Mai nappal megtértem a Sonyhoz egy Xperia S személyében.
Jó volt a Hero, de most már úgy éreztem váltani kell!
[ Szerkesztve ]
Mai nappal megtértem a Sonyhoz egy Xperia S személyében.
Jó volt a Hero, de most már úgy éreztem váltani kell!
[ Szerkesztve ]

Hát igen, a mai programok már igen csak lassan futnak rajta. Én még egyelőre kitartok.
2009-08-16 óta 
[ Szerkesztve ]
TRON addict
Nagyon sokszor már a földhöz vágtam volna olyan lassú volt.

Nekem 2009.11.20 óta van meg, de nálam is marad még. Sokszor gondolkoztam váltáson, egyszer meg is próbáltam (az LG-s story), de úgy néz ki, itt ragadok, amég leesik valami forradalmi hardver ára elérhető szintre.

Melyik a legstabilabb magyar nyelvet tudó rom? (olyan részére keresek romot, aki se babrálni nem fogja, se magyaron kívül más nyelvet nem tud)

Én valami régi cronost használtam nagyon sokáig ameddig hero-t használtam, semmi bajom nem volt vele, tette a dolgát, fagyásokra nem emlékszem. Délután meg tudom nézni, hogy melyik rom volt az. Én kb 1 hónapja váltottam Atrixra azóta a hero pihen a polcon.

Megnéztem nekem ez van most a heron:
Cronos Ginger X 2.4.0 0.1.0 - ez 2.3.7-es android.
Ez volt fenn már régóta, vagy egy elődje, nem volt velük semmi gond.
Üdv

Ismerem a cronos romokat, alapvetően jók, de azért ott is vannak apróbb bakik, és az is néha belassul annyira mintha lefagyott volna. Az pedig egy laikus számára a halál, mert azt hiszi rossz a telefonja. Felraknám én rá, a gyári rootoltat is, csak nincs benne magyar nyelv.
Köszi azért a tippet
[ Szerkesztve ]

Ha tényleg csak telefonálásra kell akkor nem hiszem, hogy belassulna, nem nagyon rémlik ilyen az utóbbi időből, amikor már csak telefonálásra használtam meg max. 2 db játékra. 

Telefonálás, sms, gps, zenehallgatás, előre konvertált filmek nézése, kamera. Valószínűleg ezek a funkciók lesznek rajta használva.

sziasztok szándékozok venni egy hero-t androidban nem vagyok otthon pár kérdés??
az adott készülék t.mobil feliratos de állitolag független.
ha a készülék feltört akkor érdemes e valamire odafigyelni?
van e valami jellemző hiba amit figyelni kell?
a wifivel ugy hallottam gondjai vannak nem túl erős.
sw frissítés wm mobilom volt már azon pofonegyszerű androidnál ez mennyire komplikált?
minden jó tanácsnak örülök

- Az érintőpanel érzékenységét érdemes figyelni, nem e kezd meghalni a digitizer
- Rosszul hallottad
- Nem komplikált.

az érintőpanelt szerinted hogyan nézzem ?amúgy
köszi

Általában érintő panel valamelyik széle kezd érzéketlenné válni. (alja, teteje, oldalai) Ha nyomogatod, és nem, vagy nem mindig reagál azon a részen az gyanús jel lehet.
[ Szerkesztve ]

ok köszi egyébként mennyire megbizhatóak? igo megy rajtuk?

Megbízhatóak, csak tudni kell mit várjon tőle az ember. Pl. ha rárak egy ICS-t valaki, vagy egy GB-t sense-el, aztán bosszankodik, az a saját hibája.
Megy rajta az IGO

Valaki a g2 elektronikus használati útmutatóját fel tudná valahova rakni? Még a htc féle verziót sem lehet letölteni a honlapjukról, mert nem indul el a letöltés, csak 25kb-ig jut.

mi az a ICS meg mi a moly
elvileg független bár tmobilos felirat van rajta e állitólag 1,5 oprendszer van rajta

ICS = Ice Cream Sandwich
1.5-ről tudsz frissíteni 2.1-re.

Egy érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb. Most hogy két hero van a birtokomban, látom, hogy eltér a kijelzők színhőmérséklete. Mind kettő g2 touch, és enyémen melegebbek a színek, mint a másikon.

