Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Translator

Translator
(tag)

A Samsumgé aránylag használható volt, csak 1x-2x volt vele kisebb driver-probléma, de még az is csak 1280x1024-ben futott.

Ekkora felbontást én igencsak félnék USB-re tenni...

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#2) spirit007 válasza Translator (#1) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Én megy ilyen (kis) méretben nem gyártanék ekkora felbontású moncsit .

...hangyaf@sznyi betűk ugye

(#3) X Factor válasza spirit007 (#2) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

A betűket lehet növelni. ;]

(L) Atiradeonika (L)

(#4) dabadab válasza Translator (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Ekkora felbontást én igencsak félnék USB-re tenni..''

Valoszinuleg nem konkret videojel megy, hanem RDP, VNC v vmi hasonlo protokollt hasznalnak, azok meg az USB2.0-nel joval kisebb savszelessegen is vigan kezelnek ekkora felbontast. (A jatek meg a videolejatszas persze kiesik, de azokhoz tenyleg keves az USB.)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#5) spirit007 válasza X Factor (#3) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó is a ctrl + - nyomkodva szörfözni :DDD

(#6) nap válasza spirit007 (#5) üzenetére

nap
(őstag)

Tedd azt!
Nem mindenki olyan vakeger, mint te. Abszolut korrekten hasznalhato nativban a 20 colos monitor. Pedig nezem legalabb egy meterrol.

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#7) Ste válasza nap (#6) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nálam sem látják a 12''-ost nagyon sokan
sőt van aki a 19''-est is csak 1024-ben hajtja, nagyított ikonokkal

a samsung úgy látszik ismét követendőt alkotott

True Success is Blonde

(#8) Translator válasza spirit007 (#2) üzenetére

Translator
(tag)

Szvsz már 15''-ös laptopba is raknak ilyen felbontást... :U

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#9) Translator válasza dabadab (#4) üzenetére

Translator
(tag)

Mondjuk szoftvert fejleszteni, második moncsinak ez elég szokott lenni (főleg ha a gépbe nem lehet videókártyát tenni, mert nincs neki helye), majd a kolleginát megkérem, hogy nézzünk rajta vmi filmet :D

(#10) dabadab válasza Translator (#8) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Persze, 14''-eseknel is gyakori az 1400x1050, de azt azert fontos hozzatenni, hogy laptopon ez maskepp mukodik, mivel azt az ember joval kozelebbrol nezi, mint a monitort.

Egyebkent meg az a gond, hogy ezek is mind eleg durva felbontasok: egy lezernyomtatoval nyomtatott A4-es lap (ami kb akkora, mint egy 14''-es monitor) felbontasa kb 7000 * 5000, megse reklamal senki :)

(#11) klambi

klambi
(őstag)

usb minek sokkal rosszabb a jele mint a dvi nak meg lasabb is

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#12) Flashy válasza dabadab (#4) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

hát ahhoz operációs rendszernek kéne futni a monitoron, azt meg kétlem. a max amit el lehet képzelni ettől, hogy a jelet valami gyors kis tömörítéssel küldik át, de muszáj pucér értelmezetlen képadatnak átmenni.

http://flashy.blog.hu

(#13) zombikiller válasza Translator (#8) üzenetére

zombikiller
(tag)

jó de azért a laptop az más más tészta meg ha mondjuk jobban belegondolsz azt közelebbről bambulja az ember mint az asztali moncsit

(#14) zombikiller

zombikiller
(tag)

nincs mit nagyon újítani ezért akarnak ilyen fölösleges ''extrákkal'' rábirni az embereket a vásárlásra, meg mondjuk nem csak az, hogy lassab a DVI nél jóval az USB meg ez az virtuálisan feltelepulő videókártya se valami nagy szám pl nálam egy valami pixeles izé de gondolom jobb procival jobb minőségű képet ad :))

(#15) dabadab válasza Flashy (#12) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''hát ahhoz operációs rendszernek kéne futni a monitoron, azt meg kétlem.''

Miert kellene hozza OS? Eleg hozza vmi alap mikrokontroller vmi egyszeru programmal, azert nem olyan bonyolult protokollok ezek.

[Szerkesztve]

(#16) wad válasza dabadab (#15) üzenetére

wad
(tag)

Semmiség, csupán egy ablakkezelőt kell MC-vel megcsinálni. Erősen kétlem, nézd már meg, hogy hogy működnek azok a protokollok.

Más. Ez még mindig csak 100 dpi felbontású, nem elég olvasáshoz. Új szubnoteszekben láttam 140 dpi környékűt, az már talán használható, de e-papírhoz képest még mindig kevés (az meg persze más miatt használhatatlan). Hány dpi lehet most a max tft-k esetén?

(#17) wad

wad
(tag)

http://www.trustedreviews.com/displays/review/2004/06/30/ViewSonic-VP2290b-High-Resolution-TFT/p1

Istenem! Ilyet, még, sokat! Nagyon gyorsan el kéne felejteni a 72 DPI ''szabványt''.

(#18) Flashy válasza dabadab (#15) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

persze a protokoll nem bonyolult, csakhogy ott a fogadó oldalon van egy szoftver, ami egy operációs rendszerre épül és ketten együtt megértenek olyanokat hogy ''ide egy ablakot rakjál, alul OK gomb, felül egy kép, amibe ezt a bitmapot rakd bele''.

http://flashy.blog.hu

(#19) Rover623 válasza klambi (#11) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Zöldségeket beszélsz...kevered a szezont a fazonnal...;)
Okulj: [link]

primus inter pares

(#20) dabadab válasza Flashy (#18) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A VNC tisztan bitmap alapu (''The VNC protocol is very simple, based on one graphic primitive: ''Put a rectangle of pixel data at the specified X,Y position''.'' - [link]), az RDP vmivel bonyolultabb, de ahhoz is van self-contained kliens.

[Szerkesztve]

(#21) bit_vector válasza dabadab (#20) üzenetére

bit_vector
(tag)

Szerintem kár ezen nagyon vitázni... legyen egy kicsi bizonyossság: [link]

az átvitel izokron a monitorok esetében... ja és ha jól értelmeztem rgb-t visz... :)

üdv.

Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/

(#22) dabadab válasza bit_vector (#21) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha jol latom, ez az interface csak a monitor beallitasainak birizgalasara jo, kepet nem visz at.

(#23) bit_vector

bit_vector
(tag)

egy kicsit utánanéztem... nos, szóval bitmap-es a cucc, magyarul bitmap-eket küld át a pc neki. Ez logikus is, főként hogy nincs linux ablakos lcd moncsi se. Ami megkülönböztetett, hogy ezeknek garantált sávszélt szoktak általában adni, pont azért, hogy lássuk is a történéseket. Persze, 3D-ben EXTRÉM gyenge a cucc, mert ugye hiába a jó erős kártya, ha helyette egy WDM driver prüncög bitmap-en... mint anno a Trident 9100C-s kártyák kb. Terminálnak, netezni jó, bár ott is fenntartásokkal. gyorsan változó kép erősen terheli az usb sávszélt, extrém esetben képek maradnak ki. pl nem ideális egy usb-s háttértárrat ugyanazon usb hosztra kötni egy ilyennel, mert valszeg az usb-s cuccról nem fogsz nézni rendes videót.

Mindamellett lenne értelme ennek is, de nem ebben a formában. Szép is lenne, ha pl. a HDMI helyett egy usb madzag lógna a gépbe be,a 3D kártya pedig röfögné ki neki az adatokat. Így meg lenne oldva a színkorrektúra is, relatíve becsületesen.

üdv.

Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.