Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát igen. Lassan már az egy mag a belépőszinthez sem lesz elég... :(

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#2) Thomas1

Thomas1
(PH! addikt)

Nah, ezeket kíváncsian fogom várni. Visszahozzák a Tua celeronok jól megérdemelt dicsőségét.
Főleg ha úgy lehet húzni őket, mint mondjuk a 440-es Celeront. De mi lesz akkor a mostani 2140-es C2D szériával? Kihal?

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#3) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Remélem az Intel tudja, hogy mi értelme van ennek a szériának. Mert gyakorlatilag az E21xx sorozat=2xCeleron 4xx. Ráadásul nem tudom hova fogják pozícionálni, amikor 14 ezerért adják már most is az E2140-et és 8-10-ért lehet kapni Celeronokat. Szerintem abszolút hülyeség, kivéve, ha 10 alatt fogják árulni, amit kötve hiszek.

(#4) kicsitomi88 válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Hat 35-50 USD az 10k HUF alatt van pedig.

90 87.5 87.8 87.5

(#5) BITBOYS válasza Thomas1 (#2) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

De mi lesz akkor a mostani 2140-es C2D szériával? Kihal?
Élve eltemetve szindróma ;]

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#6) Thomas1 válasza BITBOYS (#5) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Igen, ezért nem értem én sem, miért csinál magának konkurenciát. :F
A conroe celeronok "nagyon" jók celeronhoz képest, de rögtön ott van árban a 21xx széria is, alig van különbség, és akkor most itt lesz még ez is, 500 HUF különbségek lesznek?? :U

(#7) kicsitomi88 válasza Thomas1 (#6) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Nem ertem mi ez a nagy értetlenkedés ;]

Ha ezek a 8-12k ig levo arszegmenst foglaljak el es utanna mar 14 az e2140 az korrekt. Régen is így volt, AMDnel most is így van.

90 87.5 87.8 87.5

(#8) BITBOYS válasza Thomas1 (#6) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ez nem konkurencia, jövőre lecserélődik a cpu paletta.

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#9) Thomas1 válasza kicsitomi88 (#7) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Most ennyi,de jön a karácsony...

BITBOYS: ebben van valami, akkor hulljon a férgese. :C

[ Szerkesztve ]

(#10) Ribi válasza kicsitomi88 (#7) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ha 10-ert adjak akkor 4xx-et nem vesz senki, ha 12-ert akkor mar ott az E2140.
Ha 10 alatt akkor a 4xx-nek kb 5-6k-ba kell kerulni hogy barki is megvegye.
Teljesen ertelmetlen lepes.
Aki ilyen ocson vesz procit, az lapot sem akar majd dragan venni, es akkor megintcsak az AMD a nyero.

[ Szerkesztve ]

(#11) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ezzel végleg betesznek az AMD-nek.

Mindenki: Az E2xxx szériában dupla cache van, tehát nem egészen azt váltja.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#12) ollie válasza Ribi (#10) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nyílván megszűnik az egymagos cerka.

(#13) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hittem hogy ilyet meg fogunk érni :Y :Y
Dupla magos celeron :D :D

Fringe addict.

(#14) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyébként ez a kétmagos cerka nagyon is értelmes lépés az intel részéről, hiszen mindenféle extra költség nélkül nekiállhat gyártani, mivel elég az E2000-es sorozat L2-jének a felét letíltania, és kész is az új cerka.

Ha meg tényleg 35 dolcsi lesz a legolcsóbb ebből (gondolom E1200 - 1600MHz), akkor az kb 6 rugó lesz, ami hihetetlenül olcsó egy ilyen processzorért.

(#15) Ribi válasza ollie (#14) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Nemhiszem hogy nem lesz 1 magos cpu.
Titkarneninek mi a facnak 2 mag ?
Feleslegesen ok sem gyartanak fel cpu-t letiltott procikat. Ok sem hulyek.(remelem)
35 dolcsi meg baratok kozt is 8-10k lesz kiskerben.

