Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#401) Peat;) válasza Ulkesh (#398) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Az a szomorú hogy kategóriákban gondolkodsz. Édes mindegy milyen csoportnak szánják, ha már raknak bele akkor érjen el egy minőségi szintet ilyen árkategóriában. Ha nem tudnak prezentálni ilyen terméket a fogyasztó felé akkor ne rakják bele az adott funkciót és adják olyan áron ami ezt az égést ellensúlyozza. Mert ez így parasztvakítás. Az üzletembereket meg nem hinném hogy bölcs dolog parasztnak nézni mert igen önérzetesek tudnak lenni. :)

[ Szerkesztve ]

(#402) vtechun válasza Peat;) (#401) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a lényeg az, hogy semmi baja ennek a kamerának, normál mobiltelefon szintü. kész. Viszont nekem csak 3 widget van a G1-ben , bár lehet az 1.1-es verzió miatt : Clock, Picture Frame, Search.

(#403) Ulkesh válasza Peat;) (#401) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Szerintem nem értetted meg, hogy mit írtam...

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#404) Karma válasza vtechun (#402) üzenetére

LOGOUT blog

Amiatt van.

Break Driven Development

(#405) Integra válasza Ulkesh (#400) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

te is a saját kis mikrovilágodban élsz, el se tudod képzelni, hogy valami másképp van, mint ahogy azt te képzeled, igaz?
LOL.... imádom az ilyen lúzereket, élnek a saját kis 4 faluk közt, a 2 asztalos irodájukban...
ne alázd már magad ennyire..

(#406) Integra válasza Integra (#405) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ja és ez a 400-as írásodra is tökéletesen vonatkozik.
látszik, hogy közöd nincsen azokhoz a szituációkhoz, amikből megpróbálsz kioktatni...

(#407) Ulkesh válasza Integra (#405) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Ne haragudj, de ez amit írsz pont rólad szól.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#408) Integra

Integra
(Jómunkásember)

(#409) nikilauda

nikilauda
(újonc)

nagyon leültetek. Olyan jól szórakoztam. :)

iPhone4, iPad2

(#410) kaller1 válasza nikilauda (#409) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ilyen C905 vs Android téma általában egyszer szokott elsülni... :D

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#411) Integra válasza Ulkesh (#407) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

csak ismételni tudom magam, megkell hagyni téged a saját kis realitásodban, ott érzed magad biztonságban.
hihetetlen, hogy mennyire szemellenzős vagy és mennyire képtelen vagy a saját világodból hármat hátra lépni, hogy észrevedd, hogy más is van mint amit te gondolsz. de neked ez nem megy. ne érts félre, nem hülye vagy, egy pillanatig sem gondolom ezt, mert ha az ember az elfogultságodból kihámozza a szakmai részt, akkor azzal lehet is mit kezdeni, hanem egyszerűen nincsen meg a képességed kívülről szemlélni dolgokat.
te ilyen embertípus vagy, elkell fogadni.
ha neked ez így jó, akkor csináld tovább, lelked rajta.

(#412) Ulkesh válasza Integra (#411) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"csak ismételni tudom magam, megkell hagyni téged a saját kis realitásodban, ott érzed magad biztonságban."

Mint már mondtam, ez rád inkább érvényes.

Visszatérve a 400-as hozzászólásra, amire ezt írtad.

Üzleti ebédre, vagy vacsorára, vagy engem hív meg valamelyik ügyfelem/üzlettársam, vagy én hívom meg. El nem tudom képzelni, hogy ilyen helyzetben előkapnám a mobilom és elkezdenék hülyegyerek módra fotózgatni, akkor mi lenne a másik fél reakciója.
Ezt lehet a részedről szépen elsimítani, hogy ez csak az én világom, mert lehet. De szerintem az üzleti életben nem a te elképzeléseid szerint viselkedő egyedekből van több. :D

De sajna a gyártók is engem igazolnak, mert a konkrétan üzleti modellként aposztrofált készülékek mindegyike elég gyenge multimédia képességekkel rendelkezik és több modell esetében kihozzák annak kamera nélküli változatát is. Gondolom azért, mert a gyártók is tudják, hogy ebben a műfajban mire van kereslet és mi számít a vásárló réteg számára.

Szóval rólad az egyszeri vicc jut eszembe, amiben a delikvens az egyirányú utcában arra panaszkodik, hogy minden hülye szembejön. (Nem, nem gondolom, hogy hülye vagy, csak éppen pont rád vonatkozik az, hogy egy adott környezetből ahol élsz nem látsz tovább és azt, hogy a főnököd elcipel magával egy vacsorára és ott elviccelődtök, arra asszociálsz, hogy egy üzleti vacsorán, megbeszélésen ez a természetes viselkedés.)

