Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kriza

Kriza
(őstag)

Hát van bőr a képükön. :((

A Kingston a piacvezető? Én úgy tudtam, hogy a Samsung. :F

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#2) Renwick válasza Kriza (#1) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

A Kingston a piacvezető? Én úgy tudtam, hogy a Samsung.

A Samsung az elsőszámú DRAM-szállító, a Kingston pedig a piacvezető modulgyártó.

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#3) Ribi válasza Kriza (#1) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Nem kell mindent megvenni ami draga... Amugy meg annyiert adjak amennyiert kedvuk van.
Nincs olyan hogy draga, csak nem a te penztarcadhoz terveztek ;]

(#4) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

De jó, hogy mire DDR3-as lapok beérnek, addigra ezek annyiba fognak kerülni, mint mondjuk decemberben a DDR2-es társaik.
Az áron meg nem kell sunnyogni, a jobb gyári értékekért mindig le kellett szurkolni a pénzt.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#5) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A 800 dollár errefelé 800 euró lesz, tehát kb. 200e Ft. :Y

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#6) vedini válasza erdoke (#5) üzenetére

vedini
(őstag)

egy év múlva már jó kis ára lesz, lehet be is nevezek majd egyre :DDD

workworkwork...

(#7) Kriza válasza Renwick (#2) üzenetére

Kriza
(őstag)

Ahha, vili. :R

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#8) orbano válasza vedini (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

3 év múlva meg még jobb ára lesz :D

kíváncsi lennék egy ilyennek a valódi teljesítményére...

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

legalább örüljünk, hogy normálisak a késleltetések.... természetes az, hogy drága. uj technologia és most ök vannak ezzel a csucson :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#10) Allien válasza orbano (#8) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

6 év múlva meg a kutyának se kell. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#11) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a CL3/CL5 az 1375MHz mellett mekkora különbséget jelent az elérési időben?
Pl. mikor a processzornak szüksége van egy adatra ami nincs a cache-ben.

Szerk.: Ha jól számolok akkor ez a két órajel olyan 1,45 ns-os elérési idő csökkenést okoz. Ez nem tűnik túl soknak ahhoz képest hogy a tesztekben 50-80 ns-os hozzáférési értékekről lehet olvasgatni.

[Szerkesztve]

(#12) proper

proper
(őstag)

vásárolj be az olcsobbikbol, rántsd meg/állitsd át az idözitéseket és add el dupla áron
hogy ezzel majd mennyien fognak probálkozni ;]

(#13) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Hűha. Minden értelemben.

Soirée...

(#14) Ribi válasza akosf (#11) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

cl3 1375Mhz-n szep is lenne.
Normal tesztekben lehet nezni hogy mennyi az eleresi ido bizonyos idozitesek eseten.
De 1.45 megint nemtom hogy jott ki de biztos hogy tobb gyorsulast okozna ekkroa kesleltetes csokkentes.

(#15) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem sokan rossz/felesleges dolgot szűrtök le a cikkból. Drága. És? Majd lesz olcsóbb vagy mittomén.

Az egyetlen lényeges dolog: TEHÁT MEG LEHET CSINÁLNI CAS5-TEL A MAGAS ÓRAJELET!

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#16) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt ki veszi meg! (most)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#17) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

szerintem meg inkább 4gigabájt 1600MHz-es CL 8-8-8-20 tök elég lesz mindenkinek (átlag emberekről beszélek) és ez még olcsó is lesz :D
úgyse az fog számítani mennyivel gyorsabb hanem inkább hány giga van a gépedben

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#18) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szükség van erre?

(#19) PirosHello

PirosHello
(fanatikus tag)

:C Szépen fejlődik a technológia, grt hozzá a fejlesztőknek.....Az extráért pedig mindig is extra árat kellett fizetni, ez sem lóg ki a sorból.... :O

"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#20) Zull válasza Cerebellum (#15) üzenetére

Zull
(senior tag)

aze mondjuk nem mind1 mien feszultsegen, mert sztem orult tuningosok kirancigaltak ezt ddr2bol is. bar ez azert sztem is jo tendencia, meglatjuk.

(#21) Zoli329

Zoli329
(PH! addikt)

Annyira nem drága ha azt veszem alapul, a jó ddr2-esek mikor kijöttek alacsony időzítéssel mennyibe kerültek.

