Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Taranti

Taranti
(tag)

Korrekt. (És akkor lehetséges, hogy az AM3+ még további 2-4 processzorgenerációt ki fog szolgálni? Mert akkor még ügyes/hasznos is...)

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#2) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remek! Azt hiszem meg van a következő gépem alapjai. Erre vártam. Az AM2+ is sokáig kihúzza/húzta. Nem kellene váltani. De azt hiszem még is csak fogok.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#3) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Na, végre tiszta víz van a pohárban :D
És azt hiszem, nem járnak olyan rosszul így a userek...

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#4) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Tehát, ha valakinek garanciális lapja van, és ez miatt, tehát egy AM3+-os CPU miatt elromlik, akkor a gyártó cseréli? Vagyha, a proci száll el a lap miatt, akkor mivan? Csakmert, pont VRM, hőmérsékleti problémák "lehetnek"... Ez nem hangzik túl jól.

Mert akkor elvileg kéne. Csak ez viszont elég gáz, hogy hivatalos support nincs, de ettől függetlenül mégis bevállalják. Mondjuk költséghatékonyság. (nem kell annyi új alaplapot gyártani) De akkor is, elég merész húzás...

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#5) Brown ügynök

Brown ügynök
(senior tag)

Diplomatikus.

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#6) RROD360 válasza Brown ügynök (#5) üzenetére

RROD360
(lelkes újonc)

Az-az

(#7) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

Az AMD sokkal átgondoltabban oldja meg ezt az egész foglalatkérdést, mint az intel, ott már 4 féle foglalat típus fut egy időben, jó a 775 már erősen kifutó de akkor is....

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#8) Sz.Miki válasza hackeeeee (#4) üzenetére

Sz.Miki
(őstag)

Legyen ez a nap kérdése :)

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#9) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az AM3+ foglalat visszefelé kompatibilitása (AM3 procik) ugye nem kérdéses?! :F

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#10) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt az lesz a vége,hogyha beleteszik AM3-ba s fagyni vagy szarul fog menni....az AMD lesz a hibás :U

(#11) errorcode06 válasza Zanik (#9) üzenetére

errorcode06
(fanatikus tag)

Nem, az am3+os lapok támogatják a sima am3-mas procikat, így tudsz majd 2 lépcsőben váltani.

Ugye megveszed az új lapot, bele a régi proci, majd később az új procit is megveszed, és kicseréled.

[ Szerkesztve ]

Aki felvesz Diablo partnerlistára, írja oda hogy PH-ról, máskülönben nem igazolom vissza!

(#12) smkb válasza hackeeeee (#4) üzenetére

smkb
(senior tag)

"Mondjuk költséghatékonyság. (nem kell annyi új alaplapot gyártani) De akkor is, elég merész húzás..."

Na az alaplapgyártóknak ez pont nem érdeke.... miért lenne nekik jó, hogy új deszkát nem vesznek a cpu-hoz, csak cpu-t, aminek a haszna meg nem náluk csapódik le, ők csak csinálnának egy biost, ami ugye erőforrást és pénzt igényel, majd még a felelősséget is vállalják egy már jóval korábban eladott alaplapért, amin már nincs haszon... ez egy gyártónak abszolút nem pálya... max akkor lenne ilyen érdekük, ha a cpu-t is ők forgalmaznák, vagy az AMD pénzt adna ezért a támogatásért cserébe a kieső új alaplapok profitja miatt, vagy kedvezménnyel kapnák az ezt bevállaló gyártók az új csipszeteket.

Az ASUS akciója mögött is lehet valami háttérbiznisz, mert ez nekik sem éri meg.