[ Szerkesztve ]

(#413) Typhoon47 válasza Ulkesh (#412) üzenetére

Typhoon47
(senior tag)

El nem tudom képzelni, hogy ilyen helyzetben előkapnám a mobilom és elkezdenék hülyegyerek módra fotózgatni, akkor mi lenne a másik fél reakciója.
pwn:))

tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

(#414) dadada

dadada
(tag)

Reméljük lemegy az ára, és akkor majd el is kezd terjedni. Az IPhone szemét anyagiassága, nem jön be, meg úgy az egész Apple filozófia, fizess sokat az átlagért és hidd el, hogy ez jó neked ÓÓóóó bocsánat nekünk. (Ami U.S.A-ban működik itt nem)
A Windows Mobile, majd meglátjuk, hogy mit alakít a Microsoft.
A Nokia Symbian őskövülete, meg instabilitása kicsit elavult, és nehézkes, meg lassú is.
Egyelőre ígéretesnek tűnik ez a platform. Ha majd 80 - 100 ezer Forint körül alakul az ára akkor megérheti a dolog, de mint minden újdonságnak, meg ebben benne van a jó öreg magyarhon is itt szokás az embereket hülyíteni, a magas bevezetőárral, ott az apple példája is. Kirívó itt a hülyeség mértéke.

[ Szerkesztve ]

(#415) Peet210 válasza Ulkesh (#412) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Egy olyan üzleti vacsorára tudok itt gondolni ahol munkatársak és ugye főnökség is ott van esetleg 1-2 külföldi kolléga/főnök akit nem nagyon látsz (tegyük fel kb 8 fő).
Elmentek vacsorázni és ugye kultúr keretek közt megy a vacsi és munkáról diskuráltok. Majd később oldódik a hangulat és akár egy fényképezőgép is előkerülhet (vagy mobil) és elkattan 1-2 kép. Aztán elmentek egy jó kis szórakozóhelyre ahol meg készülnek még képek (csapatépítős feeling).
Persze ez nem egy olyan kifejezett üzleti vacsora ahol csak munkáról és üzletről van szó.
Ahol csak és kifejezetten az üzlet a lényeg ott egyértelmű, hogy nem fogom lefotózni a leendő ügyfelet, partnert, stb.

Üzleti kategóriában van az E90 is és mégis jobb kamera került bele (érzésem szerint és az itt látott képek alapján). Fingom nincs miért nem lett volna rá szerintem szükség.
Ide jobban illet volna egy ennél jobb kamera.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#416) Bog válasza Integra (#408) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ez igen szép és részletes írás, köszi a linket.

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#417) Joe bácsi válasza dadada (#414) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Ekkora b@romságot azért nem kellene írni. :(((
Régen az S40-es teló gyorsabb volt, mint a Symbi. Mára ez megváltozott. Láttál te már egyáltalán működés közben egy Nokia E51-t pl.????? Veri gyorsaságban a legújabb S40-eseket.

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#418) Karma válasza Joe bácsi (#417) üzenetére

LOGOUT blog

Dehogy veri. Egy 6500 classic/slide rommá veri sebességben az FP1-es és FP2-es S60-okat is. Itt van mind mellettem, nem a levegőbe beszélek.

Break Driven Development

(#419) Joe bácsi válasza Karma (#418) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

A céges Nokia 5000-et bármelyik S60 sz@rrá veri.

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#420) erdoke válasza Bog (#416) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Megkerülhetetlen" Google Account és kereső, "nélküle nincs net"... :D Ezek szerint én a hipertérből írogatok rendszeresen, mert csak a Google Readert használom. Na azt viszont napi rendszerességgel, de még a PDA-m is azzal szinkronizálja a feedeket. Számomra valahogy csak ez lett (szinte) megkerülhetetlen.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#421) dadada válasza Joe bácsi (#417) üzenetére

dadada
(tag)

"Ekkora b@romságot azért nem kellene írni. :(((
Régen az S40-es teló gyorsabb volt, mint a Symbi. Mára ez megváltozott. Láttál te már egyáltalán működés közben egy Nokia E51-t pl.????? Veri gyorsaságban a legújabb S40-eseket."

Kösz a kioktatást, még jó hogy itt vagy és ennyire vágod ezt a dolgot. A mostani céges telóm is E51. Csak minden reggel újra kell indítani, de kétnaponta biztos, van mikor nem jön elő a menü, mert úgy gondolja, hogy nem az a dolga, a gombjai úgy össze vannak sűrítve, mint a szardínia a konzerveben. És ahhoz képest hogy mennyire kicsi a kijelzője és buta a menüje egy nap alatt képes lemerülni, ha 2 órát beszélsz vele. Tényleg mennyire jó! Ja és nekem van egy 6234-em is, a régi céges telóm 6300 volt, de mintka sokkal gyorsabb lenne egy E51-nél. Igaz nem újak...

Ismét egy megyer okoskodás...

Ja és az árából már egy szerény HTC-t is lehet kapni.

Tényleg Nokia, milyen igazad van... Hagyjuk már a hülyeséget...

