A hétvégén közel 1000km-es úton teszteltem az összes elérhető navigációs szoftvert. Elég érdekes eredménnyel. Ha valakit érdekel, privátban leírom a véleményem.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Szerintem ez mindenkit érdekelhet, úgyhogy vagy írd ide, vagy esetleg írhatnál egy Logout bejegyzést róla 
Break Driven Development

Coyote01
(kvázi-tag)
Csatlakozom!

kazmerr
(kvázi-tag)
Csatlakozom. Ez sokaknak segítene.

Dinamiq
(fanatikus tag)
Délutánra akkor valamilyen formába öntöm az eredményt és publikálom. 

Játékos
(PH! addikt)
Várjuk! 
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

ATM_automata
(senior tag)
Várom én is!
Csak úgy...
Sziasztok,
Szeretném megérdeklődni, hogy havonta mennyi az adatforgalmatok átlagos használat mellett?
Ha csak weboldalakat nézegetek, meg leszedek pár alkalmazást az android marketről, de nem jútúbozok, akkor ki lehet jönni havi 500MB-ból?
Előre is köszi!
Androidő

Integra
(Jómunkásember)
500mb-ból nagyon kényelmesen lehet kijönni, én 200-ból gazdálkodom egy hónapra..

LouiS22
(senior tag)
Szia!
Nagy valószínűséggel ki tudsz jönni. Persze nem mindegy, hogy a böngészőt hogy állítod be: egy index címlap például majdnem 4 mega (tehát sok képes, színes-szagos oldalaknál meg tud pörögni a számláló, ha sok ilyet nézel, érdemes a képletöltést kiiktatni).
Nekem is 500 megás csomagom van, és bár otthon wifin van, azért használom rendesen a mobilnetet is (persze napközben csak be-bekapcsolom), utazás közben szoktam böngészni, néha lecsúszik egy-egy app is mobilneten. A "rekord" eddig nekem kb. 300 mega volt. Szóval szerintem ki tudsz jönni, de a használat majd megmutatja. Telepíts valami mérőprogramot (én a Netcountert használom), meg elméletileg kapsz sms-t, ha a csomagod "teljesítőképességének" határán jársz.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Coyote01
(kvázi-tag)
Nekem is 500-as csomagom van, és simán ki lehet jönni belőle!
Köszönöm a válaszokat! 
Remélem, képek kikapcsolása nélkül is ki lehet jönni. 
Androidő

LouiS22
(senior tag)
Persze, csak figyeld a számlálót 
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Coyote01
(kvázi-tag)
Persze, nekem sincs kikapcsolva, és én csak mobilnetet használok, nincs wifim. És bizony a számlálót (pl.: netcounter) figyelni kell néha és nem lesz gond.

kokler
(fanatikus tag)
Nekem 0-24-ben be van kapcsolva (van néha wifi-n is), IMAP szerver 15 perces szinkron, mindent letöltök, amit csak fontosnak gondolok éppen, napi 3-4x index átnézése. A focivb alatt streamelt videot is néztem rajta. Így lett az elmúlt hónap 989Mb. 
Csak segítségképpen 
''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...'' HTC Sensation 5.2.1 S-OFF
Köszi. Bár gondolom, ebből elég nagy hányad a foci stream. 
Androidő

