Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) LordVader80

LordVader80
(őstag)

Hupsz!
Intelnél megint tudnak valamit! :C :Y

May The Force Be With You!

(#2) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Már SSE4 lesz benne tényleg, vagy ''csak'' SSSE3?

A tej élet, erő, egészség.

(#3) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Akkor ezert csokkentik nemsokara a sima core2duo arakat mert azokat is ki kell szorni, ha gyün a köv széria. Ezek mar sejtem a 4G-t is viszik. AMD mikor szedi ossze magat ?

(#4) robekri

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#5) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

elég komoly tervnek néz ki. persze egyenlöre még marad a lapváltással egybekötött procicsere... egyser ezen is tulleszünk :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#6) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

amiért még egyáltalán szidható a Core2Dou proci AMD technikai oldalról, a Nehalem maggal végleg szerte fog foszlani(IMC,L3 cache és vissza a tuti nyerő Hyper-threading), ha az Intel tartja ezt a fejlesztési ütemet és az AMD marad ezen a cammogós tempón, alapvető piaci változások elé nézünk. Valaki látott már Core2 vs. AMD Barcelona tesztet??

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#7) Goose-T válasza robyeger (#6) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem lesz itt semmiféle alapvető piaci változás. Az AMD ugyanúgy teszkógazdaságos procikat fog gyártani, mint azt az A64 előtt tette.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#8) Barton válasza Goose-T (#7) üzenetére

Barton
(senior tag)

Az Opteron nem éppen ''teszkógazdaságos'' !!!

AMD Phenom II X2 560, 940 egy darabig ...

(#9) robyeger válasza Goose-T (#7) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

én is pont erre a vissza degradációra gondoltam

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#10) radírfej

radírfej
(senior tag)

AMD most is azt játsza, amit a K7 architektúra idején... végletekig a pacon tartja a K8-at, amit lehet toldozgat, foltozgat...árat csökkent, termelést optimalizál... aztán egyszercsak kiad valamit, ami alapvetően új.
igaz ennek ellentmond, hogy nincs nagyon nyoma a homályos ütemtervekben ennek a nagyon újnak..

intel, meg mint a sózott maci, cammogásból ügetésbe kezdett, nem akar nagyobb részesedést veszíteni, mint a pentium időszakban...

mod: értelmezhetőség...

[Szerkesztve]

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#11) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Ez nagyon erős fejlesztési ütem az Inteltől. 2008 év végére el is akarja tüntetni a Core2Duo procijait :F Nem hinném, hogy addigra egy E6700 használhatatlanul gyenge lesz. A C2D mostani magas ára értehő és reális is, hisz nincs ellenfele(azonkívűl átlag gamer user sem használja ki). Ha kijön a U3.0 vagy a Crysis akkor kiderül, hogy mennyire lesz elég a C2D technológia.
Félek, hogy Intel úgy fog járni, mint az nVidia. Túl gyorsan fejleszt és a régi, de még messze nem elavult technológiát kénytelen fillérekért kiszórni.

AMD jelenleg még sehol nincs lemaradva, ha árat csökkent(ez elvileg áprilisban megtörténik) akkor újra versenyképes lesz a C2D-vel szemben.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#12) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''...processzormagok egymás között és a chipsettel pont-pont kapcsolatokon keresztül fognak kommunikálni, hasonlóan az AMD HyperTransport infrastruktúrájához.''

Akkor ki is van lemaradva és miben? :) Most úgy fest hogy az AMD-nél ráállnak erre a plug 'n' play procicserére. Mivel megvan hozzá a technikai hátterük (IMC, HT). Azért nem mindegy hogy egy szerverben majd csak úgy szépen nyomnak-e egy BIOS frissítést, illetve kivesz proci berak proci, vagy kidob egész kukába és venni új szervert. Ugyanez desktop-nál.

Szerintem ez elég user friendly és pénztárca friendly módszer lesz. Persze várjuk ki a végét. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#13) t72killer válasza D.Orion (#11) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért a ''fillérekért való kiszórásnak'' nem sok jele van egyelőre, amíg egy E4300 35kHUF-ba kerül, úgy, h nincs is benne IMC. + a csipsetek is elég szép összegeket termelnek.

Az új technológia (lassan fél éves...) a 4 mag (Kents és tsai) - ezt nem akarják túl sokáig elérhetetlenül drágán tartani (értsd 1000$-on), augusztusban épp ideje lesz, h a Q6600 300$ alá menjen. (2008-ra sztem ki is fogjuk használni a 4 magot...)