Szerintem Te még nem láttál E51-et csak írsz róla... Vagy csak fab vagy ami nem bak, csak akkor csináld hihetően a hülyeséget...

Köszi..

UI: Ja nem azt mondtam hogy szar, mielőtt kiforgatod, hanem azt, hogy nem éri meg árát, mint úgy a Nokiák, Apple-k 90 % sem, ja és nem jó telefon, az egy dolog hogy tartós, de rosszul kezelhető, nem annyira gyors, mint amennyire lehetne, és k***va drága, a nevet fizeted meg...

[ Szerkesztve ]

(#422) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hero és Omnia II widgetes felület összehasonlítása HD videón

(#423) Karma válasza Joe bácsi (#419) üzenetére

LOGOUT blog

Ez remek alap a vélemény-nyilvánításra.

Break Driven Development

(#424) hajbel

hajbel
(senior tag)

Természetesen van olyan ügyfél, akiről már messziről bűzlik az álszent sznobság, de vannak közvetlenebb emberek is (szerintem ők vannak többen), akiket esetleg érdekelnek a telefonok, és nem a 10 évvel ezelőtti világban élnek. Az üzleti életben (a rohanás miatt is) nap mint nap adódnak olyan helyzetek, amikor gyorsan le kell kapni valamit. Egyébként attól még, hogy megy a rohanás egész nap, szeretek fényképezgetni, főleg ha külföldön járok, de ez már tényleg szubjektív érv. Attól még, hogy az üzleti készülékekbe gyengébb kamerát szerelnek, nem azt jelenti, hogy nincs igény a minőségire. Ha már csúcskategóriás gépet veszek, az legyen minőségi minden téren.

[ Szerkesztve ]

Against mod€rn football

(#425) Joe bácsi válasza dadada (#421) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Már megbocsáss, de jelen pillanatban E51-t használok már 1,5 éve, meg van egy N95-öm és egy 6230i-m. Cégesként meg egy 5000-es Nokia.
Nekem napi 1,5-2 óra hossza beszélgetéssel 3 napig vígan elmegy az E51. Sose fagy/fagyott, pedig tömöm és törlöm progikkal. Igaz, én minden héten min. 1-szer kikapcsolva töltöm. A Symbiánoshoz sem ért mindenki. Hülye kollégámnak is az van és csodálkozik, h. miért fagy neki le állandóan. Mondjuk azért, mert a 2 év alatt mióta megvan neki (6120 classic) egyszer sem kapcsolta ki. Amióta kioktattam, h. h. kellene azt a nyamvadt telót használni, érdekes módon egyszer sem fagyott le.
Akkor vastag ujjaid vannak, ergo...... :DD
Nekem semmi bajom a gombjaival.

[ Szerkesztve ]

(#426) kaller1 válasza Joe bácsi (#419) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Persze,mivel az egy kifejezetten gyengére sikerült darab lett.

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#427) dadada válasza Joe bácsi (#425) üzenetére

dadada
(tag)

Értem én, csak ha egy összegért egy 2,6, 2,8 collos valódi PDA/telefont kapsz, akkor iyen telefont vennél mint az E51. Akkor valami nem stimmel. Majd, ha a nokia észbe kap és és az Ilyen kicsit elaavult cuccokat, mint az E51 35000 Ft-ért adja mert annyit ér, akkor majd helyén lesz a dolog. De amíg egy otvar elavult telefon egy S40-es őskövület 30 pénzért adnak addig ne mond hogy ez megéri, mint 5310, amiről csak a Nokia hiszi, hogy zenetelefon, mert még egy 6234 is jobb multimédiában, mint az 5310.
De mondhatnám éppen a 6124-et is szar rossz a tok minősége rossz a kezelhetősége és olyan árban van mint egy telefon.
Öt betűért lehet, hogy Te szeretsz fizetni plusz 15 - 20 ezer Ft-ot, de van aki nem. Többek között én sem.

Csak azért, hogy nokiám legyen... :D

(#428) Ulkesh válasza Peet210 (#415) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Elmentek vacsorázni és ugye kultúr keretek közt megy a vacsi és munkáról diskuráltok. Majd később oldódik a hangulat és akár egy fényképezőgép is előkerülhet (vagy mobil) és elkattan 1-2 kép. Aztán elmentek egy jó kis szórakozóhelyre ahol meg készülnek még képek (csapatépítős feeling)."

Ezt mifelénk céges bulinak hívják, ahol nem az üzleten van a hangsúly, hanem a szórakozáson.
Egy üzleti ebéd, vagy vacsora akkor kerül képbe mifelénk, ha egy komolyabb üzleti megbeszélést azzal kezdünk, vagy fejezünk be és nem cégen belüli csapatépítés, hanem ügyfél, vagy más cég képviselője a meghívott.
De nem egészen értem miért kell egy ennyire egyértelmű dolgot magyarázni.

