Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Gh0sT

Gh0sT
(PH! addikt)

Engem leginkább egy szappanra emlékeztet. :) Viszont az érintésérzékeny egérgomb kifejezetten tetszik. Kíváncsi vagyok, hogy a 360 fokos szabadságot ki mennyire értékeli, illetve mennyire lehet megszokni.

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#2) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

navvvvvvégre gondolnak azokra, akiknek az egy gomb nem elég :D

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#3) twollah válasza Kalandor (#2) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Egy gomb mindenre elegendo.

(#4) Kalandor válasza twollah (#3) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

neked igen, nekem nem.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#5) plömplöm válasza twollah (#3) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

640kB is... :)

[Szerkesztve]

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#6) cain69 válasza plömplöm (#5) üzenetére

cain69
(őstag)

:R

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#7) La Palma

La Palma
(lelkes újonc)

gomb? az én apple egeremen még egy gomb sincs...

''Élni tudni annyi, mint röhögni a halálon és meghalni a röhögéstől'' (Boris Vian)

(#8) dabadab válasza twollah (#3) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy gomb* mindenre elegendo

*: plusz a kulonbozo modosito billentyuk

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#9) dabadab válasza Gh0sT (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Eppen annyira ''erinteserzekeny'' a gombja, mint barmelyik masik egernek, igazabol sima mikrokapcsolos cucc, csak nem egy merev muanyagdarab mozog rajta, hanem rugalmas muanyaggal van takarva.
A 360 fokos szabadsag meg eleg idiota kifejezes :U

(#10) Macc válasza dabadab (#9) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

Hat csaknem gumieger lesz:) Bar mar elofordult, hogy tevedtem

Mac Pro 2*Xeon Quad Core 2.8GHz 8GB + MacBook Pro 15.4" C2D 2.66GHz 4GB

(#11) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez az apple néha egy viccparádéra emlékeztet leginkább :))

(#12) Macc válasza Integra (#11) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

Most mire gondolsz?

(#13) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

külalakra (gondolom méretre is) olyan mint az utolsó szériák. az elmult tizenegynehány Mac mögött töltött évben nem volt még olyan apple egér ami kényelmes lett volna (nekem). Maradok továbbra is a nagydarab jobbkezes MS egeremnél...

mellesleg a dpt progikban a képernyö tartalom scroll-ozása pofon egyszerüen van megoldva, lenyomja az ember a shortcut-ot (pl space) és klikk után amerre huzza az egeret arra megy a tartalom. Ez a trackball valószinüleg nem ilyen hatékony és kényelmes, persze lehet hogy jól fog jönn a file ablakok tartalmának jobbra-balra tekeréséhez, de arra az én MS rágcsálom is kinál megoldás egy ideje, a görgetö jobbra/balra döntésével...

az ominózus ibook/imac idöszakban kiadott ''zsömle'' egérhez képest még ez is egy ergonómiai remekmü...

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#14) gliskard válasza dabadab (#8) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

egy gomb mindenre elegendö... :) az x86 meg szar és ezért választjuk a PPC... :)

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#15) ciao

ciao
(senior tag)

14 rugó egy nyamvadt egérért mert rajta van egy alma amibe ráadásul beleharapott valami barom, röhej :DDD

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#16) Tapsi válasza ciao (#15) üzenetére

Tapsi
(senior tag)

hülyegyerek:DDD a legjobb értelemben persze:D

"Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."

(#17) Macc válasza ciao (#15) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

miert mit vartatok? hogy 1500Ft lesz? :D

(#18) biker válasza dabadab (#9) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor a te stílusodban maradva jó nagy baromságot beszélsz, és lusta vagy elmenni az apple oldalára, ezért elmesélem...

a teteje egy darab kemény, merev gomb, mint a régi egérnek, csak épp a golyó két oldalám egy egy kapacitív érzékelő van, ami érzékeli, hol ért az ujjad az egérhez, mikor lenyomtad, tehát nyomásérzékeny, erről szép nagy kép van az apple oldalán.

másik a 360fokos szabadság baromsága, lényegében egy trackball van benne, ami 360fokban tekerhető, tehát nem baromság, csak amit mondasz.

néha nem árt tájékozódni, mielőtt hülyét csinálsz magadból.

