Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) LordVader80

LordVader80
(őstag)

te jó ég, ennek mennyi lesz itthon az ára???!!! :Y

May The Force Be With You!

(#2) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

És melyek is azok a ''több tradíciók''? Egyet találtam, a széles kijelzőt...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#3) Blaise

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis gép ez, de mire elér hozzánk megugrik az ára rendesen :O

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#4) DeusHun

DeusHun
(őstag)
LOGOUT blog

Csorog a nyálam egy ilyenért, de ennek az árán egy fél lakást meg lehet majd venni :DDD

http://mindenkinet.wordpress.com ][ Nem emberek, szolgáltatás az amiért fizetsz és akkor van jogod reklamálni. Ilyen módon a facebook azt csinál amit akar és TE befogod!

(#5) Renwick válasza pilóta (#2) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Az ATI (AMD) GPU a másik...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#6) ftc válasza Renwick (#5) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez logikus volt mivel nem fognak gyártani ylen chipsetekt már Intel alá

(#7) pilóta válasza Renwick (#5) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Mármint az egy tradíció volt, hogy nem használnak lapptoppban ATI GPU-t?
Nekem évekkel ezelőtt volt már ATI-s notim...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#8) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sajnos a nagy teljesítmény melletti elfogadható akkumulátoros üzemidőnek megvan az ára, kiegészítő akksival már 3 kg fölött van a tömege. :O
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e belőle (nemTecsó) gazdaságos változat, pl. a kisebb felbontású kijelzővel, LV procival, valami takarékosabb VGA-val és merevlemezzel. :F A teljesítménye még akkor is elég lehet, persze a durvább grafikai munkákat kivéve.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#9) Renwick válasza pilóta (#7) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ellenkezőleg. A lenovo (korábban az IBM) tradicionálisan ATI GPU-kat pakolt a gépeibe. Most ez a gyakorlat változott...

üdv

R.

(#10) erdoke válasza pilóta (#7) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pont fordítva, az ATI grafika volt a másik tradíció (FireGL), amit most a profi szegmensben (is) hátrahagynak. :)

Szerk: Lassan gépelek. :B

[Szerkesztve]

(#11) Renwick válasza erdoke (#8) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

LV processzort ebbe szerintem nem fognak rakni, hacsak nem nagy tételszámú egyedi megrendelésre. Az igazán mobil ThinkPadek maradnak az X szériában...

üdv

R.

(#12) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Béna a billentyűzet.

(#13) dokesz007 válasza LordVader80 (#1) üzenetére

dokesz007
(fanatikus tag)

ha a T60p re gondolok ami 860e volt mikor itthon megjelent legalább ez is lesz annyi....

asszem ati-amd-nek lőttek hamár az ibm cserél nv-re akkor valsz hp és fu-si is fog hisz ők nyomják még a workstationt és eddíg mindíg ugyan az volt a grafikus redszere a gépeknek (FU-SI:celsius-HP:nw-IBM:T szériák), szal nagyot bukik ati most, lehet h végleg, hisz hipp hopp nem cserélgeti a gyártőkat-------

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

(#14) Lipton

Lipton
(senior tag)

Ekkora kijelzőn kényelmetlen az ilyen nagy felbontás.

(#15) Eszleny válasza erdoke (#8) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Van 14'', 15'', 15,4''-es notebook LV procival? :F Én úgy tudtam, hogy max. 12''-seket szerelnek LV procival.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#16) erdoke válasza Eszleny (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A LV és az ULV nem teljesen ugyanaz. Konfigurátorokban láttam ilyen procikat sub kategória fölött is, más kérdés, kik fognak plusz pénzt fizetni gyengébb teljesítményért, némi plusz akkumulátoros üzemidőért cserében.

(#17) Yaye válasza LordVader80 (#1) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Odaát 1800 dolcsi körül fog indulni, az átszámítva kb 320k. Idehaza meg... :W

[Szerkesztve]

(#18) kerjani

kerjani
(fanatikus tag)

Jó kis gép :C

A T61-esek ára 352K-nál kezdődik:
[link] [link] [link]

Bár ahogy elnézem, ezek nem T61p-k.

