Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Nice :K

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#2) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Komoly kis ketyerék!

(#3) Drughi

Drughi
(senior tag)

ezt hívják úgy, hogy LAPTOP.

Windows 8 CP user

(#4) haky

haky
(őstag)

A legjobb gépek a piacon...

Antec P182,Corsair GE600W 80+,(Ninja 3),HD 6870,8GB Corsair@1600Mhz, Z68X-UD3P-B3, 2x500GB, LG D2342P CINEMA 3D LED TFT

(#5) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Hú, ezek jól fel vannak szerelve, meg ízlésesen néznek ki! :K
Sok gyártó példát vehetne ezekről...

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#6) arty válasza Drughi (#3) üzenetére

arty
(senior tag)

elitebookom van, szerintem ennek az igazi neve a komoly laptop utánzat (8440) :)

ezerszer inkább egy hasonló dell vagy ibm

(#7) S-eye válasza Day 'n' Nite (#5) üzenetére

S-eye
(tag)

Meg is kérik az árát ennek.

// SDG //

(#8) Taky

Taky
(senior tag)

8460w tökéletes, de sajnos nem az én árkategóriám, legalábbis ennyit nem adnék érte... :(

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#9) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

szigetes billentyűzet üzletiben :(((

14"-os workstation dicséretes (ellentétben a dell+tp+toshiba+lifebook-kal), bár a hűtésre kíváncsi leszek.

a 14"- esetén is 3 gomb tartozik a trackpoint-hoz?

a trackpoint sapkát meg azonnal kicserélni thinkpad soft-rim-re

hülyékkel nem tárgyalunk

(#10) bitblueduck

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

világító HP logó
Nyugtasson meg valaki, hogy a világító itt nem azt jelenti, hogy fényt bocsájt ki.
Egyébként van szerencsém elitebookot használni... kellemetlenül meleg tud lenni, ha utazás közben használom, és ugyanaz az érzésem, mint bármely hordozható gépnél - hiányzik a lendület meg a lóerő.
szerk: ettől függetlenül a kategóriájában nyilván kellemes tud lenni.

[ Szerkesztve ]

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#11) dosailord

dosailord
(lelkes újonc)

Üzleti gépen 16:9 ... komolytalan...

(#12) Boxi88 válasza arty (#6) üzenetére

Boxi88
(őstag)

"ezerszer inkább egy hasonló dell vagy ibm"

Szerintem is!

(#13) adm válasza dosailord (#11) üzenetére

adm
(őstag)

nincs már választási lehetőség, a thinkpad T420/520-as is 16:9-es kijelzőt kapott.
nem nagyon tudnak mit csinálni, ha nem gyárt senki 16:10-es vagy 4:3-as kijelzőt.

[ Szerkesztve ]

pecs2100.hu

(#14) Z86 válasza dosailord (#11) üzenetére

Z86
(őstag)

Manapság szinte az összes gép ilyen kijelzővel érkezik, sajnos.

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#15) [Newman] válasza arty (#6) üzenetére

[Newman]
(újonc)

a 8440w az inkább egy netbook..... :DDD

(#16) Z86 válasza arty (#6) üzenetére

Z86
(őstag)

Mintha lennének IBM laptopok ;]

[ Szerkesztve ]

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#17) Taky válasza [Newman] (#15) üzenetére

Taky
(senior tag)

Nem, ekkora egy notebook...!
A nagyobbak inkább könnyen hordozható asztali gépek... :)

[ Szerkesztve ]

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#18) dosailord válasza adm (#13) üzenetére

dosailord
(lelkes újonc)

Szomorú...

Én rühellem, főleg a 768-as felbontást. Világéletemben kevés volt, még 15"-os monitoron is 1152x864-ben nyomtam. Jó, kevesebb mint 100 pixel plusz, de sokat számít. Szélesség 1 esetben, filmeknél számít... mind netezéshez, mind munkára kell a függőleges felbontás is.
Jó lenne ha a gyártók is rájönnének végre...

Szerintem azért a 16:10-et hagyhatnák legalább, főleg komolyabb gépeknél. Vagy akkor rakjanak alapáron 1600x900-at (bár sokaknak meg túl aprók lennének a betűk).
De így, röhejes szerintem. Nyilván a konzumer gépeknél annyira nem fontos, de 16:10-nél megállhattak volna. Bár, húgom se prof. célokra használja a gépét, de ő sem cserélné le gépét 16:9-es kijelzőjűre.

(#19) Rubbi

Rubbi
(őstag)

Húúú de ütősen néznek ki! :))

(#20) adm válasza dosailord (#18) üzenetére

adm
(őstag)

a 1366×768 felbontás helyettesíti a 16:10-es 1440×900-at és akkor már egyúttal 1280×720-at is. -> újabb költségcsökkentés. a gyártók nem felejtették el mi a jó munkához, csak 30-40-50x annyi konzumert adnak el és senki sem hajlandó fizetni külön a gyártó sorokat.