---

"Üzleti kategóriában van az E90 is és mégis jobb kamera került bele"

Tudtam, hogy valaki ki fogja szúrni, mert az E90-es valóban egy üdítő kivétel ezen a téren :)
(mondjuk más ilyen jellegű készüléket nem tudnék mondani most hirtelen, mert az E sorozat többi tagja nem éppen a használható minőségű kameráiról híres, de a HTC Kaiser, Touch Pro 1/2 stb. sem igazán alkalmas ilyen feldatokra).

(#429) Joe bácsi válasza dadada (#427) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

A Nokiával a t*k*m már tele van. A következő telóm 100000 %, h. nem Nokia lesz. Az összes telójával szívtam eddig. Meg hát a szerviz..... :W
Nem is állítom, h. egy S40-es 30-nál többet ér. Én személy szerint max. 20-at adnék érte, annyit ér.

(#430) Ulkesh válasza hajbel (#424) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Ha már csúcskategóriás gépet veszek, az legyen minőségi minden téren."

A lényeget leírtad.
A gond az, hogy ha minőséget akarsz, mert szeretsz fotózni, akkor a mobil mint fényképezőgép fel sem merül benned, mert még a legszuperebb mobilkamera is csak hitvány vacak a legolcsóbb digi géphez viszonyítva.

---

Szóval azon csak mosolyogni tudok, hogy egy mobil tudását valaki azzal próbálja lehúzni, hogy gyenge a kamerája. Könyörgöm, mindnek az, csak van sz@r, sz@rabb, meg legsz@rabb kategória.

A Hero-nak nem a kamera a problémája, hanem az, hogy a vas az rendszer futtatására van kiélezve, magyarul ennyire képes, nincs semmi tartaléka. Ha elindítasz egy nagyobb alkalmazást, annak már alig jut valami erőforrás, ezért elkezd akadozni, szaggatni az egész.

[ Szerkesztve ]

(#431) eami válasza Ulkesh (#430) üzenetére

eami
(fanatikus tag)

te mit futtattál rajta legutóbb ami így akadt ? ;)

(#432) gymagdi

gymagdi
(újonc)

Sziasztok!

Imádom ezt a fikázást, csak így tovább. ;)
Azért érdekelne, van-e valakinek már ilyen gépe, és ő mit mond róla. (Tényleg csak olyan, akinek van ilyen, és használgatja 2-3 napja.)

Előre is köszi! :)

(#433) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lehet, hogy a végén egy Storm 2 (vagy 3) lesz az én kütyüm? Próbálják egyesíteni a kapacitív és a rezisztív kijelző előnyeit, már le is védettek valamit.
Ha az árban tényleg ekkora különbség van, akkor a kijelző részben magyarázza a magas Hero árat. Persze ha megnézzük az Arena árazását, akkor lehetnek kétségeink...

(#434) Peat;) válasza Ulkesh (#430) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

"Szóval azon csak mosolyogni tudok, hogy egy mobil tudását valaki azzal próbálja lehúzni, hogy gyenge a kamerája. Könyörgöm, mindnek az, csak van sz@r, sz@rabb, meg legsz@rabb kategória."

Továbbviszem a gondolatodat. 16"-os hd felbontású notebook vs telefon. Kb az a kategória mint egy minőségi fényképező gép és egy mobil. Egy 2-300k-s gépet van olyan nyűg cipelni mint egy notit, mert aki minőségi emberke az viszi hozzá a kiegészítőket. Leírjam sorról sorra hogy mennyire "szarabb" minden területen egy okos telefon mint egy notebook? A te logikád az hogy a mobil egy dologra jó, telefonálni? Így bárki aki okos telefont vesz az igénytelen alak, mert aláadja az elvárásait, hiszen minden funkcióra egy célgép kenterbe veri a telefont? Sok fura logikát láttam már :) egyébként a zene funkció ellen küzdöttek rengetegen anno, hogy minek a telefonba. Okosba pláne, egy üzletember nem hallgat zenét a metron vazze. Most hány okostelefon van amiben nincs csicsázott multimédia rész? :U

[ Szerkesztve ]

(#435) dadada válasza gymagdi (#432) üzenetére

dadada
(tag)

:D Király, ez engem is érdekelne. De ne rontsd el a kedvüket! Olyan jó szórakozom... :D

(#436) Ulkesh válasza Peat;) (#434) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Kissé kicsavart a logikád.

Azzal, hogy netezek, vagy bármit csinálok egy smartphone-on, azzal egy felhasználást végzek, lehet, hogy lassabban, vagy nem olyan kényelmesen, de ugyanazt a feladatot végzem el.
A mobilba épített kamera viszont ha fejre állsz akkor sem fogja még egy olcsó digitális fényképezőgép tudását sem elérni.

Magyarul, a végeredmény számít, a mobil böngészőjén ugyanazt a menetrendet tudom megnézni, mint egy notebook-on és ugyanahhoz az információhoz férek hozzá.
A mobil kamera viszont nem ugyanazt a minőségű képet készíti el, mint egy digitális fényképezőgép.