[ Szerkesztve ]

(#13) csucsbicep válasza hackeeeee (#4) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem, ha a lap száll el, akkor(pl az Asus esetében) a gyártót terheli a gari. Mivel elvileg kijelentette a támogatottságot(BIOS update). Ha a proci(AM3+-os) AM3 lapban, akkor elvileg nincs, mert AMD kijelentette, hogy csak AM3+ lapban használjuk.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#14) orbano válasza hackeeeee (#4) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

pedig egyértelműen le van írva a cikkben is: ha az alaplapgyártó egy termékéről azt állítja, hogy támogatja az új processzorokat, akkor minden felelősség őket terheli. Ez ráadásul független attól, hogy az AMD engedi-e ezt a dolgot, vagy sem. Ez utóbbi kb. csak annyit jelent, hogy nem perelnek egyetlen alaplapgyártót sem, ha egy régi alaplapjuk hivatalos "am3+" kompatibilitást kap.

A vér nem válik VAZZE!™

(#15) Retekegér válasza hackeeeee (#4) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Ha az alaplap gyártója bevállalja az új BIOS-t, akkor elvileg felelősséget is vállal.
Vajon hányan lépik meg?

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#16) Zanik válasza errorcode06 (#11) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan ez a két lépcsős váltás van tervbe véve! :K

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#17) orbano válasza csucsbicep (#13) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

beviszed a szervizbe a processzort a szervizbe, hogy elromlott:
Semmi közük hozzá hogy miben használtad. Ha mégis megaállapítják, hogy azért romlott el, mert nem megfelelő lapban használtad, akkor szépen megkeresed az alaplap gyártóját, hogy adjon neked új processzort, mert annak ellenére tönkrement a proci (pontosabban szólva tönkretette az alaplap), hogy az ő alaplapjuk támogatja azt.

A vér nem válik VAZZE!™

(#18) orbano válasza Retekegér (#15) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

verseny van, sokan meg fogják szerintem

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) Abu85 válasza smkb (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Teljesen a gyártó döntése, hogy bevállalja-e. Az AMD most jelentette ki, hogy hivatalosan csak a Socket AM3+-ban megy a Bulldozer és a felelősségük is eddig fog terjedni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) csucsbicep válasza orbano (#17) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy működik így, de én inkább a lehetséges mellékhatásoktól távol tartanám magam. Az alaplapgyártó ad neked új procit?

(#21) M107

M107
(senior tag)

Várok még ez év karácsonyáig, akkor talán majd lesz rá pénzem, s készen lesznek az új AM3+ alaplapok hadai is.
Amihez jó lesz a 4 db 8magos, 1db 6 magos, 1db 4 magos AM3+ Black Edition processzor.
Minek ez a kapkodás most.
Amúgy igaza van az AMD-nek. 2-3 évig megint nem cserél utána majd jön az új foglalat.
Amúgy is így a DDR-2 Alaplapomat is cserélem DDR-3 vagy netán ha majd lesz 4-re :P

UI:
Elég sokáig húzta a Am2 és az Am2+ alaplapok hada is.
Fejlődni kell s muszáj is 4 évig volt Am2 és Am2+ alaplapom, remélem az új AM3+ is legalább ennyi ideig szolgál majd.
Bár most ez a Japán földrengés és cunami elégé rosszul érintett mindenkit. Remélem nem lesz hiány akkora és nem drágulnak meg jelentősen a dolgok

[ Szerkesztve ]

Pioneer Bd 206 Cool Audio Cd, Best DVD, Very Good Blu-Ray!

(#22) Coccer válasza Abu85 (#19) üzenetére

Coccer
(kvázi-tag)

"Összegezve tehát az AMD a Socket AM3+ foglalatba szánja az új generációs CPU-it, de nem akadályozza meg a gyártókat a régebbi termékek támogatása felül..."

Nekem ez kicsit fura volt így... :F

Üdv.,

Cocc

(#23) Chaser válasza hackeeeee (#4) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha azt mondják, bizonyítsd be, hogy mivel használtad onnantól kezdve vége is a történetnek. Másik meg csinálhatnak annyit, hogy am3 lapban am3+ "only just own risk"...hivatkozva az amd hivatalos álláspontjára, miszerint nem támogatott. Más dolog, hogy az adott lapgyártó megcsinálja a szükséges bios-t.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#24) Butcher-HUN

Butcher-HUN
(senior tag)

Tudtam :D de velemenyem szerint igy korrekt. Hogy nezett volna ki megvesszuk a procit regi lapba be rak aztan nem mukszik...

