Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Thok

Thok
(lelkes újonc)

Hát az a 6 fok nem sok ;]

My Little Purple Pony's Friend The Clever Green Tree

(#2) bolondember válasza Thok (#1) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

de a zaj már azért jobb...:)
Lehet, h jó irányba tapogatóznak?! Ki tudja - ez az első fecske, a többi gyártó lépésére is kíváncsi vagyok - feltéve, ha lesz...

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#3) KriszBoy

KriszBoy
(őstag)

Csak ha a heatpipe ''szintjét'' se éri el, akkor már szinte biztos hogy halálra van itélve... Ha csak az ára lesz lényegesen kedvezőbb mint egy heatpipe-osé....., bár ezt kétlem!

[Szerkesztve]

(#4) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Inkább a heatpipe..
Indok: víz a gépbe?!

(#5) raszputyin válasza _Volkovy_ (#4) üzenetére

raszputyin
(senior tag)

biztos meg lehet csinálni szigetelő folyadékkal is, ha ez a gond :D
de szerintem is rossz ötlet, inkább a hátrányait egyesíti a lég- és a folyadékhűtésnek, mint az előnyeit.

(#6) bolondember válasza KriszBoy (#3) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mondjuk manapság már 1-2 gyártó szinte ''pitipénzért'' árulja a HP-s hűtőit... (lásd ArcticCooling, de a GlacialTech se vészes)...
Több technológia, nagyobb verseny = remélhetőleg alacsonyabb árak... teht elvileg MI járunk jól hosszú távon...

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#7) Paqito

Paqito
(senior tag)

Első látásra/hallásra kicsit ''merész'', de ki tudja? Mivel ez még csak az 1.0-ás béta verzió :) , ha kicsit fényeznek ezen, akkor egész tisztességes hűtőt is kreálhatnak.
Pl egy barbone rendszerbe, ahol elég fontos szempont lehet a kompakt méret....
Én drukkolok Nékik

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#8) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Gyári hűtőhöz hasonlítani az eredményt..
Annyi jövő jósolok neki, mint a folyékony fémnek...

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#9) L3zl13 válasza _Volkovy_ (#4) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem mindegy? A HP-ben is valami folyadék van... :F

Mondjuk ha rosszabb a hatásfoka, és más előnye nincs a HP-vel szemben akkor szerintem sincs sok értelme....

Aki hülye, haljon meg!

(#10) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ez így elsőre nem tűnik túl biztatónak, kiderül, mit tudnak kihozni belőle.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#11) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Nekem azért tetszik, ha nem is a legjobbak az eredményei, mindenféleképpen jó dolognak tartom. :)

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#12) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A heatpipe nekem jobban fekszik..

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#13) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ennek a hp-nél olcsóbb és egyszerűbb előállítás az előnye. nem kell vákuum, hisz folyadék van benne. a hőtágulás talán okozhat kis problémát, de az is könnyen megoldható. az egész cucc leht alumíniumból, mert az viszont nem egészséges, ha víz jelenlétében 2 fém érintkezik (helyielem, meg miegymás).
víz helyett kisebb viszkozitású dolgokat is el tudnék képzelni, és akkor ez a korróziós veszély se áll fenn.

ettől függetlenül asszem maradok a hp-s hűtőknél :D

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#14) Franklin

Franklin
(senior tag)

Kár, hogy a víztartály (copyright by Szalacsi) nem átlátszó... akkor a modderek valóságos mini-akváriumot is telepíthetnének bele... mindenféle neonfényekkel, meg ebihalakkal... esetleg hajóroncsot, tengeralattjárót bele... teljesen korrekt lenne...
:-DDD

[Szerkesztve]

(#15) macilaci78 válasza Franklin (#14) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Eszement ötlet! Bár valóban frankó lenn egy plexi-lara felrakni olyasmi torzítót, mint szélvédők hátuljára szokás, hogy felnagyítsa azt, ami a tarályban van, hogy lásd. De akkor már valami nagyobb tartállyal szerelt rendszerhűtőbe érdemes tenni valami trópus halfajt. Bár ez esetben meg ne kapcsold ki a gépet, sűt: terheld le, nehogy megfázzanak a kicsi halacskáid.