Félre ne értsd, a mobil kameráknak is van létjogosultsága, nagyon jók élményfotózásra, egy doksi gyors rögzítésére stb.
De az már vicces nekem, amikor valaki ez alapján választ mobiltelefont, vagy ez alapján értékeli azt, mikor gyakorlatilag egy huszadrangú funkció a készülék egészéhez képest.

(#437) joey20 válasza Peat;) (#434) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ebben igazad van :U

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#438) t-bali3

t-bali3
(fanatikus tag)

Arról nem tud valaki valamit részletesebben, hogy milyen szolgáltatónál és mikor jelenhet meg?

(#439) ByB válasza t-bali3 (#438) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg a pirosaknál lesz nemsokára.

(#440) HTC Hero válasza gymagdi (#432) üzenetére

HTC Hero
(újonc)

Sziasztok! (Mert, hogy Nekem van is ilyen)

Nos, én három napja gyűröm a készüléket a Speedshop-nál történt beszerzést követően. Fehér kiadás (most csak ez volt). Mit mondjak? Tényleg nagyon jónak látszik a dolog egyelőre. Meg kell jegyeznem, hogy soha nem volt Iphone-om, így ezzel nem tudom összehasonlítani. Láttam már annak a kezelőfelületét is, de az alapján nem tudnám a kettőt összehasonlítani. Néhány szóban az eddig tapasztalat érdekességeket, nevezzük hibának:

1. Érdekes módon egy Nokia telefonnal simán megtalálják egymást a Bluetooth-on keresztül és párosodnak. Viszont, ha mondjuk egy névjegykártyát szeretne az ember átküldeni ugyanezen a kapcsolaton keresztül, akkor egyáltalán nem látja a Nokia a Hero-t és fordítva sem. Ezt nem tudom miért van így, de 3 Nokia telefonról tesztelve is ugyanez történik. Párosodnak, de többet nem látják egymást. Furcsa. Így aztán felejtős volt az ilyen módon történő kapcsolati lista szinkronizáció.

2. Érdekes jelenség volt szintén, hogy minden létező LAN hálózatot gyönyörűen látott a készülék, kivétel persze az otthoni saját hálózatomat. Tekintettel arra, hogy mostanában egyébként is rám jár a techrúd, arra gondoltam, hogy ez már így is marad. Szerencsére ki tudtam javítani a hibát. Ez egyébként másnál bizonyosan nem fog jelentkezni, csak én vagyok ennyire szerencsétlen. Egyszerűen csak arról volt szó, hogy az otthoni hálózatom elnevezéséhez a router nem európai karaktereket is hozzákapcsolt véletlenül (D-Link) és ezeket a Hero Wi-fi-je nem tudta értelmezni, így nem is látta. Jegyzem meg, minden más készülék számára látható volt. (Windows) Egyszerűen átneveztem és műxik. Oda kell figyelni a hálózat nevére, nehogy valamilyen értelmezhetetlen karakter legyen benne, akár csak egy hibából kifolyólag is. Velem megtörtént....

3. A tegnapi napon egy olyan jelenséget tapasztaltam, hogy a készülék hívás során nem csöngött ki. Anyám két alkalommal is hívott állítólag, de a készüléken ennek nyoma sem volt. Elsőre legyintettem egyet és azt mondtam „na persze”. Később azonban, hogy a skype egyenlegemet életben tartsam megcsörgettem a rendszeren keresztül saját magamat és a monitor hangszóróiból egyértelműen hallani lehetet, hogy a hívás eljut a készülékhez, viszont az akár aktív képernyő állapot mellett is, ennek semmilyen tanújelét nem adta. Gyakorlatilag a szoftver nem mutatott érdeklődést szegény anyám és a skype iránt sem. Kikapcs-bekapcs és azóta minden rendben van. Őszintén szólva ettől azért nem ijedtem meg, de azért érdemes megfigyelni, hátha másnál is jelentkezik ez a gond.
Nagyjából ennyi volt a kezdésnél jelentkező probléma.

Ja, és ha venne valaki egy ilyet, ne felejtse el az akksit körülvevő fóliát leszedni bekapcsolás előtt. Az akksi alapban benne van a készülékházban, de ez védi. Ok ok, hogy gondolnom kellet volna rá, de eszembe sem jutott. Így simán a frászt kapja a naív ember a bekapcsoláskor, amikor nem történik semmi...

