Nice 
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

Nice 
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.
Komoly kis ketyerék!

ezt hívják úgy, hogy LAPTOP.
Windows 8 CP user

A legjobb gépek a piacon...
Antec P182,Corsair GE600W 80+,(Ninja 3),HD 6870,8GB Corsair@1600Mhz, Z68X-UD3P-B3, 2x500GB, LG D2342P CINEMA 3D LED TFT

Hú, ezek jól fel vannak szerelve, meg ízlésesen néznek ki! 
Sok gyártó példát vehetne ezekről...
“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

elitebookom van, szerintem ennek az igazi neve a komoly laptop utánzat (8440) 
ezerszer inkább egy hasonló dell vagy ibm

Meg is kérik az árát ennek.
// SDG //

8460w tökéletes, de sajnos nem az én árkategóriám, legalábbis ennyit nem adnék érte... 
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
szigetes billentyűzet üzletiben 
14"-os workstation dicséretes (ellentétben a dell+tp+toshiba+lifebook-kal), bár a hűtésre kíváncsi leszek.
a 14"- esetén is 3 gomb tartozik a trackpoint-hoz?
a trackpoint sapkát meg azonnal kicserélni thinkpad soft-rim-re
hülyékkel nem tárgyalunk
világító HP logó
Nyugtasson meg valaki, hogy a világító itt nem azt jelenti, hogy fényt bocsájt ki.
Egyébként van szerencsém elitebookot használni... kellemetlenül meleg tud lenni, ha utazás közben használom, és ugyanaz az érzésem, mint bármely hordozható gépnél - hiányzik a lendület meg a lóerő.
szerk: ettől függetlenül a kategóriájában nyilván kellemes tud lenni.
[ Szerkesztve ]
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

Üzleti gépen 16:9 ... komolytalan...

"ezerszer inkább egy hasonló dell vagy ibm"
Szerintem is!

nincs már választási lehetőség, a thinkpad T420/520-as is 16:9-es kijelzőt kapott.
nem nagyon tudnak mit csinálni, ha nem gyárt senki 16:10-es vagy 4:3-as kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
pecs2100.hu

Manapság szinte az összes gép ilyen kijelzővel érkezik, sajnos.
...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

a 8440w az inkább egy netbook..... 

Mintha lennének IBM laptopok ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

Nem, ekkora egy notebook...!
A nagyobbak inkább könnyen hordozható asztali gépek... 
[ Szerkesztve ]
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

Szomorú...
Én rühellem, főleg a 768-as felbontást. Világéletemben kevés volt, még 15"-os monitoron is 1152x864-ben nyomtam. Jó, kevesebb mint 100 pixel plusz, de sokat számít. Szélesség 1 esetben, filmeknél számít... mind netezéshez, mind munkára kell a függőleges felbontás is.
Jó lenne ha a gyártók is rájönnének végre...
Szerintem azért a 16:10-et hagyhatnák legalább, főleg komolyabb gépeknél. Vagy akkor rakjanak alapáron 1600x900-at (bár sokaknak meg túl aprók lennének a betűk).
De így, röhejes szerintem. Nyilván a konzumer gépeknél annyira nem fontos, de 16:10-nél megállhattak volna. Bár, húgom se prof. célokra használja a gépét, de ő sem cserélné le gépét 16:9-es kijelzőjűre.

a 1366×768 felbontás helyettesíti a 16:10-es 1440×900-at és akkor már egyúttal 1280×720-at is. -> újabb költségcsökkentés. a gyártók nem felejtették el mi a jó munkához, csak 30-40-50x annyi konzumert adnak el és senki sem hajlandó fizetni külön a gyártó sorokat.
1600×900-at nem lehet 15"-en alap felbontásként adni. a 40 feletti közép és felső vezetők hamar leszoknának róluk.
pecs2100.hu

miutan a HP mar peldat vett az apple-röl 
[ Szerkesztve ]

A céges notim egy 8440p még az elözö design-nal. 160-as SSD-van benne, meg egy Core-i5.
A sebesség rendben van, de azért vannak hiányosságai. A gép kikapcsolásakor pl a hangszoró akkorát "csattan", hogy én sajnálom szegénykét. A gép egész jól egyben van, de mivel van nálunk elég sok tesztgép (szal van rálátásom), az apple macpro-ja ezt is elveri. Miután hordozható gépröl beszélünk, szerintem minél kisebb egy lapi, annál jobb (nyilván ne a teljesítmény rovására), a melóhelyen úgyis rá van kötve 1-2 monitor (vagy több
).
Akksi az még elmegy kategória, max 3 óra, bár inkább 2,5. Miután még csak 4 hónapos, eddig nem történt vele semmi, de majd meglássuk. Az elözö T61-esem billentyüzete ezerszer jobb volt ennél, de ez sem annyira gáz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, bár szerintem otthonra totál baromság egy ilyenbe ennyi pénzt beleölni.
[ Szerkesztve ]
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
"1600×900-at nem lehet 15"-en alap felbontásként adni. a 40 feletti közép és felső vezetők hamar leszoknának róluk." 
Szövegméret/dpi beállítása + nagy ikonok - közép- és felsővezetőket alkalmazó cégeknél csak akad valaki aki be tudja állítani a gépen. 
hülyékkel nem tárgyalunk

amíg az xp-nek (a 8x40-es hp-khoz is járt alapból) nagyobb a részesedése mint a vista-nak és a w7-nek együtt, addig ez valós probléma. és ha vista/w7 alatt használnak bármilyen egyedi programot, akkor ugyanott vannak hogy a méreg drága laptopon fárasztó, kényelmetlen a munka.
[ Szerkesztve ]
pecs2100.hu

