Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) moonman válasza joey20 (#99) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

legalább két éves kategória és ezt sem az Apple teremtette. meglovagolták a divathullámot, majd hatalmas hype-ot keltve úgy mutatták be a sajátjukat, mintha ezelőtt soha senki még csak hasonlót sem... valahogy úgy, mint ahogy az iphone előtt sem volt érintős telefon meg mobilinternet. a sok majom meg nyeli, mint a banánt, aki pedig már 10 éve pocket pc-zett, csak nézett, mint a hüje, hogy most ezt hogy is kell érteni...

Sent from my Windows Phone

(#102) aronvirginas válasza moonman (#98) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

de, pontosan ezt mondtad.

Idézd légszíves. Ha jól emlékszem azt mondtam, hogy felkavarták az állóvizet, ami azért nem ugyanaz. Sosem mondtam, hogy az Apple találta fel a spanyolviaszt, de tagadhatatlan, hogy sokszor voltak jókor jó helyen. Tudom, hogy az Apple iránt érzett zsigeri gyűlöletedtől vezérelve eretnekségnek tartasz minden ehhez hasonló gondolatot, attól én még vállalom a véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#103) moonman válasza aronvirginas (#100) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

abból a szempontból valóban lényegtelen, hogy egyiket sem fogom megvenni. viszont itt konkrétan többen is kijelentettétek, hogy az Apple ezzel csinált egy új kategóriát, ami így nem igaz. az iPad egy a sok közül/után. a Kindle évek óta piacon van, a HP Slate-et sem az iPad után mutatták be, de amiket esetleg utána vagy mostanában mutatnak be, azok sem az iPad után mennek, mert ennyi idő alatt lehetetlen készüléket fejleszteni. ennek ellenére már az iPad bemutatójának másnapján demózott gépekre rásütötték, hogy iPad lookalike - na ez az, amitől hánynom kell.

(#104) moonman válasza aronvirginas (#102) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a #93-ban már egyszer idéztem, de tessék mégegyszer:

"az iPad nem egy TabletPC, hanem a maga nemében egy új kategóriát teremtő termék"

sehol nem utaltál rá, hogy az Apple termékcsaládjában számít újnak és nem globálisan.

"az Apple iránt érzett zsigeri gyűlöletedtől vezérelve "
nem utálnám őket annyira, ha nem akarnák folyton megmagyarázni, hogy ők szarták a világot, mert a termékek amúgy egész jók, bár van köztük jópár ócska kacat, amire 5 forintot is sajnálnék.

[ Szerkesztve ]

(#105) aronvirginas válasza moonman (#104) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

nem utálnám őket annyira, ha nem akarnák folyton megmagyarázni, hogy ők szarták a világot, mert a termékek amúgy egész jók, bár van köztük jópár ócska kacat, amire 5 forintot is sajnálnék.

A marketinggépezet minden cégnél működik, és a minőség mellett a piaci siker legfontosabb titka. Melyik cég nem próbálja meg úgy bemutatni bármelyik termékét is, mint valami szuperűberzseniális és forradalmi eszközt?

UI: Ha már itt tartunk én pont emiatt nem kedvelem a Google-t például. Amit ők művelnek az tényleg agymosás.

(#106) moonman válasza aronvirginas (#105) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"Melyik cég nem próbálja meg úgy bemutatni bármelyik termékét is, mint valami szuperűberzseniális és forradalmi eszközt?"

az egy dolog, hogy mindenki a sajátját mondja a legleglegnek, de az agymosás kiválóan illik az Apple-re is. mondj egyetlen iWhatever felhasználót, aki nincs szentül meggyőződve róla, hogy az ő vacka a világ legtökéletesebb elektronikai eszköze és soha nem volt és nem is lesz hozzá fogható a földön.

én pontosan tudom, hogy a PC-t, a GUI-t, az egeret, a zinternetet és még millió dolgot nem az MS/hp/Dell/HTC/stb. találta fel, de nem is tudnák elhitetni velem. az almásokkal valahogy el lehet. és bocs, ha általánosítok, tapasztalatból beszélek, akinek nem inge, természetesen vegye le. :)

(#107) alamuszi válasza joey20 (#99) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

OK. Akkor csak egy dologra adj választ, A magyar vefvők mit kezdjenek ezzel a szerintedi állapottal. Mert egy biztos, ha az Apple nem képes nyújtani azokat a szolgáltatósokat, amivel az USA-ban elterjedt lett, akkor ez itt ismét a jó szokás szerinti lehúzás, nem pedig korrekt szolgáltatás.

