Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek a vízhűtésnek a teljesítményére kiváncsi leszek! Formailag nagyon csecse, csak hát három ekkora ventilátor mellé már lehet fölösleges egy ekkora torony... ;]

(#2) Foxi

Foxi
(senior tag)

Valyon ez a chipset hűtés elvisz passzívan egy nforce4-et? ;] Mert azzal a kis zümmögővel hangra nem lehet sokkal jobb mint a gyáriak:(

(#3) bolondember válasza ByB (#1) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem is megnyerte a tetszésemet - azért, ha belegondlunk, nem gyenge, h külön kiemelik, h NF4re jó...;) Vajh' mennyibe fájht egy ilyen?!

Viszont a sime csipszethűtő... ez is 4500on... :(

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#4) ByB válasza Foxi (#2) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A mai napig nem értem, hogy minek egy chipsetre aktív hűtés, megfelelő légáramlás esetén elégnek kell lennie egy passzív blokknak...

(#5) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már megint madárnak néznek. :Y
Kizárt, hogy 3 db 1400 rpm-en forgó 120 mm-es venti zajszintje 16 dBA legyen. Na ezeket kellene beperelni, ha nincs ott a csillag és a kisbetű. :((

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#6) slayer006 válasza ByB (#4) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

sok sz@r ventit el kell passzolni valahogy ... ;]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#7) erdoke válasza ByB (#4) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez csak a chipset disszipációjától függ. nF4 pl. bazira melegszik, míg az Intel és az ATI megoldásai kis passzív bordával is elmennek (RD580 max. 8 W). Ez utóbbiakra nem nagyon látom értelmét a vízhűtésnek, de ha a szivattyú és a radiátor bírja, akkor végülis csak egy plusz blokk.

(#8) Winner_hun válasza Foxi (#2) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szvsz ha azt a kis zümmögőt megküldöd egy potival, akkor már nem lesz hangja. Szerintem full elvinné, hőcsöves cuccok jók

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#9) Xpod válasza ByB (#1) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem biztos, hogy felesleges. Ha valaki tuningolja procit és ráköti a VGA-t is meg a chipsetet is akkor ott bizoy melegszik a víz rendesen. Ráadásul, ahogy elnézem természetes hőáramlás nem sok van rajta hiába ''nyitott'' az oldala, a teteje zárt. A meleg pedig csak felfele szeret önmágától szálni.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#10) EQMontoya válasza erdoke (#5) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem ez a ventillátorok egyenkénti zajszintje, amelyet ellenállás nélkül mértek (a kifújt levegő nem ütközik semmibe, ami zajt kelthetne.) magyarul ez a csapágyozás zajszintje.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#11) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Hát érdekes lehet ezeknek a fejegységeknek a hőátadó képességük. Jöhetne valami teszt a Waterchillel szemben itt a PH! - n. Nem csak a Thermalake, de több gyártó izmosabb vízhűtőjével együtt.

=== Szatocs ===

(#12) ByB válasza EQMontoya (#10) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is erről lehet szó, ezekszerint megtaláltad valahol a csillagos megjegyzést! ;]

(#13) erdoke válasza EQMontoya (#10) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyetlen 1400 rpm-es 120-as ventilátor zajszintje se 16 dBA, erre meg mernék esküdni. A leendő vásárlót különben se a szintetikus mérések érdeklik, hanem a teljes hűtési rendszer hangja.

(#14) FecaA

FecaA
(újonc)

Vajon lehet benne cserélni a szivattyút?

(#15) Chieftec válasza erdoke (#5) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Akkor ezt nézd: [link] Akkor egy loller vmi ez a tt..

(#16) gabi123 válasza Chieftec (#15) üzenetére

gabi123
(senior tag)

A 17dB is cuki... De miért kell egy hűtőnek támogatnia a Dual Core-t? :DDD
Megérzi, ha az van alatta, és gyorsan 9999 RPM-re kapcsol? :DD Persze a 17 db akkor is marad, ezt minden fordulaton tudja... :DDD

Core 2 Q9650, Gigabyte EP45-Extreme, 2x1 GB HyperX 1066, HD 6850, Enermax Revoluiton 1050W

(#17) Ste válasza erdoke (#13) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is vettem TT Thunderblade ventiket, amikre gyárilag 21dB-t írt a TT 2000es fordulat mellett (12cm es légkavaró) és szerintem süket volt aki mérte a hangjukat, ráadásul még a műszer is hibás volt, amivel a méréseket végezte. Sokkal hangosabb annál (ha egy silentblade 19dB&1000rpm)

csipszethűtőből pedig csináljon már valaki passzívat!
direkt ez lenne a fontos, inkább legyen lapos és vezesse el hőcsővel a hőt máshová, ahol légáramlat is van. ha az Abit meg tudja oldani, akkor ugyanazt a hűtést igazán piacra lehetne dobni mint csipszethűtőt és nem kellene ilyen hatalmas szörnyetegeket alkotni.

