Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Squirrel

Squirrel
(senior tag)

Ennek legalább szép a design-ja is a paraméterei mellett...

büdös a ****, de jó!

(#2) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szep a monitor, valoszinuleg adatok alapjan szep a kepe is, mi kell meg? Ja, es ara se surol egi szferakat!

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#3) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Uhh, végre egy bejövős moncsa....

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#4) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Ezzel a szép nagy értékeket mutató dinamikus kontraszttal csak az a baj, hogy egy képen belül sosem látható 2 olyan pixel, ahol az egyik 2000-szer olyan fényes mint a másik. :DDD
Én még nem láttam ilyet működés közben, de a működési leírása alapján azt sejtem, hogy alul/felül fekete csík esetén azt szépen láthatjuk villogni ha a lejátszott DVD-ben sűrűn váltakoznak a sötétebb és világosabb jelenetek. (és nem 16:9-es hanem mondjuk 2:35:1-es arányú a film)
Szóval nekem a dinamikus kontraszt érték nem lenne szempont TFT vásárlás esetén.
Az új jobb szineket lehetővé tévő hidegkatód fénycső jól hangzik, de inkább egy S-PVA panellal párosítva néznék meg egy ilyet.
TN panel hátrányait sajnos ez nem javítja ki. Azaz a kis betekintési szöget és a megjeleníthető színek kisebb számát.

(#5) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bocs, nem igazan vagyok profi monitorugyben, de 160fok miert is keves?

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#6) L3zl13 válasza Lacix29 (#4) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

''Ezzel a szép nagy értékeket mutató dinamikus kontraszttal csak az a baj, hogy egy képen belül sosem látható 2 olyan pixel, ahol az egyik 2000-szer olyan fényes mint a másik. ''

És?
Nem hiszem, hogy zavarna egy szürkés árnyalatú fekete, miközben a fele képen a egy ragyogó fehér majd kisüti a szemedet.

Ha jól tudom a HDR is ugyanígy müxik a játékokban.

Vagy ha úgy jobban tetszik a szemed is ugyanígy müxik. Ha sötétebb van, akkor a szemed alkalmazkodik, és jobban meg tudod különböztetni egymástól a sötét árnyalatokat, mint ha közben látóteredben lenne egy fényes terület is.

Aki hülye, haljon meg!

(#7) L3zl13 válasza venember83 (#5) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

160 fok azért kevés, mert 5:1 kontrasztra van megadva. Azaz a legfényesebb szín csak 5x fényesebb mint a legsötétebb.
Tulajdonképpen ez már régen nem nézhető szint.
Csak jól hangzik a marktingben, hogy 160°-os betekintési szög, mert az már majdnem 180 (maximális).

A még nézhető minőséget nyújtó betekintési szög valójában jóval kissebb.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#8) neduddki válasza L3zl13 (#6) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Es a villogas mennyire zavar Teged??? mert engemes atobbiekt akonek eddig volt szerencsrlenseguk a dinamikos kontraszthozaokat nagyon:- (((

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#9) venember83 válasza L3zl13 (#7) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ok, koszonom szepen :R :R :R

(#10) L3zl13 válasza neduddki (#8) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A villogás lehet, hogy zavarna (nincs ilyen monitorom), de az szerintem inkább a rossz megvalósítás hibája, és nem magáé a technológiáé.

Aki hülye, haljon meg!

(#11) neduddki válasza L3zl13 (#10) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hat en erre nem tennem le az nagy eskut:- (((

udv

neduddki

mod: Laci : Te meg mirt ne lattal eg dinamukiskotrasztot??? nem vota nalam??:- )))

[Szerkesztve]

(#12) Lacix29 válasza neduddki (#11) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Lehet , hogy akkor engem nem is zavar a villogás. :DDD

(#13) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szép design
a többi inkább marketing duma

True Success is Blonde

(#14) Shad0w

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

PH teszt needed.

(#15) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Puska a cucc nagyon! :))

(#16) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megfogadtam, hogy nem írok [Re:]-s topikokba, de most kivételt teszek.
Annál is inkább, mert az ezekben a topikokban már (sajnos) teljesen megszokott sablonos hozzászólásnövelő semmitmondások között, végre ''szakmai'' hozzászólások is születtek. (Meglepő egy szakmai fórumon.)

janpotocki: Jó lett volna, ha a cikkben, a mindenhol fellelhető színes kis magyarázó ábra is bekerült volna, amivel demonstrálni lehetett volna, ennek a monitornak a legfőbb, és egyetlen újdonságát, az új háttérvilágítás áldásos hatását. (Egyelőre legalább is azt, amit a Samsung marketingesei állítanak róla.) Annál is inkább, mert az egyéb tulajdonságai megegyeznek a 931BF típusú monitor tulajdonságaival. (A dizájn változott egy kicsit, találtak ''fényes festéket'', és kapott egy ezüst csíkot az aljára.)