A készülékről röviden a következőket: Nagyon jó. Igazán látványos felület és nagyon jól használható virtuális billentyűzet. De komolyan. Sokkal jobban használható, mint mondjuk egy hagyományos fizikai qwerty billentyűzet. Ott állandóan mellé ütöttem és rohadt lassú is. Ha az ember panoráma helyzetbe fordítja a készüléket, akkor egész egyszerűen támadhatatlan. Talán egyetlen gond van csupán, mégpedig az, hogy a készüléket az egyik kézzel mindenképpen tartani kell és csak a másikkal lehet ténylegesen gépelni. Én még nem tudtam kivitelezni a két kezes elérést. Lehet, hogy valakinek sikerül. Milyen pech, hogy éppen a hüvelyk ujjunk a legvastagabb! :-)
Nagyon szépen kezeli a magyar ékezeteket és bármilyen más karaktert. Logikusan elérhetők az egyes karakterek folymatos lenyomva tartásásra megjelenő kis oldal irányú listában. Tényleg gyors és hatékony megoldás. Nagyon ritka a félreütés és gyors az érzékelése is. Nincsenek kimaradó karakterek. Nagyon hasznos tulajdonsága, hogy az egyes karakter leütéseknél kicsit vibrál egyet a készülék. Így egészen magabiztosan kezeli az ember.

Tényleg teljesen szabadon manipulálható a kezelőfelület. Egyszerűen ki-be dobálhatók az ikonok akár widgetek, akár programindító ikonok, akár gyorstárcsázási gyorsbillentyűk, akár beállítási ikonok tekintetében. Nagyon hamar megy a dolog, gyakorlatilag leírás nélkül elboldogul az ember elsőre. Nem nagyon tudom, hogy ezen még mit lehetne finomítani, pedig elég szőrszálhasogató típus vagyok.

A készülék Nekem gyorsnak tűnik. Sok helyen írtak belassulásokról, ami valóban ott van, de engem speciál kicsit sem zavar. Tényleg nem zavaró. Tegnap feltettem egy Task Manager programot, hogy lássam mi az ábra a megnyitott programok esetében. Nos, a legtöbb alapban telepített program a futás közbeni vissza billentyű megnyomásával be is fejezi pályafutását, így nem terheli a rendszert. Azaz például egy Google Maps használatot követően visszatérva a főképernyőre a program le is áll. Nem maradnak futó alkalmazások nyitva. Viszont például egy általam installált note program már nem így viselkedett. Ehhez mindenképpen kell egy task manager program, hogy ki lehessen iktatni. Egy egy program indítása akár 80%-ban is terheli a CPU kapacitást. A futás közben ez már nem tapasztalható. Ennek szerintem a TouchFLO lehet az oka, ami nagyon magas grafikai terhelést jelent. A programok futása már sokkal simább. Összességében nincs gond a rendszerrel, bár kétségtelen, hogy néha érzékelni lehet a határokat, de egyáltalán nem zavaró.
A Wifi rendben van, érzékeny és gyors. A párosítás nagyon egyszerűen megy és az asztalra helyezett ikonnal egy pillanat alatt ki-be kapcsolható. Ugyanígy rendben van a Bluetooth rádió is. A párosítás minden eszközzel (kivéve Nokia telefonok) rendben ment. A headset tökéletesen működik (Sonyericsson) és azonnal megtalálják egymást. Az átvitel minősége megfelelő.
Tekinettel arra, hogy van otthoni Wifi hálózatom, ezért otthon minden esetben ezt használom. Otthonról kilépve ezt kilövöm és mehet a GSM adatkapcsolat, ami 2G hálózat mellett is kényelmesen kiszolgálja a gadgetek-et. 3G-nél én mindig tapasztalok egy jelentős beszélgetési minőségromlást, készüléktől függetlenül Ezt a rendszert nem erre találták ki. Azaz, ha az ember éppen nem pornót akar letölteni az utcán sétálva, akkor igenis a 2G hálózatot kell használni és megszűnik minden gyenge vételből és egybekből eredő gond a készüléken. Ezt már sokszor, minden készülékemen tapasztaltam, hálózati sajátosság.

A GPS vevő pontosnak látszik a Google Maps szintjén. Kipróbáltam egy kis sétálgatással és egészen kis utca esetében is rendben voltak a sarkok, illetve többé kevésbé a menetirány is. Jegyzem meg, a Goggle Maps nagyon gyorsan feláll a jelenlegi helyzetünkre vonatkozó adatokkal és térképszelvénnyel együtt.

A levelezési funkciókról: Van egy telepített Gmail kliens, amit van szerencsém a gyakorlatban is tesztelni, tekintettel arra, hogy egyébként is csak ezen keresztül tudtam megoldani a címlista szinkronizációt. Nincs exchange szerver elérésem, így ez látszott a legegyszerűbb megoldásnak. Nem tudom ki mennyire ismeri a rendszert, de simán leszívta a hotmailes fiókomról az összes levelet és címet. Csak pislogtam és egyszerre nagyon boldog is voltam, mert Live mailt használtam eddig, így az asztali PC címlistám és az online hotmailes listám szinkronban volt, ahogy a levelezés is. Szóval készült egy gmail fiók, ahova minden mailemet átirányítottam, átszivattyúztam a hotmail-es cuccokat és hajrá.
A rendszer a Gmail kliensen keresztül tökéletesen szinkronizál és sikít ha új üzenet jön. Azaz ez a része rendben van az Androidnak. Gondolom az exchange megoldás is hasonlóan működne hibátlanul. Figyelni kell rá, hogy a telefonban külön menü vonatkozik a levelezés szinkronizációs beállításaira. Amíg ez nem megfelelően kalibrált, kézzel kell a frissítést elvégeznünk. Természetesen van POP3 is, de mára az már egy kicsit idejétmúltnak tűnik... Én egy saját domain kiterjesztést használok fix mail címnek, így nem jelent gondot egy rendszerről átlépni egy másikra. Soha sem adnám meg a gmailes fiókom nevét senkinek. Így tényleg nem gond az átállás. Gmailről, ahogy hotmailről is lehet levelet küldeni egy beállított és elfogadtatott mail cím megjelölésével. Sőt, a gmail esetében az én domainemhez tartozó szolgáltatói SMTP útat használja, ami így már egészen profi bemyomást kelt. (ezt csak úgy érdekességként írtam le, bocs)