Attól, hogy AMD-nél látszólag 1helyben toporgás van, intelék nem fogják vissza magukat, mert nem tudhatják, h mekkorát szakít majd a K8L, muszáj nekik elébemenni, nehogy még 1x előforduljon, hogy 2-3 teljes éven keresztül az AMD birtokolja a csúcsprocit. Eléggé megtanította őket az A64-től a c2D bevezetéséig tartó időszak, hogy a karosszékben nem szabad hátradőlni, folyamatosan fejleszteni kell, és csorgatni kell az új technológiát a piacra, különben elpártolnak a vásárlók.

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#14) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Érdekes jővő elé nézünk. Érdekes, hogy a gigaHzmánia után most az Intel a L2 cache mániába kezd. ;);] Lassan L4 is lesz :DDD

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#15) Oliverda válasza Hun'reeth (#14) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ha így haladnak akkor pár év múlva már nem is kell RAM a gépekbe, mert ott lesz a pár gigás L2 cache. :DDD Viccet félretéve: nagyobb cache, nagyobb költségek, nagyobb fogyasztás, nagyobb hőtermelés. Persze a kérdés az hogy mennyivel nő majd ettől a teljesítmény.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#16) Goose-T válasza Barton (#8) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne vedd a szívedre, de a Woodcrest mellett már csak kutyaütő szerep jut neki. :DDD Ennyi, ne kezdjünk itt hitvitába.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#17) D.Orion válasza t72killer (#13) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Hát Dx10-nél majd kiderül, hogy mire elég a C2D. Nagyon meglepődnék, hogyha egy Crysis v. U3.0 megfektetne egy E6300-mat.

E4300 tény, hogy túl van árazva.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#18) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Már előre látom a Nehalem cikk mennyire lesz közérthető.
Ez az integrált vga vezérlés lényegében mit jelent?

Soirée...

(#19) t72killer válasza Oliverda (#15) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is annyira vicc ám, amit mondasz, az IBM (->AMD) és az intel is kísárletezik a ''procihoz közelebbi'' memóriafajtákkal. pl a 80magos intel kicsike asszem közvetlen memóriachipen ült. Muszáj lesz előbb-utóbb memófronton alkotni valamit, lévén elég nagyok a késleltetések a CPUmag és a memória között:(
És ha így haladunk (DDR3-> CL9) akkor ez nemigen fog javulni.

Az árpolitikához még:
Kíváncsi vokk, h a nehalem melyik negyedévben jön, mertha Q4, akkor nemigen szorítja le a penryn (45mm-es c2D kis fini cukormázzal) árakat, lévén uis 1000$-on vezetik be. Mire a core procik kihalnak, lesz az 2009-2010 is.

#18: sztem GPU in CPU... pl a 8 magból 2-4 grafikus mag lesz, mint az ATI fusion projectben

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#20) Oliverda válasza Loretto (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen integrált vezérlésre gondolsz?

t72killer: az IMC ilyen szempontból (is) előny. Hasonlítsd össze a C2D (965,975) és az A64 késleltetését.

[Szerkesztve]

(#21) Raymond válasza Goose-T (#16) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom nem veszi mert tudja hogy nem egeszen ugy van :)
[link]
[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22) t72killer válasza Oliverda (#20) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gyorsabb, viszont a CPU-t drágítja, csipszetet olcsóbbá teszi (elvileg) + az IMC-s CPU-k kevésbbé szeretik a nagy késleltetésű RAM-okat (ld, komoly oka volt annak, h az AMD sokat várt a DDR2-re való átállással) Szóval van alapja, hogy új utakat keresnek.

Esetleg vmi olyasmi, mint a VRAM-GPU kapcsolat sokat lökhetne a teljesítményen :F

(#23) Oliverda válasza t72killer (#22) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A VRAM-GPU kapcsolat alatt pl. a Ringbus-ra gondolsz? Az egészen véletlenül már az AMD birtokában van. :)

(#24) Rive válasza Oliverda (#20) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az IMC ilyen szempontból (is) előny. Hasonlítsd össze a C2D (965,975) és az A64 késleltetését.

A nyers késleltetés az adott architektúra viszonyain kívül nem igazán meghatározó adat. A C2D és az A64 az eltérő késleltetés ellenére eléggé partiban van. Az, hogy egy IMC a C2D alá tulajdonképpen mit jelentene, tisztázatlan.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#25) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mikor először kezdtek info-k szivárogni C2D-ról, azt modtam: Na végre! Intel összeszedi magát!

Mikor megláttam, hogy mennyivel kurkították meg az ütemtervet, úgy véltem, csak AMD-t akarja porbadöngölni!

