Hirdetés

2015. július 30., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Sefter


Sefter
(PH! addikt)

HTC Desire - A vágy nem titkos tárgya

Nos, mielőtt kérdeznél bármit is, első körben olvasd el a használati útmutatót. Maradt kérdésed? Itt talán megtalálod a választ:

Általános kérdések

Kérdés: Elérhető a 2.2.X Froyo frissítés?
Válasz: Igen, minden készülékre, függetlenre és függőre egyaránt.

Kérdés: Van/lesz 2.3.X Gingerbread frissítés?
Megjelent a 2.3.3-as frissítés, innen lehet letölteni. Ez a verzió viszont jelenleg nem rootolható és nem is downgrade-elhető, mert a HBOOT-ot is frissül az update által. Az eddigi Sense verziót tartalmazza, csak az Android verziója frissült.

Kérdés: Van magyar nyelv?
Válasz: Gyárilag nincs. Desire HD vagy Desire Z alapú ROM-ot kell telepíteni, abban van magyar nyelv. Félmegoldásként a Morelocale2 nevű program jöhet szóba, de ez csak néhány dolgot változtat magyarra.

Kérdés: Hogyan tudom függetleníteni a készülékem?
Válasz: A szolgáltatódtól vett kóddal. A többi módszer a ProHardver! lapcsalád oldalain tiltott téma.

Kérdés: Megjelent egy "Low on space" értesítés. Miért?
Válasz: Kevesebb, mint 15MB szabad hely van a belső memóriában. Törölj néhány appot, használd a "pm setInstallLocation X" parancsot (lásd lejjebb), vagy rootolj, particionálj és telepíts fel egy A2SD(+), Data2SD, vagy Extended scripttel rendelkező ROM-ot.

Kérdés: Van ingyenes navigációs program a készülékre?
Válasz: Van és nincs. A nagyobb navigációs programoknak (Sygic, Navigon, NDrive) van próbaverziójuk, 30 napig ingyen tudod használni, azután fizetned kell érte. A másik megoldás a Motonav (ismertebb nevén iGO), de ez itt tiltott téma, neked kell megoldanod.

Kérdés: Olvastam egy bizonyos Multi-touch hibáról. Ez mit jelent pontosan?
Válasz: A Desire csak dual-touch panellel rendelkezik, ezért 2 ujjat tud csak egyszerre érzékelni. A hibajelenségről itt találsz videót. Csak játéknál zavaró, a Pinch-to-zoom kifogástalanul működik.

Kérdés: Meddig bírja az akkumulátor?
Válasz: Átlagosan 1 napot bír, maximum kettőt - de csak nagyon visszafogott használattal. Extrém igénybevétellel (internetezés 3G-n vagy játék 100% fényerővel) 4-5 óra alatt képes lemerülni.

Kérdés: Mi a helyzet a túlmelegedési hibával?
Válasz: Ez az első szériákra volt jellemző, túlmelegedés esetén újraindult a készülék. Ma már nem áll fenn a hiba. Ha esetleg egy ilyen példányba futnál bele, garanciálisan cserélik az alaplapot.

Kérdés: AMOLED vagy SLCD van a készülékemben?
Válasz: Ha 2010 augusztusában vagy azelőtt vetted a készüléket, akkor AMOLED, ha utána, akkor SLCD. Továbbá a dobozról is meg tudod állapítani, hogy milyen kijelző van benne. A specifikációknál ha ki van emelve, hogy AMOLED technológiával készül a kijelző, akkor AMOLED van benne, ha csak az van odaírva, hogy "3,7-inch touch-sensitive display", akkor SLCD kijelzőt építettek bele.

Kérdés: Hogyan tudok elrejteni fájlokat a galériából/zenelejátszóból?
Válasz: Az elrejtendő fájlok mappájában hozz létre egy ".nomedia" fájlt.