A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

(#19) flimo válasza Lacix29 (#12) üzenetére

flimo
(őstag)

Max ahogy kinéz egy normál házhoz tervezett bill egy széles kaszniban. Amúgy meg próbáldd ki:)

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#20) flimo válasza kerjani (#18) üzenetére

flimo
(őstag)

Jelen esetben a típusmegjelölésben a p fontosabb, mint a t61.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#21) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A csoportunkhoz már megérkezett az első fecske, viszont annak fireGL grafikája volt, nem quadro. (és tuti t61p-volt, én telepítettem. bár igaz, h elég nagy vásárló vagyunk, lehet, h spéci kérte a főnök, h ATI graf legyen benne...) Amúgy az ára asszem 3000CHF körül lehetett 2.2GHz-es procival, 2GB rammal, és 100gigás winyóval.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#22) atosz

atosz
(őstag)

K*rvák, menjenek a 'csába!
Jól elcseszték az egyik zászlóshajót. Mi a jó francnak ez a hülye wide, meg ez a nagy méret. Ill okés, legyen, mert kell ez is, de hozzanak 4:3-as 14-est vagy wide 14, de inkább 13.3-ast.

(#23) t72killer válasza atosz (#22) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem olyan rossz a fogása, ne aggódj:DDD

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#24) Flashcash válasza atosz (#22) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Notiban nekem sem jönnek be ezek a wideos verziók, ragaszkodom a 4:3 képarányhoz. :)

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#25) Cs_Laci válasza Flashcash (#24) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Ha leadsz nekik egy nagyobbacska rendelést, biztos csinálnak még neked 4:3-ast. Csak csöppet még ennél is drágább lesz...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#26) polip válasza kerjani (#18) üzenetére

polip
(PH! addikt)

mi már írtunk róla kb egy hete: [link] , minden külhoni forrás 1800$-2300$-t említ..

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#27) Dr. Akula válasza erdoke (#8) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

(U)LV-t sztem nem pakolnak ilyen komoly videokártya mellé. Az úgyse túl energiatakarékos, miért pont a procival spóroljanak? Viszont nempés T61-be pakolhatnának.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#28) Dr. Akula válasza Renwick (#11) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ezekután már gondolom az X61 is wide lesz, amit remélem a felbontás növelése is követ. XGA-t már nem akartam, ezért vettem T61-et, de X-ben jobb lenne. Mondjuk azt nemtom miért nem lehet belerakni egy ODD-t, mikor FuSi Lifebookban is van 10'' ODD-vel. Sztem beleférne, főleg wideba. Legfeljebb pótaksit rak az ember a helyére, de mégis adott lenne a lehetőség ODD-re, ha akarja az ember.

Lacix29:
Béna? A legjobb. Sztem a touchpadot kéne ''lespórolni'' ezekről, trackpoint mellett értelme semmi, inkább csak útban van, meg ott sincs erős védőburkolat.

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#29) bambano

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én szeretnék ilyet. Volt már a kezemben ekkora kijelzős noti, kell kell kell :)

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#30) shev7 válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

szerintem meg direkt jo, hogy nincs benne ood. Legyen minel konyebb. oprendszer telepitesen kivul talan nem is latott cd-t a gepem...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#31) Integra

Integra
(Jómunkásember)

baszki, azért ez már jó kis masinéria...

(#32) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hadd jatsszam el a konzervativ ThinkPad vasarlot:
Baszki, mi ez az ormotlan szar?

:D

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#33) erdoke válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Embere válogatja. Eleinte én is irtóztam a touchpad-től, de mára el se tudnám képzelni, hogy a pöcökkel kínlódjak (görgetés, kijelölés, kettőskatt, stb). Pedig közel 9 éve használok nap mint nap notit. :)

Az ODD a p nélküli T61-ben problémás? Csak mert a hír szerint a T61p-ben Multibay van:
''Az akkumulátoros rendelkezésre állás az optikai egység helyére illesztett extra áramforrással maximum 7,9 órára növelhető.''

