Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Male válasza .mf (#49) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annak, hogy így jobb reklám, mintha csak egy rövid cikk lenne + 1 kép, hogy mikor kapcsolt ki... :)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#52) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez érdekesen hangzik. Rá is lesek majd néha hogy hogy áll. :)

(#53) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem 4xx fölött lenne az ára, nagyon jó vétel lehetne (persze 4el történő osztás után)

True Success is Blonde

(#54) sparc

sparc
(tag)

A volt munkahelyemen 2 napig volt nálam ilyen gép. Iszonyat minőségi cucc.Az akkuidőről annyit hogy kímélő üzemmódban 5,5 óra körül ment (t9400-as proci).
Sajnos már nem emlékszem, hogy milyen akksi volt benne.

(#55) zed1983

zed1983
(őstag)

Na ez érdekesnek ígérkezik :K

(#56) orbano válasza Male (#51) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nekem is ez volt az első gondolatom.... báhhh...

A vér nem válik VAZZE!™

(#57) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Az élő honnan megy majd? Ustream?

[ Szerkesztve ]

(#58) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

aaahh... nem tudnak mar mit kitalalni.. az az akkumulator akkor, hogy ennyi erovel mar egy generatort is cipelhet magaval az ember.. a 24 oras rendelkezesre allis is annyira eletszeru.. bizotos rettento sok olyan helyzet adodik a notebookhasznalok eleteben, mikor 24 oran keresztul dolgoznak es nincs a kozelben aramforras.. miert nem inkabb az tesztelgetitek, hogy a gyari akkumulatorok meddig birjak a terhelest? egy felteglat is ra lehet csatlakoztatni a gepre secondary battery cimen, csak eppen eleg nevetseges :U

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#59) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

egyebkent nalatok mit jelent a folyamatos hasznalat szimulalasa? valaki ott fog ulni a gep elott 24 oran keresztul es firefox ablakokat, office dokumentumokat fog megnyitogatni? (esetleg megnez 1-2 dvd-t, jatszik 2-3 orat a gta 4-el, defragmental, betomorit nehany blu-ray filet)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#60) twollah válasza westlake (#59) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Ezt mar en is kerdeztem, de nem kaptam ra valaszt.

Szerintem lerakjak az asztalra, lekapcsoljak a WiFi-t, lehuzzak a fenyerot minimumra es hagyjak allni a gepet magaban es a vegen a HP veri a mellet, hogy egy napot ment a gep non-stop.

A sok hozza nem erto meg nezi az elo adast es bamul, hogy "Huha!! Ez mar dofi!".

Ingyen reklam az egesz, a PH!-nak meg zsiros bevetel.

(#61) cizoe válasza twollah (#60) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

#21 - menni fog a wifi

Amúgy tényleg nagyrészt arra megy ki a játék amire gondolsz, bár nagy égés nem várható, különben a HP nem lett volna ilyen kezes. Bár jó reklám ez, mégha nem is megy 24 órát, csak 12őt, a teszt miatt mindenkinek bevésődik a fejébe, hogy hűha akkor ez az amelyik egy napig bírja? Ki van ez találva.

Na mindegy, várom azért mi sül ki belőle.

(#62) rudi válasza VaniliásRönk (#24) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

jaja 6-7 w a reális, ergo kis utánajárással (hogy mekkora a 2 akku együtt) szépen meg lehet tippelni, hogy lesz-e 24 órás üzemidő vagy sem.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#63) menalcas

menalcas
(őstag)

Érdekes kis teszt lessz, kiwi vok hogy tényleg meglessze a 24h, tuti rá fogok nézegetni a webcamra :))

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#64) cizoe válasza menalcas (#63) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Előtte kicsit nézegess rá a magyar szótárra is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#65) bigboka

bigboka
(újonc)

Nekem ilyen gépem van. Nem ledes kijelzővel, és ssd helyett hdd-vel. 5 és fél órát szerintem elzötyög wifi nélkül, wifivel meg tuti 3+, mert arra már volt példa. Sima 6cellás akksi van benne, és P8600as proci.
Fentebb emlitették a 4-el kezdődő árat. Én remarkted programban vettem és 2-vel kezdödött. 1év gar így is van rá, a service tag szerint pedig még több. Nézem a gép alját, de szerintem a második akksi csak dvd helyére mehetne. Szerintem. Ha mégsem így van, valaki megirhatná hova lehet tenni, lehet beruháznék egyre..