Privátra:
a2.1 max amit fellehet rá pakolni?
Nem, fel lehet rá rakni mást is, de hivatalosból 2.1 a legújabb.
androidon nem megy az spb progija?
Van rá spb program, de teljesen felesleges. A gyári sense hozza azt a szintet amit winmobilon az spb hozott. Az itteni spb inkább parasztvakítás, mint hasznos alkalmazás.
mi az amire nagyon vigyázzak hogy el ne k...jam.
Radio rom cserét lehetőleg ne csinálj, amíg át nem látod az egész rendszert, mert ha a közben hiba lép fel, kellemetlen perceket okozhat. A többi dolgot helyre lehet könnyen hozni, ha van recoveryd.
mi hogyan megy rá
Market, vagy előre letöltött apk telepítése.
egy alap ajánlott csomagot összeirnál mi célszerű feltenni
Amire neked szükséged van.
- 3G Watchdog
- Opera mobile
- Advanced task killer
- Astro file manager
- Titanium backup
- Valamilyen pdf olvasó
- Valamilyen office
Azt hiszem ezek elég alap dolgok, hogy felkerüljenek.
A jövőben a kérdéseid itt tedd fel, hogy más is válaszolhasson rájuk.
[ Szerkesztve ]

ok királyság csak nem akartam mindenkit fárasztani mert sajna volt már rá eset haol a válasz annyi olvass vissza! csak egy baj van ha nem tudod mit keresel nehéz megtalálni!
köszi a segitséget szerintem még zaklatlak 

Nekem olyan gondom lenne , hogy Herora lehet valahogy tenni OpenGL 2.0-át ?! Nincs valamelyik ROM-ba beleépítve vagy valami patch, mod akármi csak jó legyen ?! Nekem most 2.3.7. Elelinux 7.2 van és ebbe nincs ! Az Instagram appot szeretném használni csak kell hozzá ez az OpenGL 2.0 !
HTC Hero Black

Uhh és ezt hogy tudom telepíteni ?! Ugyan úgy mintha ROM-ot telepítenék ? Hogy Install Zip from SD card ott kiválasztom felrakta ujraindul a telefon és ennyi ?
HTC Hero Black

Oda van írva. Recoveryből kell telepíteni.

Uhhh és Recoveryből hogy kell telepíteni ?? Home+BEkapcs ? ( Mert a ROM-okat is úgy szoktam telepíteni) és ott install zip nem ?
HTC Hero Black

"Felraktam a recoveryből ! Most hol tudom megnézni hogy rajta van -e a telefonon ?"
Mivel valami programhoz kellett neked, fogod és elindítod a programot. Ha megy, jó, ha meg nem, akkor úgyis teljesen mindegy, hogy a telefon kiírja e, hogy 2.0.
[ Szerkesztve ]

Hát felraktam de ez ugyan úgy nem műkszik ! :S
HTC Hero Black

Privátban azt írtad, hogy force closeol, nem azt, hogy opengl-t hiányol. A kettő nem ugyanaz. Az se biztos hogy ez a baja, ha meg ez a baja, akkor javíthatatlan, mivel csökkentett utasítás készletű herora az opengl 2.0, éppúgy mint a flash player.

Jaaaaaaaaaa értem ! Mert a programot magát azt megnyitja ! Csak kiválasztom a képet amit szerkeszteni szeretnék és egyből force Close és lép ki magától (egyik oldalon azt írták hogy Open Gl 2.0 kell neki) és ebből gondoltam hogy az lehet a baja ! A marketen magát a programot meg sem találom mert ott azt írja hogy nem kompatibilis a telefonnal !
HTC Hero Black

Hat, nekem a legujabb Chronos 2.3.1 van fent mar tobb mint 2 honapja:
- volt mar jopar teljes reboot
- belassulasok
Nektek milyen az elelinux 7.2?

Kicsit kezdett belassulni a felület, de mivel reset sem volt jó ideje, így nem csodáltam. Mindenesetre egybe kötöttem egy cache&dalvik wipe-al, és úgy indítottam újra. A felület ismét a régi, mint várható is volt. Egyetlen bajom vele, hogy nagy honlapoknál az opera baromi lassú. De nem tudom az honnan jött.
Apámnak a 7.3-at raktam fel végül, az egyelőre teszi a dolgát, és alig merül.
[ Szerkesztve ]

Ez elképesztő! Nagyon úgy tűnik, hogy lesz működő ICS a Heronkra.
[link] Nem rég raktam fel, de eddig komolyabb hibával még nem találkoztam. 
"Habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz az úr!"