◆butcherproductions.webs.com◆Gameplay Collection◆YouTube/szakozs◆

(#25) easy...rider válasza orbano (#17) üzenetére

easy...rider
(senior tag)
LOGOUT blog

hát a tápegység gyártók se nagyon szoktak új vinyót, alaplapot vagy procit adni ha túlfeszültség miatt elszállnak az alkatrészek :(

De ha egy alaplapgyártó kiadja a támogatást, akkor tuti nem azért fog megfőni a proci mert az alaplap bekavar. Vagy Proci hiba, vagy Felhasználói hiba lesz az ok.

Én még arra lennék kiváncsi hogy milyen chipsetekkel kompatibilis?
Mert nekem 785G van, és jó lenne ha ez támogatná :DDD

www.href.hu/x/fe2b

(#26) Fr3eWar válasza orbano (#17) üzenetére

Fr3eWar
(senior tag)

+1

Ezt én is pontosan így gondolom.

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#27) Malachi

Malachi
(őstag)

Teljesen korrekt. AMD powa! :)
Bár arra jutottam, hogy először inkább alaplapot cserélek, az úgyis kezeli majd a mostani procimat is. Aztán később beújítok egy jó kis 8 magos Bulldozerre. (bár szerintem tökéletesen felesleges lesz, de mindegy. :D )

(#28) ftc válasza Chaser (#23) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ja simán kibújnak a felelőség alól... s azt megint nem az xy alaplapgyártó lesz a rosz hanem az AMD....mert tuti vacak procit adott el

(#29) hackeeeee válasza smkb (#12) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor mi a fő indok, főként abban a tudatban, hogy nincs hivatalos, tényleges support? :U

(#14) orbano: Ez rendben. Csak ténylegesen kíváncsi lennék arra, hogy pl. egy ilyen lapban meghibásodott CPU-ra mit mondana az alaplap gyártó, jelen esetben az Asus. Mert Én személy szerint kétlem azt, hogy "semmi gond, itt egy másik.." Alaplapnál még rendben, talán cserélik, csak ugye itt ugyan akkora sansszal romolhat el a CPU is, mint az alaplap.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#30) ep75w

ep75w
(lelkes újonc)

ehhez a bulldozerhez melyik chipset fog jönni hivatalosan? mert ok, hogy már vannak lapok de ezek még a régivel.

(#31) Chaser válasza ftc (#28) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ebben az esetben meg kellett volna tiltaniuk az am3 lapok támogatását...a vége tényleg az lesz, hogy xar cpu-kat adnak el. Intelnél is hallottam mert a user olyan i5-öt rakott vga kimenetes lapba amiben nem is volt vga...aztán szidta hogy mekkora fosch:D :U mondjuk az intelnek mind1, de az amd-nek annyira már nem.

(#32) EkSYS

EkSYS
(senior tag)

bár ha jól tudom az AMD még mindig kevesebbszer cserélt socket-et mint az intel
ha jól emlékszem az utóbbi pár évben az intelnek volt az LGA775, majd az 1366, 1156 és most itt az 1155 kontra AMD, socket 2, 3, és most jön a 3+ ?

http://picasaweb.google.com/ekieki77

(#33) easy...rider válasza easy...rider (#25) üzenetére

easy...rider
(senior tag)
LOGOUT blog

Bár úgy látom Asus példáján hogy frissített modell verzióval lesz csak elérhető az én chipsetemmel. Szóval hardveres módosítások szükségesek :(

www.href.hu/x/fe2b

(#34) hackeeeee válasza easy...rider (#25) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A kérdésed szerintem meg van válaszolva.... a hírben említett cikkben csak 890-es chipkészlettel szerelt lapok vannak említve....