Dinamiq
(fanatikus tag)
Androidos navigációs szoftverek összehasonlítása
Ezen teszt elsődleges célja az volt, hogy mintegy 1000km-es úton összehasonlítsam a 4 legtöbbet használt navigációs programot android alatt. Természetesen ez nem tartós teszt. A programokról csak az első benyomásokat írom le, mert ez azért rövid idő és táv ahhoz, hogy minden körülmény közt minden opciót kipróbáljon az ember. Az iGO-ért elnézést kérek előre is. Az összehasonlítás azonban nem lett volna teljes nélküle, mert ezt ismerik a legtöbben.
iGO - Motonav
Ami mellette szól:
- szép térkép
- egyszerű kezelhetőség
- jó térképlefedettség
- alternatív útvonalak
Ami ellene szól:
- néha béna útvonalakat tervez
- nem kapcsolható ki a hang
- nincs köztes pont megadás
- nincs elkerülés
- angol nyelvű menü
Egyszerűen kezelhető és egyszerű kinézetű program. Ebben szinte mindent megtalálni elsőre. Sajnos ez csak az iGO amigora épül, így nem ér fel a régebbi iGO-val. A térkép jól néz ki és könnyű rajta eligazodni. A poi-k közt viszont nem olyan egyszerű keresni. Van olyan szoftver ami ezt logikusabban megoldja. Használható program, de sajnos nincs hivatalos verzió a Desire-re. Ritkán a nézetek közti váltásnál fagy. (2D-3D)
Navigon
Ami mellette szól:
- nagyon egyszerű felület
- egyszerű, de jól átlátható térkép
- alternatív útvonalak (ezeket tervezéskor fel is ajánlja)
- sávasszisztens
- elkerülés
- köztes cím megadása
- egyszerű POI kezelés
- jó térképlefedettség
Ami ellene szól:
- a hangutasítások csak a telefon hangszóróján szólalnak meg (fejhallgató kimeneten nem)
- angol nyelvű menü
Egyszerűen kezelhető és egyszerű kinézetű program. Ezen nincs mit megszokni. Egyből megy a kezelése. Angol nyelv ismeretének hiányában is egyszerű használni. Mindent tud, amit tudnia kell és ezt olyan természetesen teszi, hogy az meglepő. Nagy hibája, hogy a hangot mindenáron a telefon hangszórójából szólaltatja meg. Ha valaki szeret zenét hallgatni navigáció közben, akkor ez idegtépő lehet. Igaz, hogy le lehet némítani, de az aktuális manőver előtt, amikor az utasítást mondaná lekeveri a zenét. Mondani meg nem mond semmit, mert ugye le van némítva. Így vagy zenét hallgat az ember, vagy navigál.
Ezt leszámítva tökéletes.
Sygic
Ami mellette szól:
- egszerű térkép
- alternatív útvonalak
- sávaszisztens
- közbenső pont megadás
- rengeteg beállítási lehetőség (nagy tempónál nagyobb hangerő!
)
- magyar menü
- a sok infó ellenére jól látható térkép és intelligens zoom
Ami ellene szól:
- gyengébb térképlefedettség itthon
- ronda térkép
- a sok beállítás miatt nem olyan egyszerű használni (szokni kell)
- egyszerre sok infó a képernyőn navigáció közben (igaz, így mindent tudni adott időben, de ezt is szokni kell)
Egy érdekes program. Rengeteg opció és beállítás, viszont puritán térkép és megjelenítés navigáció közben. Jól használható, de szokni kell. Furcsa, hogy a menü nem a menü gombbal jön elő, hanem a trackball lenyomására. Sokkal bonyolultabb a menüje, mint az összes többi programnak. A térkép lefedettségéből adódóan nem tudott címre navigálni Szécsényben, bár az utcát mutatta, így eljutottam a keresett helyre. Ezzel szemben szuperül működött a sávasszisztens Budapesten. Mindösszesen egyszer tévedett. Az azonban érdekes, hogy a leggyorsabb útvonal esetén is szívesen tervez mellékútvonalakon. Összességében nem olyan divatos kinézetű mint a többi program, de jól használható. A térkép adatbázisa meg igen jól fejlődik.
NDrive
Ami mellette szól:
- jó térképlefedettség
- alternatív útvonalak
- köztes pont megadás
- elkerülés
- sávasszisztens
Ami ellene szól:
- nincs 2D nézet
- nem lehet térképet nézegetni, mert nagyon hamar vissza áll az aktuális pozícióra
- a menüben nem könnyű lapozni autóban ülve
Közepesen bonyolult kezelhetőségű és szép kinézetű program. A menüben oldalra lapozni nem könnyű, mert a lapozáshoz használt gombok nem túl nagyok. A többi ikon kellően nagy, könnyű eligazodni és eltalálni is. A beállítások menü azonban elég béna. Apró betűk és nehéz menet közben nyomkodni. Az azonban igaz, hogy itt megtalálni minden beállítást, míg a pl. Sygic-ban egy picit szétszórtabb minden. Az nagyon zavart, hogy nem tudok nézelődni a térképen. Nagyon hamar visszatér az aktuális pozícióba. Nekem a 2D hiánya is nagy hiba. Navigáció közben azonban minden a helyén van. Minden fontos információt látni és nagyon jó az automatikus zoom is.
Végszó
A teszt alatt legszívesebben a Sygic és a Navigon programokat használtam. Komoly gond a többivel sem volt, de nekem ezek nyerték el leginkább a tetszésem. A Navigon alternatív útvonal tervezése, és döbbenetesen egyszerű felülete engem lehengerelt. Mindent tud és mégsem hivalkodó. A Sygic egyszerűen sokoldalú. A térkép megjelenítése nem valami szép és néha talán sok az infó, de ezen minden kapcsolható, minden állítható. Aki szívesen használ 3D nézetet, annak nagyon ajánlom az NDrive-ot is. Semmi komoly hiba nincs benne, ráadásul minden infó ott van az orrunk előtt. Sajnos ez az iGO úgy érzem, hogy nem egy kategória a többivel. Ha gyorsan oda kell jutni valahova az is megteszi, de az általam tesztelt szoftver nem hivatalos verzió!!! Az azonban látszott, hogy szolgáltatásban elmarad a többitől. Ha jön a primo, simán lehet első.
Nagy hibája egyik szoftvernek sem volt. Nem fagyott és nem akadt egyik sem. A tervezett útvonalak is nagyjából egyeztek. (ha mást nem, az alternatív útvonalak közt volt egyezés) Mindent összevetve én rangsorom a következő:
1. Navigon
2. Sygic, NDrive
3. iGO motonav
Természetesen egy tartós teszt lenne az igazi az összehasonlításra. Mindegyik szoftverben van apróbb hiba, de egyik sem használhatatlan. Az első három szoftver ráadásul ingyen kipróbálható! Mindenkinek ajánlom a próbát, mert megéri!

