Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Agyasima

Agyasima
(senior tag)

Jajj, jajj. Én csak a hozzászólásokat akartam megnézni. Meg tesztelni, hogy meggyógyult e a köhögés.... :)

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...''

(#2) csudri

csudri
(őstag)

Akár 60% javulás egyes alkalmazásokban? Azért az elég durva büntetés, kíváncsi vagyok mennyi tényleges tartalék van ebben az új Ati generációban.

[Szerkesztve]

Vortex World Domination

(#3) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Várjuk a teszteredményeket, kedves X1800XT tulajok :DDD :C

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#4) arpi6k válasza X@b3e (#3) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

:DDD

Intel & ATI

(#5) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

''Az új csomag egyben elsőként teszi lehetővé az X1300 kártyák tulajdonosai számára a kétkártyás (CrossFire) használatot akár két teljesen egyező vezérlő esetén is.''

Nem úgy van, hogy eddig csak két teljesen egyforma vezérlővel ment, és a legújabb meghajtóval meg már különbözőkkel is?

A tej élet, erő, egészség.

(#6) joghurt válasza X@b3e (#3) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Csakis CrossFire teszteredmények érdekelnek X1800-zal. :D

(#7) Sanya válasza joghurt (#5) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

az nvidia. itt kellett egy crossfire, meg egy nemcrossfire kártya(crossfire értelemszerűen drágább). az én értelmezésemben úgyvan, hogy akár crossfire nélkül is megy, 2 egyforma 1800 xt-vel, vagy 2 egyforma akármivel. de lehet hogy nem.

most mivan? beforgattam magam

(#8) Ptech válasza Sanya (#7) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem meg csak két x1300-al lehet, a többihez továbbra is kell CF és egy normál verzió.

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#9) joghurt válasza Sanya (#7) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Japersze, igazad van. :R

(#10) Sanya válasza Ptech (#8) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

lehet. ez egy vbolond nap. még a cikkek sem az igaziak.

(#11) Male válasza Ptech (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy lazulnak a kötöttségek a Crossfire/SLI fronton, egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy egy ATI és egy nVidia kártya menjen párban. Néhány fanatikus már biztos próbálkozik... azért az szép lenne :))

(azthiszem ezt nem válasznak kellett volna írnom :) )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) Sanya válasza Male (#11) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

már láttam pci crossfire+agp-s sima kártyát egy külföldi fórumon. azért nvidia-ati sli kafa lenne, igen-igen nagyot néznének a gyártók, de akkor meg egy 2magos amd + 2magos intel procit befogadó alaplap kéne, ami persze kommunikál is egymással, és egyszerre, 1 rendszer részeként megy. na az lenne a teljesség csúcsa(plusz bele 2 x-fi hangkárya sli-ben:, + leadtech winfast tv expert sliben, +.....):D:D:D: beleért a bilibe :D

(#13) rocket válasza Ptech (#8) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

x1300 es x1600 cf-hez nem kell master kartya.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#14) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Mar csak egy csunya bakit kell kikuszobolni es fullos lesz a driver: a f.e.a.r. bug, amivel 10-20%-ot veszit a tulaj, hacsak nem nevezi at a fear.exe-t masra. :)

Mar tudnak a hibarol, ami meg a demo idoszakbol maradt a driverben, szal 5.12 utos lesz.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#15) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Kell is ez a plusz, most olvastam tesztet 512MBos GFXről, és bizony csúnyán odavág az x1800xt-nek a legtöbb tesztben.

(#16) Sárpac válasza pisti (#15) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Csak nehogy ez az optimalizáció a minőség rovárása menjen!:(

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#17) LordX válasza Sárpac (#16) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valószínűleg itt nem erről van szó: A programozható memvezérlő programját cserélték ki/javították fel, és így jobban ki tudja használni a sávszélességét a kártya - magához a képcsináló részhez nem nyúltak (illetve bugjavítás ott is van)

(#18) Digitalis válasza pisti (#15) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Nem minden a sebesség...Az ATI-k sokkal több újítással rendelkeznek, és a + szűrőkkel is igencsak helyben hagyja az NV-ket. HDR+AA és a szügfüggetlen AF stb..igencsak sokkal jobb képminőséggel rendelkezik az ATI :R

[Szerkesztve]

(#19) LordX válasza Digitalis (#18) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebben nem lennék biztos.. A szögfüggetlen AF-et nem nagyon lehet észrevenni, a HDR meg még mindig rendesen ki tudja nyírni minden kártyát, szóval a HDR+AA még mindig csak marketingfícsör-szagú.

