Összefoglalom a véleményem.
Nem tudom, hogy milyen fényképezőgéped van, de érdemes lenne utánanézned, hogy milyen felbontású a kijelzője, a manapság kapható belépőszintű DSLR-ek 210-215.000 pixeles megjelenítővel rendelkeznek, ez nem tudom pontosan, hogy milyen felbontást takar, de 512 x 384 fölöttit, azaz egy QVGA kijelzős PDA-énál egyértelműen jobbat. Jelen HP-nál meg úgymond rosszabbat, mert a 640 x 480 ugye 307.200 pixel.
Nekem van egy VGA kijelzős PDA-m (FuSi 720), de eszembe nem jutna a Pentaxommal készített képeket azon nézegetni, egyszerűen annyira macerás: kártyát átrakni, meg ugye egy PDA lassan nyit meg 6-8-10 megapixeles képeket, ki akar 5-6 másodperceket várni rá? Ne vedd rossz néven, de én teljesen felesleges dolognak tartom azt, amit akarsz csinálni, mármint hogy PDA-n nézegeted az elkészített fotókat. A hisztogram amúgy is mindent megmutat, szerintem egyedül a képkivágásnál van szerepe annak, hogy magát a képet is lásd, de persze ha valami speciális felhasználási terület miatt lenne szükséged a dologra, az más - viszont kérlek írd már le, hogy mire kéne, tényleg érdekel!
Rumosnak szerintem teljesen igaza van, nem is lehetne egyszerűbben megoldani a dolgot, mint úgy, hogy CF-olvasós PDA-t veszel. Áttolod a kártyát és kész. Az USB-host is jó lehet, ha a fényképezőgéped támogatja az UMS-t (USB Mass Storage), akkor inkompatibilitási probléma sem lehet, ez abszolút nem gyártófüggő, ez szabvány. Az egyetlen szűk keresztmetszet az áramerősség, a HP véleményem szerint a többi géphez hasonlóan max. 150mA-t tud leadni, kérdés, hogy ez elég-e a fényképezőgépnek (szerintem elég).
Igen, az N560-nak gyönyörű kijelzője van, de szerintem a HP-nak jobb, vagy legalábbis ugyanolyan (mondjuk jó másfél éve már, hogy utoljára N560-at fogtam a kezemben). Érdekesség, hogy a 214-esnek 18 bites színmélységű kijelzője van (262.000 színárnyalat), én PDA-nál még nem is láttam ilyet, sőt, nem is tudtam, hogy a WM tudja egyáltalán kezelni ezt a színmélységet.
A régebbi operációs rendszer az általad leírt dolgokban nem hátráltatna, az újabb rendszerek főleg Exchange dolgokban fejlettebbek, meg ugye a WM5/WM6 más memóriakezeléssel rendelkezik, mint a 2003SE. Erről egyébként azt hiszem, hogy írtam is egy cikket, ha nem találod megkeresem neked. Szoftver-kompatibilitás szempontjából viszont sajnos leáldozóban van a 2003SE-nek, kezdem én is érezni, pár újabb játék nem fut rajta.
Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Gazdasági Rádión (Budapest: 105,9 MHz)