Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Petie

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jól van keverjék még a neveket.

de nekem még mindig a legutóbbi teszt győztes 320 seagate 16mb-s hdd kellene :))

°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(#2) Translator

Translator
(tag)

Hát eddig is sejtettem, hogy nem a brand értéke miatt vásárolták meg őket, de azért :))

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#3) Lars

Lars
(senior tag)

Most ismét elkezdik csökkenteni a puffer méretet ?
Miééér ???
Vagy eddig etettek minket, vagy most kezdenek el etetni :W

(#4) Dilikutya

Dilikutya
(PH! kedvence)

WTF... erről én lemaradtam. A Seagate felvásárolta a Maxtort? Hogy mik vannak... azt mindenesetre örömmel látom, hogy nem csak a főnök Seagate, hanem a Maxtor vinyók alapja is :P.

Lars: ez olyan, mint prociknál a kisebb L2/FSB. Ebből következik, hogy olcsóbb lesz. Nem kötelező ezt venni, a már megszokott is kapható, az árlistákat elnézve olyan sok különbség nincs.

[Szerkesztve]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#5) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mármint 40GB-s 3,5-ös vinyó?
Minek? És főként Kinek?

Aki hülye, haljon meg!

(#6) Gabesz84 válasza L3zl13 (#5) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

parasztot vakitani tesco gazdsagos gepekbe, na megis :D

(#7) mr_ricsi válasza Lars (#3) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Vagy eddig etettek minket, vagy most kezdenek el etetni ''
Igazából csak NCQ-hoz jön jól a sok RAM. (Még a drága vinyóknál sem nagyon használják, akkor pedig a legolcsóbbakat mégannyira sem fogják.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#8) mr_ricsi

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''A Seagate tegnap bejelentette ... Maxtor márkanéven piacra kerülő merevlemezeit. A ... DiamondMax 20 és 21 szériával, illetve a ... MobileMax családdal a gyártó a kedvező árú meghajtók szegmensére összpontosít.''
Tehát továbbra is marad a Maxtor gyártmányok rossz híre... :( Pedig ha egy kicsit feljebb áraznák őket, és emiatt a kispénzűek nem ezt választanák, akkor mindenféle műszaki fejlesztés nélkül is ugrásszerűen javulna a ''return rate''-jük...

''Mindegyik típus elérhető Ultra-ATA100 és Serial ATA II interfésszel is.''
fLeSs! Szerezhetnétek 2 egyformát eltérő interface-szel egy összehasonlító teszt erejéig, hogy kicsit így is hozzájáruljatok a ''SATA2 kétszer gyorsabb a SATA1-nél''-hívők szemének nyitogatásához... :)

(#9) shteer válasza L3zl13 (#5) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nekem pl, rackbe :) persze ha elég olcsón adják :D

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#10) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eddig is messzirol kerultem a Maxtorokat, ezutan is fogom. De tenyleg johir, h Seagate belsovel rendelkeznek, valamivel no igy a megbizhatosaguk s elettartamuk, bar oda a hires-neves gyorsasag

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11) opr

opr
(senior tag)
LOGOUT blog

Eddig egész életemben csak maxtor vinyóm volt, soha nem volt velük semmi baj. Nem értem mire fel ez a legenda a megbízhatatlanságról, rájük kell lökni egy ventit és bírják azok nagyon jól ;)
Vagyis csak bírták :O

Nah mind1, nagyon sajnálom h ez lett a maxtorból, ezután valszeg soha többet nem lesz... főleg h seagate belső van benne... így még seagate-en belül is éassú lett...

R.I.P. maxtor :O

(#12) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Vékony, negyven gigás Maxtor winyóim vannak otthon.

A polcon.

Összesen 11 darab - mind rossz. Bár igaz, hogy a munkahelyen nem nagyon voltak hűtve, és elég sokat mentek, de 54 gép közül eddig 23 winyója halt meg, szép sorban. Szóval vannak a Maxtornak is rossz szériái, mint minden más gyártónak. (Ennek ellenére saját használatra az egyik 250-es winyóm szintén tőlük van, egyelőre remekül működik).

(#13) L3zl13 válasza shteer (#9) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Úgy, hogy +1000Ft-ért kapsz egy 200-ast? Mert egy bizonyos szint alá nem tudnak menni, tekintve, hogy az elektronika és a doboz kb ugyanaz, mint egy nagyobbnál...

