Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) kayman

kayman
(senior tag)

1!!!

Szép cooler!
Bár nem értem hogy lehet súlycsökkenést elérni ventillátor módosítással.

Bár nem átalakították, hanem cserélték...
Az más. Én imádom az ilyen hőtornyokat, az enyém jól szuperál, bár az thermaltake... :P

[Szerkesztve]

HyperTransport az ÚR!

(#2) Speed(R) válasza kayman (#1) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2..

Úgy, hogy az új venti könnyebb mint a régi ;) ;]

1ébként a gyári venti szegény elég gány az Infyn, alig van légszállítása, szóval jogos a fejlesztés. Bár inkább venti nélkül kéne árusítani (olcsóbban) ezáltal a felhasználóra bízva a döntést. Aki jót akar, úgyis 2 komolyabb ventit henkel fel rá.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#3) villamos

villamos
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem ez az új név jobb, ezt legalább ki tudom mondani.
Amúgy ezt a ''scythe'' szót hogyan kell kimonadni? Mert olyasmi, mint szlovákul a fagyi, egy valag mássalhangzó egymás mellett... :))

[Szerkesztve]

(#4) kayman válasza villamos (#3) üzenetére

kayman
(senior tag)

a Honda-sok biztos szeretik. :R

HyperTransport az ÚR!

(#5) paleinho válasza kayman (#4) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

majd a type-R lesz a nekik való :C

(#6) kayman válasza Speed(R) (#2) üzenetére

kayman
(senior tag)

Látom eladtad a tornyodat. Én is nézegettem anno ezt, csak az ára újonnan...
De AM2-re az enyém se jó, de nem fogom elkótyavetyélni, szegelek hozzá egy átalakítót és felrakom valahogy rá egyszer.
[kép]

[Szerkesztve]

HyperTransport az ÚR!

(#7) Speed(R) válasza villamos (#3) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Szájde'', kb :)

kayman
A Hyper6+ra gondolsz? Ja, el kellett adnom, vízhűtést akarok, kellett az ára. AM2es lefogatót ha van vmi marós ismerősöd az S939es mintájára nem nehéz csinálni, végtére is csak a furatok távja eltérő ;)
Jahogy TT High Tower..hát ahhoz sem nagy wasistdas ugye. Bár én azt javaslom inkább válj meg tőle és nézz vmi újabb konstrukciót, nem annyira hatékony, nekem is volt anno még a Bartonomon.
''Szkájde'' nem gúd, a ct nem kell kiejteni. Sokan például a Sci-fit Szkifinek mondják, pedig ugye szifi, vagyis szájenszficcsön :)

[Szerkesztve]

(#8) kayman válasza Speed(R) (#7) üzenetére

kayman
(senior tag)

inkább szkájde

HyperTransport az ÚR!

(#9) rup1u5 válasza Speed(R) (#7) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

''szájth''
valahogy így

[Szerkesztve]

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#10) edgR válasza rup1u5 (#9) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

+

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

(#11) Speed(R) válasza rup1u5 (#9) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Üdv a nyelvésztopikban :)
Szájt.. nem hagy6juk el a -he tagot. A -th kiejtve d-vé alakul. Ízlelgesd.
szájth.. szintén zenész, van még -e. A -th kiejtve a végén ígyis d.

[Szerkesztve]

(#12) kayman válasza Speed(R) (#11) üzenetére

kayman
(senior tag)

és mi a helyzet a 2. betüvel, a c-vel?
azt lenyelik?

:U

[Szerkesztve]

HyperTransport az ÚR!

(#13) hunnylander válasza villamos (#3) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Így [link] kell kiejteni. (Meghallgatható a kiejtés, sőt jelentése is van a szónak.)

www.HunnyF1.com

(#14) kayman válasza hunnylander (#13) üzenetére

kayman
(senior tag)

nincs több kérdésem. :R

HyperTransport az ÚR!