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#108) alamuszi válasza aronvirginas (#94) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

- miért nincs benne Intel processzor?
- miért nem fut rajta OS X?
- miért nincs rajta kártyaolvasó?
- miért nem fut rajta a Flash?
- miért nem fut rajta a Photoshop?
stb

Nem itt mondta Uklesh kollága, hogy HD videót néz rajta, ehhez képest a Flash-nek, meg a Photoshop-nak smafunak kellene lennie? Vagy én gondolom rosszul, hogy ismét az a cél, ha ez nem tudja, akkor majd vegyen az ügyél egy olyan eszközt is, min ezek futnak... :D

Ja egyet kihagytál, aminek viszont tényleg sokkal több értelme lenne, méghozzá az egyszerre több program futtatása, igaz HD Video nézés mellett mire lenne még szükség :D

Kinek OSX bocs?

Ja akkor a smafuk mellett a garancia, support, flash, mellé felvettem a kártyaolvasót is ami megint annyira haszomtalan, dolog, hogy egy ilyen termékre nem is kell... :D
Na az ilyen baromira haszontalan dolgok miatt nem Apple-t fogok megvenni, hanem egy pl: HP-t.

(#109) joey20 válasza moonman (#101) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez, ahogy le is írták, egy génmanipulált ipod touch. szerintem ilyen még nem volt.

107: így van. végre lezárhatjuk a vitát. itt nálunk az. csak én ezért nem ítélem el globálisan az applet, te meg igen. ennyi. legalább megbeszéltük.

[ Szerkesztve ]

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#110) aronvirginas válasza alamuszi (#108) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

Ezt a garanciás-szupportos dolgot nem tudom mire alapozod. Igaz, hogy én Erdélyben élek, de nem hiszem, hogy Magyarországon ne lenne egy Apple márkaszervíz, ahol a garanciális ügyeket elintézheted. Nálunk, az amúgy minden szempontból a béka segge alatt leledző Romániában, több hivatalos szervíz is van. A tapasztalatok megoszlanak velük kapcsolatban, de ugyanúgy a Dell, HP vagy épp a Philips szervízekről sem csak jót hallottam. Valóban nem Kelet-Európa az Apple legerősebb terepe, de azt állítani, hogy nincs garancia meg szupport enyhén szólva is meredek. :Y

(#111) Sanyix válasza Ulkesh (#8) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jaja próbálják lemásolni azt a reklámhadjáratot, amivel egyszerű emberek millióit úgy meghülyítenek, hogy akár almácskás fehér papírba csomagolt ürüléket is megvennének, súlyos pénzekért.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#112) aronvirginas válasza aronvirginas (#110) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

nem Apple-t fogok megvenni, hanem egy pl: HP-t.

Szíved joga, hogy HP-t vegyél. De az egyéni döntésed alapján levonni azt a következtetést, hogy aki esetleg a HP ellenében az Apple mellett dönt az nem épelméjű, az azért szintén elég meredek. A hozzászólásaidból pedig egy hasonló attitűdöt sikerült leszűrnöm. :F

Sanyix: Mondj egy céget aki nem próbálja a saját brandjét ilyen szinten felfuttatni. Az megint más kérdés, hogy esteleg a gyengén képzett és fizetett marketinges csapatnek ez nem sikerül...

[ Szerkesztve ]

(#113) alamuszi válasza aronvirginas (#110) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Nem auz, mondtam, hogy NINCS, hanem azt, hogy nyögvenyelősen működik. És ami azt illeti márkaszerviz akkor van, ha van hivatalos képviselet is. De az nincs. Romániában van-e nem tudom, de itt nincs.
Az, hogy egy kereskedő nyit egy üzletet, és ott van egy szerviz. Vagy nyit egy szervizt az nem márkaszerviz. Az egy bolt, ahol szervizelnek, és hogy mit árul, az egy dolog. Majd akkor lesz hivatalos képviselet címmel, bejegyzett névvel, majd akkor térjünk vissza a hivatalosra, addig, pedig ezt másnak nevezném, nem márkaszerviznek.
Na igen, az meg csak krém a tortán, hogy ebben az árkategórián csak az Apple, Acer aki megengedi az egy év garanciát, ez számomra annyit jelent, hogy a gyártó ennyi pénzért sem vállal felelőséget. Ha pedig vásárolsz jótállásbővítést, akkor kifizetteti a főalkatrész árát, ami esetleg elromolhat. Ez szerinted korrekt egy Notebook árkategóriában?
Ugyanis pont most volt egy cikk az Apple garanciáról, elolvastad? Ajánlom figyelmedbe, tulajdonképpen a garancia egy üzletben úgy működik, hogyha a kereskedő úgy gondolja cserél, akkor van, ha olyanja van, hogy nem cserél, akkor nincs.
Szerinted ezt garanciának hívják? Szerintem nem. És ez még akkor is így van. ha szerinted ez márkaszerviz. Ugyanis nincs egy olyan szervezet, képviselet, aki ezt gatyába rázza.