[Szerkesztve]

(#34) Lacix29 válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Arra értettem hogy béna (csak nem fejtettem ki), hogyha már wide a kijelző, akkor miért nem szélesebb a billentyűzet is. Teljesen felesleges a szélén olyan sok helyet kihagyni a billentyűzet mellett.
Ez a billentyűzet egy 4:3 -as arányú kijelző alá passzol.

(#35) polip válasza Dr. Akula (#28) üzenetére

polip
(PH! addikt)

Az x61 nem lesz wide, megnyugodhatsz :) viszont touchpad sincs rajta :)

megjegyzem a nagyobb külhoni magazinok (pl. Laptop Magazine) épp a konzervativizmus ellen ágálnak és mindenütt hibának róják fel, hogy nicns belőlük wide kijelző.

sajna a piac igényeit ki kell elégíteni, ez pedig a szélesvászon (külhonban)

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#36) PLacc

PLacc
(senior tag)

''T61p-be épített GPU-t mostantól az NVDIA szállítja a Lenovónak''
egy ''i'' kimaradt. :B

Egyébként nem udom miért kell ennyire erőltetni ezt az asszimetikus LCD elrendezést, nem hiszem, hogy az antenna nem fért volna el normálisan a kávában... :W

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#37) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Néhány kép:

T43p mellett:
[kép]

Elölről:
[kép]

Baloldalt:
[kép]

Jobboldalt:
[kép]

Hátulról:
[kép]

Mi ez az ormótlan szar? ;]

www.eladomakonyvem.hu

(#38) dokesz007 válasza atosz (#22) üzenetére

dokesz007
(fanatikus tag)

Hát szerintem meg a wild sokkal jobb mint a 4:3...én ótzkodtam annó, de mivel HPQ workstation nem volt más így belementem....

és nagyon nem bántam meg, sokat acad-ezem és ott baromi jó, veri a hagyományost, CATIA-nal, meg egyenesen díjnyertes, ha pl design rész k sok ikonja mint van....

mindenki mást szeret, de ilyen csúnyán leszarozni....vagy nem próbáltad, vagy képtelen vagy újítani, vagy tényleg nem jön be...... :R

jah majd kifeledtem, ha tudsz venni notit 600e-ért akkor ne mond már, h kézben cígölöd a melóhelyre mert gyűjtést rendezek, autóra meg kondibérletre is ha nem bírsz el 3kg-t akár egész nap ráncigálni...

LEGMÉLYEBB TISZTELETEM FÉLRE NE ÉRTSD DE INKÁBB RUGALMATLANSÁG HALLOTT KI A SZAVAIDBÓL, MINT LEGYŐZHETETLEN PROBLÉMÁK :R :R

(#39) dabadab válasza dokesz007 (#38) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

[A Thinkpadtol fuggetlenul]

''ha tudsz venni notit 600e-ért akkor ne mond már, h kézben cígölöd a melóhelyre mert gyűjtést rendezek, autóra meg kondibérletre is ha nem bírsz el 3kg-t akár egész nap ráncigálni...''

Tudnek 600-ert notit venni (foleg, ha kellene), autom is van, sot, rendes hatizsakra is tellett, de ezzel egyutt a 3 kg-os noti nehez es kenyelmetlen (tudom, mert jo darabig volt egy 15''-os Lifebookom), de egyreszt vannak olyan helyek, ahova a kiralyok is gyalog mennek (es nem a budi az egyetlen :) ), masreszt meg kenyelmetlen olben tartani.

A notebooknal az a jo, ha konnyu. Ha nehez, akkor az valami kompromisszum eredmenye (ebben a kategoriaban ez tipikusan a nagy kijelzo (meg valoszinuleg a durva hutes) ara).

