Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Tal2

Tal2
(tag)

Olyan jó lenne, ha értenék jobban a hálozatokhoz... :O
Mikor a rendszergazda a cégnél magyaráz nekem, sokszor kínai...úgymint ez...
Pedig régóta foglalkozom szgépekkel és otthoni hálózatot is karbantartok
Nem tudtok egy jó könyvet, vagy leírást (lehetőleg magyart) itt a neten, ami naprakész?

Kösz:

Tal2

(#2) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Nagyon szep cumok, lehet, le kene cserelnem a 10 Mbites HP hubot amit itthon hasznalok. 13 ev utan is megbizhatoan mukodik, szal ez a hp. :)

(#3) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért kiváncsi lennék ha 48 gépet összekötnének akor a játékok hogy mennének rajta:D
(gondoom ezeket netkávézókba is használják)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#4) Yaye válasza REDeath (#3) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs olyan játék aminek az adatforgalmát egy ilyen cucc egyáltalán megérezné, szvsz.

(#5) L3zl13 válasza Chieftec (#2) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

HP a fenét. Ezt is valaki más gyártja szerintem...
Szvsz max a szoftvere saját fejlesztés.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#6) Goose-T válasza Tal2 (#1) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked ezt a könyvet kell megvenned: [link]. Ez az abszolút biblia, a hálózatok alfája és omegája, ebben minden benne van. A netes leírásokkal semmire nem mész, ez a könyv viszont az alapoktól leír mindent érthetően. Nézegethetsz RFC-ket is (pl. Internet Protocol: [link]), de egy kukkot nem fogsz érteni belőle.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#7) dabadab válasza REDeath (#3) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy netkavezoban hasznalnanak ilyeneket, mert pont arra (manageles, QoS, ilyenek) nincs szukseg, ami miatt ezek dragak. Ha egyszeruen vesznek egy par tok alap 8 portos 100 mbites switchet es azokat osszekotik, akkor joval olcsobban kijonnek, a 3-4 ms-os pingek meg meg mindig boven jok a jatekoknak.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#8) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Az 1800-24G-nek kevésnek tünik az áteresztő képessége.

Aki hülye, haljon meg!

(#9) VladimirR válasza Goose-T (#6) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

huhuuu, ezzel a konnyvel embert lehetne olni

(#10) LordX válasza Goose-T (#6) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, azért minden nincs benne, (ATM), néhol ökörség (audio-videós részek úgy szarok ahogy vannak), néhol érthetetlen (aki megérti belőle a WiFi működését, annak gratulálok..), de összességében valóban nagyon jó könyv :)

(#11) kraftxld válasza VladimirR (#9) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szokta is ám húzni a hátam mikor cipelem :DDD

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#12) Goose-T válasza LordX (#10) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én úgy emlékszem, benne van az ATM, de most ne nyissunk erről vitát. :) Azt le lehet szögezni, hogy a számítógépes hálózatok témájában a legátfogóbb mű, szinte mindenhol ebből tanítanak. A fősulin a kedvenc tankönyvem volt, mert viszonylag még olvasmányos is. :D

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#13) Chieftec válasza L3zl13 (#5) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Nemtom, de akkor is jo cuccok. Rengeteg olyan van amit mas gyart megis xar..

(#14) Tal2 válasza Goose-T (#6) üzenetére

Tal2
(tag)

Köszönöm, feltétlenül utánajárok! :R

(#15) LordX válasza Goose-T (#12) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az új, belinkelt kék borítós kiadásban egy darab bekezdés van bene, mégpedig:

''Az ATM szar. Ezért nem is tárgyaljuk''

Persze nem pontos az idézés :))

(#16) Goose-T válasza LordX (#15) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, amikor én tanultam belőle, akkor még csak a fehér borítós kiadás létezett, abban benne volt. Attól függetlenül, hogy szarnak mondják, elég gyakran használják a telekommunikációs infrastruktúrában.

(#17) LordX válasza Goose-T (#16) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A régi fehér és az új kék között nagyon sok különbség van.

Az ATM-et azért használják elég sok helyen, mert még nem cserélték le.. Egyébként ez csak Karácsonyfa bácsi véleménye volt, bár szerintem is több sebből vérzik az ATM.

(#18) dunkel válasza Goose-T (#6) üzenetére

dunkel
(fanatikus tag)

De bizony, hogy van egy oldal, amit ti kerestek:[link]
A könyvről nyilatkozni nem tudok, de megnézem majd.

Ennél a switchnél jóval olcsóbbat, de remélem nem rosszabból tervezünk építkezni:
[link]
Megjegyzem míg a hp 3100 euró a linksys 1000 sincs :B

You gave me life, now show me how to live!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.