Helyes. AnAndtechen van már teszt is róla.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#1) TomBoy1986
Helyes. AnAndtechen van már teszt is róla.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Na végre!
Remélhetőleg éleződik a verseny, sikeres termék lesz, a specifikációk alapján ígéretesnek tűnik.
Az AMD sikerei elsősorban a verseny élesedését, és az INTEL árainak mérséklését jelentheti szerintem. 
Phenom II X4 = Régi PhenomX4 45nanóval? 
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

Szvsz az első szériát követően nem túl szerencsés választás Phenom néven folytatni az asztali processzorok forgalmazását. Értem én, hogy 45nm meg miegymás fejlettebb "fícsörök", de az előző sorozat olyan gyengécske lett, hogy legfeljebb magával szemben rúghat labdába az AMD... 
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Nagyon érdekel engem ez az Új Dragon platform is.
Az eddigi platform is remek, miért van újra szükség, illetve miben tudhat többet a Dragon a Spider platformtól?
Van valakinek erről bármi infója?

23xx mivel tud kevesebbet a 83xx-nél?
a fogyasztása nagyon szép
de szerintem ha szerver akkor nekem nem a fogyasztás az elsődleges... de phenomok is jöhetnének hasonló fogyasztással... na meg persze 35%-os gyorsulással(vagy többel)
hajrá amd
Nem. Ezek a Deneb magos Phenomok, s majdan a Propus magosak. Összefoglaló az új Phenom topic első hsz.-ében van. Thx Oliverda.
whYz:
A 8-as széria 8-utas szerverekbe való, míg a 2-esből csak kettőt lehet összekötni.
Ayg0:
Most hogy így mondod... annyira szenvednek a Phenom tulajok, hogy elképesztő 
[ Szerkesztve ]

Apu kezdődik!
Végre elkezdenek szivárogni a 45nm-es amd procik. De kellett ez. Remélem hogy jók is lesznek.
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

Ezek most 4magos procik lennének? Sehol nem látom a hírben, hogy hány magosak, csak azt, hogy az utód majd 6magos lesz...
Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

23xx = 2 utas
83xx = 8 utas
Természetesen natív 4 magosak.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Ha bazi sok szervert telepítesz egyetlen terembe, akkor érdekelni fog a fogyasztás. Az erősáramú betáp bővítése elég drága tud lenni...
Vagy ha 45.000 darab processzort használsz. Nem nehéz kiszámolni hogy ebben az esetben -1 watt mennyi megtakarítást tud jelenteni. Mondjuk ez egy eléggé szélsőséges példa.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Haat, 24/7-es 100% processzorhasznalat eseten szerintem mar teged is erdekelne a fogyasztas, ha te fizetned a cuccot.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Remélem végre domborít valamit az AMD.
Jól jönne a verseny a piacnak
vásárlói szemszögből
"Danger! Avoid death!"
Kíváncsian várom az asztali gépekbe szánt 45nm-es AMD procikat ![;]](/dl/s/v1.gif)
Remélem tudnak valami nagyot alkotni. Mondjuk a memóriavezérlővel lehet sokakat megtudnak nyerni. Gondolok itt arra, hogy DDR2 és DDR3-as ramokat is kezel. Szóval ügye nem mindenki lesz rákényszerítve a váltásra. Gondolok itt legfőképp azokra, akiknek olyan lapjuk van, ami kezeli majd az AM3-as procikat 
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

" szerintem ha szerver akkor nekem nem a fogyasztás az elsődleges"
Egy szervernél nagyon fontos a fogyasztás is, hiszen 24/7-ben mennek, évekig. Havonta 5 számjegyű összeget is meg lehet spórolni már 1-2 szerver esetén...... persze egy k.rva nagy cégnél ez aprópénz, kisvállalatoknál igenis kimutatható költségcsökkentő megoldás. De most látom: " olcsó játékszerverek". Ezt pont neked kell elmagyarázni? 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Ez szép! A számolási teljesítményt nem is tudom felfogni!
Itt aztán lehet áramfelvétel! Külön erőművet is telepítettek gondolom hozzá. A vészáramellátás megoldása is érdekes lehet.
A légkondi sem lehet semmi, ha fűt az a sok proci...
Apropó Spider: Who's spider is that?
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Augusztus közepén jött le a gyártósorról a teszthez haszált CPU.
Néhány teszt. Az órajeleket és a RAMok órajelét érdemes figyelni mert eltérőek!

