Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) tothbe

tothbe
(PH! addikt)

hát ez király, csak hirértéke igy pont 0, hiszen amerikán kivül sehol sem használható eszközökröl van szó. :(

By(e) Tothbe

(#2) Oliverda válasza tothbe (#1) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Áhh, csak lesz ebből PAL verzió is. ;)

nagyobb kép a kártyáról: [link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3) Kriza

Kriza
(őstag)

Kicsit meglepődtem, hogy mióta gyárt TV vevőket az AMD. Aztán rájöttem... :)
Még mindig nem szoktam meg, hogy ATI már nincs, csak AMD-ATI.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#4) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Review: [link]

o NTSC, PAL, SECAM support
...
o PAL/SECAM (European and International PAL/SECAM countries)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5) Muton válasza tothbe (#1) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

Japán? ;]

ilyen kell a népnek. hw-es tömörítés, PCIe, értelmes külső és (valószínűleg) korrekt minőség. végre rájött valaki :R
bár gondolom az IR usb-s lesz :(

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#6) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

vajh milyen tunermodul ücsöröghet azok alatt a pici aranyzott ATI feliratos dobozkák alatt? xceive? :U

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#7) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hw-s kódolás, na végre
a többi fícsör is biztos jó valamire

True Success is Blonde

(#8) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez a belső kártya egyáltalán nem tűnik rossznak nekem :)

(#9) radírfej válasza Integra (#8) üzenetére

radírfej
(senior tag)

na ja, már csak a pci-e csatolófelület miatt is szimpatikus megoldás. csökkenő mennyiségben a hagyományos pci sinek az alaplapokon...

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#10) Integra válasza radírfej (#9) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

még egy lépcsővel tovább kéne menniük és beépített forgatós digi műhold vevőt is kéne beépíteniük soft decode-dal.

(#11) dokar válasza Oliverda (#2) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

huh, kicsit furcsáltam is hogy az NTSC mellett nincs megemlítve az általunk hőn szeretett PAL B. :D

extra

(#12) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez a beépített kártya nagyon szépen néz ki. Kár, hogy csak s-video kimenete van.
MOD: Ja és remélem az ára is korrekt lesz! :)

[Szerkesztve]

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#13) Integra válasza WonderCSabo (#12) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

most lehet hogy hülye kérdés lesz, meg lámer meg minden, de egy ilyen tuner kártya jele amúgy nem mehetne ki a vga hdmi kimenetén egy hdmi csatolós hdtv-be?

(#14) Oliverda válasza WonderCSabo (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kimenet? Az meg mégis mindek kell egy TV kártyára? :U

(#15) Male válasza Oliverda (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudod, kimenet = bemenet = csatlakozó ;]

Szerk: főleg, hogy az a csatlakozó nem is sima S-Video jelhez van (csak)...

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) sTERNI

sTERNI
(fanatikus tag)

Lehet, hogy az AMD adja ki, de akkor is ott virít rajta a nagy ATI logó :)

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#17) Sonja

Sonja
(PH! addikt)

Hmm... Nem igaz, hogy nem lehetett volna tenni rá egy belső AUX portot a hangnak. :W :U

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#18) golyani

golyani
(őstag)

na majd ha meglesz a 19-es wide moncsim. a kis TV-m költözhet ha veszek mellé egy ilyet.
áráról mit tudni?

HP Pavilion dv5-1080eh

(#19) Oliverda válasza golyani (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én $150-et olvastam kezdőárnak, ami nem kevés, de ez szerintem egy pár év múlva is jó kártya lesz még. Gyakorlatilag szinte mindent tud, és PCI-E csatolónak köszönhetően a kompatibilitással sem lesz gondja még egy ideig.

(#20) Bad Sector

Bad Sector
(tag)

Az egyik munkatársam vett Sapphire márkájut még a tavaly az is hardveres kódolású, és valami 15000 körül volt... ha jól emlékszem: ATi Theater 550 chip van... :Y

[Szerkesztve]

Ingyenélés megszüntetése + élet és vagyon elleni bűncselekmények szigorú büntetése = rasszizmus

(#21) WonderCSabo válasza Oliverda (#14) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mivel digitális tévét is tud, nem ártana egy hdmi...