Aki hülye, haljon meg!

(#14) hunnylander

hunnylander
(őstag)

''Adding to Seagate's own line of branded products, Seagate will retain a full range of Maxtor branded retail solutions. Maxtor is the leading brand name in the retail space and it will significantly strengthen Seagate's overall position in this burgeoning market. The combination of the two brands and the associated product lines represents the widest, most differentiated storage offering available to consumers today.'' [forrás: www.seagate.com]

Nicsak a Maxtor (volt) a piacvezető. A Seagate ki fogja rúgni a Maxtor alkalmazottak 50%-át (ez is benne van a hivatalos Seagate közleményben), megtartja annak márkanevét, és így a nagy piacát is. Tiszta sor. Pénz beszél, kutya ugat. Ámbár kétlem, hogy mostohagyermekként javulni fog a Maxtor márkanevű új 'Seagate termékek' minősége.

www.HunnyF1.com

(#15) Calibos válasza venember83 (#10) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Én meg úgy gondolom, hogy pont azért nem fogok Maxtort venni mert seagate belsővel rendelkezik :)

Szerintem jó hűtéssel sokáig eléldegél egy Maxtor is...

(#16) L3zl13 válasza hunnylander (#14) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Retailben volt piacvezető.
OEM-mel együtt már csak 4. vagy ilyesmi.

Aki hülye, haljon meg!

(#17) Lars válasza mr_ricsi (#7) üzenetére

Lars
(senior tag)

Tehát akkor eddig etettek minket :D

(#18) mr_ricsi válasza Lars (#17) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Tehát akkor eddig etettek minket''
Nem biztos. Az NCQ-t -gondolom- azzal a szándékkal rakták a vinyókba, hogy majd a vásárlók használni is fogják. De nem fogták.

(#19) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Maxtor = Seagate Celeron??

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#20) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

De bunkó ez a Seagate :(

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#21) kowk válasza L3zl13 (#13) üzenetére

kowk
(tag)

hallottal mar az oem piacrol? 1000 gep eseten sznted szamit a cegnek 1000x1000ft? foleg, h nem 1000 az az 1000... nekunk viszonylag turheto gepeink vannak, 20 gigas winyokkal. a dual xeonokban 40 gigas van. encode-ra mar sikerult kunyeralni egy 120ast... mirol beszelunk?

(#22) macilaci78 válasza Akheron (#20) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Ja, szerintem is. Így kell egy ismárt márkát lejáratni módszeresen úgy, hogy maga a cég nyerjen rajta.

Én itt a Ph!-n találkoztam azzal a szemlélettel, hogy Seagate= :R , míg Maxtor= :((( , Azelőtt én ezt fordítva ismertem és tapasztaltam.

Ami tuti, hogy a notiba inkább DVD-írót veszek, mint vinyót.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#23) shteer válasza macilaci78 (#22) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

lejáratás, hmmm... azért megvárhatjuk, hogy mit tudnak majd - kár, hogy a halálozási statisztika csak utólag derül ki

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#24) L3zl13 válasza kowk (#21) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szerintem arról beszélünk, hogy a Vistának 20G kell majd minimum. :DDD

Ráadásul 1000 gép megrendelése esetén 1milla FT semmit nem számít.(Max ha a főnök zsebre tudja vágni.)
Sokkal nagyobb eltérések vannak a között, hogy mennyi a garancia, vagy akár csak egy memória áringadozás miatt.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#25) mr_ricsi válasza shteer (#23) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''kár, hogy a halálozási statisztika csak utólag derül ki''
Ugyan! Előre megmondom neked: semmi sem fog változni a mostani Maxtorokhoz képest. Vagyis 100-ből 20 db bedöglik. 100-ból 1 gyári hiba miatt, a többi 19-et pedig a tulajok gépe intézi el. (Ha a Hitachi-t vagy a WD-t adnák legolcsóbban a boltban, akkor náluk is kb. hasonló lenne az arány. Lásd pl. a Samsungokat.)

(#26) Pharaoh

Pharaoh
(fanatikus tag)

Samsunggal mi a baj?

