyan aki sportfotózásra használja a gépet, de még ha mégis... viszonylag nagyobb fájlokat írna a kártyára. Míg a programok a sok kis apró 1-2kbyteos fájljaikkal szórják meg a kártyát. Amúgy mindenki szabadon eldöntheti mit csinál. Én csak megjegyeztem, hogy egyre több ilyen dolgot látok... és sokra mehetsz azzal hogy a swap nem ott van, ha egyszerűen az összes (nem csak az utólag telepített) programot a kártyáról töltené a rendszer.

(#598) vtechun válasza eami (#597) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ami engem aggaszt, hogy most leszedtem valami Swapper nevezetű progit, adtam neki 96 megát, de ettől függetlenul meebo mégis ki/be jelentkezik msn-en amikor pl. bongeszek, vagy egyeb memoria igenyeseb feladatot végzek.

(#599) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Vasárnap én is belépek a Hero tulajok táborába. Hozattam egyet külföldről.

TRON addict

(#600) Máté94 válasza radi8tor1 (#599) üzenetére

Máté94
(őstag)

Mennyiért?:D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.