A Market ikonon keresztül jutunk el az Android kiegészítők és alkalmazások tárházába. Beleszédül az ember a választékba. Én balga azt hittem, hogy itt sem lesz több, mint a www.andriod.com cím alatt, de tévedtem. Iszonyat mennyiségű jó és persze teljesen használhatatalan megoldás is listázódik. Rövid leírás és számtalan vélemyény segít a tájékozódásban. Fizetős alkalmazásra nem leltem, de gondolom az is van. Nekem minden ingyenesnek látszik. Egy gombnyomás és installálódik a szoftver. Aztán hajrá. Ennél egyszerűbben ezt bizonyosan nem lehet megoldani. Mindenképpen érdemes elolvasni a hozzászólásokat az adott tárgyban, mert sok felesleges installációtól menti meg az embert. Szóval a Market rendben van, de csak a készüléken keresztül látszik az elképesztő kínálat.
Skype nincs, csak olyan átverős fajta. Live Mail kliens nincs csak szintén valamilyen hibás MSN próbálkozás. Gondolom ezekre még várni kell.

Egyenlőre ennyi, ha kérdés van itt vagyok.

Ja, még annyit, hogy nettó 120e a készülék, ami nem kevés. Volt már pár telefonom, de eddig elsőre ez tetszik a legjobban. Tényleg nem tudok olyan igazán belekötösdi dolgot mondani, ehhez persze az idő is kevés volt eddig. Merem mindenkinek ajánlani, bár jobb lenne, ha mondjuk 99e + áfa lenne az ára.

Jaj, még annyi, hogy a készülék kialakítása nekem első osztályú. A teflon bevonat nagy találmány. Ehhez képest az Iphone kívülről elég viccesnek látszik és megkockáztatom, hogy jellegtelennek is. Tetszetős darab a Hero és nem ormótlan mint mondjuk néhány tepsi Samasung, vagy éppen más HTC készülékek.

[ Szerkesztve ]

(#441) dadada válasza HTC Hero (#440) üzenetére

dadada
(tag)

Köszi a véleményt, nem hagytál ki semmit hogy nem volt IPhonod. Egy látványos, de annál korlátozottabb cucc. (Itt megint attól függ, hogy milyen mély a zsebed, ahogy ezt már megszokhattuk, persze ez nem egyedi eset.) Arról nem beszélve, hogyha nem vigyázol rá, mint a hímes tojásra, akkor fél év múlva úgy néz ki, mintha egy smirglivel csiszoltad volna. Van pár munkatársamnak IPhon -ja, de komolyan mint ha a kutya szájából lett volna elővéve, még egy fél éves darab is.
Ennek az androidos Telefonnak, pont az lesz a hatalmas előnye, hogy ingyen, tehát INGYEN lesz hozzá rengeteg jó kis szoftver, és alkalmazás, ami másnál kemény zsetonba kerülne, unom már emlegetni az ötbetűs álmárkákat, amit nagyrészt a pénztárcára játszanak, gyengébb minőséggel, vagy inkább sokkal több pénzárt mint a HTC.
Nekem is ilyenem lesz, csak menjen le az ára 100 000 Ft környékére, ez még minimum fél év de érdemes kivárni. A HTC mégiscsak minőséget ad, tisztességes garanciával supporttal na meg itt az android is.

[ Szerkesztve ]

(#442) Karma válasza HTC Hero (#440) üzenetére

LOGOUT blog

A három hibádból az első kettő közismert dolog, és nem hiba:

1) A Hero nem támogatja az OBEX Push-t. Mint BT hardver összepárosodik a Nokiával, de mivel az adott szolgáltatást nem támogatja, nem fog küldéskor megjelenni a Nokián. A fejhallgatódra se tudsz névjegyeket küldeni.

2) Itt a Windows és a D-Link a hibás, mert nem a szabvány elferdítése ellenére működnek. Ideális esetben már be se állíthattál volna egy ilyen SSID-t. Másik ilyen dolog pl. az ékezetes karakterek használata a WPA PSK-jában.