(#15) rup1u5 válasza Speed(R) (#11) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

nehezen kivehető a szóvégi hang ennél a szónál. beszédben inkább valahol a ''th'', ''f'' vagy ''d'' hang között van.
A Grim Fandango [link] című nagysikerű lucas arts játék óta tudom hogy ezt a ránézésre förmedvény szót mennyire egyszerű kiejteni :) De ha nekem nem hiszel hallgasd meg itt [link] bökés a kis hangszoróra

(#16) Translator válasza kayman (#12) üzenetére

Translator
(tag)

Elnyelődik. BTW: [link]

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#17) edgR válasza Speed(R) (#7) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

miert, tan az ''e''-t kiejted a vegen? nemar.. :) ''szajd''-ra 1 voks, mert a ''th''-s felvetes helytallo :DDD

(#18) kayman

kayman
(senior tag)

hova fajultunk el a coolerektől ;)

HyperTransport az ÚR!

(#19) rup1u5 válasza kayman (#18) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

kúúúlör' !
vigyázz a kiejtésre kérlek! :DDD

(#20) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elkesett a bolcsesz a nyelvesztalalkozorol :O

Azert nem semmi ez a 930 gramm, 1 kilos hutes, szep ;] Csak eleg draga 10e ft kornyeken...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#21) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hopp, nem jott ossze. :B Sry.

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#22) Ribi válasza Speed(R) (#7) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Sokan szájfájnak mondják, de szentem a scythet sem D-vel mondjak.
De ez telleg elegge off.
Nemtom miert nincs olyan verzio ami nem pockokkel van felszerelve a lapra, hanem normalisan hatlapba kell csavarozni. Foleg hogy ilyen retek nehez.

(#23) joshua7 válasza Speed(R) (#11) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Az angolban a szóvégi 'e' majdnem mindig néma.
A th-nak meg kétféle kiejtése van: a d-hez közelítő, pl a 'the' szóban és a t-hez közelítő, pl. a 'think' szóban. De nem tiszta 'd' és nem tiszta 't', különösen ez utóbbi nem! Hallgasd meg! ;)
A 'fiction' az életbe nem ficcsön kiejtve. :D Leginkább fiksn.

[Szerkesztve]

Semper Fi

(#24) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Ez a borda nem szellőzik át rendesen egy darab ventivel, ahogyan azt ezer teszt is bizonyította. Inkább kettő darab alacsony fordulatú ventit kell hozzáadni gyárilag.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#25) Speed(R) válasza CriticalHit (#24) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

#2 :C

Nyelvészek: tegyétek E/2 felszólító módba a csuklik igét ;]
A győztes forma: Scythe = 'Szájd'. Tanulni sosem késő. :R

(#26) rup1u5 válasza Speed(R) (#25) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

tanulni valóban sosem késő!
ne legyél szemellenzős. hallgasd meg a linket és nem fogsz benne D-t hallani.
Hosszú évek tapasztalata alapján mondom neked, hogy ha te ''szájd''-ot mondanál scythe-ra akámelyik angolszász nyelvterületről érkezőnek, akkor az vadúl nézné az oldaladat de minimum visszakérdezne hogy mit is akarsz mondani?

(#27) joshua7 válasza Speed(R) (#25) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Felfogod végre, h nem 'd'? :U :)

Semper Fi

(#28) Speed(R) válasza rup1u5 (#26) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem vagyok szemellenzős :U . Elismertem hogy az -e nem kiejtendő, de a többiben (-c beolvad, -th d-hez hasonul) a többiekkel együtt vélekedek hasonlóan. Az a lényeg, hogy ha vkivel itthon beszélek (vevő/eladó) ne nézzen hüjén :D

joshua7
Te magad is írtad :U : ''nem tiszta 'd' és nem tiszta 't', különösen ez utóbbi nem!''
Most akkor vagy ellentmondasz korábbi önmagadnak, vagy én nem értettem..
De szerintem úgy helyes ahogy írtad, -dhez hasonul jobban a -th itt.
Meghallgatás későbbre tendálódik, technikai problémáim vannak [link] :)

Ribi
S478/754/939/940/AM2 esetében szerintem bőven elég a gyári keret/leszorító. Legalábbis nekem nem volt különösebb problémám vele. Egyedül az LGA775 bizonyult gyengusnak, de végtelenül egyszerű a csavaros felfogatást megcsinálni.