Dinamiq
(fanatikus tag)
Még annyit hozzáfűznék, hogy nekem a zene lefagy egy idő után, ha megy a navigáció! Ez elég idegesítő tud lenni.
Ráadásul ez szoftverfüggetlen. Mindegy milyen szoftverrel megy a navigáció.
Azert ez nem teljes,hianyzik a copilot.
Hozzatennem meg,hogy az igo (desire-re helyesen motonav) nalam magyar menus, illetve azerintem a bena utvonalak user error-ra vezethetoek vissza (rossz utvonal beallitas),mert ugyanazokat a terkepeket hasznalom pna-om,es bp-roma utpn semmi gondom nem volt vele.
Ja, es a 2.6os navigon menuje mar magyar, a hang is magyar (megjegyzem nekem morelocaleval vam magyarra allitva a telom, lehet az is szukseges).
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

darkpower
(kvázi-tag)
Ezt miből veszed, hogy fizetős lenne?

Dinamiq
(fanatikus tag)
Igazad van, hogy a Copilot kimaradt.
Nekem a Motonav angol menüvel megy, de a hangnavi természetesen magyar. Amikor a leggyorsabb útvonal van beállítva nem hiszem, hogy egy szőlőhegyen kellene menni. Persze ha úgy vesszük, akkor user error, mert választhattam volna alternatív útvonalat. Biztos, hogy volt olyan, ami a főúton visz. Ráadásul ebben az esetben a főút és az ajánlott út közt minimális volt az eltérés távolságban. Lehet én gondolom rosszul, de egy gyors útvonalnál inkább a főutakat szokás használni, míg egy rövid, vagy esetleg egy optimális útvonalnál nem lepődöm meg ha a szőlők közt kell kocsikázni.
A Navigon nekem angol volt. Valószínű, hogy kell a morelocale is hozzá, hogy magyar legyen. Neked is úgy működik a hang a Navigon alatt mint nekem?