1600×900-at nem lehet 15"-en alap felbontásként adni. a 40 feletti közép és felső vezetők hamar leszoknának róluk.

pecs2100.hu

(#21) audi100td válasza Day 'n' Nite (#5) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

miutan a HP mar peldat vett az apple-röl :D

[ Szerkesztve ]

(#22) Jaffafa

Jaffafa
(fanatikus tag)

A céges notim egy 8440p még az elözö design-nal. 160-as SSD-van benne, meg egy Core-i5.
A sebesség rendben van, de azért vannak hiányosságai. A gép kikapcsolásakor pl a hangszoró akkorát "csattan", hogy én sajnálom szegénykét. A gép egész jól egyben van, de mivel van nálunk elég sok tesztgép (szal van rálátásom), az apple macpro-ja ezt is elveri. Miután hordozható gépröl beszélünk, szerintem minél kisebb egy lapi, annál jobb (nyilván ne a teljesítmény rovására), a melóhelyen úgyis rá van kötve 1-2 monitor (vagy több :DD ).
Akksi az még elmegy kategória, max 3 óra, bár inkább 2,5. Miután még csak 4 hónapos, eddig nem történt vele semmi, de majd meglássuk. Az elözö T61-esem billentyüzete ezerszer jobb volt ennél, de ez sem annyira gáz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, bár szerintem otthonra totál baromság egy ilyenbe ennyi pénzt beleölni.

[ Szerkesztve ]

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#23) Ringman válasza adm (#20) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

"1600×900-at nem lehet 15"-en alap felbontásként adni. a 40 feletti közép és felső vezetők hamar leszoknának róluk." :F

Szövegméret/dpi beállítása + nagy ikonok - közép- és felsővezetőket alkalmazó cégeknél csak akad valaki aki be tudja állítani a gépen. :)

hülyékkel nem tárgyalunk

(#24) adm válasza Ringman (#23) üzenetére

adm
(őstag)

amíg az xp-nek (a 8x40-es hp-khoz is járt alapból) nagyobb a részesedése mint a vista-nak és a w7-nek együtt, addig ez valós probléma. és ha vista/w7 alatt használnak bármilyen egyedi programot, akkor ugyanott vannak hogy a méreg drága laptopon fárasztó, kényelmetlen a munka.

[ Szerkesztve ]

pecs2100.hu

(#25) lujó55

lujó55
(őstag)

A dizájn tetszetős, de ez a feláras képernyőválasztás undorító húzás. Ráadásul az alap konfig is HP áron van beárazva...

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#26) adm válasza Ringman (#23) üzenetére

adm
(őstag)

hasonlóan üzleti szemlélet, mint a vga csatlakozó. ezeken is lesz...
a többségnek teljesen felesleg a displayport mellett, de a vállalati beszerzők meg összeteszik a kezüket, hogy nem kell kidobniuk az összes pár éves projektorjukat.

pecs2100.hu

(#27) spyduck válasza Jaffafa (#22) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Szia Jaffafa!

A gép kikapcsolásakor pl a hangszoró akkorát "csattan", hogy én sajnálom szegénykét
Ezt a Win7 által frissítésként ráerőszakolt nem megfelelő audi driver okozza. Telepítsd fel ezt: [link] és a problémád megoldódik.

www.laptopkalauz.hu

(#28) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

A notikról itt van egy hosszas videó: [link]

A 8760w-nek backlit-es (háttérvilágításos) bill-je van.

Nekem nagyon tetszik ez az új HP desing. Élőben, használva még jobb ;] Régi álmom volt, hogy a Macbook Pro és az Elitebook egysül formavilágban :)
A touchpadot nagyon kényelmes használni és a bill is jó. A 8560p például 8 órát megy akksiról egy 6 cellás 62whr-es akksival, nem hittem a saját szememnek. Az is vicc, h ez a Sandy Bridges CPU 3,5w-ot eszik net és office közben. A gép egy folyamatos 12 órás használat után sem langyosodik, mindenhol hideg minden ferdítés nélkül.

www.laptopkalauz.hu

(#29) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezeket mire használják? 32 gb rammal, meg 250gigás ssd-kkel?
Videovágás és társai? De ahhoz feltétlenül laptop kell?

(#30) VSAMSUNG

VSAMSUNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nálam a HP már 3 gépnél eljátszotta a becsületét. Inkább a fentiekhez csatlakoznék: Dell, Lenovo! Megfontolandó...

(#31) spyduck válasza _Volkovy_ (#29) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Egy olyan cégnél ahol a pénz nem akadály de fontos a mobilitás.

www.laptopkalauz.hu

(#32) _Volkovy_ válasza spyduck (#31) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az egészből a grafikus rész a tényleg durva hordozható kiépítésben.