Mélyvíz

Kérdés: Mi az a rootolás, és mire jó?
Válasz: A "root" rendszergazdai jogosultságot jelent (mint Windows-on). Rootolni kell a telefont, ha bármilyen root jogosultságot igénylő szoftvert, valamint egyedi ROM-ot szeretnél feltenni, netán boot animációt vagy Radio ROM-ot szeretnél cserélni, vagy bármilyen más, komolyabb módosítást szeretnél végezni. Ezekhez egy egyedi recovery-t telepít az unrEVOked nevű program (ami a rootolást végzi), innen lehet elvégezni ezeket a műveleteket. Bővebb leírást a rootolásról itt találsz, valamint ezen a két linken: [link] [link].

Kérdés: Mi az a "pm setInstallLocation X" parancs?
Válasz: Ezzel a módszerrel lehet az összes alkalmazást a memóriakártyára áttenni Android 2.2 alatt. Root jog nem kell hozzá. A HTC Sync-nek és az Android SDK-nak fent kell lennie a számítógépeden.
a) Csatlakoztasd a készüléket a számítógéphez, a Settings >> Applications >> Development menüben engedélyezd az USB debugging-ot.
b) Nyisd meg a parancssort, és navigálj az Android SDK tools mappájába (x:\android-sdk-windows\tools).
c) Írd be a következőt: adb shell, majd nyomj entert.
d) Ha megjelenik a "$" jel, írd utána, hogy pm setInstallLocation 2, majd nyomj entert.
e) Ha megjelenik a "$" jel, húzd ki a kábelt és indítsd újra a telefont.
f) Rakd át az appokat (widgeteket és billentyűzettel kapcsolatosakat NE!) a memóriakártyára a Settings >> Applications >> Manage applications >> *program neve* >> Move to SD card gombbal.
g) Ha az áthelyezésekkel végeztél, állítsd vissza az eredeti állapotot a pm setInstallLocation 0 paranccsal (a procedúra ugyanaz, mint a fent leírt).
(Köszönet a leírásért pzoley-nak!)

Kérdés: Milyen ROM-ok vannak Desire-re?
Válasz: Négyféle ROM létezik. AOSP, Sense, NewSense és MIUI alapú. A különböző változatok jellemzői:
AOSP: Sallangmentes rendszer, több szabad memória és tárhely, szélesebb körű testreszabhatóság. Sense felület és HTC-féle alkalmazások nincsenek, a csupasz Android rendszerre épülnek ezek a ROM-ok.
Sense: A gyári rendszer rootolt változatai, itt-ott kicsit megfűszerezve.
NewSense: A Desire HD-n, illetve Desire Z-n futó rendszer portolt változatai. Itt elérhető a magyar nyelv, valamint a felújított Sense felület fogad.
MIUI: Az előzőektől teljesen eltérő kezelőfelülete van ami letisztult és igényes. Nagyon jól használható és gyors. Egyedi appokat és HOME-ot tartalmaz. Leginkább az iOS-re hasonlít.

Kérdés: Mik azok a scriptek és mire jók?
Válasz: A készülék belső memóriája nem valami nagy, előbb-utóbb megtelik. Erre kínálnak gyógyírt a különböző scriptek. Hogy melyik mire jó, hogyan kell hozzá particionálni a memóriakártyát, illetve hogyan kell telepíteni a különböző scriptekre épülő ROM-okat, itt találsz információt kicsit lejjebb görgetve. Particionáláshoz a MiniTool Partition Wizard ajánlott.

Kérdés: Hogyan tudom az adataimat lementeni?
Válasz: Két módszer lehetséges:
Nandroid backup: Ezt recoveryből kell végezni, a fent lévő ROM-ot egy-az-egyben lementi, ugyanúgy vissza is lehet állítani. Apróbb flasheléseknél hasznos lehet, hogy ne kelljen újra belakni a rendszert.
Titanium Backup: Az alkalmazásokat lehet elmenteni vele adatokkal együtt, később visszaállítani. Ha S-OFF-olt telefonod van, a rendszerappokat is tudod vele törölni. Megtalálod a Marketen.

Kérdés: Honnan tudok szerezni custom ROM-okat?
Válasz: Az XDA Developersen publikált ROM-okat itt találod kategorizálva. A topik "szakácsának", pzoley-nek a munkáit pedig itt tekintheted meg.

