Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Gergosz2

Gergosz2
(őstag)

egy kép a modern rabszolgaságról......

"Well, well. So the shaved monkey has failed. How utterly, utterly expected."

(#2) Apika válasza Gergosz2 (#1) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Ja! Dolgoznak a robotok...

(#3) janos68 válasza Gergosz2 (#1) üzenetére

janos68
(tag)

A melóhelyre jövet két varroda mellett is elkolbászolok. Detto ugyanaz a látvány, mint itt a képen. Hat vagy hét sor rajta kb. 10-12 gép, és síri csendben robotolnak. Egy faszi órával a kezében sétál közöttük és olyan unszimpatikus és arrogáns, hogy legszívesebben kitépném a falon keresztül a gerincoszlopát. Szép magyar rabszolgatartó valóság van itt is. Nem kell messzire menni.

(#4) b4zsi- válasza janos68 (#3) üzenetére

b4zsi-
(senior tag)

Ez a tömeggyártás... Rossz végig nézni a gépek helyetti "gépeket" :( Örüljünk neki, hogy legalább elmennek dolgozni... nem hiszem, hogy itt Magyarországon "rabszolgák" kapnak érte fizetést...

(#5) Lenry válasza Gergosz2 (#1) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez az ára annak, hogy az árak számunkra elfogadhatók legyenek. plusz nekik is jó - jobb - mintha egyszerűen éhenhalnának

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#6) rudymester

rudymester
(senior tag)

Ha már egy kis pluszt termelnek, nem ártana jobb székeket beszerezni. Dolgoztam diákként Székesfehérváron az IBM gyárban, de ott legalább párnás gurulós székek voltak.

Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor

(#7) Hennet

Hennet
(tag)

Én is dolgoztam ilyen körülmények között, mint több százezer ember Magyarországon is.
A gyárak erről szólnak. Fizetést kapnak érte, akkor miért is rabszolgák? Ők választották ezt a munkát. Egyébként meg mindenki azokat a telefonokat használja, amiket ők a "rabszolgamunka" során készítettek.
Mindemellett a cég majdnem egymillió embernek ad munkát, ami hihetetlen sok és nagyon becsülendő. Teljes gépesítéssel valószínűleg éhen halna ezen közel egymillió ember és családja.

(Zenét hallgatva, fel-felálldogálva, elsétálva, röhögcsélve nem lehet pontosan és profitálóan dolgozni.)

[ Szerkesztve ]

"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."

(#8) GALARDO válasza Hennet (#7) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

+1

Eladó Lego 7893!!!! //// "Az Android, a mobilok Windowsa." By: Bocha //// Peace!

(#9) otoaak válasza Lenry (#5) üzenetére

otoaak
(lelkes újonc)

Meg a 100 milliárdos haszonnak is ez az ára. Azért nem lenne baj ha ebből az iszonyatos profitból ezeknek az embereknek sokkal több jutna. Ez nem csak munkáról meg éhenhalásról szól.

A szokásos végletekben gondolkodás itt is megvan. Kicsit gondolkodni is kéne.

SG Note GT-N7000

(#10) Lenry válasza otoaak (#9) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha én lennék a gyártulajdonos, pontosan ugyanígy és ugyanezt csinálnám. ahogy te is.

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#11) ku-cu válasza otoaak (#9) üzenetére

ku-cu
(tag)

Hol látsz a cikkben információt a haszonról? :N
Nem mondom, valószínűleg nincsenek túl jól fizetne a munkások, de mi, innen, nemigazán láthatjuk át a helyzetet. (ezek után pedig fölösleges csípőből ítélkeznünk)

Adriatica A8171.5263A férfi karóra eladó! http://hardverapro.hu/apro/adriatica_a8171_5263a_ferfi_amtomata_svajci_karora/hsz_1-50.html

(#12) Gusztáv válasza ku-cu (#11) üzenetére

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Szalag mellett dolgozni a világ kevés helyén vidám dolog. Max a Ferrari gyárban :DD .

Laci

(#13) omlosz válasza rudymester (#6) üzenetére

omlosz
(újonc)

Szerintem örülnek, hogy van székük. Sok gyárban már nincs, mert elvileg hatékonyabb, ha állsz :)

(#14) Apika válasza omlosz (#13) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Csak a lábuk megy teljesen tönkre, ha egész nap állnak...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.