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#22) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

beszará ára van
aki megveszi, meg is érdemli ;]

True Success is Blonde

(#23) Zull válasza Zoli329 (#21) üzenetére

Zull
(senior tag)

120k

(#24) akosf válasza Ribi (#14) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1375MHz ( frekvencia ) = 0,7273 ns ( 1 órajel ütemideje )

CL7 és CL5 között 2 órajel különbség van.

2 * 0,7273 ns ~ 1,45 ns

Hát így jött ki.

[Szerkesztve]

(#25) sTERNI

sTERNI
(fanatikus tag)

Inkább adományozok a hátrányos helyzetű, árva apácáknak... hiánypótló vacak ;)
Hány %-al is dobja meg egy ilyen ram a rendszer összteljesítményét? :U :(

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#26) FehérHolló válasza sTERNI (#25) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez már komolyan komikus.
Eddig az volt a baj, hogy milyen nagy szám van írva késleletetési értéknek, most meg az, hogy ha alacsonyabb van, akkor sem dobja meg az összeteljesítményt, ezért fölösleges.

Ember embernek farkasa.

(#27) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:Y
Hát megkérik az árát. És akkor hol vannak ezek a DDR1 időzítéseitől? ;]

"Csak úgy mondom"

(#28) akosf válasza FehérHolló (#26) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindig lesznek emberek akiknek semmi sem drága. ;-)

(#29) Emosz

Emosz
(fanatikus tag)

Az új asus lapba ilyen dukálna :D 170K a lap+200Kért bele memó :))
Utána meg lehet villogni :P
Amúgy én is annak örülök, hogy végre sikerült ''normális'' késleltetéseket elérniük...

(#30) akosf válasza Csapi007 (#27) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Előbbre. :)

DDR-400MHz-CL2 -> 5ns

DDR3-1375MHz-CL5 -> 3,6ns

(#31) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

már majdnem elértük a csúcs ddr2 tuningramok szintjén. még csak majdnem. kétszeres áron. yeah :D Ez is nagyon kellett...

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#32) Ste válasza Emosz (#29) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

melyik lapra gondolsz?
csak nem arra, amelyikre integrálva vannak a memók? :D

True Success is Blonde

(#33) tomesto

tomesto
(fanatikus tag)

Van egy ára ezeknek a moduloknak...na de jóember ninek is venne ilyet ha még nem ''igazán'' lehet hozzá lapot kapni...ddr2 a menő:)

The Future is Fusion

(#34) t72killer válasza akosf (#30) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viszont a kicsiven normálisabb- de még mindig eszement árú CL7-es modulok már nem tudnak többet a DDR-400-nál :U

amúgy én nem a CL5/1375-ben, hanem inkább a pl CL7/2200MHz-ben látnék rációt, bár örvendetes, hogy próbálják leszorítani a késleltetést.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#35) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak nekem ugrik be az RDRAM? Foleg arak miatt... Meg kesleltetesek okan, de inkabb elobbi.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#36) afterburner_ válasza t72killer (#34) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

sztem az mar ott lenne inkabbe rdekes ha a proci es a lap birna az 1000 koruli fsb-t a mostani 500 koruli helyett, vagy legalabb egy 600-700-at

addig amig meg kicsi az fsb , marad az idozites szukitese.

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#37) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Inkább örüljünk az 5-5-5-20 időzítéseknek az ára úgyis zuhanórepülésbe kezd. Előbb-utóbb ;];) Nem mostanában mondjuk az igaz.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#38) afterburner_ válasza Hun'reeth (#37) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

ez így igaz, anno a cas3-as ddr2 modulok is hasonlo arban voltak , nahmeg az 1100-as c4-es modulok is par honappal ezelott 120-140 k-ba kerultek, es aki jatszik , vagy mas idozitesre nem erzekeny dolgot csinal annak felesleges! nalam pl kodolasnal sokat szamitott a cas 4-rol cas3-as idozitesre valtas anno 975ös lapnal.de egy atlagos felhazsnalo nem igazan kamatozik belole:) de villogni jo vele persze azert:)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#39) sTERNI válasza FehérHolló (#26) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

Én sosem sírtam :) Ha ddr2 kellett, vettem Kingmax Mars-ot olcsóért és nem sírtam, hogy pár fps-el kevesebbem van ;) Aki sír... az meg sírjon.