(#112) aronvirginas

Szerintem mutass egy másik céget, akinek a reklámhadjárata arról szól, az összes termékénél, hogy ilyen mág soha nem volt. De csak náluk nem volt. Na de az hogy ő mivel hülyíti a vásárlóit, azt ne itt szajkózza a sok fan, mert nem igaz itt van mindjárt a

(#28) hozzászólás, nézd meg, mennyi a valóságtartalma és az értelme.

[ Szerkesztve ]

(#114) moonman válasza aronvirginas (#112) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"Az megint más kérdés, hogy esteleg a gyengén képzett és fizetett marketinges csapatnek ez nem sikerül..."

én inkább úgy látom, hogy az ilyen szinten megvezethető tömeg általában nem csak ostoba, hanem sznob is, ezért "dönt" az Apple, mint státusszimbólum mellett. ami egyébként irónikus módon egyre kevésbé az, mert ma már sokkal megfizethetőbb, mint régen és a nagy minőségről szóló legenda is számtalan esetben bedőlt.

(#115) alamuszi válasza aronvirginas (#112) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

"Szíved joga, hogy HP-t vegyél. De az egyéni döntésed alapján levonni azt a következtetést, hogy aki esetleg a HP ellenében az Apple mellett dönt az nem épelméjű, az azért szintén elég meredek. A hozzászólásaidból pedig egy hasonló attitűdöt sikerült leszűrnöm. :F"

Mondod ezt Te. Figyel kik is szokták ezeket a szlogeneket szajkózni?

"Előre mutató design"
"A vírusokat hírböl sem ismeri" (csak a bootneteket, de az nem vírus?)
Ha nincs más értelmes érv akkor pedig "A MACOSX a lényeg".
"Nem drága"

Na ezt Te minek neveznéd, vagy azt minek neveznéd, mikor az apple elkezdte a reklámkampányát, ez nem fikázás, á dehogy, vagy csak akkor nem, ha az Apple csinálja, ha más akkor fkázás. Kicsit egyoldalú ez a válasz.

Emlékszel még ugye az I'm mac -re. A Fele kamu volt de van aki bevette.

(#116) aronvirginas válasza alamuszi (#113) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

OK, valóban nincs a szó szoros értelemben vett márkaszervíz, azonban van az Apple által elismert és felhatalmazott szervíz. Ez a vevő szempontjából körülbelül ugyanaz, a pusztán jogi formaságokon most ne menjünk vérre. Hogy mennyire nyögvenyelős, azt nem tudom. Bár két Apple termékem is van, szervízben még nem jértam velük. Az online márkaboltokkal meg vagyok elégedva. Bőven van azonban rossz tapasztalatom az Asus és a Philips szervízelésével, szóval az ilyen gonodok - ha vannak is - nem szűkíthetők le kizárólag az Apple-re.

UI: Egy év garancia valóban kevés, viszont ez azt hiszem inkább abból fakad, hogy globálisan egységes garanciapolitikát próbáltak alkotni, és valószínűleg az 1 lv volt az a minimum ami minden ország jogszabályainak megfelelt.
Más részről pedig azt olvastam, hogy tőbb statisztika is bizonyítja, hogy a hardvergondok általában 1 év előtt vagy 5 év után jelennek meg. Így a 2 év garancia érdemben nem sokkal több az 1 évnél.

UI2: Légyszives ne fárassz a marketinggel. Az Apple nyilván ügyes marketing terén, de ebből nem következik, hogy mindenki az Im a Mac reklámokból insiprálódik. Én pl azért vettem MacBook-ot, mert szükségem volt egy Unix alapú rendszerre a munkámhoz, és az OS X tűnt a legjobb választásnak. Azn kívül a Macen mindhárom nagyobb OS (Mac OS X, Windows, Linux) legálisan futtatható,a mi szintén nem elhanyagolható egy fejlesztő vagy tesztelő számára.

A vírusos állítás persze megint nem teljesen igaz, azonban tagadhatatlan, hogy a mac-es kártevők száma nagyságrendileg sem hasonlítható a Windowsos kártevők számához. (Hogy ez minek köszönhető és meddig lesz így, az megint más téma, most ne menjünk bele).

[ Szerkesztve ]

(#117) moonman válasza aronvirginas (#116) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"valóban nincs a szó szoros értelemben vett márkaszervíz, azonban van az Apple által elismert és felhatalmazott szervíz. Ez a vevő szempontjából körülbelül ugyanaz"

"tőbb statisztika is bizonyítja, hogy a hardvergondok általában 1 év előtt vagy 5 év után jelennek meg. Így a 2 év garancia érdemben nem sokkal több az 1 évnél."

bocs, de ezek annyira semmitmondó, üres magyarázkodások, hogy na. a vevő szempontjából tökre nem ugyanaz, ha az ő gépe fittyet hányva a statisztikára másfél év múlva krepál be és az "elismert" szerviz időközben becsukja a kaput.

ellenpélda: amikor megvettem az alpból 3 évre szóló garanciával a gépem, nyugodtan tettem, mert tudtam, hogy van hazai képviselet és 3 éven belül bármi történik a masinával, öt munkanapon belül megcsinálják nekem. (ja igen, pont hp-ról van szó.) ehhez képest a statisztikákban és a sarki bolt megbízhatóságában bízni meglehetősen ingoványos talaj.