Kérdés: Mi az az S-OFF, és mire jó?
Válasz: A root egyfajta kiegészítése. A rootolás nem írja felül a HBOOT-ot, így a NAND Flash használat közben (értsd: a telefon bekapcsolt állapotában) csak olvasható, nem írható. Az S-OFF írhatóvá teszi a NAND Flash-t bekapcsolt állapotban is (felold minden korlátozást), így sokkal kényelmesebb a rendszer kisebb pontjait módosítgatni, mint a recovery-ben bűvészkedni. További hasznos "mellékhatása" az S-OFF HBOOT-nak, hogy át lehet méretezni a NAND Flash /system, /data és /cache partícióit, lehet törölni rendszeralkalmazásokat, illetve le lehet cserélni a Splash Screent. Innen tudod letölteni az S-OFF LiveCD lemezképfájlját. Ha már S-OFF-olt a telefonod, ezzel a programmal érdemes végezni a műveleteket.

Kérdés: Hogyan tudom visszaállítani a gyári állapotot?
Válasz: Felteszel egy gyári RUU-t.

Felmerült problémák

Probléma: A névjegyzékben felcserélődtek a vezetéknevek és a keresztnevek.
a) Leszeded innen a namefixer.apk-t, felmásolod a memóriakártyára és telepíted.
b) A Gmail webes felületén elmented egy .csv fájlba a meglévő kontaktjaidat. Ez nagyon fontos!
c) Elindítod a programot és kiválsztod azt a google accountot, amelyiken végezni szeretnéd a műveletet.
d) Ha azt látod, hogy "Béla Tóth to Tóth Béla", akkor nyomj a Write new names-re.
e) Várj türelmesen, ne nyomkodd a telefont, mert lefagyaszthatod.
f) Ha végzett, és aktív az automatikus szinkronizálás, a Gmail webes felületén szépen lassan kezdenek átalakulni a kontaktok.
g) A webes felületen a Contacts >> More options menüben a Sort by-nál a "First name"-et választod.
h) Ha minden igaz, átalakultak a kontaktok, mind a telefonban, mind a Gmail címtárban.
+) A fenti probléma NewSense és Gingerbread alapú ROM-oknál megoldódott.
(Köszönet a leírásért redbiro-nak)

Probléma: A telefon nem látja a memóriakártyát (sem recoveryben, sem bootolva), USB-vel sem lehet csatlakoztatni semmihez (csak fastboot módban).
Ha gyári ROM van a készülékeden, vidd szervizbe!
Ha rootolt telefonod van, akkor a következő a teendő:
Maga a hiba többnyire akkor szokott bekövetkezni, ha ClockworkMod-dal backupot készítünk, de persze ez nem törvényszerű.
1. Inditsuk el a telefont fastboot-ban. (Csatlakozás előtt győződjünk meg a szükséges driverek meglétéről a gépünkön)
2. Csatlakoztassuk a telefont a géphez, majd az SDK parancssorba írjuk be:
fastboot oem enableqxdm 0
Ezzel már nagy előrelépés történik mert recoveryben már látható a kártya, sőt ha működő rom van fent, az el is indul. Viszont a bootolt rom alól nem lehet mountolni a kártyát, tehát még nem vagyunk kész.
3. Maradjunk csatlakozva, majd írjuk be a következő sdk parancsot:
fastboot oem boot (nem kell meglepődni, a telefon újraindul)
A kapott listában keressük meg ezt a sort:
#INFOCID is HTC__E11 (itt az E11 érték persze más lesz, ez a CID, ezt gondosan irjuk fel. Nekem pl. 011 volt)
4. Szedjük le innen a mtd0.zip és a flash_image.zip fájlokat.
5. Mindkettőt csomagoljuk ki és a mtd0.img-t szerkesztenünk kell egy HEX editorral. A 00000000 sorban javítsuk ki a HTC__E11 értéket a feljegyzett CID értékünkre, mentés, majd másoljuk fel az SD gyökerébe a másikkal (flash_image) együtt.
6.Indítsuk el a telefont. (Ha összedőlt a ROM akkor a szokásos módon recoveryből tudunk flashelni, itt már minden működni fog, a mount is.)
7. Tegyük fel a telefonra a Terminal Emulator-t (Market!) és a Root Explorert (Fizetős, az ES File Explorer is jó helyette). A Root Explorerben vagy az Estrongsban engedélyezzük az R/W-t és az SD-ből tegyük át a módosított mtd0.img-t és a flash_image-t a /data könyvtárba.
8. A Terminal Emulator-ba írjuk be a következőt:
/data/flash_image misc /data/mtd0.img
Ha mindent jól csináltunk, elhárítottuk az USB Brick-et.