Dinamiq
(fanatikus tag)
Egyébként térképhiba miatt lehetnek furcsa útvonalak. Lehet, hogy ez nem a szoftver hibája. Általában ezek a hibák reprodukálhatók. Úgy is fogok ismét arra járni, amerre hibázott és akkor kipróbálom újra. Természetesen megnézem az alternatív útvonalakat is. Összességében amit tud a motonav, az nagyon nem rossz, de azért a többi szoftver kényelmesebb és okosabb is.

Dinamiq
(fanatikus tag)
Ha valakit érdekel napelemes töltő akkor itt érdemes keresgetni.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4785
Visszalépve a főoldalra van több is, de a linkelt cucc egész jó. Mondjuk az ára is 

sagesz93
(PH! addikt)
Egyébként a navigon is tud magyarul, ha a telefon magyar nyelvű (pulse-omon 1.5 angol volt, akkor angolul magyarázott, a 2.1 már magyar, és magyarul dirigál
) Nemtudom miért nem lehet ezt állítani...

Dinamiq
(fanatikus tag)
Neked is úgy megy a hang mint nekem ment? Fejhallgatóra nem teszi ki, némítani meg nem lehet rendesen. 
Vagy ez csak engem zavar? Nekem a Navigon tökéletes lenne, de ezzel nem tudok megbékélni, mert szeretek zenét hallgatni utazás közben. Ez meg feleslegesen így lehalkítja a zenét. 

sagesz93
(PH! addikt)
Hát én ezt még sosem próbáltam. Engem nem zavar.
Ha használom a navi részét, közben nem zenélek 

kazmerr
(kvázi-tag)
Köszi!

LouiS22
(senior tag)
Így van, magyarra kell állítani, a Navigon a nyelvi locale-ből következteti ki, hogy milyen országbeli felhasználó használja. Kicsit fura megoldás szerintem, nem nagyon értem, hogy miért ne én választhassam meg.

Dinamiq
(fanatikus tag)
Nincs mit. Örülök ha segíthettem.
Valaki ezt a zenés dolgot Navigon alatt kipróbálhatná? Hálás lennék érte!
[ Szerkesztve ]

LouiS22
(senior tag)
Skype fórum. Az Androidos változat soha nem volt teljesértékű alkalmazás (valszeg ezért is hívták Skype Lite-nak), az meg, ha egy hívást átirányítva old meg (amit nyilvánvalóan nem ők fognak kifizetni), az én olvasatomban fizetős változat.
[ Szerkesztve ]

Pszihonaranc
(fanatikus tag)
A Prohardver lapcsalád alapelveinek, illetve a HardverApró szabályzatának megsértéséért regisztrációd figyelmeztetésben részesült a következő ok miatt: Etnikai tárgyú megjegyzés. ~aki tud
Az ubuntu, a windows es az os x is igy allapitja meg altalaban. Ez egy jo modszer arra, hogy ne egyesevel kelljen minden programban allitgatni, mint regen.

kokler
(fanatikus tag)
Nekem Navigon teljesen OK volt, kitette hangot a kimenetre (onnan pedig a fejegységre volt természetesen továbbhajtva). Hallgattunk zenét és az általad említett módon lekeverte. Ha túl rövid volt a bemondani való, akkor nem hallottál semmit, csak csendet ez így volt nálam is. Ha hosszabb szövegelésbe kezdett a csajszi, akkor 1-2 másodpercet levágott az elejéből és utána hallottuk rendben.
A mute bekapcsolása a Navigonban megoldotta ezt a problémát teljesen - nem mondott semmit és nem is keverte le a zenét. Mortplayer tette a dolgát 2-3 órán keresztül, majd kikacsoltam...
(ver. 2.5.1)
''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...'' HTC Sensation 5.2.1 S-OFF

racerx
(őstag)
Navigonhoz ,ilyen térképek vannak? Topmap?
ja és az igohoz (bocs amigo izé motonav
), fel e lehet tenni skint, mert azért azzal sokkal használhatóbb (még az amigo is) mint az alap?
lehalábbi s a pna-om ugy nagyjából használható volt (persze nem ért fel a simával, vagy ujabban a primohoz ), term ezek is skinnel (gurjon).
[ Szerkesztve ]

LouiS22
(senior tag)
TopMap térképet egyedül az Ndrive használ. De a TA térképpel sincs már semmi gond, felmérték ők is az országot rendesen. Nyilván Bivalybasznád külsőről nem lesz házszámszintű térkép 

mumk
(fanatikus tag)
Köszi, ilyen töltőt kerestem pont! 
MIUI 0.12.24.