[ Szerkesztve ]

(#118) aronvirginas válasza moonman (#117) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

Csak szemléltetni akartam, hogy nincs reális probléma szervíz terén, legalábbis nem nagyobb mint más gyártó esetén. Nem dolgozom egyik Apple-szervíznél sem, úgyhogy igazán nincs miért magyarézkodnom, vagy számot adnom. Egyerűen csak próbáltam eloszlatni egy tévhitet.

[ Szerkesztve ]

(#119) moonman válasza aronvirginas (#118) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"nincs reális probléma szervíz terén, legalábbis nem nagyobb mint más gyártó esetén"

én pedig épp azt akartam példával alátámasztani, hogy bizony van. :) azért nehogy azt higgyük, hogy csak elégedett Apple user van, némely blogban olyan történeteket olvasok, hogy ha eddig nem kerültem volna el őket nagy ívben, akkor ezek után már biztosan nem költenék rá egy fillért sem.

(#120) aronvirginas válasza moonman (#119) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

azért nehogy azt higgyük, hogy csak elégedett Apple user van, némely blogban olyan történeteket olvasok

Nem is mondtam, hogy nincs elégedetlenség, magam is sok esettel találkoztam szakmai fórumokon. De saját és ismerőseim példáiból tudom, hogy hasonló szívások megesnek más gyártók termékei és szervízei esetében is. Ameddig nincs egy reprezentatív statisztika, addig legyünk szívesek izolált esetek alapján ne vonjunk le következtetést és ne állítsunk ilyeneket, hogy a "szervízzel csak szívás van", vagy "inkább veszek HP-t, azok nem szivatnak".

[ Szerkesztve ]

(#121) alamuszi válasza aronvirginas (#116) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

"Egy év garancia valóban kevés, viszont ez azt hiszem inkább abból fakad, hogy globálisan egységes garanciapolitikát próbáltak alkotni, és valószínűleg az 1 lv volt az a minimum ami minden ország jogszabályainak megfelelt."

Aha, és az Apple annyira vevőbarát, ha nincs ilyen szabály akkor nem is ad garanciát?

"Más részről pedig azt olvastam, hogy tőbb statisztika is bizonyítja, hogy a hardvergondok általában 1 év előtt vagy 5 év után jelennek meg. Így a 2 év garancia érdemben nem sokkal több az 1 évnél."

Ja az én ThinkPad-em 22 hónap mulva adta meg magát. 42 órát volt szervizben. Az applenel, ha nincs alkatrész, ez 3 hét legalább. Mennyire vevőbarát. Persze, ha vett jótállásbővítést, vagy, ha a nem hivatalos szerviznek éppen van kedve kicserélni.
Ez egy igen élettelen példa. Na akkor érted már miért szoktam azt írni, hogy az Apple tulajoknak smafu a garancia na ezért!

"Én pl azért vettem MacBook-ot, mert szükségem volt egy Unix alapú rendszerre a munkámhoz, és az OS X tűnt a legjobb választásnak. Azn kívül a Macen mindhárom nagyobb OS (Mac OS X, Windows, Linux) legálisan futtatható,a mi szintén nem elhanyagolható egy fejlesztő vagy tesztelő számára."

El kell hogy keserítselek a MACOSX-nek BSD gyökerei vannak, amibeől NextStep, majd Sarwin, és most itt a MACOSX. Ennek pont annyi köze van a Unox-hoz mint bármely Unix Like oprendszernek.
És melyik rendszeren nem futatható legélisan ez a három rendszer?

"(Hogy ez minek köszönhető és meddig lesz így, az megint más téma, most ne menjünk bele)."

Szerintem sem, mert itt most éppen a Windows is igen jól áll, mióta kinn van a Security Essentials. Szóval ki lehet jelenteni, hogy egyedi a MACOSX, de semmivel nem jobb, mint bármelyik más rendszer.

Ha pedig Unix Rendszer, akkor pedig a Linuxoknak lassan több köze van a Unix-hoz, mint a MACOSX-nek. na nem kódban, hanem használhatóságban.

(#120) aronvirginas

Neked izolált eset, akit megszivattak nem az ennyi. És bocs, ez megint egy apple szerű kifogás volt, nem pedig reális magyarázat. Ha ilyen kis termék eladás mellett is ilyen sok az "izolált" eset, akkor megint csak szerintem sántít a szerviz téma.