(#66) orbano válasza westlake (#58) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egy túrán jó tud lenni. ha egy gép 24 órát menne úgy hogy értelmes dolgokat végzel rajta, akkor az azt jelenti, hogy akár 3-4 napig is használhatod. Vagy akár tovább.

A vér nem válik VAZZE!™

(#67) gliskard válasza Ste (#53) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

mennyivel jobban megéri például egy apple macbook air :-) (bocs a flame-ért)

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#68) .mf válasza venember83 (#50) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Csakhogy az R61-ben 65nm-es C2D és CCFL háttérvilágítás van, míg ebben köztudottan alacsony idle fogyasztású 45nm-es C2D proci és szintén alacsonyabb fogyasztású LED-es háttérvilágítás. Aztán még vannak az olyan rejtett apróságok, mint a feszültség-szabályzó áramkör minősége és hatékonysága, perifériás eszközök letiltásának lehetősége, stb -- ilyen apróságok miatt vannak különbségek látszólag azonos hardveres kiépítésű notebookok között is, pl. Thinkpadnél maradva R és T/X széria. Továbbra is tartom, hogy wifivel szerintem 8W reális, valahol akörül lesz.

(#69) Napfénysüti válasza gliskard (#67) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az aztán biztos jobban megéri... :U

Amúgy renew programban 240k-ért már lehet venni.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#70) gliskard válasza twollah (#60) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

szvsz annak sok értelme nem lenne, kint is úgy tesztelik a notikat, hogy egy egyszerü program b*szogat benne ezt-azt folyamatosan. Gondolom a ph sem akar öngólt lőni és csak kirakni a gépet úgy ahogyan leírtad.

(#71) .mf válasza menalcas (#63) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"kiwi vok"

Bocs öreg, eltévesztetted a házszámot, ez nem a főzőtanfolyam.

HEADSHOT

(#72) Parci válasza twollah (#60) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

kibabrált egy tahó vagy te...

(nem mintha a bevételeinkhez bármi közöd lenne, de a ph!, mint bárki más, próbál megélni, ami manapság nem is olyan könnyű. "zsíros bevétel"? te már csak tudod, onnan, a fórumról)

a teszt pedig pont olyan lesz, mint eddig bármelyik plusz ez a kis extra közvetítés. fáj neked?

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#73) westlake válasza orbano (#66) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

turara notebook-ot vinni? ha a tura alatt a klasszikus kirandulast erted, akkor en nem ertek veled egyet.. en kirandulni kizarolag azert megyek, hogy elszakadjak a varosi "szemettol".. csak a termeszet es semmi mas (mobil se!) ;)

I'm out.

(#74) VaniliásRönk válasza rudi (#62) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

6-7W nem reális, hacsak nem annyi lesz a teszt, hogy szigorúan néztek rá. A 6-7W a szokásos 55Wh-s HP aksiból, a 95Wh-s másodlagosból és a 24 órából adódott.
A 24 óra nyilvánvalóan csak marketing, de ha kímélő használat mellett működik 14-16 órát, már az is nagyon szép.

Megint nyűglődik a PH, máris kifulladt az új szerver vagy mi a szösz van? :F

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#75) negro

negro
(tag)

Nekem ugyanez a tipusu nootbook- om van. Kozepes hasznalata mellett nem maximumon levo hattervilagitassal viszont maxon levo performance bealitassal jo 3 orat bir. Ezt lehet feltornaszni 6 orara ha le van butitva teljesitmeny. Kivancsi vagyok erre 24h tesztre.

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#76) bteebi

bteebi
(senior tag)

Én személy szerint túl nagynak tartom ezt a felhajtást, de ha meglenne a 24 óra normális használat mellett - amit amúgy nem csak kvázi-lehetetlennek, hanem effektíve hülyeségnek is gondolok -, akkor az nagyon nagy szám lenne. Már csak annak kellene utánanéznem, hogy ezt milyen hw hajtása mellett szándékozik elérni :D. Azért majd pár év múlva, max. 32 nm-es gyártástechnológiával, OLED kijelzővel, meg egy jobb fajta SSD-vel könnyebb dolguk lesz az akksigyártóknak :).