[kép]

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#19) Bgs válasza biker (#18) üzenetére

Bgs
(senior tag)

A sima scroll is 360 fokban tekerheto, ettol gorgo :)

Szoval a 360 fokos elnevezes tenyleg rossz...

A trackball eseten a 3 forgatasi iranybol 2-t erzekelnek es mindketto kulon-kulon 360 fokos 'szabadsagot ad'...

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#20) Alex91 válasza biker (#18) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Es hogyan mukszik, me nekem ez nem vilagos. Ha hozzaerek,akkor kapcsol? Vagy azert nyomnom is kell egy kicsit? :F

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#21) biker válasza Alex91 (#20) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tudtommal le kell nyomni, és az érzékelő mellékeli az infót, jobb vagy bal.

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#22) biker válasza Bgs (#19) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

definiálnád a golyó mozgatását, hány fokban tekerhető?
vagy legyen 4D ?

(#23) Bgs válasza biker (#22) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Mit kell ezen definialni? A ket viszintes tengelyre vannak erzekelok, a fuggolegesre nincs, amugy sem lehetne ugy tekerni...

A 4D-t vegkepp nem ertem hogy jon ide ... :(

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#24) emvy válasza biker (#22) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Maradjunk annyiban, hogy a szimpla egérgörgő egydimenziós, ez meg kettő. :) Vagy 1-2 szabadságfokú. :)

Törtdimenziókban járatosabbak kiszámíthatják, hogy az MS dönthető görgője hánydimenziós. :)

while (!sleep) sheep++;

(#25) Bgs válasza emvy (#24) üzenetére

Bgs
(senior tag)

1D gorgo + 1D joystick :)

(#26) biker válasza emvy (#24) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

másfél dimenziós :)

(#27) biker válasza Bgs (#23) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

volt A4tech 4D egér, úgy...

(#28) Bgs válasza biker (#27) üzenetére

Bgs
(senior tag)

En pedig a 4D-be jartam :DD

(#29) Bgs

Bgs
(senior tag)

Hm.... foglaljuk csak ossze:

- Attertek a sajat MacOS-ukrol egy modositott BSD-re
- Atternek Intel procira
- Eltunik az egyeduralkodo, szombolum egygombos eger

Marad meg az alma... jon helyette lobogo, szettoredezo narancs helyette? :)

(#30) Cerebellum válasza emvy (#24) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

vééééégre értelmes, fizikában járatos, művelt hozzászólás :R

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#31) keopsz válasza Bgs (#29) üzenetére

keopsz
(HÁZIGAZDA)

ez akár aláírásnak is király: ''A domain akar el is ado'' ;)

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#32) keopsz

keopsz
(HÁZIGAZDA)

az lenne fasza, ha mondjuk az alma gombot lenyomva a görgetésből forgatás lenne, ami 3d-s progikban tuti hasznos lenne..

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#33) vince

vince
(tag)

Az alábbi mondat hogyan értendő?
A scroll ball segítségével nemcsak vízszintes és függőleges irányban lehet egy terjedelmes képen vagy dokumentumon belül mozogni, hiszen 360 fokos szabadságot biztosít.

Egy terjedelmes képen vagy dokumentumon belül a vízszintes és függőleges irányokon kívül hogyan lehet még mozogni?

''Miután az emberek az igazságot nem fogadták el hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak'' - Blaise Pascal

(#34) Macc válasza vince (#33) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

Szerintem magyarra leforditva ez azt jelentheti, hogy nem le-fol vagy jobbra-balra mozogsz get gorgobel, hanem 1-gyel mindket iranyban. A 360 fok duma, ebben az esetben teljesen irrelevans..

(#35) dabadab válasza vince (#33) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Arra akarnak utalni, hogy atlosan is lehet vele mozgatni vele a dokumentumot (bar az Ars Technica szerint ez inkabb elmeleti lehetoseg, ok nem voltak hozza eleg ugyesek).

Ugye, hogy megmondtam, hogy ez a ''360 fokos szabadsag'' nagyon idiota marketingszoveg? Senki sem erti, hogy mi is akar ez lenni.

(#36) zeg

zeg
(senior tag)

Ez az egérbe épített trackball a gembird mustoro egérre emlékeztet. A golyó ellenére nem volt egy sikeres darab, remélem lesz majd alkalmam kipróbálni az apple megoldását is.