(Köszönet a leírásért mumk1-nek!)

Radio ROM

Telefonunkon ez felelős valamennyi rádió frekvencián működő kapcsolatért. A Wifi, Bluetooth, GPS, rádiótelefonos GSM-kapcsolat hardvereszközeit különböző szoftveres meghajtóprogramok keltik életre. E programokat tartalmazza a Radio ROM.
A Settings >> About phone menüpontban tudjuk ellenőrizni a Radio ROM-unk verziószámát.

Nem rootolt, gyári készülék esetén a Radio ROM a HTC által kiadott új ROM mellett frissül.

Rootolt készüléken a Radio ROM cseréjét magunk is elvégezhetjük. Javasolt a Custom ROM felrakásakor ellenőrizni, hogy a rom készítője milyen verziójú Radio-t javasol és ezt válasszuk.
A Radio ROM flashelése kétféleképpen lehetséges, rootolt készüléken.
A kiválasztott Radio ROM *.zip fájlját az SD kártyáról Recoveryből flasheljük, hasonlóan egy ROM-hoz (wipe nem kell hozzá!). A flasht türelmesen várjuk végig, közben újraindul a készülék, a folyamat több percet is igénybe vehet.

S-OFF-fal rendelkező készüléken a Radio flasht végezhetjük fastboot paranccsal is.
Sőt, ha valamilyen AlphaRev Custom partíciót használunk, akkor sok esetben csak így tudjuk. Ha 10MB vagy kisebb cache partíciónk van akkor Recoveryből nem tudunk flashelni, mivel a cache partíció túl kicsi és a Radio ROM flashelése ezen keresztül történik.
Ebben az esetben csomagoljuk ki a radio.img fájlt a letöltött Radio *.zip-jéből. Tegyük a telefont fastboot módba, csatlakoztassuk a gépünkhöz, majd SDK parancssorba írjuk be a következőt:
fastboot flash radio radio.img
Ha végzett, indítsuk újra:
fastboot reboot
Ez a módszer egyébként kicsit gyorsabb, és bárki kipróbálhatja, aki S-OFF-fal rendelkezik.

Hol találunk Radio ROM-okat?
Természetesen az XDA-n kedvünkre válogathatunk.

Mikor érdemes lecserélni a Radio ROM-ot?
Ha olyan problémáink vannak, hogy beszélgetés közben megszakad a vonal, nincs térerő, lebont a Bluetooth kapcsolat, nem stabil a Wifi kapcsolatunk, nem fog fixet a GPS vagy szakadozik, esetleg többet fogyaszt a készülékünk, érdemes megpróbálkozni egy másik Radio ROM-mal.

Mindig a legújabb a legjobb?
Ez nem törvényszerű. Ha nincs semmi problémánk a felsoroltak közül, nem érdemes csereberélni.

Hogy tudom a gyári állapotot visszaállítani?
Ha gyári állapotra szeretnénk visszaállítani a készüléket, az RUU romok tartalmazzák a hozzáadott Radio-t, a RUU nevében feltüntetik a verziószámát is.