(#27) macilaci78 válasza Pharaoh (#26) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Semmi, olcsó húsnak híg a leve, amikor azt adták olcsón, azt szidták, mert azt vette mindenki, így a több eladott példányból több is volt a hibás darab...

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#28) Akheron válasza mr_ricsi (#25) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan - nekem három vagy négy darab Maxtorom volt zsinórban az elmúlt 4-5 év során, rendesen hűtve, és egyik sem romlott el.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#29) shteer válasza mr_ricsi (#25) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igen, ez olyan mint a ''repülj, mert az a legbiztonságosabb'' :D

mindenki repülővel közlekedne, akkor nem lenne ilyen jó a statisztika :(

samsunggal meg ne ijesztgess! :DDD

szerk: én maxtorom is hűtve volt mindig, a mostani samun is vízblokk figyel

[Szerkesztve]

(#30) shteer válasza Pharaoh (#26) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

többen panaszkodtak már ''maxtor-jelenségre'', ismeretségi körömben minden rendben a samukkal - eddig csak seagate problémák voltak... érdekes:)

(#31) Travelos

Travelos
(őstag)

itt a kezemben egy Quantum lct20!

és rohadtul nem tudom melyik a master állás a jumpernél!

az biztos, hogy szélre kell tenni, de a tápcsati mellé vagy a szalagkábel mellé?

itt key-nek nevezi azt, ami mellé kell tenni, de az melyik?

miért nem lehet normálisan ráírni?

DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

(#32) shteer válasza Travelos (#31) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

key az ''egyedül lévő'' tű

(#33) mr_ricsi válasza Travelos (#31) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''az biztos, hogy szélre kell tenni, de a tápcsati mellé vagy a szalagkábel mellé?''
A szalagkábel mellé.

''miért nem lehet normálisan ráírni?''
Itt tartok a kezemben egyet, teljesen normálisan van rajta.

(#34) Travelos válasza shteer (#32) üzenetére

Travelos
(őstag)

kösz, így már OK, ezt egy életre megjegyzem :R

DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

(#35) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez tükrözi egyszersmind az új termékstratégiát is: a Maxtor márkanév alatt piacra kerülő merevlemezek jelentik a belépőszintet, míg Seagate néven a nagyobb teljesítményű, 3 helyett 5 év garanciával árult, de persze drágább adattárolókhoz lehet hozzájutni.

Ez, hogy is mondjam, egyszerűen gusztustalan egy stratégia! Ezzel a húzással elérte a seagate, hogy soha ne vegyek tőlük semmit.

(#36) lazydog válasza ALI_G (#35) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Most jól ráijesztettél Seagate-ékre! :P
Egyébként eddig is ugyanez volt a helyzet. A Maxtor az olcsóbb, kevésbé megbízható márka.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#37) macilaci78 válasza lazydog (#36) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Csak tudod, az Audi konszernen belül is ott a Skoda Fabia, mégse mondják rá, hogy ''Ne, paraszt, vigyed!'' Én azért megdádáznám a Seagate-et image-rombolás miatt... Éljen Amerika, a lehetőségek hazája! :(((

(#38) venember83 válasza macilaci78 (#37) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

image-rombolas??? Sajat cegevel csak azt csinal amit akar, nem?

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#39) Akheron válasza venember83 (#38) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Előbb felvásárolta a közvetlen piaci vetélytársát, most meg hivatalosan kínai diszkontot nyit a márkanévvel - azért ezt talán mégsem túlzás etikátlan magatartásnak nevezni :)

(#40) venember83 válasza Akheron (#39) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, etikatlan, de a ceg a tulajdonaban van... S ki fogja feljelenteni etikatlan magatartas miatt, akinek meg jogalapja is van, h feljelenthesse? A hdd-piac tobbi resztvevoje orul, 1 nem kicsi/gyenge vetelytarssal kevesebb

(#41) mr_ricsi válasza macilaci78 (#37) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''megdádáznám a Seagate-et image-rombolás miatt...''
Az lenne image-rombolás, ha Seagate néven adná a legolcsóbb vinyóit.
(Lásd: amíg ugyanazt a vinyót Maxtor Maxline II néven forgalmazták 5 év garival és marha drágán, addig nem volt gond a ,egbízhatóságával, aztán mikor átnevezték DM9+-ra, és legolcsóbb lett, azonnal felugrott a selejtszázaléka.)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.