Tegnap este feltettem én is Zoley ICS ROM-ját; maga az új felület nagyon bejön, akadozik esetenként, néha jelentősen meg tud akadni, de még tűrhető. Két dolog miatt voltam/vagyok morcos: 1. a kontaktok kezelése, 2. fogyasztás.
1. Kontaktoknál roppantmód zavaró volt, hogy egyesével kellett összeillesztgetnem a partnereim infóit (Google, Google+, Fb, Skype, Twitter), bár ezen téren még nem találkoztam olyan jó megoldással, mint anno a Sense-ben volt, az 90% feletti helyes összefűzési aránnyal bírt, de a többi ROM... meg sem közelítik azt a szintet. A másik, ami nagyon zavaró, hogy berántotta a Twitter oldalakat is, s nem lehet kiválasztani azt, hogy csak a telszámmal rendelkezőeket mutassa, ahogy azt korábban lehetett (vagy eddig csak én nem jöttem rá, hogy kell?).
2. A szokásos minimális használatomhoz mérten 50%-kal kevesebb ideig bírta egy töltéssel az akksi, meg is lepődtem rajta. Aztán hogy néztem, a Google+ 100%-on hajtja a procit, a netet meg úgy szívja, ahogy csak tudja. Nagy nehezen rájöttem, hogy a Picasa galériámat szinkronizálja nagyban, úgyhogy ha majd ezt egyszer befejezte, megnézem a valódi fogyasztást is. (Ha leállítottam a szinkronizálást, a proci kihasználása visszaesett átlag 50%-ra, bár én ezt is soknak találom.)
Egyébként az alkalmazásaim a Viber kivételével mind működnek, de ahogy olvastam, erre is hamarosan születik frissítés, úgyhogy ha a CM-es srácok optimalizálgatják tovább a rendszert, nagyon is jó lesz ez. Ajánlom! 

Ubuntu!!