- Kérek egy kétmagost!
- Négy lett... Maradhat?
(#2) antikomcsi: Kérdés, melyik a jobb választás... 2 mag kicsit emelt órajelen, vagy 50-60%-ban /csak tipp, nem vagyok AMD alkalmazott
/ biztos bonus 2 mag.
[ Szerkesztve ]

- Kérek egy kétmagost!
- Négy lett... Maradhat?
(#2) antikomcsi: Kérdés, melyik a jobb választás... 2 mag kicsit emelt órajelen, vagy 50-60%-ban /csak tipp, nem vagyok AMD alkalmazott
/ biztos bonus 2 mag.
[ Szerkesztve ]
(#2) antikomcsi

Szerintem lehetne kicsit bátrabb az AMD, és kihozhatná alapon 3.2-3.3GHz-en az ilyen "felezett" denebeket.
Nem hiszem, hogy gond lenne, és még válogatni se nagyon kéne jobban. Bár ezt ők tudják.
(#3) fekeandras

Az Athlon II X4 600e és 605e körül nagy a hallgatás pedig előzőleg úgy volt, hogy azt is most a computex-en mutatják be és hamarosan már rendeléseket is lehet leadni rá... Engem is főként ezen páros érdekelne. 
[ Szerkesztve ]

Szépek..Jó lenne a 6000+ -t lecserélni olcsón.
Kíváncsi leszek milyen árba lesznek itthon.
NA végre...Athlon II X2 250 egy jó termék lehet az Intel E-5400 ellénében,bár én megvárnám az elsö teszteket...
Phenom II X2 550 ez is elég jól néz ki.
Várjuk a teszteket.
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Tesztek:
Anandtech
Xbitlabs
Guru3D
Érdekes hogy szinte mindenütt más fogyasztási értékeket kaptak. Néhol a X2 250-es többet fogyaszt mint a herélt deneb
Kiváncsi lennék valami HTPC-s tesztre is (integrált uATX-es lappal)
[ Szerkesztve ]
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál
sokáig gondolkoztam 6000+ környékén, csak annak a "rohadéknak" nem akar nagyon lejjebb menni az ára... hiába a sok árcsökkenős hír, nem csökken... (persze a bivalyerős forint meg "dübörgő magyar gazdaság" hatására...
) már nem is gondolkozok benne... inkább ilyenek felé kacsintgatok... szép ez a 250-es... főleg, hogy jó nagy cache figyel benne meg alapból 3ghz... nyári uborkaszezonra majdcsak jóárasítva lesz kapható hazánkban is (pl 15-20környékén)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Bizony, a teszt nélküli vásárlás már nem bevett szokás 
Egyébként nagyon vártam már valami finomságot AMD -től. Nem drágát ÉS jót.
Remélem bebizonyosodik, hogy mindkettő megállja a helyét. 
Nem hiába véletlen! - http://lasi.atw.hu/
köszi 

Azért az a bő 25%-os plusz nem olyan rossz a Brisbane és a Regor között.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
hoppá az AMD osztja a pofonokat hát a Phenom II X2 550 simán partyban van a C2Q 8200-al,de olcsóbb...
Athlon II X2 250 meg simán veri a E5400-at...
Az ára meg nagyon jó...

[ Szerkesztve ]

Talán már írták, de a belinkelt X-bit Labs-os képen egy Phenom II X4 van, és nem egy X2, javítsátok! Ez persze nem csökkenti a 3,8 GHz-re tuningolt proci érdemeit, sőt!
Bár mondjuk kíváncsi lennék, hogy AMD fronton mennyi a maximális "tanácsolt" magfeszültség, mert az a kb. 1,45 V elég soknak hangzik nekem
.
#12: Phenom II X2 550 vs. Q8200? 2 magos a 4 magossal pariban? Max. néhány helyen, legalábbis szerintem. Játékokban lehet jobb, de spec. renderelésben szerintem eléggé elkenné a C2Q a száját (akárcsak egy X4 is, de ez így van rendjén).
[ Szerkesztve ]
Te is fiam, Bluetooth?

Az egy négymagosított Phenom II X2 550 Black Edition 3,8 GHz-es órajelen.
Phenom II X2 550
Voltages: 0.850-1.425V
*javitom E8400-at akartam irni
Igazad van...
[ Szerkesztve ]
Az egy négymagosított X2. A magok aktiválása után mer nem ismeri fel a program.
Az AMD 45 nm-es eljárása az SOI alapú, itt nincs maximálisan ajánlott feszültség. A hűtéshez kell szabni. Ha megfelelő vízhűtésed van elmehetsz 1,7V-ig is.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Akkor tegyük fel, hogy megfelelően tudom hűteni, akkor akár 3 évig is bírná 1,7 volton, mindenféle probléma és károsodás nélkül?
(#18) bteebi: SB710 v SB750-es alaplap kell hozzá. Ha jól tudom
[ Szerkesztve ]