[Szerkesztve]

(#22) Thrawn válasza Bad Sector (#20) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó kis kártya az nekem is van, csak kellett 1 év mire normális driverek jöttek ki hozzájuk :((( Szerencsére a Vista támogatást sem felejtették el hozzá.

Different songs for different moods.

(#23) Male válasza Sonja (#17) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom átkötés nélkül is el tudja intézni a dolgot a hangkártyával...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#24) tothbe válasza Muton (#5) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Japánban más az ntsc mint amcsiban. De ahogy már linkelte valaki, mégis van pal/secam meg minden, szóval van értelme beszélgetni róla.
De azt áruljátok már el, hogy minek egy akár hibrid tvtunerkártyára hdmi bemenet? dvbt úgysem lesz olyan minöségü itt nálunk, hiszen a nagyobb tömöritést alkalmazzák.
hd felvételt rögzitö videókamerán pl. meg úgyis usb kimenet van. Szóval mit akartok ti hdmi-röl bedigizni ezzel? Ja, hogy jogvédett filmeket a blue-ray-röl? Na pont azért nincs rajta.

By(e) Tothbe

(#25) Oliverda válasza WonderCSabo (#21) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Venni kell mellé egy HD 2xxx ATi vid. kártyát is, és akkor lesz HDMI. TV kártyákra nem szoktak kimenetet rakni.

(#26) o0tomy0o

o0tomy0o
(fanatikus tag)

Nem értem mi ez a HDMI-s kérdés? Úgy tudom egy tuner kártyán sincs kimenet. Ezek a kártyák csak a jel vételére és kódolására lettek kitalálva, nem second videókártyának. Jel bemegy, feldolgozza, küldi tovább a videókártyának amin ha van olyan kimenet (HDMI) akkor gyönyörű képe van (relatív). Nem?

"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)

(#27) tothbe válasza o0tomy0o (#26) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

jól van, látom azért némelyek értik is mi a tunerkártya. ;)

By(e) Tothbe

(#28) WonderCSabo válasza Oliverda (#25) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezért nem fogok venni ilyet. ;) De logikus,hogy videókártyába küldi át. :W :W :DD

[Szerkesztve]

(#29) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Jó lenne ha lenne PAL szábvany is. Nagyonfullos tunrenek néz ki. :))

"Csak úgy mondom"

(#30) tothbe válasza Csapi007 (#29) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

azért egy addikt-tól elvárható, hogy ne csak read only legyen, nem? [link] :F

[Szerkesztve]

By(e) Tothbe

(#31) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én eléggé tuner mániás vagyok, van is 3.... nagyon jó dolog a hardveres mpeg2 felvételi lehetőség, még az is előfordul, hogy szebb a flevétel képe, mint az eredeti, (valszeg ez a tuner progijának a gyengesége...)
a nyákon van egy fehér csatlakozó. az mi célt szolgál, nekem az egyik tuneren (AverMedia MCE116 PCI) is van egy ilyen, és nem tudtam még megfejteni. hozzá csatlakozó kábel a dobozban nem volt hozzá.

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#32) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elsőre azt olvastam, hogy ''hibrid tévénézőket'' :DDD

Szerintem jó dolog ez a kártya, de a fentebb említett ár engem elborzaszt...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#33) bzoley válasza Balinov (#6) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Szerintem nem xceive. Elsőre becsapós volt a kép, azt hittem valamilyen dual hybrid megoldásról van szó, de nem. Az Xceive(pl. XC3028) egy lapkán lekezeli az analóg, és digit. jeleket, pl. DTV1800. Hogy mi lehet a két kupak alatt, passz. Ha egy analóg, és egy digit. tuner, akkor az elég amatőr megoldásnak tűnik. Mondjuk az egész kártya elég egyszerű, nincs túlöltöztetve.
Az igazán komoly cuccok két forrásból, egy időben, kétszer két-féle(mpeg2/mpeg4) anyagot fognak izomból rögzíteni hamarosan, naná, hogy a Leadtek tálalásában ;]
Továbbá, hiába egy újabb jónak mondható kártya, mint ahogy az első széria is az volt, sz**t sem ér, ha nincs hozzá egy normális, stabil szoftver, és hát az (ex)ATI nem erről híres.

(#34) Oliverda válasza bzoley (#33) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

izomból rögzíteni - ez gondolom azt akarja jelenteni hogy hardveresen, ugye?