Amúgy a hőtágulás szvsz nem nagy, tekintve, hogy a víz ezen a szobahűmérséklet 23°C-95°C között nem tud akkora nyomást produkálni, amit egy alu-blokk ne bírna el. De kültéri használat esetén ki van kötve, hogy pl -5°C-on megfagy a benne lévő folyadék, ezért fagyállaóval feltöltendő. Vagy mégsem olyan masszív a cucc és a fenti mágneses kavaró teteje mozoghat el valamelyest. Esetleg alkoholt nem tudtak volna bele tölteni?

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#16) Scream007

Scream007
(őstag)

54 fok???
és ezt nevezik jónak ez vizes jellegű hűtéstől???
ha 35 fok lenne akkor azt monden igen a vágottszeműek előtt valamit csináltak.
de így.........ez édes kevéske :(

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#17) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Nem olyan rossz ez. Csak akkor már lehetne egyből réz alapu, mi a ráknak az aluval szarakodni? :F Illetve, az ár/teljesítmény lesz a döntő úgy is!
:C

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#18) macilaci78 válasza Allien (#17) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

A réz kevésbbé szereti a vizet. Erre írtam, hogy más folyadék kellene.
A viszkozitásról meg annyit, hogy figyeljetek csak! A folyadékot keringtető lapátot a felette elhelyezkedő ventilátor gerjesztette mágneses indukcukciós erő hajtja, vagyis ha a venti 800-as fordulaton pörög, akkor elvben 0 közegellenállással a lapát is ennyivel fog, ha 5000-el pörög, a lapát is ennyivel fog. Ezért kell nagyon észnél lenni a viszkozitással, ha túl híg, vagy sűrű a folyadék, nem éri el a kellő hatásfokot.

(#19) föccer válasza macilaci78 (#18) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Sőt, ha nagyon sűrű, akkor indításnál lehet hogy el sem tudja indítani. Ha nagyobb a folyadékban fellépő nyíróerő mint az elekrtomágnes által előidézett forgatonyomaték, akkor meg sem fog moccanni :(

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#20) ngabor2 válasza Allien (#17) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mert ha full rézből csinálnák, akkor kb. adnának a matériának egy pofont. a cél a könnyű és hatékony hűtés lenne. a rész az sokminden, csak nem könnyű. legalábbis annál nehezebb, mint amennyivel jobban vezeti a hőt.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#21) szatocs válasza Jim Tonic (#8) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

A folyékony fém sztem még nem lerágott csont, lehet jövője.

=== Szatocs ===

(#22) macilaci78 válasza föccer (#19) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Valami olyasmi kéne, mint a méz: az is ha áll egy darabig, lehűl, akkor kikristályosodik, kvázi sűrűbb lesz, de még folyékony, ha melegíted, akkor pedig csökken a sűrűsége.

A hülye ötlet! Ilyen mágneses elven működő ventilátort kéne tenni pár vinyó alá... :))

(#23) fifi_addict

fifi_addict
(fanatikus tag)

nem rossz ez, bizonyos szempontból üzembiztosabb, mint a HP. Technológiailag is könnyebb talán, tehát olcsóbb. viszont több alkatrész kell hozzá... nem a sima HP-s hütőre kell gondolni, hanem ahol már venti is van - ennél a konstrukciónál szvsz a méret a lényeg: biztos kompaktabb lesz, mint az azonos teljesitményű HP. kiváncsi vagyok, lesz-e olyan bátor, aki csak a konvekcióra (?) alapozza a hütőközeg mozgását... :D

...........................???

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.