Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) DJ Stevey

DJ Stevey
(újonc)

Na végre kiadta a Leadtek a nekem való kártyát.
Kérdés, hogy hol lehet itthon beszerezni, és mennyire lesz fájalmas a pénztárcám számára...

Asus A8N SLI Premium | AMD Athlon64 3500+ Venice | 2*512MB Geil Ultra Platinum DDR500 | MSI 7800GT | Hiper Power 580W | Thermaltake Shark

(#2) myrra válasza DJ Stevey (#1) üzenetére

myrra
(senior tag)

és kérdés hogy milyen felbontásban tud kódolni. erről nem szóltak semmit

''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

(#3) GodBadka válasza myrra (#2) üzenetére

GodBadka
(újonc)

PAL felbontása max. 768x576 ha jól tudom. Tehát ennyiben. NTSC felbontása kicsit más, de e körül van az is. De az mondjuk Magyarországon lényegtelen, mert bár vehetsz fel NTSC-ben, de attól még a bejövő jel PAL így szerintem felesleges. Azt viszont nem értem hogy digitális adást miért csak mpeg2-ben hajlandó felvenni.

[Szerkesztve]

(#4) LordX válasza myrra (#2) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az analógot (PAL) szabvány 768x576-ban kódolja, mint már a legeslegelső kártyák is, a digitálison meg nincs mit kódolni, ott 1900x1080p a szabvány maximuma.

(#5) myrra válasza LordX (#4) üzenetére

myrra
(senior tag)

csak azér kérdeztem mert egy tvkártyát amit én láttam az kb 300x200ban tudott kódolni.
elfogadható méretben, mert ha 512x384 vagy nagyobban akart akkor kb 1 perc/giga méretben kódolt. az meg baromira használhatatlan. igaz az csak kb 12ezer pézes kártya volt.
ez már normálisan tud kódolni? tehát pl 1 óra 2-3 giga vagy ilyesmi. és még az érdekelne hogy kb mennyiért adják, mert ha 200ezer péz akkor megintcsak felejtős

''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

(#6) LordX válasza myrra (#5) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lol, be kellett volna állítani valami tömörítést. Ez abszolút független a kártyától, szoftveresen megy szinte mindenhol (100e-es kártyával nem..). Ez sem tud hardveresen tömöríteni.

(#7) Kriza

Kriza
(őstag)

Vajon ez a hangot a PCI-on keresztül adja tovább, vagy a jó öreg (és tróger) áthurkolós megoldás van benne?

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#8) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én meg azt nem értem, hogy ha tudja a földi digitális tévét, akkor miért nem tudja a műholdast...ebben elég lámer vagyok

Fej! Tor! Potroh!

(#9) L3zl13 válasza rdi (#8) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Gondolom, mert teljesen más frekvenciát használ a kettő.
Ráadásul a műhódhoz asszem tudnia kellene vezérelnie a fejet meg hasonlókat.

Aki hülye, haljon meg!

(#10) td

td
(senior tag)

Kíváncsi leszek a gépigényére a HDTV-s (MPEG2) jel rögzítésének.

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#11) ArGab válasza Kriza (#7) üzenetére

ArGab
(senior tag)

Minden bizonnyal külön kábel kell neki, mert a csatlakozó ott van a tetején, pont a fédoboz közepe felett.

(#12) L3zl13 válasza td (#10) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Annak elvileg nincs nagy gépigénye, hiszen már eleve mpeg2-ben jön a jel, csak el kell menteni a streamet egy fájlba. Azaz az analóg adással szemben sem hardveresen sem szoftveresen nem kell enkódolni.

Aki hülye, haljon meg!

(#13) LordX válasza td (#10) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megondom én neked már most: Egy darab olyan vinyó, ami képes folyamatosan írni a stream bitsebességével. (Azaz bármely mai vinyó). Esetleg a memória sávszél legyen 2x ekkora. Mivel nagyon max 20-30 Mbit/s-ről beszélünk, asszem ez nem nagy ügy.

(#14) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Hát le a kalappal, ez tényleg jó kártya...
...de tuner fémdobozkájának az antenna bemenetét elég ''buher'' módon oldották meg. :)

Látszik, hogy nem a Leadtek gyártja azt a kis dobozkát!

ui.: félreértés ne essék, nem akarom fikázni a Leadtek-et, ugyanis nekem meg egy WinFast TV2000 XP Expert karim van és teljesen megvagyok vele elégedve, de...
...azért furán oldották meg a problémát ezen a mostani kártyájukon.

[Szerkesztve]

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#15) Male válasza TomiFiu (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt néztem én is: elég ''érdekes'' a felépítése...
Mondjuk ez legyen a legnagyobb baja :)

A hardveres deinterlaceről tudni valamit? Milyen módszerrel működik, valóban hardveres e, rögzítésnél is működik, nem csak valami saját szofttal, stb.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) marcee válasza Male (#15) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Nekem már a tv2000 expert is progresszív jelet ment mpeg2-be digizve (720x576, 10Mb) a saját szoftverével. (winfast pvr) Persze, lehet, hogy az szoftveres, de nem látom hátrányát. Ezzel kapom a legjobb minőséget amit el tudok érni. És amióta kétmagos procim van úgy tűnik kihasználja, mintha a hangot és a képet külön mag kódolná. Nagyon örültem neki! :)

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.