(#16) Alvin_ti4200 válasza ollie (#11) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem dupla (minden magra jut 512k, ha kiszámolod), 2x512k=1 MB, csak asszociatív, tehát bármelyik mag felhasználhatja az egészet.

[ Szerkesztve ]

(#17) ollie válasza Ribi (#15) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valószínűleg hamarosan eljön az az idő, amikor olcsóbb többmagosat tervezni és gyártani, mint egymagosat, mert sokkal nagyobb a kereslet az előbbire. Ezért (is).

(#18) ollie válasza Alvin_ti4200 (#16) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én értettem félre valamit? Mintha a hírben az lenne, hogy 512k L2 van megosztva a kettő között.

"a két processzormag pedig 512 kilobájtnyi megosztott másodszintű gyorsítótárral gazdálkodhat."

Ez szerintem az én állításomat igazolja.

[ Szerkesztve ]

(#19) adalbert1 válasza Ribi (#15) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nyílván ha az új core alapú cerkák ára ezzel a lépéssel lemegy 5-6 k köré ez meg lesz mondjuk 8-10k, akkor nagyjából az egész belépő szegmenst lefedik, míg most a legolcsóbb még mindig a sempron... (aki meg árra hajt és csak netezik, azt így nehezen győzik meg, hogy a pár k-val drágább cerka gyorsabb mint a sempron, így viszont hogy egy árban lesznek lehet hogy azt fogja választani).

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#20) Ribi válasza ollie (#17) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ne csak gamerekben gondolkozz mar plz.
Mi az hogy olcsobb 2 magosat tervezni? Terveztel te mar valamit is eletedben?
Olcsobb bonyolultat tervezni, mint egyszerut ?
Gondolj mar bele hogy hany iroda van ahova FELESLEGES a 2 mag.
Joval tobb mint ahany gamer vasarolgat ocso cpu-t.

Cikkben 512 cache-rul volt szo.
Ha magonkent 512 lenne akkor 2140-nek hivnak. De ugye olyan mar van :(

[ Szerkesztve ]

(#21) adalbert1 válasza Ribi (#20) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk ha csak az e2140-et butítják, akkor lehet hogy olcsóbb tervezni és gyártatni, mint nulláról egy új egymagost...
Az intelnek meg szerintem tényleg az a célja, hogy az alacsony árszegmenst teljesen lefedje, hiszen még ha a k10 tényleg kurva jól sikerül is, akkor is egy sokkal magasabb kategóriában fog indítani árral, mint ezek a procik, amd vonalon meg csak a régi architektúrás sempronok és a64-ek maradnak alternatívának.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#22) ollie válasza Ribi (#20) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kicsit fogd vissza magad, én nem bántó módon válaszoltam a HSZ-edre.

Amúgy meg gondolj bele, hogy mi olcsóbb, kicsit módosítani egy 2 magos terven, vagy újratervezni egy egymagos procit.

(#23) Mz/ts250@300

Mz/ts250@300
(fanatikus tag)

2 magos cerka :Y ki gondolta volna ezt 2-3 évvel ezelőtt

[ Szerkesztve ]

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#24) Hun'reeth válasza Rabbitf_24 (#13) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Még megéred a 4 magos celeront is. ;] Bár ki tudja.....;)

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#25) orbano válasza Hun'reeth (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

lehet hogy a következők már 8 magosak lesznek :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#26) Rabbitf_24 válasza Ribi (#20) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Még jó, hogy nem te döntöd el, hogy mi lesz, de ha beszólnál az intelnek,
akkor lehet, hogy visszavonnák ezt a tervet... ;] ;] ;]

Fringe addict.

(#27) ollie válasza Rabbitf_24 (#26) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Arról nem is beszélve, hogy nem csak gémereknek jó a több mag.