(#35) bzoley válasza Oliverda (#34) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Igen, hw mpeg1/2/4 encoding.

(#36) Integra válasza o0tomy0o (#26) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

na végre, ezt kérdeztem.. :)

(#37) Integra válasza bzoley (#33) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

pinnacle pctv 7010iX, ez már elég durva kártya.
csak éppen kapni nem lehet.
és a pinnacle messze földön híres az ordenáré szar szoftvereiről... :(
mondjuk amíg mással is megy, nem gond.

(#38) bzoley válasza Integra (#37) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem tűnik rossznak, de inkább funkcióban, mint minőségben javításban próbál jó lenni. DVB-S akár hanyagolható is lenne. És igen, sokan ''dícsérték'' már a szoftverét.
Az összehasonlítás kedvéért:
7010iX - TDA 8275A x2+ZL10037 x2(Zarlink)
PxDVR3300 H - TDA18271x2+TDA10048x2+SAA7164 (dual tuners, hybrid,
hardware MPEG 1/2/4 encoder)
Talán a Compro az, amelyik talán jó lenne még, ha itthon is kapható lenne, ők is jó kártyákat tudnak barkácsolni.

(#39) Komplikato válasza Oliverda (#25) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

''TV kártyákra nem szoktak kimenetet rakni.''
Hauppauge PVR3500? Igaz állatira megdrágítja.

Egyébként nem láttam a hírben, vagy nem figyeltem jól, de természeteen a 650-es belső tuner az PCI verzióban is kijön.

''The TV Wonder 650 will be available in PCI and PCI Express versions and should be available some time in September.'' - Fudzilla

Bár lövésem sincs, hogy a PCI-on miként nyomorgat át egy földi digitális HDTV adást? :F

[Szerkesztve]

Close the World ..... Open the Next!

(#40) Balinov válasza bzoley (#33) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

gyanítom én is,hogy nem az. gugliztam tegnap egy pcit,de mindehol azt a tesztet hivatkozzák csak,amit még tegnap linkelt Oliverda is.
Sw támogatottsággal kapcsolatos nézeteddel egyetértek, régebben ovlasgattam az ATI tuneres topikot és sokat szívtak anno vele.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#41) Integra válasza bzoley (#38) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

meg ami még elég fasza kártya az a technisat skystar1 meg a 2 is, de az 1 az még mindig durva, igaz az absz műholdra van hegyezve. kár hogy nincsen második generációs belőle.

na erről az összehasonlítás kedvéért dologról bővebben és magyarul plíz:)
túl sok a szám meg a kód hirtelen:DDD

(#42) bzoley válasza Integra (#41) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Csak az érintett típusokat jelöltem meg, hogy ha van kedved kikeresgélni, összehasonlíthatod, melyik mit tud.
daa-raa volt olyan kedves, és néhányat megkeresett:
TDA8275A:[link]
TDA18271:[link]
TDA10048:[link]
És itt van némi infó a Zarlink ''új'' dvb-s tuneréről:[link]

(#43) daa-raa válasza bzoley (#42) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Volt ott valami SAA féleség is...

Si vis pacem, para bellum.

(#44) bzoley válasza daa-raa (#43) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Volt biza, csak az ''E'' miatt kihagytam.
SAA7164E:[link]

(#45) daa-raa válasza bzoley (#44) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha mgnézed, akkor pontos típusjelek: TDA18271HD; TDA10048HN. Szóval az az E-betű nem oszt nem szoroz. Főleg, hogy simáról semmit nem találni (talán nem is létezik).

Azt viszont nem értem, hogy a Si tunerekbe miért nem lehet beépíteni a broadcast decoder-t is. Ha igaz amit a fogyasztásokról állít az NXP, akkor a kettő együtt sem fogyaszt 2W-ot.

Si vis pacem, para bellum.

(#46) bzoley válasza daa-raa (#45) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Túl jónak tűnt, nem illett ide:)

Lehet, hogy külön többet lehet kérni értük?
Vagy ahogy a korábbi variációkat is láttad, így szabadon lehet párosítani a chip-eket, esetleg szerelhetőség szempontjából előnyösebb, de valahol biztos létezik ilyen is, ha más nem a valmelyik pendrive méretű kütyüben.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.