[ Szerkesztve ]

(#122) alamuszi

alamuszi
(senior tag)

Sarwin = Darwin persze csak elírtam

(#123) aronvirginas válasza alamuszi (#121) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

El kell hogy keserítselek a MACOSX-nek BSD gyökerei vannak, amibeől NextStep, majd Sarwin, és most itt a MACOSX. Ennek pont annyi köze van a Unox-hoz mint bármely Unix Like oprendszernek.

"Mac OS X v10.5 "Leopard", gained UNIX 03 certification while running on Intel processors."

Ha pedig Unix Rendszer, akkor pedig a Linuxoknak lassan több köze van a Unix-hoz, mint a MACOSX-nek. na nem kódban, hanem használhatóságban.

Megint a száma adsz olyamit, amit nem mondtam. Sosem mondtam, hogy az OS X "unixabb" mint más, csak azt, hogy ez felelt meg a legjobban az elvárásaimnak. És semmi bajom a Linux-szal sem, most is aktívan használom a munkahelyen.

Ha ilyen kis termék eladás mellett is ilyen sok az "izolált" eset

Milyen kevés? Milyen sok? Ezek csak szép szavak. Amíg nincs reprezentatív statisztikád, úgysem győzöl meg arról, hogy az Apple szervíz rosszabb mint más. De mondom, nem dolgozok szervízben, úgyhogy ha rosszabb is lenne, aligha az én saram.

(#124) aronvirginas válasza alamuszi (#121) üzenetére

aronvirginas
(senior tag)

És melyik rendszeren nem futatható legélisan ez a három rendszer?

Mac OS X csak Apple gépen futtatható legálisan. Nyilván ez csak jogi akadály többnyire, mint technikai, de személy szerint igyekszem legalitásban maradni szoftverek terén.

[ Szerkesztve ]

(#125) Ulkesh válasza moonman (#93) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"ez - még ha a másfél hónappal korábban bemutatott HP Slate-et vagy a Kindle-t nem számítjuk - akkor sem igaz."

Hogy kerül a csizma az asztalra?
A Slate tabletPC, a Kindle meg eBook reader, egyik sem tablet.
Egyébként valóban volt már ilyen termék és a HTC hozta ki, de nem igazán tudta hova pozicionálni és szépen el is halt a dolog megfelelő szoftveres támogatás hiányában (nagyra nőtt PDA-nak tekintették és nem használták ki a nagyobb felbontás és képernyő előnyeit).

Akárhogy köpködsz az iPad az első valódi tablet, mégpedig azért, mert hardveresen és szoftveresen is erre a felhasználásra van optimalizálva.

--

"valahogy úgy, mint ahogy az iphone előtt sem volt érintős telefon meg mobilinternet. a sok majom meg nyeli, mint a banánt, aki pedig már 10 éve pocket pc-zett, csak nézett, mint a hüje, hogy most ezt hogy is kell érteni…"

Nagyjából úgy, hogy hiába volt pocket pc-d kurvára nem használtad vele ki a mobilnetes lehetőségeket (gyenge hardver, gyenge szoftver, drága előfizetés, lassú kapcsolat stb.).
Az iPhone és az ahhoz kötődő előfizetési konstrukciók törték át ezeket az akadályokat. Nézd meg a statisztikákat a mobil internetes adatforgalmakról, az iPhone torony magasan vezet és a WinMo sehol sincs, még a második Symbian is csak fele akkora értéket ér el, pedig sokkal több Symbian alapú készülék van a felhasználók kezében, mint iPhone.

--

"többen is kijelentettétek, hogy az Apple ezzel csinált egy új kategóriát, ami így nem igaz. az iPad egy a sok közül/után. a Kindle évek óta piacon van, a HP Slate-et sem az iPad után mutatták be"

Már megint ezt a két készüléket akarod felhozni példának, amiknek semmi közük az iPad-hez, sem ahhoz a kategóriához, amit képvisel.

"de amiket esetleg utána vagy mostanában mutatnak be, azok sem az iPad után mennek, mert ennyi idő alatt lehetetlen készüléket fejleszteni."

Ez igaz, de egyetlen kész típust sem láttam ami ebbe a kategóriába esne. Az Android alapú megoldások, amik valóban ilyen tabletek, mind csak prototípusok és talán év végére lesz belőlük piacképes termék.

--

"én inkább úgy látom, hogy az ilyen szinten megvezethető tömeg általában nem csak ostoba, hanem sznob is, ezért "dönt" az Apple, mint státusszimbólum mellett."