Ezek végre egész versenyképesek lettek !!
Egész megszoronagtják az új Xeon-t azonos órajelen.
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9
Hmm... Akkor végül nem Leo lesz, hanem Dragon? Bár az igaz, hogy marketing szempontból a Dragon szerencsésebb név...
Most már csak azt nem tudom, hogy a Leo és Leo Refresh össze lett-e vonva? Mert ha igen, akkor az eddigi történések alapján a 800-as Radeonok lennének a Dragon részei...
Ha viszont nem vonták össze, akkor elég szétszórt platform lesz, még ha azt is figyelembe veszem, hogy kb egy időben jön az RV790, az AM3 foglalatos RD790 és a Deneb.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Hmm... Most akkor clock-to-clock hogy áll az Opteron a Xeonnal szemben? A másik kérdés, hogy várhatóak ennél gyorsabb Opteronok is? Mondjuk 2,8GHz-es? Vagy netán 3-as? Bár ahogy emlékszem, az előző szériás Opteronokból még ekkora gyorsaságú sem volt. További kérdés, hogy ezek a Xeon-ok mennyire újak?
Egyes alkalmazásokban nem is csak azonos órajelen...
marcias: Alkalmazás-függő. De ott vannak a képeken az órajelek...
A hírben külön nem szerepel, de a 105 wattos (SE) modellek természetesen órajelben is magasabbak lesznek, nem csak fogyasztásban. 
(#26) Thrawn : Akkor valamit keverek... élnézést. 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
2,3 GHz-től.
Different songs for different moods.
Bizonyára arra gondoltál, hogy 2.7-es felső határral indítottak, de - szokásukhoz híven - később magasabb órajelesek is jönnek, ahogy még finomítanak a gyártástechnológián + újabb steppingek jönnek.
Ott láthatod 2.66 vs. 2.70 GHz (L5430 vs. 2384) viszonylatában 2 CPU esetében clock-to-clock. A 2.8GHz-es februárban érkezik, és valószínűsítem hogy lesz 3.0GHz-es is valamikor Q2-Q3 környékén.
Az L5430-as Xeon a legújabb E0 steppinges Penryn-re épül, ennél jelenleg nincs újabb. Az újabb Q9550 és Q9650-ek is erre épülnek.

Árakat akarok!
Árakat akarok!
Árakat akarok!
Árakat akarok!
Árakat akarok!
Árakat akarok!
Nem a szándék, hanem a fontos.
Nézd meg a hírt is.. benne van minden 
The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/
A linkelt tecchannel.de tesztek alapjan egy kis osszehasonlitas kb. mennyivel gyorsabb a Shanghai a Barcelonanal azonos orajelen. Kicsit csaloka a pozitiv iranyba mert a 2.3>2.7 interpolalas a valosagban nem minden esetben lenne olyan idealis mint amit a matek ad 
Test O2356 O2356+ O2384 Diff%
-------------------------------------------------
Cinebench 1CPU 2188 2568 3170 23.4
SPECpower_ssj 182132 213807 256861 20.1
Cinebench XCPU 15327 17992 19523 8.5
3DSMax Flyby* 51.1 43.5 41.7 4.2
3DSMax Underw* 69.2 58.9 57.2 2.9
SunGard* 299 255 249 2.4
SPECjvm2008 110 129 131 1.5
OpenSSL Enc 2013 2363 2388 1.0
OpenSSL Dec 70954 83294 83882 0.7
Linpack 49.5 58.1 58.2 0.2
O2356 = az eredeti 2.3Ghz Barcelona 667-es memoriaval
O2356+= a 2.3-as eredmenyek 2.7Ghz-re interpolalva
O2384 = a 2.7Ghz Shanghai eredmenyei 667-es memoriaval
Diff% = ennyivel jobb a Shanghai eredmenye az interpolalt Barcelona eredmenynel
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

A SPECfp_rate nél +33%, ahogy én számoltam, itt ez tűnik a legtöbbnek. Gondolom tudományos alkalmazásokban nem mellékes.
''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984