Jaaaa, thx, my bad
. Ez így viszont kifejezetten impresszív
. (Nem lehet, hogy ez nem is 4 mag, csak "rejtett HT"?
)
"A BIOS beállításokat babrálva, megfelelő alaplappal a szunnyadó két mag is aktiválható."
Mondjuk ez szerintem (elvben) hülyeség, vagy ilyen kicsi lenne a hibaarány, hogy már nem a selejt 4 magosokat "2 magosítják", hanem a jókat is?
Persze egyáltalán nem baj, ha így van, de ez szerintem szinte csak marketing, mint a 800 SP-s 4830. 
A kérdésem már csak az: mi az, hogy megfelelő alaplap?
Milyen beállítást kell tudnia?
Abu, thx
.
[ Szerkesztve ]
Te is fiam, Bluetooth?

#17: Hát akkor arról már lemaradtam, mert nekem csak egy régi Abit KN9 Ultra-m van. De lehet, hogy majd beújítok hozzá egy ilyen újabb procit (már ha lesz hozzá támogatás egy halott alaplap gyártó részéről
). Nem igazán szeret(t)em ezt a lapot, mert rengeteg stabilitási gond volt vele (volt, hogy egy napon 10* is lefagyott, néha már bootoláskor is), aztán garisan kicserélték, de a probléma megmaradt
. Mostanában viszont asszem már abszolút nem fagyogat, kopp-kopp (ez a 2. gépem, max. 2 hetente hétvégéken látom, de olyankor nem szokott gond lenni vele).
[ Szerkesztve ]
Te is fiam, Bluetooth?
A SOI-nak sokkal jobb a feszültségtűrése a HKMG-hez képest. Az, hogy mikor krepál be a cucc, az egyéni, de elméleti akadálya nincs, a 3 éves 1,7V-os ciklusnak.
bteebi: Ha sok kétmagosra van igény, akkor a négymagos Denebből kétmagos lesz. Az AMD-nek az a lényeg, hogy eladja.
Elvileg AMI BIOS kell, SB750-es déli híddal, de esetenként ez sem működött. Meg kell nézni, hogy melyik alaplap képes erre. A tuning fórumokon sok eredmény van.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
jó lesz az! hajrá AMD!
www.keytar.hu - improve yourself

Végülis jogos. A négymagos prociknak - szerintem - alapvetően még mindig nincs túl nagy létjogosultsága egy átlag user szempontjából, és nyilván a kereslet a meghatározó, ami - pláne ilyen válságos időkben, az olcsóbb (2 magos) prociknak kedvez.
Te is fiam, Bluetooth?
ha 25-nél megáll az 550 BE, akkor ide egyet...
főleg ha tényleg megy 1,44V-on 19x211-et
azért még megvárok pár hivatalos tesztet... 
GO...AMD! 

Haversrác, végülis elférnek a gyűjtögető hsz-eid, de Te nem unod még ezeket?
Ki is volt aki anno hasonlóan velős hsz-ekkel jelentkezett minden hír topikjában? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Hogy lehet az, hogy az E7300 ellen küldik a PH2 X2-t? Én úgy gondoltam, hogy simán pariba lesz az E8400-al. 

Amint a tesztekből is láthatod, bőven akad ahol c2c lassabb az E8000-eknél, ráadásul AMD, ha nem ajánl jelentékenyen jobbat, ráadásul olcsóbban (!), akkor a többség inkább Intelt vesz, mer' az mégis Intel.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

"ráadásul AMD, ha nem ajánl jelentékenyen jobbat, ráadásul olcsóbban (!), akkor a többség inkább Intelt vesz, mer' az mégis Intel"
Nagy igazság
.
Te is fiam, Bluetooth?

Száradjon szét ez a rohadt böngésző, már megint duplát küld
.
[ Szerkesztve ]
Te is fiam, Bluetooth?
Volt? Van még egy pár társa. Devid, Puby, stb....
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Ne feledjük a virtualizáció hiányát a gyökér e5000 és e7000 szériában ! Bár ez az átlag júzernek nem tűnik fel.

Na végre valami fincsi az AMD-től
Ha nálunk is jó árban jön meglesz a brisbane-em utódja.
Egy PhenomII 550 két szunnyadó maggal jól jönne
"Danger! Avoid death!"

Két oo volt a nickjében, erre emlékszem, és mindig úgy kezdte:
"Hello!
..."