Mi az a RIL (Android Radio RIL)?
A RIL a Radio Interface Layer rövidítése. A RIL kapcsolatot biztosít a telefonszolgáltatások és a rádió frekvencián működő hardvereszközök között. Minden Radio ROM-hoz megtaláljuk a hozzá tartozó RIL-t. Flashelése hasonlóan történik a Radio ROM-hoz, sorrendben pedig a Radio ROM után kerül fel a RIL.
A RIL-ről bővebben itt olvashatunk.
Csak akkor javaslom a használatát, ha a Custom ROM készítője kifejezetten ragaszkodik hozzá. Először próbáljuk ki csak a Radio ROM-ot cserélni, és ha megfelelőn működik minden, akkor nem szükséges a RIL cseréje.

Hol találok Radio RIL-t?
Ismét az XDA a barátunk.
(Köszönet a teljes leírásért mumk1-nek!)

Összefoglalta: RazorGTR1
Utoljára módosítva: 2011.08.13.

Az eredeti hsz:

tartalmas cikk, gratulálok hozzá :)
eloszlattátok a kétségeimet, hogy ez vagy X10..beállok a HTC táborába én is

[ Módosította: Barthezz2 ]

"Az üt először, aki igazán nagyot üt...és először"

(#2) 33as


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó írás gratula-Gubro :K

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#3) JanFe


JanFe
(senior tag)

Tetszett a cikk es a telefon is. Szivesen elfogadnek egyet :K

"There is nothing permanent except change"

(#4) zaskar


zaskar
(fanatikus tag)

Korrekt, mindenre kiterjedő teszt, ami megerősített abban, hogy melyik legyen az első érintős telefonom. Azért egy kérdést feltennék Gubronak: milyen a WIFI vételi érzékenysége? A Legend topikjában olvastam olyasmit, hogy annak elég gyenge. Nem szeretném, ha ilyen téren visszalépés lenne a mostani N82-höz képest.
Köszönöm előre is.

Honor 6 (H60-L04)

(#5) Alec


Alec
(kvázi-tag)

Alul microSD csatlakozó, igen, a HTC lecserélte a sok-sok éve használt miniUSB (igazából ExtUSB, de a miniUSB csatikkal is ment) csatlakozót a 2012-től szabvánnyá váló microUSB-re.

microUSB akart lenni gondolom

(#6) Lirion


Lirion
(PH! addikt)

A telefon tetszik, a teszt nem. Elhiszem én, hogy nagyon jó telefon, de én ilyen nyálas tesztet még nem olvastam itt a mobilarenán. Sokszor inkább tűnik reklámnak az egész, mint tesztnek.

(#7) Gubro válasza Alec (#5) üzenetére


Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jogos, javítottam, köszi.

WiFi érzékenységről: tapasztalataim szerint rendben van, nem akart gyengélkedni.

Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw

(#8) ThorsHUN


ThorsHUN
(őstag)
LOGOUT blog

Grat a cikkhez.

Lirion: Pont azert orultem volna ha Bocha kapja meg a telot tesztelesre, mert ha az o tollabol olvashattunk volna hasonlokat, akkor az sokkal meggyozobb lenne:)

Kerdes:
A kijelzo verofenyes napsutesben (azaz tulkeppen itthon az ev feleben) tenyleg annyira gaz, hogy olvashatatlan?

(#9) Begi


Begi
(senior tag)

Ez kapható lesz magentáéknál?
Mert akkor megvárom:).

(#10) papi77 válasza ThorsHUN (#8) üzenetére


papi77
(őstag)

Sajna az amoled az napfényben ilyen gááááz...! Arról nem is beszélve,h a fehér szín az inkább szürkés-kék... :U

SE K750i forever...

(#11) ThorsHUN válasza Begi (#9) üzenetére


ThorsHUN
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem aszonta a Mobilemeetingen a HTC-s csaj, hogy majusban varhato a pannonnal es a Tnel.

(#12) student


student
(őstag)

Ez egy csoda! és csak 130ezer ;]

(#13) dkt


dkt
(lelkes újonc)

Jó teszt...
Nekem már csak valami direktebb összehasonlítás hiányzik a HTC Legend-del, ami ugye a Desire egyszerűbb és olcsóbb testvére.
Kérdezném a tesztelőket vagy a hozzáértőket, hogy mi a véleményetek: ezek után minden "épeszű" ember spóroljon a Desire-re, vagy továbbra is van egy réteg, akinek a Legend lehet a jobb választás és bőven elég a tudása-sebessége?
Ami a kettő összehasonlításában érdekelne:
- vételi minőség és érzékenység (telefonálás)
- WiFi érzékenység (a Legend tényleg sokkal gyengébb, vagy ez csak mesterségesen gerjesztett hisztéria)
- akkumulátor idő (talán ez lenne a legfontosabb, mert pl. ha a Legend többet bírna, az akár eldönthetné a választásomat, de a tesztekből nem ez derül ki).