(#33) Krix

Krix
(senior tag)

Még a végén a HP megtanul laptopot gyártani. :C

Ritkán mondok ilyet HP-ra, de ez szép lett. A kijelzőt kár, hogy lecserélték 16:9-re, de a többi rendben van. (max. 32G ram :Y )

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#34) spyduck válasza VSAMSUNG (#30) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Ez egy buta hsz. volt, remélem tudod :F
Mivel feltételezem nem az Elitebook-ban csalódtál alaptalan is. Minden gyártónak vannak alacsony költséggel előállított gépei. Elég naiv az az ember aki sok jóra számít ezektől.....

www.laptopkalauz.hu

(#35) Z86 válasza _Volkovy_ (#29) üzenetére

Z86
(őstag)

Ezek mobil munkaállomások ennek megfelelő tartalommal. Amúgy inkább CAD-es felhasználásra szánják őket, legalábbis én arra használom.

(#36) spyduck válasza Krix (#33) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Melyik gyártó az aki szted jót gyárt még? ;]

www.laptopkalauz.hu

(#37) audi100td válasza spyduck (#28) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Mondjuk az elitebook dizajnbol nem sok maradt meg, itt meg kemenyebben koppintottak mint az Envy-nel, nekem jobban tetszett az elözö design, ugy volt valami egyenisege a HP-nek. Ha ilyen kinezetü gepet szeretnek, akkor veszek egy MBP-t, nem egy ilyen utanzatot. :)

[ Szerkesztve ]

(#38) Z86 válasza audi100td (#37) üzenetére

Z86
(őstag)

Én is hasonlóan látom, de azért ez a w széria egész jól néz ki. Bár a billentyűzetért tényleg kár.

(#39) spyduck válasza Z86 (#38) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Hidd el nekem, nagyon kényelmes. Az egyetlen gyenge pontja a "mikro" kurzor gomb. Ezt sajnos nem tudom hova tenni.

www.laptopkalauz.hu

(#40) audi100td válasza Z86 (#38) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem is jol nez ki, de ezt mar megcsinalta az apple, gaz, hogy ebben a kategoriaban is igy majmoljak öket, meg üzleti gepnel szigetes billzet, hat, nem tudom... :)

[ Szerkesztve ]

(#41) spyduck válasza audi100td (#40) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Amúgy azt észrevetted, h alapvető magyar tulajdonság, h "semmi se jó" ? ;]

www.laptopkalauz.hu

(#42) audi100td válasza spyduck (#41) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

De a ThinkPad X szeria, meg az MBP jo. :P

Ek kb olyan, hogy ha en Audi-t akarok, akkor nem veszek valami egyeb utanzatot. :)

pl: [link] vs [link] :D

[ Szerkesztve ]

(#43) yorka

yorka
(tag)

Azt hiszem megvan mire váltom le a 6910p-t. :C

(#44) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

a labamnal egy 6910 ami most lett kesz, az asztalon egy 6930 ami reggelre lesz kesz, es a hasnom meg egy 8440 amirol most formedvenykedek:- ))) /a ket 6ost holnap mar viszik a 8assal meg en szaladgalok mostanaban/

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#45) Kopi31415 válasza spyduck (#39) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked lehet, hogy kényelmes ez a billentyűzet forma, nekem rohadt idegesítő.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#46) Ringman válasza adm (#26) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

d-sub szerintem is hasznos, sőt thinkpad-nél még ultrabay-es soros/párhuzamos port bővítő is van, legalábbis T61-hez még volt ilyen.

hülyékkel nem tárgyalunk

(#47) Xero

Xero
(őstag)

Szép meg jó, de alja még mindíg gagyi műanyag igaz? :U
Egyszerűen nem megy a fejembe, hogy miért nem képes egy cég sem komplett fém házas gépet kreálni. Verik a nyálukat a koncentrikus körökben szálcsiszolt fedlapra. Na az az a rész ami annyira nem mozgat. Inkább az a része amit ölbe veszek ne nézzen már ki igénytelenül és a tapintása se legyen kínai.
Komolyan mondom, hogy szívesen gondolkoznék a mbp helyett olcsóbb megoldáson, de amíg csak ezeket a felemás megoldásokat lehet kapni addig édes mind1 a dolog sajna.

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#48) audi100td válasza Xero (#47) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez sem olcsobb, föleg a W szeria. :)

Amugy ha mindenkepp fem gepet akarnek, en sem vennek mast mint MBP-t, de jo nekem a ThinkPad is. :)

[ Szerkesztve ]

(#49) spyduck válasza Kopi31415 (#45) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Honnan tudod ha még nem próbáltad?

www.laptopkalauz.hu

(#50) spyduck válasza Xero (#47) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

Az alja magnézium, csak le van festve;)
Szerk: ugyan az a masszív, komplett fémváz mint a MBP-ban.

[ Szerkesztve ]

www.laptopkalauz.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.