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#37) ReJim válasza Bgs (#29) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

''- Attertek a sajat MacOS-ukrol egy modositott BSD-re''
de azt ne felejtsd, hogy macOS-is egy ''módosított'' unix (csak nagyon szép graf van rá ültetve), a bsd is unix klón... szóval egetrengető változás nem történt :)
(bár még egyiket sem próbáltam, meg ha mac-em lenne sem használnák macOS-t... :U)

vagy tévednék :F

</end.?>

(#38) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ez az egér akkor is LOL. nem tehetek róla, ha ránézek, nem egy professzionális, okos beviteli eszközt látok, hanem valami vicces kis jószágot, ami formabontó ugyan, de maximálisan minimalista (milyen szép oximoron...). Az a szappanos hasonlat pedig különösen találó.

Amit én irigylek az apple-gépektől, az az, hogy nekik már régen eszükbe jutott, hogy mekkora okos dolog usb-hubot integrálni a billentyűzetbe - az egyik legpraktikusabb újítás lehetne a görgő óta, ha végre elterjedne pc-hez is.

Nos meg hát biztosan a sznobok sznobja vagyok, de a számra kell vennem, ami a szívemen: nekem az egér az Logitech. Többiek megpróbálhatnak bizonyítani, de eddig nem állnak túl jól...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#39) Bgs válasza ReJim (#37) üzenetére

Bgs
(senior tag)

A MacOS-nek legalabb volt egy eletciklusa, amit az Apple-nel toltott es nagyjabol onallosodott. (Amennyire ismerem...)

Az OSX parhuzamosan fut a BSD-vel, egy kis tulzassal (OS szinten) egy patch-nek tekintheto, amit kiegeszitettek a Mac-es szoftverekkel.

IMHO

(#40) dabadab válasza ReJim (#37) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A MacOS-nek (az eredetinek) semmi koze nem volt a Unixokhoz, inkabb a C64-es GEOS-hoz hasonlitott (meg a Lisa is kb a C64 hardveres szintjen volt), ez az Apple sajat fejlesztese volt. Ezt toldozgattak-foldozgattak, de az az Apple-nel is nyilvanvalo volt, hogy ideje vmi ujat csinalni, igy aztan beindult a Copland project, aminek az lett volna a celja, hogy legyen egy uj Apple OS. Ez azonban eleg csunya kudarc volt, egy ido utan lefujtak, es akkor dontottek ugy, hogy BSD-alapokon haladnak tovabb (erre utalt Bgs, hogy attertek a sajat OS-rol egy modositott BSD-re).

(#41) Bgs válasza dabadab (#40) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Az eredeti Mac OS-re meg emlekszem, de egy szeles koztes periodusbol elegge kimaradtam :)

Vic 20, Amstrad, ZX 81 es meg sokan masok ... szep idoszak volt az... az otthoni szamitogepiesedes hoskora :D

(#42) dabadab válasza Bgs (#41) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Es persze hulyeseget irtam, az Apple II-ben volt MOS6502 (a C64-ben levo 6510 ennek a tesoja, plusz portokkal, illetve az 1541-kben is 6502 volt :) ), a Lisa mar Motorola 68k-val mukodott (mint az Amiga).

(#43) take.a.ride válasza Bgs (#29) üzenetére

take.a.ride
(kvázi-tag)

OSX egy standard BSD disztribtol messze van, mint mako jeruzsalemtol. az OSX nem mas, mint a NeXTSTEP egy BSD kernellel megtoldva.

''- Atternek Intel procira''

tokmindegy mi van a dobozban, mivel a fat binaryk problema nelkul tamogatnak egyszerre akarhany processzorcsaladot.

''- Eltunik az egyeduralkodo, szombolum egygombos eger''

baromsag. az Apple gepeket tovabbra is egygombos egerekkel szallitjak. akinek ez nem jon be, vagy DTPzik, az meg vesz mighty mouse-t (bar eddig is lehetett barmilyen USBs egeret hasznalni OSX alatt, Microsoft pl az IntelliMouse szoftvert is elkeszitette Mac-re, azoknak akiknek a 625gombos programozhato eger a maniaja).