(#14) Gondwana


Gondwana
(PH! addikt)

FM-transzmitter (még?) nincs benne?
(ezt várom, hogy felélesszék a HD2-höz is, ha már a hardver benne van)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#15) 33as válasza ThorsHUN (#8) üzenetére


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerinted Bocha nem véleményezte a tesztet a háttérbe? :F
Szerintem jó lett a teszt, tudod nem mindenkinek egyforma a stílusa....még jó!

Egyébként meg tuti a telefon, a hétvégén 2 órát "nyúztam" és megmondom őszintén semmiben nem volt rosszabb a mint a 3GS-em ! :)

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#16) 33as válasza papi77 (#10) üzenetére


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

De a fekete az fekete! :P

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#17) LEFTHORSE1


LEFTHORSE1
(őstag)

Dehåt ez is olyan nagy mint az X10, egy mini våltozat is jòl jönne, olyan 20%-os mèretcsökkenèsel, csuklòpånt rögzitö szem igazån elfèrt volna, èn böngèszès közben hasznål(nåm)om (ha a belealvås veszèlye fenyeget) ès vìz fölötti fotòzåskor

Cseberből vederbe

(#18) joeshow válasza dkt (#13) üzenetére


joeshow
(újonc)

Teljesen direkt összehasonlítást nem tudok adni mivel ezt a szépséget még nem volt alkalmam megnyomkodni de egy boldog Legend tulaj vagyok így próbálok választ adni. Nekem a tesztből(és a tesztekből) nagyon úgy tűnik hogy a nagytestvére lett a Legendnek és nem "leváltása"(persze nem is erre szánták). Legendel telefonálással még semmi gondom nem akadt mindig tiszta volt és semmi vételi probléma. A WiFi érzékenység egy furcsa téma, tényleg gyengébbnek tűnik mint sok más mobilban(ahol az X1 szerint tökéletes a vétel ott a Legend 50% ot mond) de szakadással semmi gondom nem volt a lakás minden pontján ugyanúgy van vétel, kávézóban teraszon sem szakadt egyszer sem bár csak 1 "csíkot" mond. Tehát elvileg tényleg gyengébb de sebességbeli vagy egyéb problémám még nem volt vele. Az akkumulátor időm pedig 2-3 nap(amikor mejött mindig 3G/WiFi on-nal sok nyomkodással 1-nap)most net csak akkor megy ha kell kb napi egyszer 20 percet zenehallgatás kb 30-40 perc. Összehasonlítani sajnos nem tudom a Desire-el lehet ebben mindben jobb de én nagyon úgy látom hogy csak a processzorban különböznek ők ketten lehet hogy ez a sebességfröccs a Desire mellé dönti a mérleg nyelvét de amit én eddig láttam nem feltétlenül veri tönkre a Legendet(funkcióban OS-ben megegyeznek, sebességgel semmi gond a Legend CPU-val).
A Desire a nagy testvér ami tény hogy jobb mint a Legend, viszont én több újítást vártam tőle én a külső miatt most is a Legend melett teszem le a voksom.

PhoneBio: Alcatel 303 - Nokia 3310 - Sony Ericsson Z600 - Sagem my700x - Sony Ericsson p910i - Sony Ericsson P1i - Sony Ericsson X1 - HTC Legend - HTC Desire - Samsung Galaxy SIII

(#19) moonman


moonman
(Jómunkásember)

esküszöm vennék, ha nem lenne HD2-m, egyetlen bajom van vele: méretre szinte milliméterre megegyezik a HD2-vel, a kijelző mégis sokkal kisebb.