(#28) Rabbitf_24 válasza ollie (#27) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

De csak nekik :DDD :K :K (mondjuk aki más nem csinál otthon.. :D )

Fringe addict.

(#29) Mz/ts250@300 válasza ollie (#27) üzenetére

Mz/ts250@300
(fanatikus tag)

Jol mondodd már egy Ht-t használó P4-el is sokkal gördulékenyebb kezelhetöbb az oprencer illetve a programok.
Belépő szintett kétmagos proceszor képviseli ez csak nekünk jó ráadásul ilyen olcsón,
Ja és valakinek számit az a 3-4-5 ezer forint ami a legkisebb penti és az uj cerka közőtt van (pld:nekem lehet ,hogy a 3,2 nortwimat egy ilyenre cserélem majd)

[ Szerkesztve ]

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#30) Keldor papa válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ennek így tényleg nincs értelme... :F

(#31) dekoninck válasza Ribi (#20) üzenetére

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

"Gondolj mar bele hogy hany iroda van ahova FELESLEGES a 2 mag."
:))
Melyik titkárnő nézi, hogy hány magos a proci? Nem teljesen mindegy?
Meg ha ezek lesznek a legolcsóbbak, nem mindegy a cégeknek, hogy hány mag van a legolcsóbb processzorban? Felesleges a második mag, lehet, de a 1920x1200-as felbontáson tolni az RPG-ket még feleslegesebb.

(#32) Telefunen válasza dekoninck (#31) üzenetére

Telefunen
(őstag)

többet látsz a tájból, messzebről veszed észre az enemy-t, RPG-t igenis érdemes nagyobb felbontásban tolni (pl. a Lineage 2-re ez feltétlenül igaz)

[ Szerkesztve ]

(#33) kovy79 válasza dekoninck (#31) üzenetére

kovy79
(őstag)

"Meg ha ezek lesznek a legolcsóbbak, nem mindegy a cégeknek, hogy hány mag van a legolcsóbb processzorban?"

Kicsit láss is, ne csak nézz! Már volt szó róla, h ennél van azért 30%-kal olcsóbb proci is irodába! Pl Sempron.
Belegondoltál már, h mondjuk párszáz gépes cég esetén ez a 30% mennyi pénz?
Szóval a titkárnéni nem ilyen procit fog valszeg használni!

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#34) Komplikato válasza Mz/ts250@300 (#23) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

2-3 éve senki, de 1,5 éve vagy amikor az E4000 család még pletyi volt, a C2D meg megfizethetelen, akkor már volt hír E1000 szériáról, másrsézt amikor kijöttek az X2 procik (konkrétan már az s939-es), akkor AMD pedzegette, hogy lesz egyszer kétmagos Sempron, csak azóta is kussoltak. Na most marha gyorsan húzhatnak bele ...

Close the World ..... Open the Next!

(#35) kovy79 válasza Komplikato (#34) üzenetére

kovy79
(őstag)

Csak az x2 3600+-t át kell nevezni! :)

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#36) adalbert1 válasza kovy79 (#33) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt fejtegetem fentebb is egy kicsivel, hogyha bejön akkor valszeg. az egymagos cerka ára le fog esni a sempron szintjére, úgy meg már lefedi az intel az egész low budget piacot, gondolom nem titkolt céljuk ez sem.

(#37) kovy79 válasza adalbert1 (#36) üzenetére

kovy79
(őstag)

Ezt én értem, csak dekoninck kolléga nem érti, h bőven nem ezek lesznek a legolcsóbb cpu-k (mégha nekünk mindegy is + 3-4k egy procira).

(#38) adalbert1 válasza kovy79 (#37) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, hát persze, egy cégnél meg a legtöbb helyre elég az egymagos proci is, és nagy tételben már 2 forint is számít nekik (hiába ugatom én is a cégnél ahol dolgozok, hogy hosszú távon a drágább olcsóbb, néha olyan sz*r konfigokkal kell szívni, amit már rég lecseréltem volna ha hagynák)...
Otthoni felhasználásra meg majd ez is jobban megéri mint az egymagosok, 2 mag sose jöhet rosszul (főleg hogy remélhetőleg egyre több szoft. fogja támogatni, a multitasking előnyeiről nem is beszélve).

