Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) orbano

orbano
(PH! félisten)

Külön eszközben újratölthető patronok... innentől kezdve megint nem sok értelme van. Pont az lett volna a faxa, hoy az ember magával visz a táskájában egy ilyen flakont, amivel akár egy kéthetes őserdei túrát is végigzenélhet. Nagyon remélem, hogy ez a spéci utántöltő nem 5 kilós lesz, és nem kell neki 3 fázisú 380 voltos áramellátás :))

[Szerkesztve]

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) Tangerine válasza orbano (#1) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

semmi

[Szerkesztve]

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#3) orbano válasza Tangerine (#2) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mivan. mond csak :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4) _Petya_ válasza orbano (#1) üzenetére

_Petya_
(őstag)

Az ''utántöltő eszköz'' nyilván csak azt a célt szolgálja, hogy a user ne lötyögtesse össze metanollal a lejátszóját/kezét/stb.

Petya

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#5) janpotocki válasza orbano (#1) üzenetére

janpotocki
(VIP)

vagy viszel magaddal egy pár patront, akárha elemeket vinnél. ez a része amúgy még ingoványos, de valószínű, hogy biztonsági okokból korlátozni fogják a flakonhordozást.

(#6) ciao

ciao
(senior tag)

ennek mi az égésterméke?

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#7) orbano

orbano
(PH! félisten)

jó én nem azt mondtam, hogy feltétlenül túl fogják bonyolítani, de nyilván a flakonhoz képest minden kompromisszumos megoldás lesz csak. Bár el tudnék képzelni valami spéci önzáró szeleppel ellátott falkont/palackot is :)

A több patron hordásával meg az a probléma, hogy gondolom nem két fillér lesz egy ilyen patron, és nem 20-at adnak egy lejátszóhoz :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#8) orbano válasza ciao (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

co2, h2o többnyire, de gondolom a műanyagborítás és az lcd kijelzőben lévő anyagokból keletkezhet más is :) persze függ hogy milyen hőmársékleten és milyen közegben égeted el a lejátszót :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) crab válasza ciao (#6) üzenetére

crab
(őstag)

CH4O+O2= CO2+H2O szóval széndioxid és víz:)
szerk:ezt benéztem:)

[Szerkesztve]

(#10) janpotocki válasza orbano (#8) üzenetére

janpotocki
(VIP)

:DDD

(#11) ciao válasza orbano (#8) üzenetére

ciao
(senior tag)

és a zsebenbe hordom akkor úgy fogok kinézni mintha behugyoztam volna? vagy a víznek is van egy tartály amit ürítgethetek és ha hibázok elázik a lejátszó? elég tré ez a technológia nem értem minek erőltetik?

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#12) Loha

Loha
(PH! kedvence)

Én tuti nem fogok metanolra is pénz költeni, ahogy elemre sem szeretek :)
35órát bírják ezek a kis kütyük tölthető elemmel is.
Vagy csinálhatnának metanolos elemtöltőt :)
Legjobb lenne a hidrogénes megoldás, csak gondolom az elég robbanásveszélyes lehet. De annak az lenne az előnye, hogy lehetne otthoni hidrogénfejlesztőket alkalmazni, amik vízből csinálnának hidrogént :)

Már látom magam elött, ahogy az általánosiskolások spireccelik egymásra a metanol, aztán már csak egy dohányzó kispajtás kell ;]

[Szerkesztve]

(#13) pisti válasza Loha (#12) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Én meg látom magam előtt, ahogy az emberek az otthoni kis hidrogén üzemeikkel sorra robbantják fel magukat.