Erről a monitorról nagyjából ugyanezt már leírtam a fórumba, a 19''-os totyikba, több, mint két héttel ezelőtt. [link]

[Szerkesztve]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#17) orbano válasza Racecam (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hihetetlen, hogy még itt is elhitetik a zemberekkel, hogy ez a dinamikus kontraszt bármennyire is felveheti a versenyt egy kontrasztosabb kijelzővel. Kéne egy screenshotot nekik készíteni egy jobb minőségű CRTről és egy ilyen vacakról... hányinger, amit ezekkel a TN panelekkel előadnak... szegény ember megveszi, hogy 2000-es kontraszt, állati nagy fényerő, meg 160fok, meg 97%-os színskála-elefdés, aztán kap egy olyan monitort, aminek a színei borzalmasak, ha csak a fejed mozgatására gondolsz már torzul a színe, ráadásul fekete sznhez hasonlót a káváján láthatsz... oojeee.
Na fikamód off.

A vér nem válik VAZZE!™

(#18) janpotocki válasza Racecam (#16) üzenetére

janpotocki
(VIP)

belinkeltem (és akkor már ide is: [link] )

(#19) erdoke válasza Lacix29 (#4) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem is pont ez jutott eszembe, talán hamarosan találkozunk is a fényforrással egy S-PVA paneles monitorban. :)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#20) erdoke válasza neduddki (#8) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Úgy rémlik, hogy azokon az LCD TV-ken, ahol már régebben alkalmazza a Samsung a dinamikus kontrasztot, kikapcsolható a fícsör. Ha volt egy kis eszük, itt is megtartották ezt a jó szokást.
Egyébként nekem az EISA-díjas, 40''-os Milano TV-n voltak olyan jelenetek, ahol kifejezetten jobb képett adott bekapcsolva. Az igaz, hogy egy 2 órás film ritkán áll csak néhány féle megvilágítású jelenetből...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#21) Racecam válasza erdoke (#20) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A dinamikus kontraszt kikapcsolható.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#22) Api(cs:s)

Api(cs:s)
(tag)

mondjuk ilyen árkategóriában akár egy Samsung 970P-t is meg lehet kapni. Nem tudom akkor ki költene egy ilyen Tn paneles szörnyetegre.Nektek mi a véleménytek erről? :F

(#23) neduddki válasza erdoke (#20) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

NEm is lenen gond azzal ha ehuszerune nem villogna mert az allokpekepnel tenyegl hasnzlahato, hozgonal inkabb rjobb nembeszelni:- (((( /statikus informaciotablanak jo lesz:- )))/
amugy meg jo hogy kikapcsolhato, mert az lenen a szip ha nem:- ((((( /akkor meg minek??? ehhhhh/

udv

neduddki

p.s. tavasszal a pana idei ujmodell bharangoozn hnagzott el hogy mind a 3 lepeben mennyivel jobban muxnek a plazmakik feldolgozasiak... de kerdes utna kiderutl hogy szerencsere kkapcsolhato az egesz humbung ha vmi normalsi procit raksz eleje:- )))

(#24) Cathfaern válasza neduddki (#23) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

/akkor meg minek??? ehhhhh/

Ez komoly kérdés volt? :) Mert szép nagy számokat lehet vele generálni marketing célokból :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#25) neduddki válasza Cathfaern (#24) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Valoban bosanatod kerem, elfedkeztem a kozkasingeskrol:- ))))

udv

neduddki

p.s de akkor is ehhhhhhhhhhh

mod: nem minth aa nelkul nem hazudnakl magukat ossze meg vissza: - (((

[Szerkesztve]

(#26) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Azért kiváncsi lennék mit jelent az élénkebb zöld és piros árnyalat mert én pont ezeket érzem fakónak még az S-PVA paneles monitoromnál is. :U

[Szerkesztve]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#27) bélanéni válasza Api(cs:s) (#22) üzenetére

bélanéni
(őstag)

az hogy a 970P-nél még nem láttam jobb TFT monitort! :)

Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.