(#39) max-pain

max-pain
(senior tag)

A mostani Celeron 4x0 (single core Conroe / Conroe-L) akkor mi lesz?
Ingyen fogjak adni?
Nem ertem mi ertelme a ketmagos cerkaknak a Pentium Dual-Core mellett...

(#40) afterburner_

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

ki kell szorni a még működőképes selejt szarokat:-) quad cerka kellene még ide :DD

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#41) max-pain válasza afterburner_ (#40) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Dehat mar a Pentium Dual-Core is a selejt Allendale magos Core 2-re epul (ugye fele L2 cache kilove)...

(#42) Alvin_ti4200 válasza ollie (#18) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AMennyiben a két mag összesen gazdálkodhat majd 512k-val, akkor ez nem két teljes értékű Celeron lesz, ugyanis a Conroe-L magos Celeron 4xx sorozatban az egyetlen magnak van már 512k-ja:(

(#43) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Nem értem mit értetlenkednek egyesek :
Összefoglalva:
1. Az Intel le akarja zúzni az AMD-t, mert MOST megteheti.
2. A lófax fog új procit tervezni/gyártani. Nem 10 féle procit fognak ezentúl készíteni, csak kettőt, vagy egyet, és pénzügyi/minőségi okok szerint fogják osztályozni, beállítani/konfigolni (talán mikrokód vagy lézer, esetleg miniatür ellenállások segítségével) !!!, csomagolni.

(#44) thomeef

thomeef
(fanatikus tag)

Itt egy valami áll mindennek a hátterében, mégpedig a Vista!
A titkárnőnek is le KELL jövőre cserlélni az op rendszerét, és 1 magos cerkával hát szóval értitek...
Viszont a vista optimális futásához a legkisebb 2 magos cpu is elég lesz!

Ne rendeljetek kínából utángyártott noti ventit mert szar mind, tapasztalat...

(#45) VaniliásRönk válasza Alvin_ti4200 (#42) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha 1MB lenne az L2 akkor E21x0 lenne, nem celeroncs. :)) Ez megint közelít majd az igazi cerka feelinghez, mert amíg egy kétmagos "Sempron" kb. 10%-kal lassabb egy azonos órajelű rendes X2-nél, addig ez min. 50%-kal lesz lassabb egy C2-nél. :)) (E4x00, E6xx0)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#46) Alvin_ti4200 válasza VaniliásRönk (#45) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ergo mégsem teljes értékű DualCore Celeron:( Intel...no comment. Csak tudnám ki fogja ezt megvenni (persze ha beszűntetik a Pentium Dual Core gyártását, akkor tudom kik fogják venni).

(#47) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Jut eszembe, az Intel megmondta miért jók ezek a Celeronok:
"Yield-Improvement Technique, Says Intel." :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#48) dekoninck válasza kovy79 (#37) üzenetére

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

Bocs, nekem az jött le, hogy ezek lesznek a legolcsóbbak. Elnézést!

(#49) kicsitomi88 válasza Alvin_ti4200 (#46) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Media Markt, Tesco, Euronics...

90 87.5 87.8 87.5

(#50) Lortech válasza VaniliásRönk (#45) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Ezt az 50%-ot mire alapozod?
Nem érdemes régi cerkákhoz hasonlítani, mert biztosan nem úgy fog viszonyulni a teljesítmény a kisebb cache hatására mint a p4 vs p4 cerkánál, 50% meg még ott se volt.

Alvin: Egy-egy mag lassabb lehet, mint a celeron 4xx -eknél, de itt meg két mag van. Simán versenyképes lesz ez 2*256KB-tal is celeronnak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.