(#20) rankesz


rankesz
(PH! addikt)

Én a video részhez hozzáírnám hogy a HTC a jövőben igéri a 800x480 kiterjesztését 720p-re.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#21) daninet


daninet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki elmondaná nekem, miért annyira óhajtott a Google Earth Android telefonokra, amikor ott a maps ami gyakorlatilag a 3d épületeket leszámítva ugyan az.
Mapsban is van street view (PC böngészőben) nem lenne egyszerűbb belegyógyítani ezt a funkciót is, és kész? :F

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.com/ ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#22) student válasza rankesz (#20) üzenetére


student
(őstag)

és ezt te el is hiszed?

(#23) aram01


aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de jó hogy nem vettem telót(most akartam) inkább megvárom ezt

Személyes célom termékesíteni az innovatív emberi erõforrást.Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#24) t72killer válasza joeshow (#18) üzenetére


t72killer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A legendnél valószínű bekavar (árnyékol) a szép alu ház :(. Hiába, a műanyag nem olyan tetszetős, és a hőátadása is gyengébb, de rádiós eszközökhöz az való... Vagy egy nagyon profin antennának tervezett ház. (laptopoknál láttam pl a fedélbe épített wifiantennát)

#19 sebaj, majd a következő körre benevezünk:) A desire-t én átmeneti állomásnak látom: pl kijelzőnek SAMOLED kéne (+legyen 4.3-4.5"-os átmérője), illetve porcinak egy tegra 2 szintű valami 1080p lejátszással, HDMI kimenettel. Ha marad az android platform nyíltsága és rugalmassága, akkor én tuti átnyergelek wimo-ról.

#27: az EVO sajnos amcsi telhálózatra tud csak csatlakozni (1900/800MHz), ráadásul wimax-os, európában (ill a közeljövőben az USA nagy részén is) az LTE lesz a menő.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) 33as válasza moonman (#19) üzenetére


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor majd megveszed a HTC EVO-t! ;]

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#26) moonman válasza 33as (#25) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

és kiteszem asztaldísznek. :U

(#27) Segal válasza student (#22) üzenetére


Segal
(fanatikus tag)

Az EVO már tudja a HD videót....
Maradjunk annyiban hogy ez 100%.
Nagyon meggyöző a telefon de én azt hiszem megvárom ennek még az utódát az lesz az igazi összeérett cucc.
Tippem: Mégnagyobb AMOLED kijelző, 8 megapixel 2 LED-el, HD videó, bt 3.0, Android 3.0

www.nokiaprogramok.hu

(#28) 33as válasza moonman (#26) üzenetére


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

Na jó, az európai verzióra gondoltam! :P

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#29) Samus


Samus
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem jelenleg a Samsung Omnia HD az álom. Valahogy a HTC gépeit mindig csak távolról csodáltam, mindig túl drága volt...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#30) Begi válasza ThorsHUN (#11) üzenetére


Begi
(senior tag)

Köszönöm.
Ez elég jó hir.

(#31) moonman válasza 33as (#28) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

európában nem lesz, ezt usába tervezték. de ha lenne valami hasonló, még a váltáson is elgondolkodnék. a Desire nekem kicsi. :D

(#32) rankesz válasza student (#22) üzenetére


rankesz
(PH! addikt)

Már miért ne hinném, Szoftverfrissítésként igéri a HTC, ahogy a DivX támogatást is.
MWC-n már volt tesztszoftver ami tudott 720p-ben felvenni

[ Szerkesztve ]

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#33) 33as válasza moonman (#31) üzenetére


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

Nehogy már.... nem azt írtad, hogy neked elég lesz a wm7 tudása is! :DDD

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#34) alamuszi


alamuszi
(őstag)

Király, ez a készülék, végre....

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#35) moonman válasza 33as (#33) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

hol? jelenlegi formájában nem kéne a WM7, megvárom a második, harmadik generációt, amikorra már hivatalosan is ígérik a hiányosságok pótlását is. ha most kéne vennem, erősen gondolkodnék a HD2 és a Desire között, csakhát leírtam, mi bajom utóbbival.