''Nyugodtabb'' bár hót nem érdekel igazából :) lennék, ha egy hivatkozott képminőség-teszt alapján mondanád ezt...

(#20) Xelo válasza Digitalis (#18) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a fx5900al kb. elérte az nV az ATI képminőségét, de ha azzal nem is 100%osan a 6os család már simán ottvan az ATI mellet...

(#21) Firestormhun válasza pisti (#15) üzenetére

Firestormhun
(fanatikus tag)

Teszterek 95% 5.11-es catalyst-tal tesztelt.

...

(#22) Digitalis válasza LordX (#19) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

[link] De volt itt a PH!-is egy teszt, tény kérdés, hogy ATI a jobb a képminőségben :R . És igazából, ilyen kategóriájú kareszoknál több mint fontos, hogy mit tud.

(#23) RpPRO válasza Digitalis (#22) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Emlexem, h a gf6 idokben hogy vertek a melluket az nv-sek, h nekunk van sm3.0-as kartyank, bibii, mire az atisok valasza az volt, minek, nincs jatek, ami kihasznalna.

Most egy kicsit forditott a helyzet, bar kicsit mas is:
Atisok aszongyak, bibii, hdr+aa nekunk, erre nv-sek, minek, ha hasznalod, 10-20 fps-re visszaesik a sebesseg meg az xt-nel is.

Ettol fuggetlenul jo dolog, ha vannak lehetosegek, persze nem muszaj mindent kihasznalni, de a valasztas joga a tied. :D

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#24) X Factor válasza Digitalis (#18) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Én most sem tartozom még az ''idős'' korosztályhoz(17) de anno emléxem amikor még nem volt ekkora csata ez kb 10 éve a grafikus kártyájk piacán(vagy volt csak én nem emléxem rá) akkor apámmal pont azért vettünk ati-t mert szép a képe és ez 1 ati rage fury 8megás volt;)

Amiért máig kitartok mellette ergo ''márkahű'' vagyok mert anno a 9700es nem csak szép hanem ''elég'' gyors is volt a TI sorozathoz képest, Na mostmár nem hiszem hogy sokáig hagyják az Nvidiát kapargatni a szemétdomb tetején, várom már az XT PE-t;)

Jaigen kis ON: Nálam az 5.11es Catalyst a Fable kompatibilitásán segített illletve pár plusz fps fearben.

[Szerkesztve]

(L) Atiradeonika (L)

(#25) X Factor válasza Digitalis (#22) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Igen mert úgyis elég gyors mindenhez ezért szerintem a minőseg dönt. tudom a tesztek sajna nem ezt mutatják, de hát ez van:)

(L) Atiradeonika (L)

(#26) LordX válasza Digitalis (#22) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most mondd meg, az általad linkelt cikkben melyik játékban vehető észre a szögfüggetlen AA? Direkt kerestem, de az első három játéknál sem vettem észre.. Atim van, ha kérdés ;)

(#27) pisti válasza Firestormhun (#21) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

No igen így még kellemetlenebb a helyzet az ATInak. Igaz a teljesítmény ugrás nagyját a gyári órajel tuning adja nagy valószínűséggel, viszont az ATIt is lehet tuningolni úgyhogy nem olyan vészes a dolog szerintem.

(#28) Xelo válasza csudri (#2) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akár - egyes alkalmazásokban.... vagy igen vagy nem.... az meg hogy a Mari 60%al gyorsabban fog futni kit érdekel? ;] (nahh meg a Quake2...)

(#29) Digitalis válasza LordX (#26) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

[link] :Y Remélem itt már egyértelmű lesz az ATI-k nagy fölénye képminőség terén. Mondjuk 100e forint körüli kártyáknál ez elvárható, és nem véletlenül a minőségre igényesek (mind 2D/3D ) csak az ATI-t ajánlják..

(#30) Speed válasza Digitalis (#29) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Az ATI-nak világ élatébe jobb volt a képe :R (tapasztalatból mondom)

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#31) Bernardo20 válasza Digitalis (#29) üzenetére

Bernardo20
(senior tag)
LOGOUT blog

én a linken megadott képek között nem nagyon láttam különbséget... :B persze lehet, hogy én nem látom :U (nem olvastam el,csak a képeket néztem meg)

Motorola Atrix Multimédia Dock eladó!