:D
Hát több tucat embert ismerek akik nem ostobák, nem sznobok, csak éppen egy életre megutálták a MS problémákkal teli világát és érdekes módon teljesen jól elvannak az Apple termékeivel.
Igen, van olyan aki státuszszimbólumként vesz Apple gépet, de pont annyi van aki más gyártó hasonló termékeit választja hasonló célból (gondolom a Dell sem a diákoknak szánta az Adamo-t, vagy a Nokia a hasonló elitista termékeit :D).

Sokan azért választják, mert egyszerűbb, kényelmesebb és sok esetben lényegesen gyorsabb a munka ezekkel az eszközökkel. Persze neked mint begyöpösödött MS usernek ezt nehéz felfogni. ;)

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#126) Ulkesh válasza alamuszi (#84) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"nem véletlenül az Apple másolta le a HTC ötleteit, mert neki már az Iphone megjelenése előtt volt ilyen funkcionalitású mobilja"

Nagyon távol áll a HTC-s PowerPC-s cucc attól ami az iPhone.
Mind technológiailag, mind szoftveresen ég és föld.

"Toshiba notebook 1979 Apple ugye később"

Majdnem jó bár a Toshiba 1985-ben jött ki az első laptopjával, de nem is az övéké az elsőség, hanem a Xerox-é, ahol 1972-ben mutatták be a Dynabook-ot :D
Az Apple is első volt bármennyire is nem tetszik neked, mégpedig azért, mert 1993-ban ők mutatták be az első színes kijelzős laptop-ot a Powerbook 165c-t.

"HTC Érintőképernyős mobilok 2003 - 2004 Apple ugye később."

Azért megkérdezhetem, hogy vajon melyik cégnek volt előbb érintőképernyős technológiája? ;) (A HTC 1997-ben alapult, az Apple már 1989-ben ezen dolgozott és 1998-ban már piaci termékként árulta a Newtont, mégpedig olyan szoftveres megoldásokkal amik évtizedekkel később kerültek be más rendszerekbe).

"TabletPC Ötlet Microsoft 2001, Apple mikor is"

Az Apple már 1992-ben kész volt egy tablet prototípussal, amit abortáltak és soha nem került gyártásba. [link]
De a Newton MessagePad 2100-ast is tekinthetjük az iPad elődjének.
Ja, csak hogy bosszantsalak, most akarják felfedezni a spanyolviaszt SmartBook néven a gyártók, kár, hogy az Apple már 1998-ban árult ilyen gépet eMate 300 néven :D

[ Szerkesztve ]

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#127) Ulkesh válasza alamuszi (#121) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"El kell hogy keserítselek a MACOSX-nek BSD gyökerei vannak"

Pontosabban freeBSD, ami egy Unix rendszer, mégpedig az AT&T Unix leszármazottja.

"amibeől NextStep, majd Sarwin, és most itt a MACOSX."

A Darwin az OSX egyik alapja és a fejlesztők fele kiadott nyílt forráskódú változata, nem egy lépcsőfok az OSX fejlődésében.

"Ennek pont annyi köze van a Unox-hoz mint bármely Unix Like oprendszernek."

Téves. Az OSX a 10.5-ös változattól Certificated Unix 03 rendszer.

"És melyik rendszeren nem futatható legélisan ez a három rendszer?"

Bármely nem Apple számítógépen.

(#128) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

HP-t szeressük, én kiváncsi vagyok

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#129) Ulkesh válasza alamuszi (#84) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"HTC Érintőképernyős mobilok 2003 - 2004 Apple ugye később."

Az Apple első érintőképernyős telefonja 1990-ben készült :D a neve W.A.L.T. (Wizzy Active Lifestyle Telephone).

[link]
[link]

(#130) alamuszi válasza Ulkesh (#126) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Természetes! :DD Ha nem lenne így nem is lenne Apple. Ja és kár, hogy ezekről a dolgokról, csak az apple és persze Te tudsz. :DD

Azért a Dynabok messze áll a laptoptól. De megint csúsztatsz nem is kicsit. Ezt megszoktam.

"Nagyon távol áll a HTC-s PowerPC-s cucc attól ami az iPhone.
Mind technológiailag, mind szoftveresen ég és föld."

Természetesen az Apple javára, főleg :DD Tudom tudom az IPhone mindenre alkalmas konzervbontástól, a hadászati célokon át a mélytengeri kutatásokig, de a legelső szempont, hogy itthon még mindig nincs szerviz, olcsó. Na hagyjad a tiszteletköröket ezt már ismerjük. Te mindent meg tudsz tenni ezzel. Amire meg feltétlenül alkalmas a HD videó, és böngészés, na persze. :DD :DD

"Azért megkérdezhetem, hogy vajon melyik cégnek volt előbb érintőképernyős technológiája? ;) (A HTC 1997-ben alapult, az Apple már 1989-ben ezen dolgozott és 1998-ban már piaci termékként árulta a Newtont, mégpedig olyan szoftveres megoldásokkal amik évtizedekkel később kerültek be más rendszerekbe)."