(#14) Tangerine válasza crab (#9) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Akkor ha lemerül, akkor meg lehet inni a maradékot. :DDD

CO2+H2O = H2CO3 = szénsav (szódavíz)

(#15) Tangerine válasza orbano (#3) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Én is csak ezt a methanol->méreg dolgot elemezgettem, csak meggondoltam. De már látom, később más megtette. :)

(#16) Loha válasza pisti (#13) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Elvileg meg lehet azt oldani, hogy biztonságos legyen, a hidrogénnel a tárolásnál jönnek a gondok. Azt nem lehet ilyen puha kis műanyagpalackban hordozgatni :)

(#17) Loha válasza Tangerine (#15) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Akkor már mehetne nagytisztaságú alkohollal is :)
Szükség esetén pálinkát is lehet alkalmazni :)

(#18) zsiga667 válasza ciao (#11) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Először inkább számold ki hogy a flashes lejátszóba való 3,5ml metanolból mennyi víz keletkezik. Elárulom, kevés...

(#19) zsiga667 válasza Loha (#17) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Az etanol drágább mint a metanol. A pálinkának meg nagyon nem örülne...

(#20) zsiga667 válasza zsiga667 (#18) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Gyorsan kiszámoltam, 3,11076ml víz keletkezik a 35 óra használat alatt.

(#21) Den válasza ciao (#11) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

tré technológia.. muhaha.

tedd el ezt a hsz-ed és nézd meg 5 év mulva

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#22) ^Bundi^ válasza crab (#9) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

és hova tünik a maradék 2 hidrogén?
mert ez CO2+H2O+H2 akárhogy is nézem :)

Nos Omnes Una Manet

(#23) zsiga667 válasza ^Bundi^ (#22) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A helyes képlet: 1 CH3-OH + 1,5 O2 => 2 H2O + 1 CO2

(#24) pisti válasza zsiga667 (#20) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

1ml az ugye annyi víz ami elfér egy 1cm x 1cm x 1cm es kockában? Mert akkor 3ml az kb egy AAs elemnyi térfogatnak felel meg. Nem vészes 35 óra alatt végülis.
Azért érdekes lesz majd, figyelni a víztartaly métert, aztán ha nem üríted a vizet akkor kikapcsol a készülék. :) Ennyi kis víztől nem nehéz megszabadulni, mivel ,,teljesen környezetbarát vegyület,,. :) Gondolom az etanolos utántöltést meg vhogy úgy képzelik el mint egy elem/telep cserét hasonló készülékben. Szóval az etanolt teljes mértékben elszigetelik a usertől szerintem.
Mikor mész wcre viszed a kis elektronikai cumóidat is majd, mert nekik is könnyíteni kell majd magukon. :)

(#25) Cathfaern válasza pisti (#24) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kicsit elszámoltad magad. Ha így nézzük akkor 1 liter víz egy 100 köbméteres kockában férne el...csak azt nem értem hogy fért akkor be a szobámba 4 liter bodzás fanta ;]

Viszont a 35 órát nagyon keveslem. Tudom, prototípus, de ennyit simán elemmel is bírnak a jobb készülékek. Én az üzemanyagcellától kisebb világmegváltást vártam (értsd: ne kelljen azzal szórakozni hogy mikor merül ki, laptopokat lehetne normálisan használni hálózati áram nélkül, stb.) ehhez képest ez gyakorlatilag semmi :F

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#26) emvy válasza Cathfaern (#25) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit számolt el kicsoda? :F

while (!sleep) sheep++;

(#27) Gero

Gero
(tag)
LOGOUT blog

mintha 1mm x 1mm x 1mm es kockaba ferne egy ml nem? az meg nem tul nagy

cramstuff.com

(#28) Tangerine válasza Gero (#27) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Az csak 0,001 ml :D

1 ml = 1 cm3

(#29) Tangerine válasza Cathfaern (#25) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Szerintem a dolog lényege nem elsősorban az, hogy mennyit bír, hanem az, hogy konnektor nélkül 3 mp alatt újratöltheted.