Gondolj bele ha HT-vel nyomnák, az rögtön két hozzászólás lenne. 
Egyébként honnan szedtet a linkelt képet, érdekelne még a deneb 4 mag is, hogy mi a különbség a 2 maghoz képest, bár gyanítom elhanyagolható.
Jó kis procik ezek, ilyenek kellenek a népnek. Vinni fogják mint a cukrot, még én is vennék ha már nem lenne a jóból. Aztán jöjjön hamar a Prohardveres teszt is 
<-ƘƘ-> Rendszerment
ne nézzetek Lámának DE:
"A processzorban egy DDR2 és egy DDR3 memóriavezérlő is található, ennek megfelelően a 65 W-os TDP fogyasztással rendelkező, Socket AM3-a tokozású termék a régebbi Socket AM2 és AM2+ foglalattal szerelt alaplapokkal is használható lesz."
ezek a procik ha jól értem akkor a standard AM2-es lapokba is belemennek mint ami nekem is van (Adatlapom ha valakit érdekelne
) nem csak az AM2+ os lapokba?
szerk: Ha igen akkor meglenne a 6000+ utódja
![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
/// HP Elitebook 2530p /// Galaxy Note /// 4.0.3 LPY + CF-Root ///

Ha jól tudom kell hozzá 1 bios frissítés,legalábbis a giga lapok ezután kezelik az AM3 procikat.
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

Az AM2+ CPU-kat sem támogatja az alaplapod, szóval cserélned kell.
K9N SLI, utolsó BIOS hozzá 2007-10-04-ei. A proci support list-et olvasgatva kiderül, hogy a Phenom I-es procikkal kifújt a támogatás. Szóval ebben a lapban ezek az új procik nem fognak menni.
Hopp elnéztem, még Phenom I sem megy már. AM2-vel kifújt.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

Ezt nézd meg még egyszer, a Phenomok mellett nem BIOS verzió van, hanem egy szép kék NO felirat...
Igen, közben jobban szemügyre vettem én is. Gyanús is volt az az utolsó dátum is, annyira nem régiek a Phenom I-ek sem.
<-ƘƘ-> Rendszerment
köszönöm a segítséget..
kár hogy nem támogatja, az ugyan ilyen lapkészlettel készült giga lapokhoz adtak ki biost :S kár hogy ehhez nem...
bár gyorsabb HT-t se tudna szóval akkor egyenlőre marad az a 6000+ pár százalékot megrángatva kényelmesen megy 6400+ szintjén
thx még1
szerk: nem is 2007-es az uccsó biosz
BIOS Type: AMI BIOS File Size: 475KB
Version: 3.10 Update Date: 2008-04-07
[ Szerkesztve ]

Ezekkel a tesztekkel nekem mindig az bajom, (game terén) hogy a min. fps-et nem tűntetik fel és bizony számomra ez az egyik tényező a leendő procimmal szemben, hogy azonos kategóriában hozza a rivális képességeit (na majd a hazai tesztekben)
Ha már erről van szó megkérdezem:letöltöttem egy biost a deszkámhoz,de nem vágom az AGESA kódokat.Milyen új proc. megy ezzel a biossal?Előre is köszi a segítséget.
ASRock ALiveNF6G-VSTA Bios 2.25
ALiveNF6G-VSTA BIOS L2.25
Changelog:
- Add AGESA core 3.3.2.0 Code
Mit diesem Bios unterstützt das Board nun alle aktuellen AMD CPUs.
ACHTUNG: Das Bord unterstützt keine TDP 140W CPUs.
Ilyenek miatt tudja meggondolni magát az ember, hogy legközelebb mely márkát preferálja mikor vásárlásra kerül a sor. Ha igazán hosszú támogatás kell, vegyél ASRock-ot. 
Mért nem ez a lapod? K9N SLI
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment
áhh nem kell olyan hosszú támogatás.. a lap nincs még 2 éves, gondoltam hátha tudok bele tenni újabb procit az új leendő vga-m mellé, és akkor karácsonykor még nem kell félkonfigot cserélni
kb 2 évig tartok meg 1 gépet... utána szerintem érdemes váltani...
szerk: de ez a lapom 
miért? bios miatt mi? lejjebb görgetsz és a legújabb valahol közép tájba lesz... én sem értem miért nem legfelül 
[ Szerkesztve ]
Tényleg, de csak azért mert az előző BIOS-okat nem úgy írták, hogy 3.09 és így a sorrend is úgy alakult, hogy a 3.1 fölé pozícionálta. De ez így elég inkorrekt, nem látható egyből.
szunya1: Proc support list
De én úgy nézem, 2.20-as az utolsó, itt nem néztem el 
AMD Phenom X4 9600 az utolsó és legnagyobb ami megy benne.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment
Amit feltettem béta-bios nem hivatalos support,tökéletesen megy is.Már csak ezt az AGESA kódot kellene megfejteni.
Aham, hát a 3.3.2.0-val elvileg a legújabb Phenom II-ők is mennek. Szóval minden megy amit itt látsz, csak max 95W-os megy elvileg, nagyobbakat nem bírja. Szóval Phenom II X4 925 a nyerő max.
<-ƘƘ-> Rendszerment