Te is fiam, Bluetooth?

(#77) orbano válasza Parci (#72) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

kérünk osztalékot a zsíros bevételből :DD

viszont ne beszélj ilyen csúnyán, mert bannolnak, aztán mi lesz a PH!-val akkor :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#78) VaniliásRönk válasza negro (#75) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Vagyis durván 10W-ot eszik ha figyelsz rá, szóval a 24 óra tényleg kizárt, ahogy eddig is sejtettem. És még a 14-16 óra is nagyjából bejön, mázli. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#79) gliskard válasza VaniliásRönk (#78) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

gondolom pont ez a lényege ennek a tesztnek, hogy kiderüljön mennyit is fog menni valójában. Amúgy nekem egy noti működne 10-12 órát, az már magában örvendetes lenne és elegendő.

szvsz a megszokott noti teszteket amúgy sem ártana kiegészíteni egy-egy aksi tesztel amely esetében ugyan az a teszt sw futna mindegyiken és így lenne egy kvázi viszonyítási alap.

...köszönet a szerkesztőségnek, hogy keresnek alternatívákat és igyekszenek új dolgokat is hozni - de ez privát vélemény

(#80) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Érdekesnek hangzik. Azért majd vmi összefoglaló videót tegyetek fel, a bekapcsolásról, meg a kifogyásról mondjuk. Remélem nem fogja összeomlasztani az amúgy is időnként nagyon instabil PH!-t a live stream.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#81) Bgs válasza gliskard (#79) üzenetére

Bgs
(senior tag)

12 ora teljesen realis. A Sharp-ommal dolgoztam 14 orat a 'nagy akksijaval'. (Nagy akksival 1.1kg)

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#82) litvitcsak.a

litvitcsak.a
(tag)

Mennyire lehetséges, hogy egy laptop töltés nélkül kibírjon 24 órát egyhuzamban?
A dell laptop-om még fénykorában sem ment egyhuzamban 3 órát, pedig csak e-mailt nézek és fordításokat írok rajta.

[ Szerkesztve ]

iMac 27" | HTC Desire (MIUI rom) | facebook.com/anna.litvitcsak | foursquare.com/user/4521087

(#83) simonzé válasza Bgs (#81) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is volt olyan SHARP számológépem, ami 4 évig ment egyetlen elemmel...
:D

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#84) westlake válasza simonzé (#83) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en nem emelkszem, hogy lattam volna errol 4 eves live kozvetitest :D

I'm out.

(#85) venember83 válasza .mf (#68) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én a TFT 8 wattos fogyasztására reagáltam, miszerint az nem fogyaszt olyan sokat. ;)

Ps. Hova jutunk, ha már a házigazdák is osztogatják a szebbnél szebb jelzőket. :U

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#86) RoadRunnerNG

RoadRunnerNG
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ha nem is 24 óra, de 20 szerintem reális lehet... De bekapcsolt wifivel.... :U
A 6910p-re olvastam 3,5 órás időt bekapcsolt wifivel. Mondjuk reális, 3,5 órát én is használtam, hogy indőnként be lett kapcsolva a 3G, bár nem tudom mennyit fogyaszt a wifi-hez képest.... a 6930pmeg LED es háttérvilágítású, meg az SSD-s konfiggal olvastam a HP kampányában, hogy azzal már elvisel 24 órát, de lássuk mi lesz belőle :DD

A Windowsnak leke van, mint a nőknek, ezért szeretem...

(#87) negro

negro
(tag)

megmondom oszinten most en is kezdek ketelkedni ebben a 24 oras dologban:)

loptam egy kepet mennyit bir gyari aksival a 6930p max beallitas mellett: img0.tar.hu/negrusz/img/38172058.jpg

[ Szerkesztve ]

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#88) RoadRunnerNG válasza negro (#87) üzenetére

RoadRunnerNG
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Valóban, de biztos vagyok benne, hogy nem High Performance mellett lesz futtatva... Plusz az SSD-is sanszos, a HP-is csak SSD-vel propagálata a dolgot, és akkor sem azzal, hogy majd videóvágás közben fogja produkálni.