(#32) LordX válasza Bernardo20 (#31) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 16x AF HQ-t nézd meg, tényleg meggyőző. Bár ez még mindig csak 1 játék, és bug-feelingem van, amit remélhetőleg javít majd az nV..

(#33) Sárpac válasza Digitalis (#29) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Nekem már a szemgolyóimat kell keresgélnem a hatalmas különbségek miatt!
Észre sem lehet venni...

[Szerkesztve]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#34) Bernardo20 válasza LordX (#32) üzenetére

Bernardo20
(senior tag)
LOGOUT blog

igen,ha jobban megnézem tényleg látható a különbség, mondjuk én is mindig ati párti voltam. legfőképpen a képe miatt. ez most sem változik!!

de azt sajnálom,hogy csak ilyen magas felbontásban jön ki az előnye..

(#35) Firestormhun

Firestormhun
(fanatikus tag)

Azért van az éremnek egy másik oldala is. :)
[link]
[link]

[Szerkesztve]

...

(#36) Bernardo20 válasza Firestormhun (#35) üzenetére

Bernardo20
(senior tag)
LOGOUT blog

huuu..ez mondjuk durva. :F

(#37) Alvin_ti4200 válasza X@b3e (#3) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát XT-vel sajna nem tudok szolgálni, csak majdnem;] Valóban gyorsult a cucc:)

(#38) Firestormhun válasza Bernardo20 (#36) üzenetére

Firestormhun
(fanatikus tag)

Ezek is csak olyan dolgok, amiket a játék hevületében alig lehet észrevenni.
Nekem az elmúlt 2 évben 2 ati és 2 nv kártyám volt/van. Nem fedeztem fel egyik között sem képminőségbeli különbséget.

...

(#39) orbano válasza X Factor (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

De a hozzászólásod alapján az nVidia marketingesei Veled is elhitették, hogy a gef3 Ti gyorsabb, mint a radeon 8500. (a gef4 ti-vel ne gyere, mert az ugye egy generációval későbbi)

A vér nem válik VAZZE!™

(#40) orbano válasza Firestormhun (#38) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

erre azért kíváncsi leszek a későbbiekben is, hogy hogy alakul. ez ár az új driver?

A vér nem válik VAZZE!™

(#41) kdz válasza Speed (#30) üzenetére

kdz
(tag)

ez azért erősen szubjektív, és egyoldalú vélemény!

az tény, hogy az atinak láthatóan más képe van mint az nvidiának, de pl CAD-ezéhez az ati kifejezetten rosszabb...
az ati ugyanis elmossa a képet egy kicsit, ami lehet, hogy szép játékoknál, de ha éles képre van szükséged akkor felejtős...ezt tapasztalatból mondom, mert a munkahelyemen mindkét gyártótól vannak kártyák, és az összes ati képe homályos, míg az nvidiák képei tűélesek (monitor ugyanaz)

[Szerkesztve]

Never give up! Never surrender!

(#42) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Képminőség terén én annyiban maradnék, hogy a TV kimenet képe mérföldekkel jobb az ATi kártyáin. A monitoron pedig csak szubjektív véleményem szernit :DDD

(#43) X@b3e válasza Alvin_ti4200 (#37) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Köszönöm, ez már nekem kielégítő :))

(#44) orbano válasza kdz (#41) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

CAD-hez használjon az ember TFT-t digitális bemenettel. Akkor nincs mosódás, meg semmi. :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#45) kdz válasza orbano (#44) üzenetére

kdz
(tag)

azt használjuk (ibm 17'' tft-k) :U

Never give up! Never surrender!

(#46) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

amig nem jelent meg a 5.11 addig azok a hiresztelések mentek hogy majd a X2 procikat valamilyen modon jobban kihasznája ? most mi a helyzet?

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#47) LordX válasza kdz (#45) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tuti nem digitális benettel akkor, mert az enyém olyan éles, mint a borotva.. És a Ti4200-assal ugyanilyen volt..

(#48) Xander_T válasza nRu3 (#46) üzenetére

Xander_T
(kvázi-tag)

Hát az 5.11 legfőbb ujdonsága,hogy sokat fejlődtek opengl-ben, az x2-ről nem tudok, de előbb utóbb biztos optimizálnak arra is, az nVidiának egy ideje már van ilyen meghajtóprogramja :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.