érdekes lenne ha még idén kijünne,
AMD PoWa
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
[Re:] Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Notebookok, tabletek » [Re:] Yokohama lehet Napa ellenfele a platformok háborújábanHozzászólások

Zull
(senior tag)
En ezeket sosem ertettem... Miert, vki jobban viszi az egyik notebooknal a masikat ha az vmi csillivilli nevet kap a benne levo 3-4 alkatresz, amelyek mindig ugyanatol a gyartotol szarmaznak... Nem erdekel hogy pl az intelhez marvel vagy intel halokartya jar... (pl az en alaplaomon mind2 van xD) Vki magyarazza el mert en ehhez nagyon hulye vagyok
(az ati meg maradjon a VGA piacon, ne gyartson mar chipsetet...)
[Szerkesztve]
(az ati meg maradjon a VGA piacon, ne gyartson mar chipsetet...)
eddig is gyártottak és elég jókat...

Foxi
(senior tag)
Egyébként ezek a mobil platformok nem csúsznak bele ugyanabba ami miatt pl a Microsoftot cseszegetik? Mármint, hogy pl a mediaplayer benne van az oprendszerben és ez sérti a versenyt. (Legalábbis bizonyos szervezetek szerint nem akarokvitát indítani erről itt
) Ezek a platformok szvsz sokal inkább ezt teszik hiszen ki selehet cserélni más gyártó termékére pl a háló kártyát de előbb utóbb chipsetekből se lesz túl sok választási lehetőség egy gyártón belül...

marcee
(PH! addikt)
Én sem értem igazán, de tény, hogy az intel-nek bejött, ellenben kételkedek benne, hogy ez csupán a centrino, mint platform érdeme lenne és abban mégannyira, hogy az AMD-nek bejönne ugyan ez a húzás.
A chipset témában nem értünk egyet, nekem újabban sokkal jobbnak tűnnek az Ati chip-készletek, mint az nvidiá-k, amik annó meglepetésszerűen gyűrték le a Viá-kat, amik lentről küzdötték fel magukat. Szóval minden gyártson jó termékeket teljes nyugalommal bármely területen, én szívesen veszem!
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

L3zl13
(PH! nagyúr)
Centrinonál szvsz az Intel hatalmas reklámkampánya volt ami bejött, nem annyira az, hogy a vásárlók komplett platformra vágynak...
Aki hülye, haljon meg!

Eszleny
(fanatikus tag)
Szerintem meg van létjogosultság a platformoknak. Ha jó akkor idővel (meg reklámmal) elterjed a neve és az átlagfelhasználó megbízik benne. Minek kéne ő tudja, hogy milyen chipset van benne meg milyen wifi vezérlő? Így többé-kevésbé leegyszerűsődik a választás a hány Ghz, MRam, Gb kérdésre. Továbbá nem lesz sok teljesítménybeli eltérés a kölönböző notebookgyártók azonos platformra épített termékei között.
Apropó: Hajrá Yokohama! A verseny csak jót tesz. Hátha az aksiidő növelés is fontos lesz nem csak a teljesítmény.
[Szerkesztve]
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

orbano
(PH! félisten)
nem is a vásárló vágyott komplett platformra, hanem a gyártók. nem kell töröődniük a komponensek folyamatos beszerzésével, kiválasztásával, azok beépítésével. van egy meglévő, bejáratott platform, aminek 3 fő komponense változik, azok is max TDPben térnek el a többitől. ez sok idpt és pénzt takarít meg a gyártóknak, ráadásul megbízhatóbbak is lesznek a notik, ha bejáratott hardveregyüttesre építik...
A vér nem válik VAZZE!™

nn687
(tag)
a Yokohama nem valami gumimárka amúgy? (nem, nem óvszerre gondoltam
)
XXI. századi mese:...egyszer volt, hol nem volt, még az operációs rendszeren is túl...
''Az Yokohama'' - A Yokohama
Kulonben Yokohama abroncsmarka, de egy japan varos neve is
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Sejtettem, hogy ez az egyik fő célja az Amd-nek. Ati-val összefonódva egy saját mobil platform.
Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
LOL.
Miért ne gyárthatna chipsetet? Elég jól megy neki.
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
Azért jó a platform, mert olcsóbb. Olcsóbb egy helyről hozatni az összes alkatrészt, így vagy olcsóbb gépet lehet belőle gyártani, vagy inkább jobb hasznot lehet belőle húzni.
Az Intel meg maradjon a processzorgyártásnál, ne gyártson chipsetet, a Microsoft a Windowsnál, ne gyártson egereket, a T-Com a telefonnál, ne adjon internet-elérést, ugye? Csináljanak azt amit akarnak, ha szar a minőség, úgysem fog felfutni. Jelenleg ugyanis nem ez a helyzet..
Akkor fognak belecsúszni, ha ingyen és kötelezően adják a Core / Turion procihoz a chipsetet és a wifi vezérlőt, ahogy a Windowshoz ingyenes és közelező a böngésző és a médialejátszó. Szerintem hülyék lennének 
Ha egy NAPA-rivális létrehozása miatt született az üzlet, akkor nem értem miért az Atit-vette meg az AMD. A SIS-nek is vannak integrált megoldásai VGA-ra, és hálózati vezérlőre is. Ráadásul nagyobb tapasztalattal is rendelkezik, sőt olcsóbb is lett volna. Ráadásul nem lett volna akkora vihar, és az Ati sem vesztette volna el az Intel lapkakészlet piacot.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
Igy viszont valszeg az nVidia is elveszti az AMD piacot, sry az offert
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Ez nem lehet érdeke az AMD-nek. A legjobb chipkészleteket az NVidia csinálja AMD-fronton. Ráadásul itt nincs szó arról, amiről az Ati-nál. Az Ati azért veszti el az Intel platformot, mert az Intel nem akar infót szivárogtatni az AMD felé, pedig ezt a lapkakészletek gyártóinak ki kell adnia.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
talán azért mert a SIS egy kicsit nagyobb falat lett volna...
(#19) raszputyin válasza venember83 (#10) üzenetére

raszputyin
(senior tag)
''Sz@r kis'' 4 milliós történelmi japán város. Ha még nem sikerült volna ezt kikombinálni, az AMD minden kódnevet elég régóta egy-egy fontos várostól vett. Nyilván azt hitték, hogy Jokohama elég híres, hogy Velencéhez, Párizshoz, Toledóhoz vagy Drezdához hasonlóan a világ másik végén is ismerjék... hadd értsek egyet 
[Szerkesztve]

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem hiszem, hogy meg tudta volna venni a SIS-t.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem mondhatni, hogy az Nvidia chipsetek felhőtlen fogadtatása lenne. Ha az AMD tud majd maga alá gyártani chipsetet, abból fogy biztosan a legtöbb. Ettől az Nvdia még készíthet sajátot, ahogy az Intel alá is készít.
A verseny megmarad ugyanúgy.