De azért ez is többet tudott, mint bármelyik mai HTC ugye?
Ja és az már más kérdés, hogy nem az apple gyártotta, hanem más, De az nem jelent semmit, mert rajta, az alma.

"Az Apple már 1992-ben kész volt egy tablet prototípussal, amit abortáltak és soha nem került gyártásba. [link]
De a Newton MessagePad 2100-ast is tekinthetjük az iPad elődjének.
Ja, csak hogy bosszantsalak, most akarják felfedezni a spanyolviaszt SmartBook néven a gyártók, kár, hogy az Apple már 1998-ban árult ilyen gépet eMate 300 néven :D"

Kihagytál valamit, a processzort, a merevlemezt, és ahogy haladunk a Unix-ot is az Apple találta fel. Csak akkor annyit kérdeznék tőled, hogy a nagyok helyén milrt nem az apple nevet látom tudod (IBM, HP, DELL, Microsoft). És itt miért nem minden második gép apple, ja hogy az USA-ben sem..

Na OFF

[ Szerkesztve ]

(#131) alamuszi válasza Ulkesh (#127) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Komolyan neked állítom az első számű célod, hogy kiforgasd az emberek szavait, és nem az hogy fórumozz.
Én is nagyon jól tudom, hogy freeBSD. Nem azt mondtam, hogy nem Unix, hanem működésében nem soka köze van hozzá. De abba is hagyom, mert nem éri meg, hogy kiforgasd a szavát az embernek.
Na mindegy szép napot ,eg jó üzletet az almához.

OFF

(#132) Ulkesh válasza alamuszi (#130) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Azért a Dynabok messze áll a laptoptól. De megint csúsztatsz nem is kicsit. Ezt megszoktam."

Rójad fel a Wiki-nek :D

"de a legelső szempont, hogy itthon még mindig nincs szerviz"

Ezt a baromságot melyik beszívott éjszaka után hallottad :D :D :D

" Amire meg feltétlenül alkalmas a HD videó, és böngészés, na persze."

Majd elmesélem, ha megvettem. A HD videót a bemutatón említették, mégpedig azt, hogy 10 órát képes működni HD videó lejátszással. (Egyébként nem tudom mi ebben olyan érdekes, a 3GS is zokszó nélkül lejátssza a FullHD H264-es videót, az más kérdés, hogy az iPhone esetében ennek nincs értelme.)

"De azért ez is többet tudott, mint bármelyik mai HTC ugye?"

Te nagyon érdekes figura vagy :D
Egyébként valóban tudott olyan dolgokat, amiket még a mai eszközök sem (pl. folyóírást digitalizálni és nyomtatott szöveggé alakítani).

"Ja és az már más kérdés, hogy nem az apple gyártotta, hanem más"

Téves, jó sokáig hazai gyártású gépek voltak az Apple termékek és még a mai napig vannak gépek amiket nem Kínában gyártanak (Írországban, Cork-ban is van egy gyára az Applenek mostanság is.)

"Csak akkor annyit kérdeznék tőled, hogy a nagyok helyén milrt nem az apple nevet látom tudod (IBM, HP, DELL, Microsoft)."

Ezt köszönd a Compaq-nak. Ők voltak akik visszafejtették az IBM PC BIOS-át és elkezdték az első IBM PC kompatibilis klónt árulni, az IBM nem látott a PC-ben sok jövőt és nyílttá tette a technológiát. Innentől boldog boldogtalan gyárthatott ilyet. Az Apple nem tette meg ezt a lépést (illetve sok évvel később igen, de hamar meg is bánták és visszavonták az engedélyt).
És tudod míg Wintel PC-t több száz cég gyárt, addig Apple gépeket csak egyetlen egy. :D
Ennek fényében meg igencsak szép az az eredmény amit elértek eddig, ostoba az aki ezt lekicsinyli.

[ Szerkesztve ]

(#133) Ulkesh válasza alamuszi (#131) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Nem azt mondtam, hogy nem Unix, hanem működésében nem soka köze van hozzá."

Ezt gondolom másik nem tudják, ezért minősítették Unix-nak :D

Bár kifejthetnéd, hogy ez a kósza kényszerképzeted miből táplálkozik...

(#134) alamuszi válasza Ulkesh (#133) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Lehet, hogy abból, hogy administraltam HP-UX-ot, Solarist, ami valóban Unix Anélkül is, hogy bizonygatni kellene, Ugyanakkor volt szerencsém a BSD családhoz is. De éppen futtatok MACOSX-et is. Csak ezért

"Ezt gondolom másik nem tudják, ezért minősítették Unix-nak :D

Bár kifejthetnéd, hogy ez a kósza kényszerképzeted miből táplálkozik..."