(#36) t72killer válasza moonman (#31) üzenetére


t72killer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a kijelző fajtájára is érdemes odafigyelni, a Samu nagyon ütős SAMOLED-et kezdett el használni (és remélem, h a desire utódjában már ez lesz. az amoledre sokan panaszkodnak, h nem elég fényes napfényben :)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) moonman válasza t72killer (#36) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

napfény... informatikus vagyok.

(#38) P00By


P00By
(PH! nagyúr)

Nagyon jó ez a teló :Y :K
Köszi a tesztet! :R

(#39) Integra válasza moonman (#35) üzenetére


Integra
(Jómunkásember)

de jön nagyobb kijelzős htc sense gép hamarosan. az nem jó?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#40) moonman válasza Integra (#39) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

pontosan melyikre gondolsz?

(#41) t72killer válasza moonman (#37) üzenetére


t72killer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DDD

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#42) sheratan válasza rankesz (#32) üzenetére


sheratan
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyébként pontosan mire jó az a 720p videófelvétel? azt leszámítva, hogy 5 perc alatt elfogy a tárhely a telefonon...

Cowon Plenue 1 + Headflow + Fostex T40rp / DT770 planár

(#43) kokyt válasza moonman (#37) üzenetére


kokyt
(senior tag)

B+ :C Leestem a székről :DDD

sheratan: Csupán lehetőség. 1-2 napig/hétig elvan vele az ember, utána meg nem használja. Éppen olyan mint a legtöbb "feature" manapság, hangzatos.

[ Szerkesztve ]

(#44) Gubro válasza moonman (#40) üzenetére


Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"fetrengve röhögő szmájli"

Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw

(#45) Probber


Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Ronda és okos. HTC Chokito :DDD

"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"

(#46) 33as válasza sheratan (#42) üzenetére


33as
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak egy new feature! :)

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 13 i7 , MacBook Air 11'6 i5 , iPhone 6 , iPhone 5c , Nexus 4 , Htc G1 white , Nokia E51 , iPod classic , Xbox360 slim, Ps2, RC Pilot

(#47) core2 válasza moonman (#37) üzenetére


core2
(VIP)
LOGOUT blog

ON: Nagyon jo a telefon! Vodanal lesz?
OFF: moonman: B+ :DDD:DDD

Elite Dangerous: Cmdr. core2

(#48) Jadro válasza sheratan (#42) üzenetére


Jadro
(PH! kedvence)

Normális minőségben elkészítve nagyobb élmény a mérete miatt. A TV-m még crt, ott majdnem mindegy, de egy 22-es LCD monitoron már nem annyira mindegy a méret. Én egy 720p videót is készítő fényképezőt vettem hogy a kislányom rövid szösszeneteit megörökítsem. Meg kell mondjam sokkal jobb mint a régi bélyegvideókat nézni. Persze ha csak mobilon akarod nézni a videót, akkor nem kell a 720p.

Huawei P7

(#49) Saint_


Saint_
(PH! kedvence)

korrekt telefon - korrekt teszt.

ennyi a hozzáfűzni valóm :D

🔱 I humbly and respectfully decline. 🔱

(#50) ByB válasza dkt (#13) üzenetére


ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én használtam Legend-et és Desire-t is, a különbség két fő területen mutatkozik meg: a kijelző és a gyorsaság.

Míg a Legend-nél kellett egy programkezelő, amin keresztül néha be-becsuktam a programokat, hogy gyorsuljon a rendszer, addig a Desire elmosolyodik és vállat von. A kijelzőnél pedig igen sokat számít 0.5 inch plusz, sokkal kényelmesebben lehet netezni vele.

Apróságokban is vannak eltérések, mint például a Desire esetében van multitouch a Maps-nél, Legend-nél nincs, illetve a komplexebb alkalmazások futtatásánál is előny az erősebb hardver.

A WiFi jel tekintetében tényleg hátrányban van a Legend (talán az aluház miatt?), az akkumulátor időben pedig nincs drasztikus különbség, masszív használat közepette 1 napot, okosan használva 2 napot bírnak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.