Igazam lett!

Jelenlegi álláspont szerint Intel továbbra is tartja (ha nem fokozza) ezt a feszített tempót, aminek az lehet az eredménye, hogy köröket ver AMD-re.

Azonban ennek a felfokozott tempónak nem kevés böjtje van!
Főként arra gondolok, hogy a legtöbb átlag júzernek nincs pénze (meg kedve) fél évente gépet cserélni!

Mindazonáltal én szeretem, hogy sűrűn olvashatok technológiai újításokat ebben a szegmensben...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#26) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

''Félek, hogy Intel úgy fog járni, mint az nVidia. Túl gyorsan fejleszt és a régi, de még messze nem elavult technológiát kénytelen fillérekért kiszórni.''

Szerintem ennek sok kis penztarcaju emberkek csak oruluni tudnak :C

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#27) Barton válasza Goose-T (#16) üzenetére

Barton
(senior tag)

Ja, ''Dempszi és Mékpísz is van !''

AMD Phenom II X2 560, 940 egy darabig ...

(#28) Keldor papa válasza TESCO-Zsömle (#25) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is szeretem az ilyen híreket. Amúgy nem fél év, hanem másfél... tegyük fel, hogy 2008 elején jön az új cucc! Aki mondjuk vett egy E6400-et (példa) 2006. nyarán amikor kijött a C2D és majd 2008-ban újjít és vesz egy Penryn-t az másfél év! Szerintem pedig másfél évente upgradelni teljesen jó! Félévente tényleg túlzás lenne...

(#29) Komplikato válasza Keldor papa (#28) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Meg vesz új alaplapot és DDR3 ramokat (vagy DDR4-et hehehe), meg ha már ennyit rákölt akkor PCIE 2.0-ás aktuális VGA-t. Az élet kegyetlen. ;]

Close the World ..... Open the Next!

(#30) robekri válasza Keldor papa (#28) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ezt a 1,5-2 évet AMDnél lehet el mondani!

Hangoztatom is , hogy AM2-t érdemes venni egy olyan 3800+as procival ami megy 2800 Mhz-en sokáig elég lesz 8800GTS mellett! Lehet kövezni! :DDD

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#31) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

most új felfogás Intelnél...nagyobb L2 és minnél több mag egy CPU-ban.....

csak van egy olyan érzésem,hogy otton még a 4 is sok lesz....

(#32) t72killer válasza ftc (#31) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Soknak nem lessz sok, max nem használja ki az átlaguser:DDD
Egyébként állítólag a Crysis már kihasználja a több magot, akkor nem jön rosszul, ha van kéznél 4.

(#33) D.Orion válasza JohnnyX (#26) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Persze, hogy mi örülünk neki, mint állat:) Csa a cégnek meg szembe kell nézni a következményekkel(igaz minket kb. nem érdekel, hogy egy adott évben pár millával kevesebb a bevétele).

(#34) t72killer válasza D.Orion (#33) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ó, kitalálják ők azt, hogy ne vágják ki maguk alatt a fát:)) Minden vállalat elsődleges célja, h anyagilag stabilan tartsa magát=> nem hiszem, h direkt veszteséget terveznek a 2008as évre előre:))

(#35) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jöhetne már az a fránya K8L architektúra

True Success is Blonde

(#36) orbano

orbano
(PH! félisten)

Na végre rájöttek, hogy mi az AMD titka? :) Azért az AMD ilyen technológiái szerintem kiforrottabak, bár ekkora tőkével 1-2 év talán behozza az Intel az elmaradást. A K8L-re meg már én is nagyon kíváncsi vagyok. Bár így sem féltem az AMD-t, biztos jól keres még most is a jól bejáratott gyártású procijaival. Elvégre átlag gépnek sokan Sempront/Celeront vagy egy olcsó A64-et vesznek, no meg a sok OEM megrendelés... érdekes évünk lesz.