(#36) dabadab válasza csucsbicep (#20) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az alaplapgyarto akkor sem ad CPU-t, ha a BIOS lehetosegeit kihasznalva tulhuzod a processzort aztan az meghal, ennek ellenere az OC megis eleg nepszeru idotoltes a PH olvasoinak koreben, ez se masabb.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#37) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

mindenképpen szimpatikus az amd döntése, hogy nem akadályozzák a dolgot

mindig is felhasználó közelibb volt az amd, a régebbi am2+ procikat is bele lehet rakni az ujabb lapokba míg az intelnél egy 775 -öst nem lehet az újabb lapokba berakni, nem láb kompatibilisek
így aki amd -nél fejleszt gépet az mindig megteheti több lépcsőben és kevesebb anyagi terhet vállal fel egyszerre

(#38) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem egyszerűen megoldják majd valami beta biosszal. ha nem működik vagy tönkremegy lesz mivel indokolni, bár szolidaritás kérdése. mindenesetre szvsz elég nehéz gyárilag kitesztelt beállítások mellett nagyon megölni egy procit és/vagy lapot. szerintem mindenképp van bennük valamilyen utolsó utáni védelem. aki akarja felrakja saját felelősségre. talán az asus attól fél, hogy aki am3+-t vesz valamilyen indokból nem asust vesz majd. vagy éppen azért vesz majd mert milyen jófejek és akkor márkahűségből maradnak ott?! érdekes kérdés :F

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#39) hackeeeee válasza dabadab (#36) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nade... "VRM specifikációk mellett már számos stabilitásprobléma észlelhető az energiagazdálkodási funkciók kapcsán" Ésmég: "a hőmérséklet érzékelésének problémáját leszámítva"

Most ha, nem is tuningol a júzer, csak valami kicsivel erősebb (nevezzük akár csúcs) processzort tesz a gépébe, és kevés hozzá a VRM, vagy ilyesmi, és ha nem a lap döglik bele, hanem a proci, akkor mi a helyzet? :U

Ez mellett, ha a hőmérsékletet sem pontosan méri, mi van akkor, ha gyári hűtő alatt "megfő" a proci, mert félremér a lap? :U Mondjuk nem tudom, hogy mekkora eltérés lehet, de mondjuk azért 5-10 fok, főként nyáron elég sokat jelenthet.

[ Szerkesztve ]

(#40) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Q1: Mi van, ha elromlik az AM3(+) lap?
A2: Semmi, visszaviszed a kiskerbe, hogy "Csókolom bácsi, ez rossz de még garis!"

Semmi olyat nem tettél ami megsértené a garanciát, így teljesen jogos a követelésed.

Q2: Miért éri meg ez az alaplapgyártóknak(támogatni az AM3+ CPU-t BIOS-szal)?
A2: Mert így eladják neked a beragadt készleteket is azzal, hogy megy benne az új proci.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#41) Lacika112

Lacika112
(lelkes újonc)

Na ezért szeretem az amd-t

Asus-M3A ba még ma is tudok újj procit venni ha akarok (pedig nem mai darab)
intelnél meg mi van? fél évente vehetsz újj lapot.
Mért válalná amd a felelősséget?
ha veszel 1 fűnyírót és hajvágásra használod a fűnyíró gyár se ad újj fejet, és mossa kezeit mivel nem rendeltetésszerüen használtad :K
Vegyél újj alapot am3+ tokozással és tuti minden ok lesz, bár nem valószínü hogy az am3 as lapok beadják a kulcsot. Semelyik gyártó se fogja rontani a nevét olyan alapokkal amikre ráírják hogy am3+ és kinyirja a procit.

De az is lehet hogy tévedek, majd kiderül :Y

(#42) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nagyon szimpatikus hozzáállás mind az AMD, mind a lapgyártók részéről. Lám-lám, így is lehet csinálni.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#43) Chaser válasza Findzs (#37) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Am2+ cpu-t nem lehet az újabb lapokba rakni, am3 cpu-t lehet am2+-ba.