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#40) atosz válasza dokesz007 (#38) üzenetére

atosz
(őstag)

Nem a wide-al van bajom, hanem a méreteivel, legyen ez a 15.4-es én nem bánom, de legyen mellette egy 14 de inkább 13.3-as wide is. Rossz a helykihasználás a nagyobb szélesképernyősnél - rettentően.
Nálam sokat számít a méret és a tömeg. T42pt használok 14-es méretben nagy akkuval. Már ez is 2.5kg körül van sztem, sok még ez is. Kocsival járok mindenhova (sokat), de majd leszakad a vállam, olyan nehéz a táská, tele van más szarságokkal is. Számít nagyon is sokat az a tömeg a sok kicsi sokra megy alapon.
A másik bajom, hogy használom sokszor ágyban, ölben stb, vagy csak ide oda hurcibálom, dobálom. Ehhez ez már nagy, kényelmetlen. Nem csak abból áll a világ, hogy berakom az autóba és kész, mert ennyi erővel lehetne 10kg is... elbírom azt is, csak épp használná a franc.

Összességében a TP-kben találtam meg azt a kompromisszumot ami számomra elmegy, de egy ilyet nem tudnék abszolút megelégedéssel használni, még a táskámba se férne be. :)

[Szerkesztve]

(#41) dokesz007 válasza dabadab (#39) üzenetére

dokesz007
(fanatikus tag)

okok, akinek pici noti kell, az azt vesz, de aki teljesítményt akar (pl grafikára annak az egérmozi nem túl jó) de pl ezek szerint mindenki másra használja a gépet, a ''p'' jelzésű gépek nem voltak ''ölebek'' sosem, főleg mivel nem az a rendeltetése, h chat-eljen rajta az ember, tehát ez kilőve.....

én most egy 15,4-es hpq-t nyúzok, ami2.8 kg ha jól tom+a cuccok, szal olyan 8 kg van min a kacsómon és nem halok bele, sőt.....(jó, bevallom 120kg vagyok és kis korom óta sportolok) de akkor is....ha nem sztár manager vagy hanem mondjuk egy DOLGOZÓ embör akkor a bőr aktatáskád is van 3kg megrakva....

hű sok mindent írtam remélem nem értelmetlen...

:R :R :R

(#42) atosz válasza dokesz007 (#41) üzenetére

atosz
(őstag)

Egy origi IBM tatyóm van, épp belefér a 14-es, de összeségében ez is vagy 8 kg alaphangon. Sok, de neccesen még elmegy, azért örülnék ha faraghatnék belőle.

Kell a grafika és a nagy felbontás (sztem meglepődnél hány millás szoftver fut a masinán), de mellette sokat használom alap office dolgokra is, azaz elég sok mindenre használom, ehhez a 14-es tökéletesen megfelel, nem tudom miért lenne ez egérmozi? :Y Jahh és kell keményen olykor-olykor az üzemidő is. Alapvetően kisebb kijelző alacsonyabb fogyasztás...

(#43) dokesz007 válasza atosz (#40) üzenetére

dokesz007
(fanatikus tag)

Értem!
én csak azért írtam, mert nekem nagyon úgy tünt, h boszorkányüldözöl a wild-al :C :W

mondjuk nekem ilyen jellegű használati lehetőségem nincs....én csak asztalon használtam eddíg, talán ha 1x ölben volt, mondjuk a csöpp méreteimre nézve még ez is elveszett az ölemben, jó is közel 2m-nek lenni ;] érdekes lenne ágyikóban pöcökegérrel egy álványzatot modellezni 3D-ben :DD

azzal egyetértek, h lehessen választani, h ki milyet szeretne, nekem soha nem volt IBM-em (csak táskám :F ), bár ahogy néztem az általad írt méretek voltak jellemzőek rájuk, én pl ezért nem vettem...de aki erre szavazott azt biztos zavarja, h többé nem lesz...de aki IBM mellett voksol az ezután is arra fog, ha a minőség marad....

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

hát nekem is van néhány okos dolog rajta.....Pro-E,CATIA,Acad, h csak az ismertebbeket, én is szerteágazóan használom....bár van egy titkom, de psssszt, van autós töltöm meg traveller aksim amivel elkütyög kb 7 órát....én így fogtam ki az üzemidőn,

jah nekem meg eredeti IBM 15,4-hez való tatyim van, azé én is menő vagyok
:R :R

[Szerkesztve]

(#44) dokesz007

dokesz007
(fanatikus tag)

nah megvan az ára is 695e forintocska bruttóban, a todásához képest nem mondható túl soknak.....

hmmm....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.