Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eddig sok halláskárosult fiatal volt/van /különféle hordozható fülhallgatós zenelejátszók/, most már lehet készíteni a szürke botot. Nem tudom ér-e ez az "élmény" ennyit, mondjuk a gyártóknak biztosan.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#2) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ráadásul a 3D-s mozik és filmek még a tökéletes látással bíró nézők szemét is megterhelhetik."

Jaja... egyszer még kiderülhet, hogy a szemorvosok is benne voltak az elterjesztésben ;]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) maláj

maláj
(őstag)

csak meg kell nézni hol is hódított és már nincs is több kérdés ...

mi a f@szom az a "dodo, hype, epic fail, facepalm, bullshit, lol, eye candy, powaaa, lájk, fain, candybar, applehater" & tsai ??? beszélni picit magyar ???

(#4) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hurrá. Engem mondjuk nem izgat ez a nagy 3D mánia. Inkább maradjon meg a moziban, ne tegyek már fel otthon is még egy szemüveget...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#5) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Legalább megerősödnek a szemizmok! :DDD

Pistike átjösz gyúrni?
Dehát nektek nincs is kondigépetek?!
Majd gyúrunk szemre!

10 év múlva meg olyan szemünk lesz mint a csigáknak és kocsányon fog lógni ettől a szartól! :D

(#6) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Engem valahogy ez a 3D nemvonz :N , ha egy mód van rá, moziban is a sima verziót választom. Rendesen bántja a szememet, fejemet. :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#7) Solten válasza LackoMester (#6) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Vegigneztem anno egy ilyen 3D-s "csodat" a moziban, rendesen ereztem a szemem utana...

Sz@r egy technologia... :)

alba gu brath

(#8) Hiftu

Hiftu
(fanatikus tag)

Ezek szerint Amerika eddig csak síkban létezett? Most jöttek rá, hogy van domborzat? (3D)
De hogyan jött rá az amerikai papírra rajzolt pálcikaemberke, hogy létezik 3. dimenzió?

A lét csodálatos kérdései....

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

(#9) veector

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

3D vb-nek van a legnagyobb értelme... olyan messziről teljesen haszontalan.
Úgy lenne faszántos, ha egy székre a nézőtéren raknák a 3D kamerát :)

(#10) szuper-t válasza Hiftu (#8) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Aki hülye beveszi. Lesz ebből is rengeteg per úgy érzem ;]
Na jön valaki macskát szárítani a mikróba :F

Nekem speciel fontosabba szemem mint 1 film. a nagyokosok azt mondták h napi 5-10 perc szoktatással nem lesz gond(napi 5-10 perc le amortizációval)

(#11) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

A hír címe alapján rögtön gondoltam, hogy ide dőlni fognak az "értelmes" hozzászólások.

(#12) bartucc válasza lsc (#1) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Főleg hogy mennyi lesz később. Ez a +D meg a szemet nagyon terheli, mire én megöregszem, tényleg alap lesz a hallókészülék meg a szemüveg/kontaklencse/kamera a szembe implantátum:DDD

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#13) pincehely

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az én szemeimnek semmi baja nem lett a 3D mozi végigülése után.
Rossz tapasztalatom nem volt vele, a szemem nem fáradt el, a fejem nem fájdult meg tőle.
Aláírom, hogy kellett egy pár perc, amíg az agyam alkalmazkodott az új "látványhoz", de utána annyira természetesnek tűnt, mintha 2D változatot néztem volna meg.

Véleményem szerint ha ez a technológia olyan mértékben káros lenne, mint ahogy azt sokan állítják, akkor nem alkalmaznák. A gyártók sem hülyék.

Akinek meg 3D film után szem-fejfájás panaszai vannak, szerintem keresse fel a szemészetet.