(#30) Ronin_

Ronin_
(tag)

A hidrogén cellás lejátszó sokkal jobb lenne, de ott a tárolásnál a hidrogént csak nagyon masszív falú tárolóba lehet berakni, mert ugye a folyékony hidrogén sűrítve van és k*rva nagy a nyomása. Lehetne palackból is gázként átnyomni, de szerintem az semeddig nem tartana. Ugyi a hidrogén meghajtású autóknál is az az egyik nagy gond, hogy nem tudják befecskendezni a folyékony hidrogént, ezért gáz halmazállapotban rakod a kocsid tankjába. Én ezt mondjuk úgy csináltam volna meg, hogy lennének ''üzemanyag cellák'' amiket cserélnél ha kifogynának, szóval ha odaálnál egy benzinkúthoz és új cellát kérnél, akkor a régi helyére csak be kéne pattintani, azt te leadnád, majd ők meg újratöltik és eladják majd valaki másnak. Az megint probléma, hogy a jelenlegi celládban ha van még egy kis nafta, akkor azzal mi lesz, de ezt is meg lehetne úgy oldani, hogy lemérik gyorsan mérleggel a régi tankot és a maradék üzemanyag árát levonják abból amit épp vettél, szóval ha félig üre tankot akarsz csak cserélni akkor fél árat fizetsz, meg max egy kis felárat hogy ők megint szállítgathatják, meg sűríthetik a cuccot.

Na nagyon elkanyarodtam, de ez a megoldás itt is megoldható lenne, csak ugye akkor az olyan lenne mint az elem, szóval itt sok értelme nem lenne.

(#31) Goose-T válasza Cathfaern (#25) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezen még agyaljál egy kicsit. :D 1l = 1000ml = 1000cm3 => 1ml = 1cm3 = 1cm*1cm*1cm. Milli = ezred. Stb. Fizika ált. iskola 5. osztály. (Van már akkor? Olyan régen volt...)

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#32) Bgs

Bgs
(senior tag)

Nekem ezzel a kulso utantoltovel az a bajom, hogy pl. egy laptopnal (amennyiben ott is ezt kell alkalmazni az eloirasok miatt), elveszik a folyamatos uzem...

No meg, ha az ember napokig nincs 'civilizalt' kornyezetben, akkor inkabb csak egy flaskat vinne a hatizsakban, mint vmi utantolto eszkozt...

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#33) Bgs válasza Goose-T (#31) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Az SI elotetek talan meg nem, de a 10-zel, 100-zal, 1000-rel valo szorzas az igen :D

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#34) Tangerine válasza Bgs (#32) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Szerintem ez csak részletkérdés.
Lehetne 2 ''tank'' benne, egy nagyobb főtank, és egy kisebb, ''tartalék''. A nagyot cserélgetnéd, és a csere idejére a taratlék lépne üzembe. Vagy akár egy hagyományos akku is lehetne a tartalék, amely főüzemben töltődhetne a főtankról.

(#35) Bgs válasza Tangerine (#34) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Nem feltetlenul reszletkerdes. Ha ket egyseg van, akkor ket kulonallo elem egyseg kell bele. Ez dragitja az eszkozt es az elemek sem feleannyiba kerulnenek, hanam csak kicsivel lennenek olcsobbak darabonkent, mint egy nagy.
Ha pedig ideoglenes akksi van benne, akkor elveszik vagy serul nehany elony, mint pl. a kisebb tomeg, illetve kevesebb elektronika a laptopba. No meg ket aramforrast is figyelni kell egy helyett, a DC-DC tapot is olyanra kell megcsinalni, hogy kezelni tudjon ket fuggetlen es mas mas feszultseget szolgaltato forrasbol, stb.

(#36) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Aki még mindig úgy gondolja hogy ez a ~3ml víz bármiféle gondot/kellemetlenséget okozhat, az vegyen a legközelebbi gyógyszertárban egy injekciós fecskendőt, mérjen ki vele egy pohárba 3ml-t, és nézze meg hogy mi történik 35 óra alatt. :U (Gy.k. elpárolog az összes...)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.