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#40) .:T.H:.

.:T.H:.
(fanatikus tag)

Nekem erről a dologól az X2-esek jutnak eszembe dettó: Mikor kijöttek, iszonyat magas volt az áruk(100alatt nem volt 3800-as x2..), jók voltak akkoriban és most tartunk a jelenlegi helyzetnél, ami majd' tizedakkora ár és közepes teljesítmény.
A ddr3 is így lesz majd: Most az áráért egy komplett gépet lehet venni újonnan, mindenki mondja hogy ááá ilyen kinek kell?; és nem telik el másfél-két év és rengeteg embernek ez lesz a gépében..

- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1

(#41) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valsz több haszna van pár giga ddr2-nek (sima 800asnak is) mint 1 giga ddr3-nak.
Demonstrációnak jó: képesek rá (bár gondoom ez gyári tuning és hivatalosan a chipek lassabbnak vannak gyártva).

Nem írja cikk, hogy milyen szabványtalan emelt fesszel érik el ezt a modulok :U
Ha szabványos ddr3 feszen megy, akkor le a kalappal.

.:T.H:. :
ez természeres... számít az ár/teljesítmény.
Ha minimális árkülönbség van egy lassabb és a gyorsabb modulok közt akkor éppeszű ember a gyorsabbat veszi.

[Szerkesztve]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#42) EQMontoya válasza .:T.H:. (#40) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de még mindig rengeteg embernek van ddr1 a gépében, mert nemrég értünk el oda, hogy ténylegesen gyorsabb a ddr2... mert hogy aki vett 2 éve 500as ddr-eket, annak kb azt kellett megvárnia, h az 1000mhz fölötti ddr2-k normális árúak legyenek, ami kb most kezd beállni.

[Szerkesztve]

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#43) Integra

Integra
(Jómunkásember)

140 rugóból azért már lehet egy egész használható konfigot is venni...

(#44) PirosHello válasza EQMontoya (#42) üzenetére

PirosHello
(fanatikus tag)

Így van, és mi ''DDR-esek'' (nem az NDK-ra gondolok.. :B ) már ''át is ugorjuk'' a DDR2-őt, irány egyből a 3....Ha elérhetőbb áron lesz, hisz a többit is cserélni kell (proc, lap).. :O

"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#45) feka007

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát nem ez miatt fogok áttérni DDR3-ra az biztos...
Olcsó DDR2 rulez

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#46) .:T.H:. válasza EQMontoya (#42) üzenetére

.:T.H:.
(fanatikus tag)

Bizony én is ''csak'' 2 hónapja vettem ki az öreg ddr1 Kingmaxot a helyéről, mert az áráért +2k-ért tudtam a heléyre tenni 2*1 giga szintén 667-es Kingmaxot.. Így most már repül a masina..
IMHO nem telik el 3-4 hónap és a P35 és tsa.-i elérhető árban lesznek a hozzávaló memóriákkal egyetemben.

- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1

(#47) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Te jó isten, mekkora okosság ez... Ezek szerint simán meg lehet csinálni a kisebb késleltetést is, micsoda beteg marketingfogás ez már a kezdetektől... CL20, haha. Most a CL20-asnál kétszer drágább modul megy CL5-ön. De kell a CL20-as is, hogy a hülyéje azt higgye, képtelenség lejjebb vinni a késleltetéseket, aztán szépen lassan ''hatalmas forradalmi áttörésként'' előjönnek majd a CL4-es meg gondolom 3-as DDR3-ak, aztán minden gyártó röhög a markába a korábbi bődületes bevételeken...

Ennyit a memóriapiacról, méghogy a DDR1 elavult. Szánalmas bazmeg!

[Szerkesztve]

(#48) RotS

RotS
(újonc)

Minek DDR3?
Szentem SDRAM powa :R ...Nekem még mindig az van :DDD

(#49) jugeen válasza RotS (#48) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

hát akkor ott minden van, csak powa nem :DDD

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#50) BR4D válasza Integra (#43) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

50 ezer forintból is lehet...

A témához pedig: a pofám leszakadna, ha egy rohadt kis géprészecskét ennyiért kéne árulnom. Ez a memória... Majd később jobb lesz az ára. De most biztos nem!!! :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.