(#44) csucsbicep válasza hackeeeee (#39) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megelőztél. :)
Sztem, ezért nem éri meg kockáztatni... Sok a ha.
Pontosat majd, akkor fogunk megtudni, amíg vki bele nem teszi és ki nem próbálja a Bullt AM3-ban...

(#45) hackeeeee válasza csucsbicep (#44) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Így van... :K

Ha több gyártó is belemegy ebbe, akkor elgondolkoztató, hogy csak úgymond megbízható lehet. De akkor is, hogy az AMD hivatalosan nem támogatja, így elgondolkoztató...:U

(#46) Segal

Segal
(tag)

itt az a szívás hogy az első generációs AM3+ alaplapok ugyis PCI Express 2.0-val fognak megjelenni jövőre viszont várhatóak a 3.0ás videókártyák amik ugyan menni fognak az elődbe de nem maxon tehát itt nem fogom elkövetni azt a hibát mint anno az am2-nél hogy amint megjelenik rögtön rohantam megvenni hogy jaj de jó nem 939-est kell már venni hanem a modernebbet aztán jött a következő széria az alaplapgyártóktól jobb elremdezéssel gazdagabb körítéssel stb. Szóval szerintem itt is érdemes lesz kivárni egy másodikat legyen rajta vagy 4 usb3 meg ugye a pci express 3 meg sok sok nyalánkság na az tényleg időtálló lesz.

www.nokiaprogramok.hu

(#47) knx88

knx88
(kvázi-tag)

Ez a megoldás sokkal szimpatikusabb az AMD-től mint az inteles tili-toli 1156-1155stb. Magyarul az amd hivatalosan ezt mondja de attól még a kísérletezők vagy kevesebb pénzzel rendelkezőktől nem veszi el a kedvet. pl 6950@6970 vagy a magfeloldás a procikban korrekt,szimpatikus megoldások ezek.

(#48) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Nekem AM2+ az alaplapom és AM3-as Phenom2 X4-945 95W -os protkó van benne ,kicsit húzva is 3250Mhz alulfeszelve DDR2800-rammokkal,de 2 lépcsőben elképzelem a váltást
most
Gigabytes GA-MA790X-DS4-es lapom van 2 videókaris foglalattal 4870cf,15-20körül el lehet majd még passzolni+ramok,kis ráfizetéssel+rammal egy 20-ból kijön majd az új lap,protkót meg ráérek majd....cserélni :)
Ez így nagyon korrekt,legalább is annak érzem .
AMD king!
(egyébként még a mai napig nem tudtam teljesen kihasználni a konfigemet,lehet ,hogy elöbb cserélek SSD-re,mint prockót,ezt az évet kibírja !

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#49) Ren Hoek válasza knx88 (#47) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Szerintem ez nagyon korrekt hozzáállás.

2 lépcsős fejlesztés, és a hűtőt sem kell lecserélni.

Intelnél számtalan foglalat, és chipset (ami miatt így-úgy működnek bennük a procik - GPU pl)
és persze még véletlenül sem kompatibilis visszafelé...
Ha jól emlékszem, még a hűtő felfogatást is arrébb fúrták egyes foglalatoknál, hogy még véletlenül se menjen az sem...

(#48) MZperX75: Egyetértek... belegondoltam nemrég, hogy cserélek Sandy-re videóvágás miatt, PH955-ről.. de egyszerűen horror áron lenne, és nincs is rá szükségem. SSD viszont sokkal fontosabb lenne, mert a HDD a legszűkebb keresztmetszet, és egy 4 magos proci emiatt fulladozik OS alatt... Így meg majd ráér egy bulldozer és AM3+ 2 lépcsős váltás :))

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#50) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Tudtam h. jó vétel a lapom 27k-ért :) 6 magost is jó áron sikerült bele szerválni, és idővel mégis csak lesz bele erősebb jobb cpu is :)

(L) Atiradeonika (L)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.