[ Szerkesztve ]

http://kefetemap.deviantart.com/

(#14) bartucc válasza pincehely (#13) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Moziban fontos hova ülsz/kapsz helyet, oldalról elég rossz nézni csak hogy egy példát említsek. Nem azzal van bajom, hogy ha hetente egy filmet megnézel. Vagy havonta. Hanem hogy ez már minden téren el fog terjedni, a napi tv-zés, kijelzővel rendelkező ezközök terén is.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#15) pincehely válasza bartucc (#14) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na úgy megint más a leányzó fekvése.
Ebben igazat adok neked.
Ha lesz/lenne egyensúly, hogy mondjuk csak az esti nagy filmet vetítik 3D-ben, akkor nem hiszem, hogy káros lenne.

(#16) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én nyitott lennék a 3d-re,sajnos a pénztárcám az még nem

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#17) szuper-t válasza pincehely (#13) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Akinek meg 3D film után szem-fejfájás panaszai vannak, szerintem keresse fel a szemészetet.

A szemüveges haveromnak semmi baja nem volt filmezés után. nézz utána hogy működik.
A technológia kihasználja a szem tehetetlenségét. tehát minél rosszabb szemed van annál jobb :K
aki beleköt az hiteles linket is ahjon mondandója mellé:)

(#18) bartucc válasza pincehely (#15) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amit igazán ellenzek, hogy az ember elveszti ezek által a valóság és a virtuális világ között különbséget. Egy film nem vált világot e téren, de félek a jövőtől, mert már most is antiszociális emberek tömkelege létezik, és ebben nagy szerepe van az internetnek. Hasznos és jó, de egyre kevesebben értékelik a személyes kontaktust, beszélgetést.

(igazán utóbbi 2 évben jöttem rá, ahogy internetem lett egy komolyabb betegséggel párhuzamosan, mennyire rossz az hogy nem tudok kimozdulni. Míg mások egész nap csak a gép előtt vannak, mert msn-en lehet kapcsolatot tartani.... hosszútávon szerintem nem igazán, elszigetelődik az ember)

szuper-t: amit én károsnak látok, az nem testileg káros, hanem az embert egy idő után megzavaró jelenségek, hogy valóság és virtuális világ közötti különbségek elmosódása, ne adj Isten keveredése, bár utóbbi már pszichiáter/pszichológusra tartozó gond.

[ Szerkesztve ]

(#19) twine

twine
(őstag)

Az egész Home3D-t egy nagy baromságnak tartom....hirtelen nem tudok példát mondani milyen is ez,,,de szvsz pont a lényege veszik el az egészben....az a rohadt nagy vászon....anélkül szart sem ér az egész......(persze projektor és tsai,,de az sem az igazi,,,OTTHON 3d tekintetében)
Ott viszont (Imax, és tsai) tetszik...de szerintem ott is kellene tartani,,,,semmi szükség ezt bevinni az otthonokba....

(#20) bartucc válasza twine (#19) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Veled egyetértek, mert eleve a mozinak is van egy "feelingje", amit a 3D fokoz, de ezt nem lehet otthon visszaadni, 3D ide vagy oda.

(#21) szuper-t válasza bartucc (#18) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Igen ez is benne van de ez ellen nem tehetünk. bár a cikk nem erről szólt tehát nagyon elkalandoztunk.

(#22) Sub-ZeRo válasza pincehely (#13) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Véleményem szerint ha ez a technológia olyan mértékben káros lenne, mint ahogy azt sokan állítják, akkor nem alkalmaznák. A gyártók sem hülyék.

Akkor a CRT monitorok esetén is így volt nem? Nem bántja a szemet stb.. most meg meg TFT meg az LCD, mert nem roncsolja a szemet, nem vibrál...

Majd lesz a 3D-től is jobb, és az majd ennyire sem fogja bántani a szemet egyeseknél, kifinomultabb lesz...
Erről ennyit... :))

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#23) ClioRS

ClioRS
(senior tag)

Öcsémmel megnéztünk egy ilyen "csoda" TV-t, és sajnos nem nyújtott élmént. A kép közepe még csakcsak, de a szélein teljesen szét volt csúszva, mintha nem is szemüveggel néztük volna.
Kellemesebb volt nézni szemüveggel mint anélkül.... :U
Lehet, hogy a 3D megjelenítőket tartalmazó TV-k jók, de amihez szemüveg kell, abban eddig csalódtam.