Dinamiq
(fanatikus tag)
Emlékeztem, hogy valaki kereste 

Dinamiq
(fanatikus tag)
Nem értem nekem miért nem ment. Most tettem fel a froyot. Majd ezzel is kipróbálom. Meg a Mortplayer-rel is. Nekem amikor le volt némítva, akkor is lekeverte a zenét. Mondani persze nem mondott semmit. 

Dinamiq
(fanatikus tag)
Nem tudok skin-ről a motonavhoz. Elméletileg lehetne, mert úgy tudom, hogy így van megoldva a Desire felbontása is. Ezért lehet, hogy nem lóg ki picit sem a képernyőből.

racerx
(őstag)
Ha jól tudom ugyanaz a könyvtárszerkezete a motonavnak, mint az igo/amigonak.Ha ugyanoda berakoda skint akkor nem működik?
egy nem túl jó dologra lettem ma figyelmes: eltűnt a fényképeim 70%-a a telefonról. Nem tudom, hogy mi okozta, próbálom kibogozni, de úgy látom nem egyedi a bug, google-os ticket is van róla. Nagyjából sikerült visszakaparnom őket CardRecovery 3.5-tel
Szóval időnként mentsétek az sd kártya tartalmát.
[ Szerkesztve ]
Genesis Montana - újra kétkeréken

Dinamiq
(fanatikus tag)
Nem tudom. Ki kell próbálni. Én nem próbáltam. Ebben nem vagyok otthon. Csak a felbontás miatt olvastam utána.
Mar irtam regebben,h a skinek nem mennek,mert vmi exe megoldassal mennek,tehat csak win alapu keszuleken,androidra skin igo ala meg nem keszult,nem is tudok rola,h keszulne..
Egyebkent most olvastam,h a hivatalos deaire froyo frissutes szeptemberre varhato.
Hat kosz..:S
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Mar irtam regebben,h a skinek nem mennek,mert vmi exe megoldassal mennek,tehat csak win alapu keszuleken,androidra skin igo ala meg nem keszult,nem is tudok rola,h keszulne..
Egyebkent most olvastam,h a hivatalos deaire froyo frissutes szeptemberre varhato.
Hat kosz..:S

Dinamiq
(fanatikus tag)
Én meg most próbáltam ezt:
[ROM 2.2 FRF91] ShadowFrost 1.4 - Sense-like black,A2SD+,OCUV, CAMCORDER HQ
Szuper volt. Gyors, nem fagy. Sajnos azonban ez is visszhangzik 

Snake28
(kvázi-tag)
Desire tulajoknak lehet érdekes, nagy akku!

Snake28
(kvázi-tag)
Nagyon tetszik a kütyü. Desire tulajoktól kérdeznék ... 
Hangfelvevő van rajta alapból ami mindkét fél szövegelését felveszi ? Ha igen,közben pittyeg ?
Köszi!

mumk
(fanatikus tag)
Ezt használom én is, szerintem nagyon jó kis rom. Paul Froyo+Sense romját nézte már valaki? Főztem egy r4-t, de még nem volt érkezésem kipróbálni.
MIUI 0.12.24.

Old FatBoy
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Az egyik tesztben azt írják,hogy kihangosítva jól szól,a másikban azt,hogy a dobozhangú Samsung Galaxi s szebben szól nálla.
Tulajdonosokat kérdeznék mi az igazság?
Nekem nagyon fontos a megfelelő hangerő és tiszta hangzás kihangosítva.
Ez a készülék hogy áll ezzel?
Fati