[Szerkesztve]

(#29) joshua7 válasza Speed(R) (#28) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Azt mondtam, h d-hez hasonló, de nem az!

Semper Fi

(#30) villamos válasza Speed(R) (#25) üzenetére

villamos
(senior tag)
LOGOUT blog

Pedig lehet, semmi ördöngősség nincs benne, Grétsy László még a műsorában is elmondta anno: csukoljak, csukoljál, csukoljon, csukoljunk, csukoljatok, csukoljanak. Vannak még szép számmal hasonló -ik es igék, amik ilyen furcsák.

(#31) Protezis

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Eddig scitének mondtam. :U
Ezzel csupan annyi a mondanivalom, hogy balf@sz volt, aki kitalalta.

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#32) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

zöngétlen ''th'' az igazi neve, szemben a magyar ''D'' rá valamivel jobban hasonlító zöngés ''th''-re

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#33) Speed(R) válasza joshua7 (#29) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennyi erővel -thez hasonló, de nem az. Az igazság az, hogy kiejtve nem igazán eldönthető, melyik inkább, -d avagy -t. Szóval mindenkinek igaza van :)

villamos nem mondtam h lehetetlen, de elég magyaridegen szó :U

No, befejezem a nyelvészkedést mert rákoppintanak a fejemre minnyá (<-..)

(#34) hunnylander

hunnylander
(őstag)

A 'th' ez esetben lágy kiejtésű. Pösze 'fsz' némi t-s jelleggel, vagyis pontosabban ilyen hang nincs a magyar nyelvi hangkészletben és úgy kell képezni, hogy a nyelvedet a fogsorod közül hátrahúzod a hang kiejtésekor. Magyar akcentussal írhatjuk így: szájfsz, de valójában pontosan nem lehet átírni az ábécé betűivel. Szótárakban is ennek a hangnak a jelölésére külön karaktert használnak.

Hülye egy név, föleg egy magyarnak, de az angoloknak ez a hang nagyon gyakori és természetes. Ők viszont nem nagyon használnak pl. 'gy' hangot.

[Szerkesztve]

www.HunnyF1.com

(#35) joshua7 válasza hunnylander (#34) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Igen, ez a lényeg, h nincs a magyarban 100%-os megfelelője.
És mennyit értetlenkednek is a magyarok emiatt. Ejtenek ők, mindent, csak azt nem, amit kell. T, f, d, sz stb... Pedig csak egyszer kéne odafigyelni.

Semper Fi

(#36) slayer006

slayer006
(PH! addikt)

nem értem mit kell ennyit variálni
kasza
oszt jónapot ... :DDD :D

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#37) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom mit kell filózni annyit, hogy hogyan mondjuk ki a hűtő nevét. Magyarul sokkal egyszerübb: KASZA! Ennyi.... :DDD
Amúgy a ''d'', és a ''t'' is helyes, ennyi simán van az angol nyelvjárásban, az egyik amcsi angol, a másik brit angol. Esetleg texasi nyelvjárás. ;)
De ha bementek egy PC-s bótba, és kértek egy ''Szájd(t)'' Mugen hűtőt, az szinte biztos, hogy hülyén fognak sok helyen pislogni, de ha azt mondjátok, hogy egy ''szkithe Mugen'' kell, rögtön adni fogják. Tapasztalat ;]

mod:Slayer006 megelőzött :D

[Szerkesztve]

(#38) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

drágább lett :U

True Success is Blonde

(#39) joshua7 válasza syn7h37ic (#37) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Amúgy a ''d'', és a ''t'' is helyes, ennyi simán van az angol nyelvjárásban, az egyik amcsi angol, a másik brit angol.