Akinek privit írok az tiszteljen meg annyival, hogy visszaír!

(#24) pincehely válasza Sub-ZeRo (#22) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Részben igazad van. A CRT károsíthatja szemet. De ez is monitor- és felhasználás függvénye.
15 év CRT használat után semmi baja a szemeimnek.
Másrészt a 3D technológiának semmi köze ahhoz, amiért a CRT monitorok nyugdíjba mentek.

(#25) P00By válasza aram01 (#16) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én is, csak szemüveg nélkül :)

(#26) Sub-ZeRo válasza pincehely (#24) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is mondtam, hogy köze van, csak a crt, tft is hasonló volt, mint most a sima és 3D-nél...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#27) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha azt nézzük, hogy kb. 70 millió háztartás van az USÁban, valamint hogy több ezer dollár egy ilyen készülék, könnyen kiszámolható, hogy a múlt negyedévben az amerikai háztartások kb. 0,01-0,05%-ban vásároltak ilyen kütyüt. Ezt azért nem nevezném "hódításnak".

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#28) moha21 válasza pincehely (#24) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A TFT is károsíthatja a szemed.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#29) pincehely válasza moha21 (#28) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezzel én is tisztában vagyok, nem is mondtam, hogy nem.
Szerencsére egy Philips tv-vel használom a gépet, amin van fényérzékelő, így sosem bántja a szemem, mert dinamikusan hozzáigazítja a háttérvilágítást a fényviszonyokhoz.
Meglepően jól teszi a dolgát.

(#30) Jarlaxle

Jarlaxle
(senior tag)

Tervezem en is a mielobbi beszerzeset, mind mozira mind jatekra jol jon.

(#31) pincehely válasza Jarlaxle (#30) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor azt hiszem becsülettel belenyúlhatsz a pénztárcádba.

(#32) benoce

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Először is legyen tartalom, mert még a csodálatos Monsters vs. Aliens adjak ezekhez a 3d masinákhoz, az elég szegény.
Jelenleg a gyártok (samu, pana, sony) csomagolják a tv-hez, lejátszóhoz a filmeket, mindenféle kizárólagos szerződésekkel.
Most a Derült égből fasírt megjelenésével talán egy kis lépés lesz a piac (kiskereskedelem) felé.
Várom hogy az Avatar 3D, melyik gyártó kapja meg exkluzív jogokat a Fox-tól.

(#33) Himym válasza benoce (#32) üzenetére

Himym
(senior tag)

Nem tudom mi olyan nagy zám ezen az Avataron. Bennem nem kelletett semmit, hogy msot 1-2 oszkárt kapjon.. Az, hogy az emberek hülyék azt eddig is tudtam. ;) :B

(#34) ClioRS válasza benoce (#32) üzenetére

ClioRS
(senior tag)

Nem veszik az emberek, így valahogy meg kell szabadulni tőlük.... :DDD

Akinek privit írok az tiszteljen meg annyival, hogy visszaír!

(#35) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

..én azt várom amikor már szagot is produkálni tudnak.. ;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#36) macikos válasza runner 125 (#35) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Minek? Öcsémmel 1-2 szagot bármikor tudunk reprodukálni, ráadásul lossless :D

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#37) jer1cho válasza pincehely (#31) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

4-500e Forinttól már beszerezhetőek ezek a kütyük (TV + lejátszó). Ha veszel egy FullHD ledtv-t, meg egy sima BluRay lejátszót, az monjuk ennek a fele. Tehát mondjuk új technológához képest a +2-250e Fornt nem olyan vészes (sőt ebben az iparban az a 250e Forint sem olyan vészes).

Persze, ha az ember normálisan akarja évezni a dologot, és nem 82 cm-en, akkor egy "kicsit" többe kerül. Egy 40-42"-os TV + a kompakt 3D házimozi kb. 1 misi.

