összefoglalom, hogy mit gondolok a hero-ról, miután kipróbáltam, használtam és van személyes tapasztalatom vele.
röviden: nagyon zsír.
valóban azt gondolom, hogy az első készülék a piacon az első iphone óta, ami említést érdemel. miért? mert úgy gondolom, hogy az android ezzel a sense ui felülettel képes az applenek durva bal egyenest bevinni. az ez után következő jobb horgot pedig azért fogja, mert androidos, vagyis szabad. mindaz, amiért az apple-t útálni lehet, az itt nincsen. meggyőződésem, hogy kötheti az apple az ebet a karóhoz, de ha meglátják, hogy az android hogy fog előre törni, kénytelenek lesznek nyitni pár zaftos idióta píár maszlaggal. mindegy, a lényeg az, hogy ez nekünk jót tesz és csak nyerhetünk a versennyel, mert tovább fog fejlődni minden. 
vissza a hero-hoz.
forma: fika ide, fika oda, jó kézben tartani, az a hajlítás nem a két szép szemedért van ott, hanem azért, mert passzentos és jó nyomogatni a gombokat. jó a golyót használni. ok, az iphone-hoz képest messze nem olyan elegáns, de aki nem szemved gombfóbiában, az értékelni fogja, hogy vannak célgombok.
szuperjó az oprendszer. de tényleg. kell tanulni helyenként, de adja magát a legtöbb helyen, nagyon jó ránézni, ízléses, gusztusos mindenhol. frankón használható. jól jönnek elő a menük, jól használhatók, pontosak. ha az iphone-os tapasztalataim vetem össze vele, noha eltérő felépítésűek, használatban egy szinten vannak, rossz szavam nem lehet rá. tényleg annyi marad meg az emberben, hogy jó használni, zsír ahogy van.
nagyon jó, hogy nem minden egy ikon, oszt jónapot, hanem méretbeli és designbeli különbségek vannak az egyes funkciók között, nem az a nyomasztó ikonrengeteg ami iphone esetében van. ez szubjekítv, mindkettő teljesen jól használható, nekem mégis ez a szimpatikusabb.
ami miatt mégis azt mondom, hogy a 3gs veri az a sebesség, a hardver. és ez egészen így is fog maradni amíg a htc nem szedi végre össze magát és nem erőlteti meg magát, hogy korszerű hardvert rakjon a készülékeibe.
ugyanis ez nem az ami benne van. megítélésem szerint ez egy csúcsra járatott hardver és ennyit tud. összességében folyékony, mégis, mikro ezred másodpercekre megakad rendszeresen. nem zavaró, de feltűnő. mikor az az érzés van benned, hogy na ez szuperjó, hopp ott mintha megakadt volna. aztán megy is tovább, perfektül, zökkenő mentesen, amíg ugyanazt a logikai parancsot hajtja végre az oprendszer. de amint mást adsz meg neki, akkor megint döccen egy picit. példa rá: jobbra-balra scrollozol az asztalon. az elsőnél megakad. aztán akármennyit válthatsz, absz folyékony, iphone szint. majd megadsz neki egy másik logikai parancsot, telefonkönyv, vagy browser, vagy bármi más, de nem görgetőrutinos.. hoppsz, döccen. aztán ott megint rendben. vissza az asztal görgetéshez és hoppsz megint döccen.. ez folyamatosan jelen van.
és ez nem azért van szerintem mert nincsen hülyére optimalizálva a sense az androiddal, hanem mert ez a vas ennyire képes.
az apple sem a semmiért rakta bele a hardvert a 3gs-be, hanem azért mert pontosan tudták, hogy kevés már. a hero ott tart szerintem, ahol a 3g tartott. az apple a 3gs-sel most rárakott egy lapáttal, a hardver nem jár a csúcson, de még hülyére terhelve sem tud igazából normlális használat mellett. erre a hero sajnos nem képes. kell ebbe is a 2x erősebb hardver. sajnos.
és akkor az ár ennek függvényében egyszerűen arcpirító véleményem szerint.
a fos kameráról, a vaku hiányáról nem beszélve, az akksi is kevés lesz. tiszta palm pré hardver gebasznak érzem, csak nem annyira durván. adott egy rettenet jó szoftver, amivel a hardver nem tud mit kezdeni.
valszeg én vagyok kukacos, mert 90%-biztos szívesen használja majd így is és bátran elhiszem nekik, mert jó is. de engem ez bosszant. ha odavágnák nekem 80rugós árral ezzel a hardverrel, pofám befogom és már húzhatják is a kártyámat a terminálban. de 150ért máshol kell kopogtatniuk.
a nagy ütőkártya az igo lesz hozzá, akkor érzem azt, hogy teljes értékű lesz szoftver oldalról a gép, bár az az iphone-hoz is mindjárt itt van, szóval türelem..
a htc meg jó lenne ha végre a hiperszuper szofverhez felnőne hardverben is.
összességében érdemes kivárni, hogy lejjebb menjen az ára, amíg ütőképes alternatíva lesz. de ennyi pénzért 3gs, még szerintem is, pedig én aztán nem ujjongok az almáért..