Főleg a mobil procik fejlődése érdekel, jó lenne ha a notivásárlásomkor már lennének 45nm-es 4 magos bestiák :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#37) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Adja az Úr hogy az Intelnél végre megtanuljanak rendesen osztani. Reméljük végre tényleg gyors lesz az osztoművűk és nem lesz benne olyan homályos folt mint annak idején a Pentiumnál... :D

(#38) Sepiroth válasza t72killer (#34) üzenetére

Sepiroth
(lelkes újonc)

szerintem az intel az amd földbe döngölésétől várja majd hosszútávon a bevételei növekedését :)

[Szerkesztve]

a kedvenc toplistám http://toplista.megaoldal.hu

(#39) Oliverda válasza Sepiroth (#38) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

huhh...én tudod milyen régóta várom már az igazi Mikulást meg a Jézuskát! :DDD

(#40) Sepiroth válasza Oliverda (#39) üzenetére

Sepiroth
(lelkes újonc)

ha mondjuk a következő 5-6 évben végig az amd előtt lesznek
az intel javára folyamatosan növekszik majd a piac az amd é mögül meg egyre többen elpártolnak , és mivel ez egy ördögi kör az amd egyszer csak azt fogja észre venni , hogy már semmi pénz sincs a fejlesztésekre :P ezután ha szerencséje lesz jön majd egy multi aki felvásárolja és tovább folytathatja a pc kategóriában a küzdelmet, rosszabb esetben elhagyja majd a pc piacot :D

[Szerkesztve]

(#41) Oliverda válasza Sepiroth (#40) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

LOL :DDD

Akkor nézd meg hogy mondjuk 2000ben hány AMD procival szerelt gép volt forgalomban és most hány darab van. :U

(#42) Sepiroth válasza Oliverda (#41) üzenetére

Sepiroth
(lelkes újonc)

majd 6 év múlva vissza térünka dologra amennyiben az intel tovább folytatja a nyomulást, és meglátjuk kinek lesz igaza :D

(#43) Armando_19 válasza Sepiroth (#42) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Úgyis egyszercsak átbillen az a bizonyos mérleg az AMD javára. Az örök párharcban, mindig más vezet. :P

(#44) robekri válasza orbano (#36) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kapsz egy igazságos pontot!

(#45) Tom5 válasza Sepiroth (#42) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LOL :DDD
Az igazi Mikulás meg tényleg létezik... :P

[Szerkesztve]

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#46) Overlocker válasza Armando_19 (#43) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

itt a pont.. ;)

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#47) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Hát itt sokminden előkerült.

1., Ki van előnyben? Az előnyt először is dollárban mérik, másodszor pedig teljesítményben. Előbbi piaci előny, utóbbi technológiai előny. Az, hogy az AMD-nek mióta van HT-je, senkit nem érdekel. Melyik processzor gyorsabb, és melyiknek jobb az ár/érték aránya. A többi mellékes.

2., Egy kicsit azért merész tervek ezek az Inteltől. Csúszni fog ez.

3.,A K8L-ről én még eddig nem sok érdemi infót olvastam. Lesz, lesz, de mikor és mennyiért, és persze mit fog tudni?

4., Mért csinálja az Intel? Itt a lehetőségek száma igen magas. Egyszerűen ez esik jól neki, de egészen addig is el lehetne menni összeesküvés-keresés szintjén, hogy az Intel fizet az AMD-nek, hogy lemaradjon. Na de vissza a Földre, számomra az a legvalószínűbb, hogy az Intel a csúcsprocesszor címet 2 éves előnnyel be akarja biztosítani, utána pedig a meglévő technológiáját úgy skálázza, hogy mindenhol jobb alternatívát tudjon nyújtani az AMD-nél. Magyarul ez nem a ''ki gyártja a jobb procit'' verseny, hanem kőkemény középtávú stratégia, amivel az AMD nem tud mit kezdeni.

5., Az AMD-nek ez az éve van, hogy kurvanagyot fakítson. Ha összejön, jó. Ha nem, akkor elég nagy szarban lesz.

Asszem leírtam minden fontosat.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#48) t72killer válasza Sepiroth (#38) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem fog neki menni (remélhetőleg). AMD észbekap, és kitalálja a spanyolviaszt:))
Egyébként az A64-től C2D-ig tartó időszakon kívül szinte VÉGIG másodlagos szereplő volt a piacon, olcsóbb de kicsivel gyengébb (ld pl p4HT vs athlonXP) procikat gyártott - mégis jól megélt.

Az újabbnál újabb, kraftosabb technológiák bevezetése rengeteg $-t emészt fel, az AMD-nek azért jóval korlátozottabbak ilyen téren a lehetőségei, ezért kb 1 lépés távolságból követi a ''nagy medvét''. + néha előáll jó ötletekkel (ld K7, K8), amivel kis időre megszerzi a vezetést.

(#49) Sepiroth

Sepiroth
(lelkes újonc)

én az intel helyében szövetkeznék valami multival pl Tesco hogy vásárolja fel az amd ét majd szüntesse is meg , hihető okokra hivatkozva

(#50) robekri válasza Sepiroth (#49) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez jó nagy LOL, utána meg a monopol lófaxba szívjuk a lecsóóót!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.