(#44) take.a.ride válasza peterkeT (#38) üzenetére

take.a.ride
(kvázi-tag)

''Amit én irigylek az apple-gépektől, az az, hogy nekik már régen eszükbe jutott, hogy mekkora okos dolog usb-hubot integrálni a billentyűzetbe''

target disk mode sem egy hulyeseg.

''Nos meg hát biztosan a sznobok sznobja vagyok, de a számra kell vennem, ami a szívemen: nekem az egér az Logitech. Többiek megpróbálhatnak bizonyítani, de eddig nem állnak túl jól...''

az Apple egereit a Logitech gyartja jelenleg.

(#45) take.a.ride válasza ciao (#15) üzenetére

take.a.ride
(kvázi-tag)

''14 rugó egy nyamvadt egérért mert rajta van egy alma amibe ráadásul beleharapott valami barom''

csak nem te voltal az? :D

(#46) peterkeT válasza take.a.ride (#44) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Target disk mode-ról fogalmam sincs (láma pc-s vagyok), de biztos jó dolog. A hozzászólásod második része alapján akár igazolva is érezhetném magam, de annyira sznob azért nem vagyok. Azt viszont fenntartom, hogy ez után: Bővebben: link nekem ez kicsit... hogy is mondjam, spártai. Én már csak ilyen vagyok, hozzászoktam a 625 gombos csilivili egerekhez. Valszeg ha lenne egy i-mac-em, ezt az egeret akkor is megtartanám (esetleg egy vevőegység nélküli bt-s egér kedvéért cseréném le fájó szívvel, de az is logitech lenne).

#45: :DDD

p

[Szerkesztve]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#47) dabadab válasza peterkeT (#46) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Target disk mode-ról fogalmam sincs''

Arrol van szo, hogy ha bootolaskor megnyomsz vmi billentyut, akkor a gep boot utan nem szamitogepkent, hanem FW-s kulso vinyokent fog mukodni.

(#48) Bgs válasza take.a.ride (#43) üzenetére

Bgs
(senior tag)

OSX egy standard BSD disztribtol messze van, mint mako jeruzsalemtol. az OSX nem mas, mint a NeXTSTEP egy BSD kernellel megtoldva.

Ld. #39

''- Atternek Intel procira''

tokmindegy mi van a dobozban, mivel a fat binaryk problema nelkul tamogatnak egyszerre akarhany processzorcsaladot.

Senki nem beszelt arrol, hogy problema vagy sem. A tema az, hogy keresztes lovagkent tundokoltek itt vagy husz evig, hogy Intel a satan, de majd ok lekuzdik. Erre most atternek ra... :D

''- Eltunik az egyeduralkodo, szombolum egygombos eger''

baromsag. az Apple gepeket tovabbra is egygombos egerekkel szallitjak. akinek ez nem jon be, vagy DTPzik, az meg vesz mighty mouse-t (bar eddig is lehetett barmilyen USBs egeret hasznalni OSX alatt, Microsoft pl az IntelliMouse szoftvert is elkeszitette Mac-re, azoknak akiknek a 625gombos programozhato eger a maniaja).

Itt sem az a lenyeg, hogy volt-e lehetoseg eddig hasznalni tobb gombos egeret vagy sem. Ld. elozo pont...

(#49) Macc

Macc
(fanatikus tag)

Na megvan az egerentyu:) Nekem nagyon bejovos! Egyedul az eros mikrokapcsolo zavar kicsit, de az kb 1 honap hasznalat utan ''bejarodik''. Az oldalso gombo(ka)t egyelore nem tudom hasznaljam-e vagy sem, annyira nem tartom prektikusnak (eddigis megfelelt a 2gomb + gorgo felallas). De nekem teljesen megfelel a mukodese, es mar nem is valtanek vissza a logitech-emre:)

(#50) take.a.ride válasza Bgs (#48) üzenetére

take.a.ride
(kvázi-tag)

'' A tema az, hogy keresztes lovagkent tundokoltek itt vagy husz evig, hogy Intel a satan, de majd ok lekuzdik. Erre most atternek ra...''

honnan veszed ezt a baromsagot? hol demonizalta az Apple az Intelt? az Apple nem az Intel, hanem a tudatlansag ellen kuzdott, mivel meg ma is elterjedt teveszme, hogy a MHz a sebesseg mertekegysege.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.