Break Driven Development

(#443) erdoke válasza HTC Hero (#440) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Köszönjük a beszámolót!
BTW, milyen szolgáltatónál vagy, mert én T-Mobile-nál általában a fordítottját tapasztalom, tehát hogy 3G-n jobb a hangminőség. :F

(#441) dadada,
Feltehetően az igazán jó alkalmazások többsége itt is fizetős lesz. Miért portolna valaki egy sok-sok munkaórába került, iPhone-ra vagy WM-ra létező programot Androidra ingyen? :F

(#442) Karma,
Ha az nem hiba, hogy nem támogat egy olyan BT profilt, amit kvázi minden más mobil (kivéve talán a szifont), akkor az se lenne hiba, ha nem támogatná az adatátvitelt 3G-n?

[ Szerkesztve ]

(#444) dadada válasza erdoke (#443) üzenetére

dadada
(tag)

"(#441) dadada,
Feltehetően az igazán jó alkalmazások többsége itt is fizetős lesz. Miért portolna valaki egy sok-sok munkaórába került, iPhone-ra vagy WM-ra létező programot Androidra ingyen? :F"

Igen az okfejtésed logikus, de a kulcsszó a nyílt forráskód lehet... És ha nem is pont ugyanazt az alkalmazást, de hasonló, vagy olyan tudásút igen, esetleg más néven...

(#445) dadada válasza Karma (#442) üzenetére

dadada
(tag)

"1) A Hero nem támogatja az OBEX Push-t. Mint BT hardver összepárosodik a Nokiával, de mivel az adott szolgáltatást nem támogatja, nem fog küldéskor megjelenni a Nokián. A fejhallgatódra se tudsz névjegyeket küldeni."

Még nem... Persze jós én sem vagyok, de a nyílt forrású közösségeket ismerve az a kapu, nem sokáig marad zárva...

[ Szerkesztve ]

(#446) Borify Péter

Borify Péter
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:C ez valami fantasztikus :C

(#447) HTC Hero válasza erdoke (#443) üzenetére

HTC Hero
(újonc)

Hello!

Én a Pannon rendszerét használom jelenleg, de bizonyosan állíthatom, hogy más szolgáltatók esetében is tapasztaljuk a cégnél a 3G hálózattal kapcsolatos vételi hibákat. E tárgyban el is mentünk egy szakmai konferenciára, ahol szinte nevetve adta tudtomra a hölgy, hogy ezt a megoldást adatátvitelre - érts a szó szoros értelmében - fejlesztették. Így a hagyományos telefonos alkalmazás háttérbe szorul. Több ismerősöm is jelentős stabilitásjavulást tapasztalt a hagyományos telefonos szolgáltatás esetében a 3G hálózati mód kiiktatása mellett.

Az előttem szólóhoz a Nokia bluetooth techre vonatkozóan csak annyit, hogy ezt nem tudtam. Érdekes információ. Ettől függetlenül hibaként élem meg. Más típusú telefonnal szemben a kapcsolat tökéletesen műxik. Akkor most vajon kinél szűkebb a keresztmetszet?

[ Szerkesztve ]

(#448) kaller1 válasza erdoke (#443) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Feltehetően az igazán jó alkalmazások többsége itt is fizetős lesz.
Nem lesz ezzel semmi gond,ha ilyen 1-2-pár euro lesz egy alkalmazás.

(#449) dadada válasza HTC Hero (#447) üzenetére

dadada
(tag)

"Én a Pannon rendszerét használom jelenleg, de bizonyosan állíthatom, hogy más szolgáltatók esetében is tapasztaljuk a cégnél a 3G hálózattal kapcsolatos vételi hibákat. E tárgyban el is mentünk egy szakmai konferenciára, ahol szinte nevetve adta tudtomra a hölgy, hogy ezt a megoldást adatátvitelre - érts a szó szoros értelmében - fejlesztették. Így a hagyományos telefonos alkalmazás háttérbe szorul. Több ismerősöm is jelentős stabilitásjavulást tapasztalt a hagyományos telefonos szolgáltatás esetében a 3G hálózati mód kiiktatása mellett."

Pontosan! A 3G csak akkor megy nagyon jól, ha nagyon jó arányban és közel is vannak az adók. Vidéken lehet tapasztalni a kisebb falvakban, hogy Pont a T-mobile, mennyire de vacak. (Cserhát töve: Acsa, Erdőkürt, Csővár, Penc) egyszerűen a T gagyi, de nem csak itt, sok helyen, ahol 3G-n próbál hangot átnyomni.

Persze Budapesten nem nehéz jó lenni...

(#450) erdoke válasza HTC Hero (#447) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ahol gyenge a 3G lefedettség, ott rosszabb a hang, mint 2G-n, de ahol jó, ott én azt tapasztalom, hogy valamivel jobb (tisztább). Az én készülékem elég érzékeny a 3G-re, talán előbb visszavált, mielőtt a torzulások bejönnének. :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.