Még a bemutató videón is szaggat a felület, a memória kezelő agresszív, szóval minden programot rád fog zárni. Az a rom ami ennyire küzd az alapokkal, el se merem képzelni mit produkálna, ha gps navigálás közben hívást kapok, smst kapok, vagy épp megy a net, és frissít valami. Bluetooth, és videó felvétel sem működik benne. Ráadásul merülni is jobban fog, mert a szaggató felület miatt, folyton magasabb órajelen fog pörögni a cpu. (nem is beszélve a melegedésről)
Szerintem ennyi áldozatot nem ér meg, hogy azt mondhassam, hogy ICS van a telefonomon.

Igaz 650 mhz-en fut, de nálam nem szaggatott a felület, a programok is gyorsan futnak rajta. Egyszer próbáltam 518-on, és még az is elég jól ment. Sajnos az appok restore-ja után a gapps kb. félpercenként fc-zett, úgyh most egyelőre visszarakom az eredetit. Nekem asszem ment a videó és a camera zoom is (az utóbbi biztos, az előbbit nem tom, hogy ebben a romban v. egy másikban próbáltam-e), bluetootht most nem néztem. A melegedés viszont jogos. Rövid használat után is nagyon forrósodott. De a lényeg, hogy nagyon jó az irány és sztem ebből még lesz egy jó romunk.
[ Szerkesztve ]

Nem hiszem, hogy valaha lesz megfelelő ICS rá. Túl kevés a memóriánk, amit azzal kompenzálnak, hogy agresszív ütemezőt tesznek rá, ennek hátránya, hogy a launcheren kívül gyakorlatilag semmi nem marad nyitva. Oké hogy a hero bírja ~750ig órajelben, de a hűtése nem. Ha órákra átléped a tűréshatárt melegségben, nagy az esélyed rá, hogy elromlik a digitizered. A kamera, és bt hibát ők írták, nem én találtam ki. Valamint nagyon kéne az ICS-nek, egy rendes gpu, amit mi elfelejthetünk. Jó-jó az techdemonak, de napi szintű használatra, maximum olyan embernek, aki csak alapfunkciókat használ. Neki meg minek?
Egyetlen lehetséges megoldást látok rá, ha megcsinálnák data2ext-re az ICS-t (amúgy ezt házilag is ki lehet próbálni), így lentebb lehetne venni az ütemezőt, így az órajelet is, és még valamennyit optimalizálnának a kernelen. Úgy talán életképes lehetne.
[ Szerkesztve ]

Érdekes, amit írsz, és értem a problémát. Ettől függetlenül javaslom próbáld ki egyszer, mert mondom nekem fél napig fenn volt, és nagyon meglepődtem, hogy meddig jutottak. Nyilván sense nincs rajta, de az már 2.2+ sem ment, bár most kipróbáltam a Rose V6-ot, és az is nagyon korrekt, hogy ezzel a 2.3.* +sense megoldással meddig jutottak, de azért érezhetően lassabb egy 2.1-nél.
szerk.: Most am azzal szívózok, hogy ugyanúgy, mint az ics-nél, miután visszaraktam a programokat egyfolytában ezt írja minden google alkalmazásnál: com.google.process.gapps has stopped unexpectedly
Valszeg véletlen elmentettem vmi rendszeralkalmazást, ami nem jó fájlokat rak vissza. Mindjárt megnézem...
[ Szerkesztve ]

Igen, vagy az, vagy pedig a gapps-ból mentettél ki valamit, mert eltérő gapps verzió való a különböző verziós androidokhoz. Mondjuk a gapps-ot menteni/visszaállítani sem kell, úgyis felhúzod újra a rommal, elég a beállításokat visszatölteni.
Majd valamikor megnézem, de hagyok nekik időt előbb, hogy csiszolgassák. Nekem egyébként a salsa sense is tetszett, csak 1 napos használat után, azt is a pokolra kívánta az ember, a sebessége miatt.
[ Szerkesztve ]

Ahogy olvasgatok neten, egyre több a digitizer probléma a hero-knál. Lehet, hogy normális hőmérséklet mellett is megadja magát egy idő után. Enyém ráadásul első szériás digitizeres, mert nem volt vele probléma soha. Kíváncsi leszek meddig bírja. Remélem nem jön elő nálam is.