True Success is Blonde

(#18) Chieftec válasza Ste (#17) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Tudják ők is, hogy nem 17 v 21 dB 1,5-2 vel megszorzod őket és megkapod a valós eredményt. :DDD De ebböl is látszik mekkora csicska cég, Zalma rábírja írni, hogy 32 v hány dB.

(#19) bolondember válasza Chieftec (#18) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lehet, h ez a 16 dB ez KIKAPCSOLT állapotban értendő... ;]

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#20) Ste válasza bolondember (#19) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy tornádó mellett mérték ezeket az értékeket

True Success is Blonde

(#21) piqla

piqla
(őstag)

Mennyibe kerulhet ez vajh'?
A pumpanak milyen zajszintje lehet vajon, mert most a leghangosabb cucc a gepemben a zalman vga huto...

Szereted az állatokat?

(#22) erdoke válasza Chieftec (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

120-as venti 1700 rpm-en 17 dBA? :Y
Ezek tényleg tudnak valamit. Az biztos, hogy nem szuper ventit gyártani. :((

(#23) EQMontoya válasza ByB (#12) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem megtaláltam, csak józan ésszel gondolkodom ;)

erdoke: Blue orbot teszteltem, és tényleg halk... valamint olcsó, és ahoz képest jól hüt.

[Szerkesztve]

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#24) TeeJay válasza erdoke (#13) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

én januárban vettem 12centis Coolink X12 ventit abból is a középső erősségűt ami 1200-at pörög és úgy volt ráírva 20dB

van ebből 800-1200-1600 fordulatos és a Coolink elég reálisan írta rá az értékeket szerintem.
800RPM = 15dB
1200RPM = 20dB
1600RPM = 25db

persze nem biztos hogy 100% így is van de a 12-es ventim 1200-on halkabb mint a
8 centis GT Silent Blade ventim.

pedig arra meg 19dB-t adtak.

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#25) VargaI válasza TeeJay (#24) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

GT silentblade-del vigyázni kell, mert én pl tavaly vettem olyat ami nem a dupla golyós csapágyas és motor hangja van :((( ( a dupla golyós csapágyas az eléggé csendes ;)), viszont amit ajánlok mindenkinek, ha elfér az ez:
[link]
iszonyat csendes és 6-7 V-on is szállít messze annyit mint egy GT 12V-on(azok ez után hangosak, cserélem is őket pár hónapon belül :DDD)
amúgy a TT chipsethűtőt lehet már venni kishazánkban? vagy valami normális passzív chipset hűtőt?

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#26) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Extreme Spirit II milyen hangos?

Mert azt nem emliti a hir.

(#27) VargaI válasza twollah (#26) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

19 dB-t ír :F, kicsit keveslem én ezt :U
[link]
szerintem ez passzívban is elég lenne, úgyis ráfújna a CPU hűtés is :)

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#28) Speed válasza ByB (#1) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Szerintem má elég fejlődő tendenciát mutat a TT vízhűtések terén amit az emebr egy ilyen cégtől el is vár nem iylen Bingwater vagy mileyn szarokat gyártani :R

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#29) K G S

K G S
(lelkes újonc)

Ez a TT joszag nem volna annyira rossz, de ekkora fordulat es meret mellett elegge hihetetlen ama 19dBA
Eine frage, az a 3.47 CFM csak nekem tunik kevesnek?
Egyebken ilyen hutok lattan fordul mindig meg a fejemben, hogy nem-e volna ertelmesebb vhogy raaplikalni egy 8cm-es ventit ami tenyleg csendes.

Szidásokat pü-ben tessék

(#30) bolondember válasza K G S (#29) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát, 4500as RPM mellett tényleg kevésnek tűnik...

(#31) atuci válasza K G S (#29) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

De miért kell 4500-at pörögnie egy ilyen kis szar ventinek? Miért nem tudják 2x ilyen vastagra megépíteni, akkor már 2500as rpm is elég lenne ugyanehhez a légszállításhoz, és legalább csendesebb is lenne.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#32) Chieftec válasza Speed (#28) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Hmm, ez olyan jó gyártó szerinted? Mire ezek odáig eljutnak, ahol az Innovatek tart pl addigra már nem is vizzel fognak hűteni..

(#33) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Ennek a chipsethütönek is mi értelme van? Intelnél van hely, raknak rá elég nagy bordát, CPU hűtő is fúj rá levegőt, AMD nél meg úgyse fér el PCI-E alatt.. :C

[Szerkesztve]

(#34) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

A vizesblokkok szépek, de én maradnék az 5 ventis, 110cm-s tornynál, legfeljebb applikálok rá valami potit, vagy ventinként egy-egy kis billenőkapcsolót... :DDD

Az a chipset-hűtő meg lol! Milyen VGA mellett férne az el? Kíváncsi vagyok, azon a ventit vajh mikor kéne cserélni? Valaki felvetette, hogy 8 centis ventit rárakni a chipsetre... Hova?! Viszont tényleg jó ötlet lenne hőcsövekkel elvinni a meleget oda, ahol vagy elfér egy csöndes hűtő, vagy ahol szellőzne a borda. 4500RPM... :( :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.