(#38) Márton válasza jer1cho (#37) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"Persze, ha az ember normálisan akarja évezni a dologot, és nem 82 cm-en"

2 hdready dlp proji polárszűrőkkel, egy nagy ezüstvászon, egy dual kimenetes vga-s PC.
Bőven egy misi alatt vagy, és hatásban már közelítesz az Imax-hoz ;)
Legalábbis 100x jobb mint egy 40"-os tv. A szemüveg meg passzív, nem vibrál.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#39) fairi

fairi
(senior tag)

Duna plazaba a Daturnba van kiállítva 3D Tv...
3D technika szépen működött,Tv-ből nem jöttek ki a karakterek,de adott egy térérzést..
Én is szédülni kezdtem tőle,állva néztem,így elég hamar hagytam a fenébe..

(#40) 9950es válasza Márton (#38) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Szerintem 2x lens shift FullHD DLP projival nem jön ki 1mill alatt, digitális keystone korrekcióra meg nem vagyok kíváncsi. Sokkal Inkább a shuttere, ami 120hz-en továbbra sem vibrál, és a natív 720p-nek több értelme van mint a skálázott 1080-nak.

Illetve ponthogy vibrál, azoknak ,akiknek érdekében áll dezinformálni, vagy maguk sem tudják hogy dezinformálnak (szegényebbek egy élménnyel).

http://www.youtube.com/watch?v=B9kHiJ2kvDQ

fickó is elmondja neked hogy melyik a jobb, a plazma 120hz vagy az LCD-s 240 hz,

240hz = 0.24 kakaherz ( sony mértékegység™)

[ Szerkesztve ]

120 fps or GTFO :D

(#41) 9950es válasza 9950es (#40) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

- ráadásul ez az eladott 55 millió gyakorlatilag mind gagyi samsung LCD , mi lessz itt még ha rendes technológiák lesznek ( kurvasok samsung 3d ebayon meg aprórovatokban).

120 fps or GTFO :D

(#42) runner 125 válasza fairi (#39) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Samsung-ékat múltkor én is láttam ott, de ők raktak fotelt is a TV elé.. :))

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#43) Márton válasza 9950es (#40) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Megfelelően vékony proji esetén nem létszükséglet a lens shift, hidd el.
Szerintem embere válogatja, hogy érzi-e a 120Hz (fele) vibrálást vagy nem. Én érzem, kár erőltetni az ellenkezőjét. Te kevésbé vagy rá érzékeny. Ez hasonló lehet mint a rainbow jelenség. Van aki nem venne 1 chipes DLP projit, más azt sem tudja miről beszélnek, amikor szivárványt emlegetnek egyesek. :DDD

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#44) euchi

euchi
(senior tag)

Engem nem hoz lázba ez a szemüveges téma. Ha 3D-t akarok látni, akkor majd elmegyek moziba.
Sőt, nem is moziba megyek. Már sokkal a IMaxGigaMega3DUltraWide előtt is volt 3D-s előadás, amihez nem kellett még szemüveg sem. Úgy hívták, hogy színház. :D

(#45) Rickenstein

Rickenstein
(senior tag)

Én otthon néztem 120 centis LCD-n 1080p-s 3D-s felnőtt filmet még a hagyományos vörös-cián szemcsivel és szinte kényszerem volt, hogy beletúrjak a hölgyszereplő hajába, olyan valóságos volt. Szóval részemről viva 3D TV :DD

A fene ezekbe az amcsikba, hogy ennyire televannak. Széplassan át kellene költözni hozzájuk...

[ Szerkesztve ]

Loading... [████████░░]77%

(#46) runner 125 válasza Rickenstein (#45) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

LOL :D

(#47) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

amíg ilyen szemüveges megoldással érik el a 3d -t addig felejtős

a buta amerikaiakat úgy látszik nem érdekli a szemük, agyuk épsége, egészsége
nekem ingyen se kéne ilyen cucc, nem hiába nem volt sikeres 10 évvel ezelőtt se az nvidia féle szemüveges 3d amit videó kártyákhoz adtak

gyerekcipő még ez, nem is kicsit

(#48) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Részben amúgy egyetértek. Szemüveggel nekem sem bejövős. :N

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.