Ráadásul az L sorozatú xeonok 50W tdp-sek, szemben a szokványos 80W-os E szériával...
Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?
Valamit elnezhettel. Nem a DDR2-800-as verzioval szamoltal a Shanghainal? Nekem ez jon ki:
Test O2356 O2356+ O2384 Diff%
SPECint_base2006 9.2 10.8 13.1 21.3
SPECint_rate_base2006 58.2 68.3 84.5 23.7
SPECfp_base2006 10.5 12.3 14.6 18.4
SPECfp_rate_base2006 55.2 64.8 81.7 26.1
Köszönöm, egy ilyen jellegű választ vártam.
Sztem akkor elég meggyőzőek a procik, kérdés, asztali változataik képesek lesznek-e legyőzni, vagy felvenni a versenyt a C2D-kkel, amíg az i7-esek elterjednek? (nyilván az AMD is tudja, hogyha az i7 leváltja a C2D-t valamikor 2009Q3/Q4-ben, akkor újabb fejlesztések kellenek, akármilyen jók is lesznek a Denebek, az ellen így is, úgyis gyengék lesznek.) Vagy talán abban bíznak, hogy addigra egy újabb steppinggel lehetőség nyílik 3,5Ghz-es Phenomokra?
Vajon a most bejelentett 40.000 Opteront tartalmazó szupergépben is ezek vannak már? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Jó dolog ez az összehasonlítás, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a 2.7-re interpolálás csak elméletben lehetséges, illetve, mégha lehetne is addig húzni, gyárilag 2.3 volt a csúcs. Ezáltal a különbségek igaz jól mutatják az architektúra változásait, de a gyakorlatban ezek a százalékok így nem fognak megjelenni, hiszen az átlag Freq is magasabb lett (talán ebben az esetben az állna legközelebb a gyakorlathoz, ha az ún. utódmodellt vetnénk össze, vagy ha ilyet nem lehet kijelölni, akkor az azonos árú 45nm-es változatot). Ezzel az egésszel azt is akarom mondani, hogyha Barcelonából létezett volna 2.7-es verzió, könnyen lehet, hogy már az önmagában sokat segít az AMD-n.
Jó kérdés, majd kiderül januárban. A fejlesztés folyamatos, tehát az szinte 100% hogy Q3/Q4-re már lesz legalább egy újabb stepping. Sőt én azt is elképzelhetőnek tartom hogy az AM3-as Phenom II már alapból egy újabb (C3) steppingel kerül forgalomba. Arról is volt szó korábban hogy ők is bevezetik 45nm-en a High-k/Metal Gate eljárást egy következő (D) steppingben.
Ápropó stepping. Azt nem láttam még sehol hogy ezek az új már forgalomba került Opteron-ok milyen steppingel rendelkeznek. C0/C1/C2?
Nem mondtam sehol hogy idealis, de ez van. A valosagban a difi meg ekkora sem lenne. A legnagyobb Barcelona-s opteron egyebkent a 2.5Ghz-es 2360SE valtozat. Ez viszont nincs benne a cikkben.
HKMG lehet majd csak 32 nanon lesz, állítólag a mostani (45nm) technológiával gyártott tranzisztoraiknál kisebb a szivárgási áram, mint az Intel HKMG tranzisztorainál.
Link
Még a végén mindjárt kiderül hogy a Shanghai azonos órajelen lassab mint a Barcelona...
Thrawn: Ugye csak nem olyan rossz ez a SOI mint amilyennek korábban gondoltad? 
[ Szerkesztve ]
A coldbug az megmaradt, de az legyen az extrém tuningosok gondja 
Ezeket a számokat miért is hagytad ki az első listából? 
(#39) Thrawn: Az nem semmi... A HKMG drága dolog...
[ Szerkesztve ]

"Nem a DDR2-800-as verzioval szamoltal a Shanghainal?"
Persze, de miért is ne ha támogatja, meg gyorsabb is tőle.

"A valosagban a difi meg ekkora sem lenne."
Vagy éppen több lenne... A lineális interpolálás az elméleti maximum, ehhez képest egy felhúzott proci biztosan lassabb lenne, tehát az innen számított százalékos különbség meg több.
"Persze, de miért is ne ha támogatja, meg gyorsabb is tőle."
Mert a lenyeg az volt hogy a ket proci kozott mi a kulonbseg.
"Vagy éppen több lenne... A lineális interpolálás az elméleti maximum, ehhez képest egy felhúzott proci biztosan lassabb lenne"
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
dezz: Mert a puszta szamolassal foglalkozo teszteket akartam csak odatenni. Eredetileg meg a SPECjvm se volt ott csak a vegen raktam bele.
Pedig bizony abban igaza van, hogy ha 20%-ot húzol a CPU-n akkor legfeljebb 20%-kal kapsz jobb eredményt. Ebből pedig az következik, hogy a kevesebb mint 20% simán belefér a történetbe.
A DDR-800 támogatás is a proci új képessége... Aminek ha hatással van a teljesítményre, ki is használnak.
Tekintettel kell lenni a proci környezetére is, mert most pl. a HT3.0 nincs sehol, alaplapi támogatás hiányában, pedig többprocis rendszerekben adott esetben sokat számíthat.
A SPECfp és fp_rate tesztek nem MUL-ok sora, hanem valós számítási alkalmazások gyűjteménye! (Sima fp = 1 szálon, rate = a rendelkezésre álló magok, illetve SMT-nél hw threadek számával megegyező szálon). Szóval ott a helye...
Nem ugyanezt irtam az eredeti hozzaszolasban? Nem ertettem mit kifogasol.
dezz: Szoval a te logikad szerint ha ket processzor szamitasi teljesitmenyet osse akarod hasonlitani akkor minel tobb valtozot kell belevinni az egyenletbe? Ha azt akarom latni hogy egy 2.7-es Barcelona hogy viszonyul egy 2.7-es Shanghai-hoz minel kevesebbet valtoztatni a konfiguracion?
Lehet hogy ezt írtad, viszont akkor abból az következik az új Shanghai CPU-ra nézve, hogy ha a lineáris interpolációd "téved" - a régire nézve, azaz a réginek jobb teljesítményt tüntetsz fel - a fenti művelet által - mint amit valójában tudna, akkor a %-os különbség a kivetítésben kisebb lesz, mint a valóságban. Szerintem ezt az aspektust akarta ő is megfogalmazni.
Tömören: A valóságban valószínűleg nagyobb a különbség %-osan, mint ami itt számítva lett.