A dizájn tetszetős, de ez a feláras képernyőválasztás undorító húzás. Ráadásul az alap konfig is HP áron van beárazva...
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

hasonlóan üzleti szemlélet, mint a vga csatlakozó. ezeken is lesz...
a többségnek teljesen felesleg a displayport mellett, de a vállalati beszerzők meg összeteszik a kezüket, hogy nem kell kidobniuk az összes pár éves projektorjukat.
pecs2100.hu

Szia Jaffafa!
A gép kikapcsolásakor pl a hangszoró akkorát "csattan", hogy én sajnálom szegénykét
Ezt a Win7 által frissítésként ráerőszakolt nem megfelelő audi driver okozza. Telepítsd fel ezt: [link] és a problémád megoldódik.
www.laptopkalauz.hu

A notikról itt van egy hosszas videó: [link]
A 8760w-nek backlit-es (háttérvilágításos) bill-je van.
Nekem nagyon tetszik ez az új HP desing. Élőben, használva még jobb
Régi álmom volt, hogy a Macbook Pro és az Elitebook egysül formavilágban 
A touchpadot nagyon kényelmes használni és a bill is jó. A 8560p például 8 órát megy akksiról egy 6 cellás 62whr-es akksival, nem hittem a saját szememnek. Az is vicc, h ez a Sandy Bridges CPU 3,5w-ot eszik net és office közben. A gép egy folyamatos 12 órás használat után sem langyosodik, mindenhol hideg minden ferdítés nélkül.
www.laptopkalauz.hu
Ezeket mire használják? 32 gb rammal, meg 250gigás ssd-kkel?
Videovágás és társai? De ahhoz feltétlenül laptop kell?
Nálam a HP már 3 gépnél eljátszotta a becsületét. Inkább a fentiekhez csatlakoznék: Dell, Lenovo! Megfontolandó...

Egy olyan cégnél ahol a pénz nem akadály de fontos a mobilitás.
www.laptopkalauz.hu
Az egészből a grafikus rész a tényleg durva hordozható kiépítésben.

Még a végén a HP megtanul laptopot gyártani. 
Ritkán mondok ilyet HP-ra, de ez szép lett. A kijelzőt kár, hogy lecserélték 16:9-re, de a többi rendben van. (max. 32G ram
)
Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

Ez egy buta hsz. volt, remélem tudod 
Mivel feltételezem nem az Elitebook-ban csalódtál alaptalan is. Minden gyártónak vannak alacsony költséggel előállított gépei. Elég naiv az az ember aki sok jóra számít ezektől.....
www.laptopkalauz.hu

Ezek mobil munkaállomások ennek megfelelő tartalommal. Amúgy inkább CAD-es felhasználásra szánják őket, legalábbis én arra használom.

Melyik gyártó az aki szted jót gyárt még? ![;]](/dl/s/v1.gif)
www.laptopkalauz.hu

Mondjuk az elitebook dizajnbol nem sok maradt meg, itt meg kemenyebben koppintottak mint az Envy-nel, nekem jobban tetszett az elözö design, ugy volt valami egyenisege a HP-nek. Ha ilyen kinezetü gepet szeretnek, akkor veszek egy MBP-t, nem egy ilyen utanzatot. 
[ Szerkesztve ]

Én is hasonlóan látom, de azért ez a w széria egész jól néz ki. Bár a billentyűzetért tényleg kár.

Hidd el nekem, nagyon kényelmes. Az egyetlen gyenge pontja a "mikro" kurzor gomb. Ezt sajnos nem tudom hova tenni.
www.laptopkalauz.hu

Szerintem is jol nez ki, de ezt mar megcsinalta az apple, gaz, hogy ebben a kategoriaban is igy majmoljak öket, meg üzleti gepnel szigetes billzet, hat, nem tudom... 
[ Szerkesztve ]

Amúgy azt észrevetted, h alapvető magyar tulajdonság, h "semmi se jó" ? ![;]](/dl/s/v1.gif)
www.laptopkalauz.hu

Azt hiszem megvan mire váltom le a 6910p-t. 

HI!
a labamnal egy 6910 ami most lett kesz, az asztalon egy 6930 ami reggelre lesz kesz, es a hasnom meg egy 8440 amirol most formedvenykedek:- ))) /a ket 6ost holnap mar viszik a 8assal meg en szaladgalok mostanaban/
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Neked lehet, hogy kényelmes ez a billentyűzet forma, nekem rohadt idegesítő.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
d-sub szerintem is hasznos, sőt thinkpad-nél még ultrabay-es soros/párhuzamos port bővítő is van, legalábbis T61-hez még volt ilyen.
hülyékkel nem tárgyalunk

Szép meg jó, de alja még mindíg gagyi műanyag igaz? 
Egyszerűen nem megy a fejembe, hogy miért nem képes egy cég sem komplett fém házas gépet kreálni. Verik a nyálukat a koncentrikus körökben szálcsiszolt fedlapra. Na az az a rész ami annyira nem mozgat. Inkább az a része amit ölbe veszek ne nézzen már ki igénytelenül és a tapintása se legyen kínai.
Komolyan mondom, hogy szívesen gondolkoznék a mbp helyett olcsóbb megoldáson, de amíg csak ezeket a felemás megoldásokat lehet kapni addig édes mind1 a dolog sajna.
#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

Ez sem olcsobb, föleg a W szeria. 
Amugy ha mindenkepp fem gepet akarnek, en sem vennek mast mint MBP-t, de jo nekem a ThinkPad is. 
[ Szerkesztve ]

Honnan tudod ha még nem próbáltad?
www.laptopkalauz.hu