Ettől teljesen független. ;)

Az meg szegénységi bizonyítvány a boltosokra nézve...

[Szerkesztve]

Semper Fi

(#40) edgR válasza syn7h37ic (#37) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

tehat ket eset lehetseges:
#1 vagy ellogtak angolorakrol,
#2 vagy ahol vasarolni szoktal csak paraszt emberek dolgoznak :DDD
a harmadik eshetoseg az lenne, hogy aki ott dolgozik nem tanult angolt, de ezt kizarom, mivel az info szakterulethez mar nelkulozhetetlen :))

(#41) BioNiCMaN

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kiejtés ügyileg (elméletileg): [link]

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#42) joshua7 válasza BioNiCMaN (#41) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Pont erről beszéltem.
Aztán keressetek rá a 'think' szóra... Na, ott a különbség! Ha valaki nem hallja, akkor... :W :D

Semper Fi

(#43) BioNiCMaN válasza Ste (#38) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Foglalkozol még hűtőkkel?

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#44) Qwarc

Qwarc
(lelkes újonc)

elég bitang a hűtő, de én maradok a thermalright xp120asomnál ;)

The real legends never die... =[RZ]= @p3hOC P0w4

(#45) Dassler válasza paleinho (#5) üzenetére

Dassler
(őstag)

Azért egy Mugen odab...-ósabb. Főleg, ha egy Type-R az alapgép :)) és általában ugyebár az, ha van az adott modellből.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#46) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hmmm... most, hogy c2q-t akarok venni, erőteljesen elgondolkodtam egy scyte hűtőn. eddig a ninja tetszett nagyon, de ha ez jobb, és nem drágább (annyival), akkor lehet, hogy ez lesz.

a kiejtésre visszatérve: mindegy, hogy hogy ejtik, ha a boltos megérti, akkor jó. mivel előbb-utóbb máshogy kiejtve is keresik, a legtöbb kiejtésmódot ''megtanulja'', akkor is, ha nem pontos. lásd még scsi...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#47) venember83 válasza venember83 (#20) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az igazsag itt van kiejtesugyileg: [link] Tobb mint 10 evnyi angoltanulas es csomo nyelvvizsga/diploma alapjan szvsz hihetnetek is akar nekem :))

Minositi a nagy ujitast, h mindenki csak a kiejtesrol ir, az a 30 gramm ugyse szamit, de jo indok arra, h felvigyek az arat a cuccnak.

(#48) ngabor2 válasza venember83 (#47) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azért ezt már illik a házhoz is rögzíteni. adnak hozzá valami rugós cuccot? olvastam valami hasonló batár hűtőről, hogy adnak, és a táp aljába kell beakasztani, egy részét az tartja, le ne tépje a lapot.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#49) Cerebellum válasza ngabor2 (#46) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

nekem ilyen van, és mondjuk, hogy jó.

Ha zsúfolt a ház és a processzor környéke, akkor NE vegyél ilyet, mert az alján megáll a levegő. Megoldás: Zalman 9700...

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#50) venember83 válasza ngabor2 (#48) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a NYAK eleg eros, bar rugalmas s mostansag tesznek sok lapnal a proci ala 1 femlapot, az meginkabb mereviti, szerintem nem kell hozza semmi madzag, bar igen, volt szo ilyesmirol, az altalad emlitett hutoben volt valami peltier elem is, mintha...

Megvan: [link] - Titanek biztosra mennek, bar pl az Ultra <[link]> peltier-s hutoje is alig konnyebb, 980 gramm s ahhoz nem mellekelnek ilyesmit, szvsz nem szukseges, max szallitasnal johet jol, de akkor kotelezo!!!

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.