A Windowsnak leke van, mint a nőknek, ezért szeretem...

(#89) rudi válasza litvitcsak.a (#82) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Eléggé :) Például a nagyobb akkus netookok már hozzák a 10 óra körüli üzemidőt. Nálam van most egy olyan MSI Wind (U115), aminek lekapcsolható a merevlemeze. Az jó 5 óra filmnézés, meg legalább még ennyi szövegszerkesztés után is bírt még további 3 órát. A mai notebookok nyugalmi állapotban lazán 10 W alatti fogyasztásra mennek, az meg egy átlagos 50 Wh körüli akkuval 5 órás üzemoidőt jelent.

(#90) rudi válasza orbano (#77) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csúnyán beszélt volna? Én nem láttam anyázást. Osztaléknak meg ott van, hogy ingyé kapod a tartalmat ;)

[ Szerkesztve ]

(#91) westlake válasza rudi (#90) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

nade varjal.. akkor siman leparasztozhatlak? (az sem anyazas) :U :B

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#92) VaniliásRönk válasza westlake (#91) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A leparasztozás még nem eldöntött kérdés, de letahózhatod, arra már van precedens. :D

(#93) orbano válasza rudi (#90) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a tahó meglehetősen sértő és személyes megjegyzés. mint ha lenne erről valami az alapelvekben... ami duplán érvényes ugye a házigazdákra :)

Há' pont ez az, hogy ingyé kapom a tartalmat. Adhatnátok pénzt is, sokkal szívesebben olvasnék :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#94) Parci válasza venember83 (#85) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hova jutottunk... jah... (nem ám az a gond, h a fórumban A: fikázni a ph-t és rontani a nevét ér, B: házigazdára nyafogni bármikor, bármilyen minőségben szintén ér...)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#95) Parci válasza VaniliásRönk (#92) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

arra, h user letahózott egy házigazdát, majd életben maradt? ;]
(amúgy zárjuk rövidre ezt a kört, mert off. és azért is, mert twollah konkrétan rosszfej volt (mondanám, hogy tahó, mert kötsög módjára viselkedett, de ilyeneket, hogy genya, nem írhatok le))

(#96) kingabo

kingabo
(őstag)

A teszt megoldható valahogy többféle terheléssel is? Pl mennyit megy teljesen minimumon, normál netezés szövegszerkesztés közben, videó nézéssel.

(#97) westlake válasza kingabo (#96) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ennek mi ertelme lenne? mar ne haragudj, de szerintem senkit nem erdekel, hogy egy notebbok mennyit megy akkurol ugy, hogy csak ugy be van kapcsolva es all magaban.. ez mennyire valoszeru? semennyire.. en nem azert vennek ennyiert (vagy akarmennyiert) egy notebook-ot, hogy aztan kitegyem a kirakatba ;)
szeritnem csak olyan tesztnek lenne ertelme, ahol egy program folyamatosan mas alkalmazasokat hivna meg, amik egy kicsit mukodnenek, aztan felvaltana oket egy masik.. egy kis explorer, egy kis dvd nezes, egy kis office, egy kis tomoritgetes.. de ilyet szerintem senki nem fog csinalni..

I'm out.

(#98) rudi válasza westlake (#97) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az elég neked, ha előtte lesz szokásos PH-s cikk a gépről, amiben pár watt pontossággal szerepel majd a videós, idle és full fogyasztása a gépnek? Abból már elég pontosan lehet az akku kapacitását ismertve tippelni az üzemidőre.

(#99) Bgs válasza simonzé (#83) üzenetére

Bgs
(senior tag)

A majerek napelemessel nyomultak, az szinte vegtelen uzemidovel ment :)

De komolyra forditva, tenyleg csinaltam 14 ora feletti munka menetet vele es meg csak most fogom a vinyojat cf-re cserelni :P

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#100) westlake válasza rudi (#98) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

pesze, a fogyasztasos tesz mindig hasznos.. felteve, ha megbizhatoan vegzik a tesztet :P :D

I'm out.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.