"A root az mehet fel teljesen gyári telóra is froyo-ra, és tul. képpen ez az általatok említett rendszergazdajog, de ahhoz hogy fözött romod legyen, ahhoz feltétlen kell. Garanciavesztéshez nem kell fözött rom, elég hozzá ha rootolsz. És ennyi, ugyé?"
Majdnem. Pillanatnyilag OTA-n keresztül 2.2-re frissített készüléken lecserélődik a HBOOT is 0.80 verzióról 0.92-re. Erre pillanatnyilag még nincs root. De van már megoldás, vissza lehet rakni a 0.80-at és az már a szokott módon rootolható. A többi stimmel. Viszont akinek független készüléke van, az gond esetén egy mozdulattal visszarakhatja az eredeti, gyári 2.1-es ROM-ot, és akkor olyan lesz, mint amikor kivette a dobozból.
Egyébként én is úgy voltam vele a legelején, hogy nem nyúlok hozzá, tökéletes ez ahogy van, nem akarom bukni a 2 év garit. De mivel nagyon sok programot használok, pillanatok alatt a végére értem a 147MB-nak, amit a telepítéshez használhatok és nem tudtam várni tovább a 2.2-re, ahol a kártyára is telepíthetek. Jelentem, nem bántam meg. Egy olyan főzött romot raktam fel, ami csak annyiban különbözött a gyáritól, hogy rootolva volt és fent volt rajta az app2sd, ami a kártyára telepíti a programokat. Úgy gondoltam, ha kijön a 2.2, visszarakom a gyári 2.1-et és frissítem a gyári 2.2-re. De sajnos a 2.2 kártyára telepítése sem olyan, mint amit elképzeltem. Nem mindent rak át, tehát a hely továbbra is fogy. Ráadásul még elég sok program nem engedi a kártyára telepítést (de idővel ez biztos változni fog).
És közben úgy megkedveltem a + dolgokat amit a root ad, hogy már hiányolnám, ha nem lenne. Most már tudok képernyőképet menteni, és olyan biztonsági mentéseket készíteni, ami a feltelepített szoftverek beállításait is visszarakja. És ez azért valljuk be, nem semmi. 120 program egyedi beállításait újra megcsinálni egy reset után... idegőrlő feladat.
Én nem akarok senkit meggyőzni semmiről. Mindenki azt csinál amit akar, nem is bocsátkozom vitába emiatt. Viszont aki mégis a root mellett dönt, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani Pinkolin ROM-ját. A gyári 2.2-re alapul, azt az alapelvet követi, hogy maradjon tiszta a rom, nem erőlteti rá senkire a sok, mások számára haszontalan appokat, mint más romok készítői. Itt is van számos egyedi lehetőség, DE csak mint lehetőség. Ha akarod, felteheted, ha nem nem. Nagyon stabil, Rom Managerből telepíthető, frissíthető ha kijön egy új változat.
[ Szerkesztve ]