Ismét a jó öreg szókiforgatás, ugye? Nem véletlenül azt mondták, hogy megfelel a Unix 03 szabványnak és nem azt, hogy egy UNIX. Ember ne forgasd már ki a más szavait. Kicsit unalmas a kereskedői mentalitásod.

(#135) Ulkesh válasza alamuszi (#134) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Lehet, hogy abból, hogy administraltam HP-UX-ot, Solarist, ami valóban Unix "

Ezzel nem mondtál semmi lényegest, amivel magyaráznád az állításod. Vagyis csak puffogtatsz a levegőbe értelmes válasz, vagy magyarázat nélkül.
Végül is, amit nem mondasz ki, azt nem lehet cáfolni :D :D

"Nem véletlenül azt mondták, hogy megfelel a Unix 03 szabványnak és nem azt, hogy egy UNIX."

Nem véletlenül mondják rá, hogy Unix és nem azt, hogy Unix szerű és hogy megfelel a szabványnak. :)

De lehet, hogy el kéne olvasnod, hogy mit jelent a UNIX 03 minősítés, mielőtt zöldségeket beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#136) Sanyix válasza aronvirginas (#112) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem is az epl-el van baj főként(azért van azzal is baj, mert mostanában olyan m$ szerűen próbálják trükközéssel saját szarjaikat elterjeszteni, pl ájtúnz), hanem azzal hogy van egy rakás iqlight ember aki bedől nekik :)
Bár meg kell mondjam olyan nyilatkozatokat egy termékbemutatónál sem hallottam amiben 10000 szóból 9500 a "fenomenális", "hihetetlen" "fantasztikus" szó valamelyike.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#137) alamuszi válasza Ulkesh (#135) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Az a baj, hogy magyarázol össze vissza, de fogalmad sincs az operációs rendszerekről, csak annyira vagy okos, mint a többi apple fan.

Mióta van a Unixoknak mikrokernele, mióta tiszta Unix a BSD, pláne a MacOSX, mióta a Unix a legmodernebb operációs rendszer?

A Unix-ot tisztelni kell, mert zseniális rendszer, zseniális amit Dennis Ritchi, vagy Ken Thompson és sokan mások megalkottak, de nem Steve Jobs. Maga Dennis Ritchie mondta ki, hogy a Unix 10 a Linux 20 évvel tartotta vissza az operációs rendszerek fejlődését.
Lassan a Linux.nak is több köze van a Unixhoz, mint a MacOSX-nek.
De Te, Handras, vagy Steve Jobs valszeg majd jól megmagyarázzátok mennyire szuper ez, Dennis Ritchie, vagy Thompson 100* elismertebb alakja az informatika történelmének, mint Steve valaha is lesz.

Ja konkrétum mi, a lényeg hogy az üzlet nem megy és ezt akkor sem tudod megváltoztatni,ha még kereskedő vagy, vagy szervizes, egyszerűen azt az erőszakos hülyének nézzük az embert, meg majd mi tudjuk mi kell neked sablon szutyok egyre kevesebb embernek jön be. Szerencsére.

[ Szerkesztve ]

(#138) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Nem tudom miről megy éppen a vita pontosan, de a cikkhez hozzászólva:

tabletek windows oprendszerrel nem az ipad "ellenfelei"!!
hiába mondjátok, hogy az ipad nem forradalmi, meg nem új kategória, de nem tudtok szerintem olyan kütyüt mondani ami a "felkapom az asztalról, megnézem a híreket, lerakom és negyed óra múlva újra ugyanez..." kategóriát kielégíti.

lehet felhozni, hogy "óh, hát a telefonom is képes erre", de ugye most nem ez a téma. meg lehet azt mondani, hogy a "windows-os tabletek is tudják ezt", csak ott ugye akksi merül, mert kikapcsolásbekapcsolás túl sok energiát fogyasztana. erre lehet mondani, hogy "sleep-be lehet tenni a win-t is". ebben nincs nagy tapasztalatom, de úgy tudom, hogy közel nem olyan sima ügy sleepelni meg vissza egy windows-t (többször egymás után), mint egy iphone/ipod/ipad-ot.

ja és egy megjegyzés még a flash ellen: ;]
a videón egy egyszerű grafikájú játék is beakad kicsit, mi lesz a komolyabb flash tartalmakkal...nem hinném, hogy bármelyik tablet is képes lesz kellemesen flash-lejátszani:U (szerintem csak szenvedés lesz...asztalikon sem egyszerü eset sokszor)

lehet vitatkozni a technológiákról, de én speciel az összhatást nézem/fogom nézni. ebben nálam az ipad vezet, nem tagadom. sok mindenre nem jó, de amire van, arra nagyon kellemes.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.